Expressen > Nyheter

Wednesday, 21 November, 09:13

Expressen - 2018-11-08 16:32:32

Ny tv-avgift förväntas röstas igenom – börjar gälla efter nyårAlla som är över 18 år och har en beskattningsbar inkomst kommer efter årsskiftet att behöva betala en särskild tv-avgift, med eller utan tv. Det förslaget lade regeringen fram innan sommaren. Nu har det behandlats i kammaren – som uppskattar att det finns en majoritet i riksdagen för att få igenom förslaget. .
Läs mer på Expressen Bilden delad av Expressen via deras RSS-flöde och visas på deras server.

Dela artikeln

31024 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny tv-avgift, förväntas, röstas, igenombörjar , gällaefter , nyår
Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 22:36

EU-budget väntas minska

Det finns indikationer på att EU-budgeten är på väg att krympas, efter bland annat svenska och brittiska sparkrav under toppmötet i Bryssel. Sverige riskerar samtidigt bli av med stora delar av sin avgiftsrabatt.
Mötet mellan EU:s stats- och regeringschefer om unionens kommande långtidsbudget för 2014-20 drog till sist i gång, nästan sex timmar försenat.

Skånskan - 09 nov 16 kl. 21:35

Avgiftsfria LSS-resor efter debatt

SVEDALA Kommunfullmäktige sa på onsdagskvällen nej till att införa en avgift när funktionshindrade ska åka färdtjänst till en daglig verksamhet. ERWP.fif(0)Det var S, SD, MP och V som röstade för att den här förmånen ska få vara kvar.

TA - 07 feb 13 kl. 16:28

Två stora stöder EU-kompromiss

Tyskland och Frankrike stöder den budgetkompromiss som EU:s ordförande Herman Van Rompuy föreslår, enligt franska tidningen Le Monde. Förslaget kommer att diskuteras av EU:s stats- och regeringschefer i Bryssel vid kvällens toppmöte om den kommande långtidsbudgeten för 2014-20.
Van Rompuys förslag innehåller åtaganden på 957 miljarder euro och betalningar på 905 miljarder euro, enligt källor.

YLE - 02 maj 17 kl. 07:21

Frånskilda Marias dagvårdsavgift chockhöjdes

Vasabon Maria betalar en sju gånger högre avgift för sina två barns dagvård från och med mars. Föräldrar med delad vårdnad får inte längre separata dagvårdsräkningar. Vasabon Maria och hennes exman har delad vårdnad om två barn i dagisålder.

YLE - 08 apr 16 kl. 09:11

Finland har EU:s liberalaste drönarregler – sunt förnuft ska räcka långt

Reglerna för de som flyger obemannade luftfartyg har blivit lättare, Trafiksäkerhetsverket hoppas att det här ska inspirera till flera experiment med drönarna. Bland yrkesflygare finns det ändå en beställning på hårdare reglering. Enligt de nya reglerna som trädde i kraft i höstas får obemannade luftfarkoster flygas på max 150 meters höjd, i tätbebyggda områden och det krävs inget flygcertifikat eller tillstånd för att flyga en obemannad luftfarkost.

YLE - 31 mar 15 kl. 09:20

Artister lämnar Spotify för Tidal

Spotify får en ny konkurrent i musiktjänsten Tidal som lanserades i går. Den nya musiktjänst Tidal ägs i huvudsaks av rapartisten Jay Z. Strömningstjänsten är en direkt konkurrent till andra tjänster som Spotify.

SmålandsPosten - 23 aug 13 kl. 06:54

Personalen får inte äta till reducerat pris innan beslutat är taget

Nästa vecka förväntas utbildningsnämnden rösta igenom beslutet att avgiftsbelägga pedagogiska måltider för personalen inom skolan. Men redan i måndags började de nya direktiven gälla. På utbildningsnämndens arbetsutskott i juni togs beslutet att så snabbt som möjligt verkställa några av sparförslagen för att komma till bukt med nämndens underskott.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Föräldrarna tog dottern på semester – riskerar fängelse

Janine och Shane Scott tog med sin sjuåriga dotter Elissa på semester till New York i tron om att skolan beviljat dottern ledigt. Väl hemma möttes de av ett omskakande besked: De riskerar fängelse och böter på närmare 30 000 kronor var.– Det är skandal, säger Shane till Daily Mirror.

Expressen - 30 minuter sedan

JUST NU: Man knivskuren – polisen utreder mordförsök

En man i 50-årsåldern har blivit knivskuren i Kungälv. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråpförsök. – Han har talat om för oss vem som ska vara gärningsmannen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst..

Expressen - 1 timme sedan

Jimmie Åkesson: Signaler från talmannen om att vi får inflytande

Ulf Kristersson röstades förra veckan ned som statsminister av riksdagen. Jimmie Åkesson förklarar varför hans parti röstade ja i omröstningen. – Utifrån de signaler jag fått är det tydligt att vi kan räkna med ett betydande inflytande på en M-KD-regering, säger Jimmie Åkesson i Expressen TV..

Expressen - 45 minuter sedan

Flera bilar i olycka på E6 vid Kävlinge – ett körfält avstängt

Flera bilar är inblandade i en olycka på E6 vid Kävlinge i Skåne.Ett körfält i södergående riktning är stängt.Inga rapporter finns om skadeläge..

Expressen - 1 timme sedan

Jimmie Åkesson:

Ulf Kristersson röstades förra veckan ned som statsminister av riksdagen. Jimmie Åkesson förklarar varför hans parti röstade ja i omröstningen. – Utifrån de signaler jag fått är det tydligt att vi kan räkna med ett betydande inflytande på en M-KD-regering, säger Jimmie Åkesson i Expressen TV..

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkt mordvapen kan tillhöra ungdomsboende

För en vecka sedan knivdödades Duniyo Faisal Hassan, 17, på ett HVB-hem i Trollhättan. En 14-årig flicka misstänks för att ha utdelat de dödande huggen.Enligt ungdomsboendets egna rutiner ska knivar förvaras inlåsta.

Expressen - 2 timmar sedan

Flera skadade efter krock på E4

Minst tre bilar har krockat på E4 vid trafikplats Arlanda mot Uppsala, uppger polisen på sin hemsida. Enligt räddningstjänsten är minst fem personer skadade, skriver Sveriges radio. .

Expressen - 2 timmar sedan

Vintern drar söderut – då kommer snön

Nu väntas kyligare väder – och även snöfall i delar av Sverige.Redan mot slutet av den här veckan väntas flingorna kunna falla. – Nu tar vintern ett stormsteg söderut, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Expressen - 2 timmar sedan

Tre bilar brand – står nära en byggnad

Tre bilar brann under natten i Oxie utanför Malmö.De stod parkerade nära en byggnad och det fanns stor spridningsrisk. .

Expressen - 2 timmar sedan

Så ser Annie Lööfs regeringsplaner ut

Annie Lööf fortsätter arbeta för en blocköverskridande regering – som hon själv kan tänka sig att leda.Jan Björklund uppger att en regering med MP och alliansen huvudspåret i Lööfs sonderingar, men han utesluter inte ett samarbete med S.S tänker dock inte sitta i en regering där inte Stefan Löfven är statsminister.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.