Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 14:17

Cornucopia - 08 nov 18 kl. 18:28

Uppsala kommun begår bokföringsbrott - ej godkänd delårsrapport - utgifterna skenar"Hade [Uppsala kommun] varit ett aktiebolag, då hade det varit skattebrott och bokföringsbrott, och vi hade avgått." - kommunens revisor i kommunfulläktige 5:e november (1:01 in i webb-tevesändningen)Uppsala kommun hade begått bokföringsbrott, om det hade funnits för kommunal bokföring.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Uppsala, Sveriges, Härnösands, Länsstyrelsens, KPMG, Östra Sala, Ulleråker, Husmask

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppsala, kommun, begår, bokföringsbrottej , godkänd, delårsrapport, utgifterna, skenar
SN - 01 sep 15 kl. 15:31

Nyköpingsbo misstänks ha begått bokföringsbrott

Efter att en Nyköpingsbo ansökt om företagskonkurs misstänker nu konkursförvaltaren att bokföringsbrott har begåtts. Det misstänkta brottet har anmälts till åklagare..

DN - 16 aug 12 kl. 06:00

De ansvariga kan dömas för bokföringsbrott

Miljonfesten i Blå hallen hamnar nu på åklagarens bord. Ekobrottsmyndigheten kommer att utreda om stiftelsen begått bokföringsbrott. Samtidigt inleder Konkurrensverket två undersökningar efter DN:s avslöjanden..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Stiftelsen misstänks för bokföringsbrott

Ekobrottsmyndigheten ska granska om Stiftelsen för strategisk forskning, SSF, har begått bokföringsbrott i samband med miljonfestandet, skriver Dagens Nyheter..

Alingsås tidning - 14 jan 16 kl. 05:30

Tre i fängelse för bokföringsbrott

Tre män döms till fängelsestraff efter att de drivit egna företag utan att sköta sina bokföringar. Det är brottslighet som har begåtts i olika omgångar, och i olika bolag, från 2010 fram till 2013 som har varit uppe för prövning i tingsrätten. Misstankarna har riktats mot tre män i Västsverige, en av dem hemmahörande i Vårgårdatrakten, som har drivit egna företag där de har utfört gräv- och entreprenadarbeten.

Skånskan - 01 jun 16 kl. 15:12

Ekobrottspolis döms för bokföringsbrott

Skåne En polis inom ekobrottsmyndigheten har dömts för bokföringsbrott efter att hon och hennes sambo struntat i att sköta bokföringen i hans företag.Polisen var under att halvår företrädare för företaget, och döms för sin medverkan i bokföringsbrottet för den perioden.
Det var hennes sambo som för fem år år sedan startade ett företag som sålde reservdelar.

UNT - 17 sep 13 kl. 18:49

Gymnasiets ägare misstänks för bokföringsbrott

Två personer med kopplingar till före detta Doctrinagymnasiet i Uppsala åtalas vid tingsrätten misstänkta för olika typer av bokföringsbrott. Brotten har enligt åklagaren begåtts i bolag som varit en del av skolkoncernen..

UNT - 17 sep 13 kl. 18:48

Gymnasiets ledning misstänks för bokföringsbrott

Två personer med kopplingar till före detta Doctrinagymnasiet i Uppsala åtalas vid tingsrätten misstänkta för olika typer av bokföringsbrott. Brotten har enligt åklagaren begåtts i bolag som varit en del av skolkoncernen..

SmålandsPosten - 27 jun 13 kl. 06:24

Kvinna får dagsböter för bokföringsbrott

En 45-årig kvinna, hemmahörande i Alvesta kommun, döms av tingrätten för bokföringsbrott. Kvinnan, som ska ha drivit en städfirma, har inte följt bokföringslagen genom att sköta bokföringen löpande utan först i efterhand upprättat en huvudbok. Kvinnan säger sig vara oskyldig och skyller på en annan kvinna som ska ha varit drivande utan att vara delägare i företaget.

DalaDemokraten - 30 dec 14 kl. 21:36

Åtalad för bokföringsbrott

En Morabo i 45-årsåldern har åtalats vid Mora Tingsrätt, misstänkt för bokföringsbrott. Kvinnan har varit ställföreträdare i ett aktiebolag med säte i en annan kommun, ett bolag som gick i konkurs i fjol. Kvinnan var ansvarig för bolagets bokföringsskyldighet enligt bokföringslagen, och misstänks för att uppsåtligen eller av oaktsamhet åsidosatt bokföringsskyldigheten genom att inte inom föreskriven tid avsluta den löpande bokföringen med årsredovisning.

Dalarnas tidningar - 30 dec 14 kl. 21:36

Åtalad för bokföringsbrott

En Morabo i 45-årsåldern har åtalats vid Mora Tingsrätt, misstänkt för bokföringsbrott. Kvinnan har varit ställföreträdare i ett aktiebolag med säte i en annan kommun, ett bolag som gick i konkurs i fjol. Kvinnan var ansvarig för bolagets bokföringsskyldighet enligt bokföringslagen, och misstänks för att uppsåtligen eller av oaktsamhet åsidosatt bokföringsskyldigheten genom att inte inom föreskriven tid avsluta den löpande bokföringen med årsredovisning.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Bostadsrättsföreningarnas skulder ska redovisas som bostadsutvecklarnas?

SvD uppmärksammar att bostadsutvecklarnas bostadsrättsföreningar inte är att anse som oberoende och att skulderna ska tas upp i bolagen tills föreningen är fristående. Detta sägs vara en skattesmäll, men någon får gärna förklara hur?
Veckochart Oscar Properties.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Kort rekyl på börsen

Börsen har nu rekylerat i två dagar, eller om man så vill hela innevarande vecka. Med en nedgång även i USA igår kanske det är något att bry sig om, men generellt är det väl bara en liten rekyl på upprekylen på börsen.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - 21 timmar sedan

En tyst minut för alla Bilderberg-konspirationsnötter

Jag tycker vi alla samlas i en tyst minut över alla konspirationsnötter, som hela hösten tjatat om att Annie Lööf (C) skulle bli statsminister, för att hon en gång varit på ett möte hos den privata diskussionsklubben Bilderberg.Foliehatt.Så.

Cornucopia - Igår: 13:23

SEB sänker BNP-prognosen - räntan ökar ytterligare 0.5 procentenheter - bostadspriserna faller 3-4% under 2019

Den svenska storbanken SEB har publicerat sin nya prognos Nordic Outlook, där man bland annat sänker tillväxtprognosen för Sverige 2019 till lågkonjunktur och 1.6%, tror att Riksbanken kommer höja reporäntan ytterligare 0.5 procentenheter och att bostadspriserna faller 3-4% under året.

Cornucopia - Igår: 12:13

XKCD lär ut teknisk analys

XKCD har sammanfattat hur teknisk analys av börsen och aktiekurser fungerar i nedanstående strip.
Källa: XKCD  Licens: Creative Commons Attribution-NonCommercial 2.5 License.

Cornucopia - Igår: 10:46

Priset för fritid - när blir bilen, hemhjälpen eller hantverkaren en bra affär?

Gårdagens undersökning om värdet av dina fritidstimmar har en funktion, som många kanske missar. Det handlar om den punkt där det är lönsamt att anlita en hantverkare, städhjälp eller kanske köpa en bil. Fördelningen priset på läsarnas fritid före skatt.

Cornucopia - Igår: 10:09

81 öre för elen - Sverige importerade el i morse

Nu på morgonen kostade elen 81 öre per kWh. Sverige tvingades också importera 226 MW elkraft, eller drygt en fjärdedels kärnkraftsreaktor. Mot slutet av året ska en första reaktor läggas ner på Ringhals och importsituationen kommer gå mot normalbild vintertid.

Cornucopia - Igår: 16:17

Vad är din fritid värd?

Hur mycket är din fritid värd? Vad får du betalt per timme fritid du har utanför jobb, pendling och vardagssysslor?Ätande räknas inte till egentlig fritid, men undantag finns kanske?

Cornucopia - I förrgår: 13:23

Anders Ygeman (S) blir energi- och digitaliseringsminister

Fd ministern som fick sparken för hanteringen av Transportstyrelseläckan, Anders Ygeman (S), gjorde idag sin återkomst i en regering. Som en extra skymf mot väljarna blir han energi- och digitaliseringsminister, eller om man så vill infrastrukturminister. Man får hoppas att han ordnar så att regeringskansliet får ett digitaliserat bokningssystem för möteslokaler nästa gång myndigheter under hans ansvar läcker topphemliga svenska agenters identiteter till främmande makt.

Cornucopia - I förrgår: 11:25

Taxistrejker i Spanien mot Uber

I Spanien hålls taxistrejker mot tjänsten Uber, som hotar de traditionella taxiförarna. I Barcelona ska strejken pågå hela januari och februari, inklusive just nu under en turismmässa. Minst en Uber-förare har fått medicinsk hjälp sedan vederbörandes taxibil angripits av strejkande och flera större gator i Barcelona är blockerade av antingen taxi eller i motprotest Uberförare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.