Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 18 November, 21:22

Cornucopia - 08 nov 18 kl. 18:28

Uppsala kommun begår bokföringsbrott - ej godkänd delårsrapport - utgifterna skenar"Hade [Uppsala kommun] varit ett aktiebolag, då hade det varit skattebrott och bokföringsbrott, och vi hade avgått." - kommunens revisor i kommunfulläktige 5:e november (1:01 in i webb-tevesändningen)Uppsala kommun hade begått bokföringsbrott, om det hade funnits för kommunal bokföring.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Uppsala, Sveriges, Härnösands, Länsstyrelsens, KPMG, Östra Sala, Ulleråker, Husmask

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppsala, kommun, begår, bokföringsbrottej , godkänd, delårsrapport, utgifterna, skenar
SN - 01 sep 15 kl. 15:31

Nyköpingsbo misstänks ha begått bokföringsbrott

Efter att en Nyköpingsbo ansökt om företagskonkurs misstänker nu konkursförvaltaren att bokföringsbrott har begåtts. Det misstänkta brottet har anmälts till åklagare..

DN - 16 aug 12 kl. 06:00

De ansvariga kan dömas för bokföringsbrott

Miljonfesten i Blå hallen hamnar nu på åklagarens bord. Ekobrottsmyndigheten kommer att utreda om stiftelsen begått bokföringsbrott. Samtidigt inleder Konkurrensverket två undersökningar efter DN:s avslöjanden..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Stiftelsen misstänks för bokföringsbrott

Ekobrottsmyndigheten ska granska om Stiftelsen för strategisk forskning, SSF, har begått bokföringsbrott i samband med miljonfestandet, skriver Dagens Nyheter..

Alingsås tidning - 14 jan 16 kl. 05:30

Tre i fängelse för bokföringsbrott

Tre män döms till fängelsestraff efter att de drivit egna företag utan att sköta sina bokföringar. Det är brottslighet som har begåtts i olika omgångar, och i olika bolag, från 2010 fram till 2013 som har varit uppe för prövning i tingsrätten. Misstankarna har riktats mot tre män i Västsverige, en av dem hemmahörande i Vårgårdatrakten, som har drivit egna företag där de har utfört gräv- och entreprenadarbeten.

Skånskan - 01 jun 16 kl. 15:12

Ekobrottspolis döms för bokföringsbrott

Skåne En polis inom ekobrottsmyndigheten har dömts för bokföringsbrott efter att hon och hennes sambo struntat i att sköta bokföringen i hans företag.Polisen var under att halvår företrädare för företaget, och döms för sin medverkan i bokföringsbrottet för den perioden.
Det var hennes sambo som för fem år år sedan startade ett företag som sålde reservdelar.

UNT - 17 sep 13 kl. 18:49

Gymnasiets ägare misstänks för bokföringsbrott

Två personer med kopplingar till före detta Doctrinagymnasiet i Uppsala åtalas vid tingsrätten misstänkta för olika typer av bokföringsbrott. Brotten har enligt åklagaren begåtts i bolag som varit en del av skolkoncernen..

UNT - 17 sep 13 kl. 18:48

Gymnasiets ledning misstänks för bokföringsbrott

Två personer med kopplingar till före detta Doctrinagymnasiet i Uppsala åtalas vid tingsrätten misstänkta för olika typer av bokföringsbrott. Brotten har enligt åklagaren begåtts i bolag som varit en del av skolkoncernen..

SmålandsPosten - 27 jun 13 kl. 06:24

Kvinna får dagsböter för bokföringsbrott

En 45-årig kvinna, hemmahörande i Alvesta kommun, döms av tingrätten för bokföringsbrott. Kvinnan, som ska ha drivit en städfirma, har inte följt bokföringslagen genom att sköta bokföringen löpande utan först i efterhand upprättat en huvudbok. Kvinnan säger sig vara oskyldig och skyller på en annan kvinna som ska ha varit drivande utan att vara delägare i företaget.

DalaDemokraten - 30 dec 14 kl. 21:36

Åtalad för bokföringsbrott

En Morabo i 45-årsåldern har åtalats vid Mora Tingsrätt, misstänkt för bokföringsbrott. Kvinnan har varit ställföreträdare i ett aktiebolag med säte i en annan kommun, ett bolag som gick i konkurs i fjol. Kvinnan var ansvarig för bolagets bokföringsskyldighet enligt bokföringslagen, och misstänks för att uppsåtligen eller av oaktsamhet åsidosatt bokföringsskyldigheten genom att inte inom föreskriven tid avsluta den löpande bokföringen med årsredovisning.

Dalarnas tidningar - 30 dec 14 kl. 21:36

Åtalad för bokföringsbrott

En Morabo i 45-årsåldern har åtalats vid Mora Tingsrätt, misstänkt för bokföringsbrott. Kvinnan har varit ställföreträdare i ett aktiebolag med säte i en annan kommun, ett bolag som gick i konkurs i fjol. Kvinnan var ansvarig för bolagets bokföringsskyldighet enligt bokföringslagen, och misstänks för att uppsåtligen eller av oaktsamhet åsidosatt bokföringsskyldigheten genom att inte inom föreskriven tid avsluta den löpande bokföringen med årsredovisning.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Söndagsenkät: Hur värms din bostad upp?

Det drar ihop sig till uppvärmningssäsongen, och som söndagsenkät denna vecka kan man lämpligen fråga hur din bostad värms upp. Svara på enkäten nedan.Uppvärmning av villa.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Facket: Klagomålen haglar på Oscar Properties

Byggfackstidningen Byggnadsarbetaren rapporterar om omfattande klagomål på Oscar Properties projekt. Kvalitetesbristerna framställs som omfattande och inkluderar översvämningar, ventilationsfel, sprickor, buller och diverse tvister.
Dagschart Oscar Properties.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Blir solcellsstöden kvar på en (M)oderat budget?

Nu när mycket talar för att Moderaternas budget kommer gå igenom riksdagen, bör man ställa sig frågan vad som händer med solcellsstöden. Moderaterna har tydligt uttalat att de anser att stöden utöver de generella elcertifikaten till förnyelsebar energi ska tas bort. Med en egen budget kan alltså stöden till sektorn försvinna helt från årsskiftet.

Cornucopia - Igår: 15:04

Omedelbart förestående dödskors i OMXS30 - vid stödområdet

Det ser nu ut som att Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 inom någon dag ansluter sig till de övriga europeiska börserna och hamnar under ett MA50/MA200-dödskors. Detta samtidigt som indexet varit nere och vänt i stödområdet runt 1480 - 1490.
Dagschart OMXS30.

Cornucopia - Igår: 13:17

C och L lägger egna budgetar - talar för att M:s budget går igenom

Både Centerpartiet och Liberalerna har nu gett beskedet att de lägger egna statsbudgetar, och alltså inte röstar på avgångsregeringens budget. Därmed talar det mesta för att Moderaternas budget går igenom, när M-KD-SD röstar på den. Flest mandat för en budget vinner.

Cornucopia - Igår: 10:50

Kommunkrisen, HVB-döden och konjunkturen

Från flera håll rapporteras det till bloggen om att kommunernas och landstingens pengar till vård av barn som far illa nu är slut, och att det inte bara handlar om årets budget. Särskilt inom HVB sker nu allt fler nedläggningar ej kopplat till migration, BUP har stoppats i Västra Götalandsregionen. Arbetsgivare rapporterar också om tydliga konjunkturtecken.

Cornucopia - Igår: 08:50

Terrorhotnivå 3 kvarstår - trots brittisk Sverige-varning - var vaksamma

Storbritannien har höjt sin varningsnivå för brittiska turister i Sverige till samma som för t ex Israel, Egypten eller Ryssland. I Sverige kvarstår officiellt fortfarande en hotnivå om 3 av 5. Kom ihåg att vaksamt lugn gäller för dig som privatperson, och var trygg i att terrordådet på Drottninggatan har lett till åtgärder hos berörda myndigheter.

Cornucopia - I förrgår: 19:29

Fredagsmys: Tre år utan att städa

Inlägget innehåller så kallade reklamlänkar, även kända som affiliatelänkar. Har du problem med det, klicka inte på dem. Om du klickar på den finns risk att bloggen får provision om du senare köper något.

Cornucopia - I förrgår: 15:05

Reaktionerna på JBP säger allt om den svenska tyckareliten och den svenska ankdammen

Jag har noll till övers för personkultledare som JBP (använder inte namnet för att minimera sökträffar och att personkultisterna ska komma rusande), men reaktionerna på hans inhopp i den svenska ankdammen säger allt om den svenska tyckareliten och svensk media. Det har varit underhållande att se reaktionerna, och hur tyckareliten inte har verktyg att angripa en utomstående de alltså har noll makt över.
Molnet JBP drar in över den svenska ankdammen.

Cornucopia - I förrgår: 14:20

Timmätningen sparade 13 - 17% av elhandelskostnaden i september och oktober

För september och oktober blev besparingen med att ha rörlig timmätning av elförbrukningen istället för schablonmässig förbrukning 13% i september och 17% i oktober. Detta är i linje med besparingarna i juli och augusti.Huvudelskåpet för fastigheten, före installation av separat B-jordfelsbrytare för elbilsladdningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.