Expressen > Nyheter

Thursday, 18 April, 17:15

Expressen - 08 nov 18 kl. 16:32

Ny tv-avgift förväntas röstas igenom – börjar gälla efter nyårAlla som är över 18 år och har en beskattningsbar inkomst kommer efter årsskiftet att behöva betala en särskild tv-avgift, med eller utan tv. Det förslaget lade regeringen fram innan sommaren. Nu har det behandlats i kammaren – som uppskattar att det finns en majoritet i riksdagen för att få igenom förslaget. .
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

31100 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny tv-avgift, förväntas, röstas, igenombörjar , gällaefter , nyår
Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 22:36

EU-budget väntas minska

Det finns indikationer på att EU-budgeten är på väg att krympas, efter bland annat svenska och brittiska sparkrav under toppmötet i Bryssel. Sverige riskerar samtidigt bli av med stora delar av sin avgiftsrabatt.
Mötet mellan EU:s stats- och regeringschefer om unionens kommande långtidsbudget för 2014-20 drog till sist i gång, nästan sex timmar försenat.

Skånskan - 09 nov 16 kl. 21:35

Avgiftsfria LSS-resor efter debatt

SVEDALA Kommunfullmäktige sa på onsdagskvällen nej till att införa en avgift när funktionshindrade ska åka färdtjänst till en daglig verksamhet. ERWP.fif(0)Det var S, SD, MP och V som röstade för att den här förmånen ska få vara kvar.

TA - 07 feb 13 kl. 16:28

Två stora stöder EU-kompromiss

Tyskland och Frankrike stöder den budgetkompromiss som EU:s ordförande Herman Van Rompuy föreslår, enligt franska tidningen Le Monde. Förslaget kommer att diskuteras av EU:s stats- och regeringschefer i Bryssel vid kvällens toppmöte om den kommande långtidsbudgeten för 2014-20.
Van Rompuys förslag innehåller åtaganden på 957 miljarder euro och betalningar på 905 miljarder euro, enligt källor.

YLE - 02 maj 17 kl. 07:21

Frånskilda Marias dagvårdsavgift chockhöjdes

Vasabon Maria betalar en sju gånger högre avgift för sina två barns dagvård från och med mars. Föräldrar med delad vårdnad får inte längre separata dagvårdsräkningar. Vasabon Maria och hennes exman har delad vårdnad om två barn i dagisålder.

YLE - 08 apr 16 kl. 09:11

Finland har EU:s liberalaste drönarregler – sunt förnuft ska räcka långt

Reglerna för de som flyger obemannade luftfartyg har blivit lättare, Trafiksäkerhetsverket hoppas att det här ska inspirera till flera experiment med drönarna. Bland yrkesflygare finns det ändå en beställning på hårdare reglering. Enligt de nya reglerna som trädde i kraft i höstas får obemannade luftfarkoster flygas på max 150 meters höjd, i tätbebyggda områden och det krävs inget flygcertifikat eller tillstånd för att flyga en obemannad luftfarkost.

YLE - 31 mar 15 kl. 09:20

Artister lämnar Spotify för Tidal

Spotify får en ny konkurrent i musiktjänsten Tidal som lanserades i går. Den nya musiktjänst Tidal ägs i huvudsaks av rapartisten Jay Z. Strömningstjänsten är en direkt konkurrent till andra tjänster som Spotify.

SmålandsPosten - 23 aug 13 kl. 06:54

Personalen får inte äta till reducerat pris innan beslutat är taget

Nästa vecka förväntas utbildningsnämnden rösta igenom beslutet att avgiftsbelägga pedagogiska måltider för personalen inom skolan. Men redan i måndags började de nya direktiven gälla. På utbildningsnämndens arbetsutskott i juni togs beslutet att så snabbt som möjligt verkställa några av sparförslagen för att komma till bukt med nämndens underskott.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Mopedförare föll – och misshandlade

En person har gripits efter att ha ramlat av en moped och sedan närmast gått bärsärkagång i Åmål.Vittnen lyckades brotta ner mannen innan polis kunde gripa honom..

Expressen - 15 minuter sedan

Flera fordon inblandade i olycka – trafiken leds om

Två personbilar har krockat på E6 utanför Ängelholm. Olyckan inträffade vid klockan 16:16 på torsdagen. Ett körfält är avstängt och trafiken leds om.

Expressen - 45 minuter sedan

Donald Trumps svar: ”Game over”

”Game over”. Så svarar Donald Trump i ett Game of Thrones-inspirirerat Twitterinlägg efter justitieministern William Barrs presskonferens. .

Expressen - 45 minuter sedan

Liberalerna har hittat sina partiledarkandidater

Liberalernas valberedning har enats om vilka de vill se som kandidater till partiledarposten.De tilltänkta kandidaterna kommer att få frågan inom de närmaste dagarna, säger valberedningens ordförande Olle Schmidt till DN..

Expressen - 1 timme sedan

Flera trafikolyckor i påsktrafiken – stor påverkan

Påskhelgens förväntade trafikolyckor har börjat ramla in.Flera bilar har kolliderat på Marieholmsleden i höjd med Gamlestaden och det är stor trafikpåverkan.Samtidigt har räddningstjänsten fått larm om en trafikolycka på Norrleden..

Expressen - 1 timme sedan

William Barr om Muellers rapport: Ryssland försökte påverka valet

Under torsdagen håller justitieminister William Barr sin presskonferens om Rysslandsutredningen.  – Utredningen slog fast att medlemmar i Trumpkampanjen inte konspirerade med den ryska regeringen i deras försök att lägga sig i valet, säger William Barr. Samtidigt slår utredningen fast att det är bevisat att Ryssland lade sig i valet – och låg bakom hackningen av Hillary Clintons stabs mejl.

Expressen - 1 timme sedan

Forskarnas varning– för många ägg gör dig sjuk

Påskhelgen är en högtid för alla äggälskare. Enligt organisationen Svenska ägg äter vi sex miljoner ägg i timmen under påskafton. Men nu kommer forskare med allvarliga varningar om äggens påverkan på hälsan.

Expressen - 2 timmar sedan

Polisens varning: Se upp för inbrott under påsken

Internationella brottsnätverk har koll på att vi reser bort under påsken och andra storhelger. Nu varnar polisen om riskerna och påminner om förebyggande insatser.Som granne kan du vara till god hjälp om du är uppmärksam på detaljer..

Expressen - 2 timmar sedan

”Det finns fortfarande frågetecken kring Trump”

Nu släpps Mueller-rapporten.Utredningen har dykt ner i allt som går att hitta om Donald Trumps påstådda koppling till Ryssland under valet 2016.Men vad innebär resultatet för USA:s president?

Expressen - 3 timmar sedan

Grävmaskin välte – föraren fastklämd

Räddningstjänsten har ryckt ut på en olycka i Jönköpings kommun.– Det är en grävmaskin som vält och föraren är fastklämd, berättar Mikael Simmeborn, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.