Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 18 April, 16:21

Cornucopia - 08 nov 18 kl. 18:28

Uppsala kommun begår bokföringsbrott - ej godkänd delårsrapport - utgifterna skenar"Hade [Uppsala kommun] varit ett aktiebolag, då hade det varit skattebrott och bokföringsbrott, och vi hade avgått." - kommunens revisor i kommunfulläktige 5:e november (1:01 in i webb-tevesändningen)Uppsala kommun hade begått bokföringsbrott, om det hade funnits för kommunal bokföring.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Uppsala, Sveriges, Härnösands, Länsstyrelsens, KPMG, Östra Sala, Ulleråker, Husmask

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppsala, kommun, begår, bokföringsbrottej , godkänd, delårsrapport, utgifterna, skenar
SN - 01 sep 15 kl. 15:31

Nyköpingsbo misstänks ha begått bokföringsbrott

Efter att en Nyköpingsbo ansökt om företagskonkurs misstänker nu konkursförvaltaren att bokföringsbrott har begåtts. Det misstänkta brottet har anmälts till åklagare..

DN - 16 aug 12 kl. 06:00

De ansvariga kan dömas för bokföringsbrott

Miljonfesten i Blå hallen hamnar nu på åklagarens bord. Ekobrottsmyndigheten kommer att utreda om stiftelsen begått bokföringsbrott. Samtidigt inleder Konkurrensverket två undersökningar efter DN:s avslöjanden..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Stiftelsen misstänks för bokföringsbrott

Ekobrottsmyndigheten ska granska om Stiftelsen för strategisk forskning, SSF, har begått bokföringsbrott i samband med miljonfestandet, skriver Dagens Nyheter..

Alingsås tidning - 14 jan 16 kl. 05:30

Tre i fängelse för bokföringsbrott

Tre män döms till fängelsestraff efter att de drivit egna företag utan att sköta sina bokföringar. Det är brottslighet som har begåtts i olika omgångar, och i olika bolag, från 2010 fram till 2013 som har varit uppe för prövning i tingsrätten. Misstankarna har riktats mot tre män i Västsverige, en av dem hemmahörande i Vårgårdatrakten, som har drivit egna företag där de har utfört gräv- och entreprenadarbeten.

Skånskan - 01 jun 16 kl. 15:12

Ekobrottspolis döms för bokföringsbrott

Skåne En polis inom ekobrottsmyndigheten har dömts för bokföringsbrott efter att hon och hennes sambo struntat i att sköta bokföringen i hans företag.Polisen var under att halvår företrädare för företaget, och döms för sin medverkan i bokföringsbrottet för den perioden.
Det var hennes sambo som för fem år år sedan startade ett företag som sålde reservdelar.

UNT - 17 sep 13 kl. 18:49

Gymnasiets ägare misstänks för bokföringsbrott

Två personer med kopplingar till före detta Doctrinagymnasiet i Uppsala åtalas vid tingsrätten misstänkta för olika typer av bokföringsbrott. Brotten har enligt åklagaren begåtts i bolag som varit en del av skolkoncernen..

UNT - 17 sep 13 kl. 18:48

Gymnasiets ledning misstänks för bokföringsbrott

Två personer med kopplingar till före detta Doctrinagymnasiet i Uppsala åtalas vid tingsrätten misstänkta för olika typer av bokföringsbrott. Brotten har enligt åklagaren begåtts i bolag som varit en del av skolkoncernen..

SmålandsPosten - 27 jun 13 kl. 06:24

Kvinna får dagsböter för bokföringsbrott

En 45-årig kvinna, hemmahörande i Alvesta kommun, döms av tingrätten för bokföringsbrott. Kvinnan, som ska ha drivit en städfirma, har inte följt bokföringslagen genom att sköta bokföringen löpande utan först i efterhand upprättat en huvudbok. Kvinnan säger sig vara oskyldig och skyller på en annan kvinna som ska ha varit drivande utan att vara delägare i företaget.

Dagens PS - 29 jan 19 kl. 08:05

Svenska vd:n anmäld för bokföringsbrott

Bostadsutvecklaren Oscar Properties vd och grundare Oscar Engelbert har polisanmälts för misstänkt bokföringsbrott och en av revisorerna har anmälts till Revisorsinspektionen. Bostadsutvecklaren Oscar Properties vd och grundare Oscar Engelbert har polisanmälts för misstänkt bokföringsbrott. (Foto: TT) Det rapporterar Svenska Dagbladet Näringsliv.

DalaDemokraten - 30 dec 14 kl. 21:36

Åtalad för bokföringsbrott

En Morabo i 45-årsåldern har åtalats vid Mora Tingsrätt, misstänkt för bokföringsbrott. Kvinnan har varit ställföreträdare i ett aktiebolag med säte i en annan kommun, ett bolag som gick i konkurs i fjol. Kvinnan var ansvarig för bolagets bokföringsskyldighet enligt bokföringslagen, och misstänks för att uppsåtligen eller av oaktsamhet åsidosatt bokföringsskyldigheten genom att inte inom föreskriven tid avsluta den löpande bokföringen med årsredovisning.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Bostadspriserna svagt upp i mars

"Nu vänder det!"Mars månads bostadsprisstatistik från Valueguard visar på svagt stigande priser säsongsmässigt. Mars har historiskt varit en stark månad för bostadspriserna, men även om de steg var det under medel, och således svagt.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Nytt börsrekord för totalavkastningsindex

Stockholmsbörsens totalavkastningsindex SIXPRX, dvs med återinvesterade utdelningar, har slagit börsrekord igår och idag.
Dagschart OMXSPI. Jag har ingen feed med SIXPRX eller SIXRX.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Fossilgaskraftverk i Malmö stängs - elbrist hotar

På grund av regeringens skattehöjningar på fossilkraftverk har E.On beslutat att stänga fossilgaskraftveärmeverket Heleneholmsverket i Malmö. Detta kan leda till elbrist i Malmö och Skåne vintertid, och sannolikt även elnätkapacitetsbrist när Malmö måste ha mer elkraft utifrån.

Cornucopia - 19 timmar sedan

USA finansierar fortsatt stöd för glidbomber på Gripen

USA:s försvarsdepartement ("Pentagon") har gett Boeing ett kontrakt på 65 MUSD för att fortsatt stödja glidbomben GBU-39/B åt svenska Försvarsmaktens Gripen-plan. Glidbomben fyller delvis det gap som lämnades när Sverige skrotade den yttäckande Bombkapsel 90.
En glidbomb är ett avståndsvapen, som inte behöver ytterligare stöd från fällande flygförare utan tar sig till sitt mål på egen hand (eng standoff weapon).

Cornucopia - 23 timmar sedan

"Odemokratiskt"

Både från vänster och höger missbrukas ordet "odemokratiskt" allt mer. Den så kallade gnällvänstern och gnällhögern använder detta likt småbarn, så fort de inte tycker att de får som de vill. Men demokrati handlar inte om att enstaka individer, eller ens stora grupper, ska få som de vill.

Cornucopia - Igår: 12:34

Villa i vackra Kåhög, Partille, för hemmaföretagaren med god litterär smak

Hemmaföretagare, som vill kunna betala hyra för arbetsplats i bostaden, och som har mycket god litterär smak? Då finns en riktigt vit och fin villa till salu i Kåhög, Partille, just nu.Visar sig att min bildbank saknar bra foton från Partille.

Cornucopia - Igår: 10:32

Nordea: SEK ska fortsätta falla mot euron - "allt är Ingves fel"

Nordea prognosticerar att svenska kronan ska fortsätta försvagas mot euron, som ska kosta 10:80 SEK lagom till semestern drar igång på allvar i slutet av juni. Man säger till SvD att "allt är Ingves fel".
Månadschart EURSEK.

Cornucopia - Igår: 08:43

Sono Motors elbil Sion tillverkas i Trollhättan

Sono Motors stadselbil Sion kommer produceras på gamla Saab Automobiles fabriker, numera NEVS, i Trollhättan. Bilen har förra generationens elbilars räckvidd om 25 mil, och solceller på taket som ska kunna ladda tre mil om dagen vid vackert väder sommartid.
Priset på Sono Sion ska bli 25 500 EUR, eller drygt 260 000:- SEK och tanken är att producera 43 000 bilar om året i en takt om 200 bilar om dagen, dvs inte alla dagar i veckan.

Cornucopia - Igår: 19:53

Hur mycket donerade du själv privat till välgörenhet 2018?

Nu när några franska miljardärer vardera donerar miljardbelopp till återuppbyggnaden av Notre Dame Paris, så kan vi väl ställa läsarna frågan hur mycket de själva donerade privat till välgörenhet förra året?Pengar.Så hur mycket donerade du själva av dina egna pengar till välgörande ändamål förra året?

Cornucopia - I förrgår: 15:43

The Economist: Ryska diktaturen hårdnade betydligt under 2018

Ansedda The Economists globala demokratiindex visar att den ryska diktaturen hårdnade avsevärt under 2018, främst drivet av ett kraftigt ras för mänskliga rättigheter.
Den ryska diktaturens inrikestrupper OMON.The Economist mäter varje år via 60 olika faktorer hos världens länder hur demokratiska dessa är.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.