Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 20 April, 20:15

Cornucopia - 08 nov 18 kl. 16:13

Elkraftbrist hotar även Göteborg på sikt - risk för datahallsetableringGöteborgs-Posten rapporterar att även Göteborg löper risk för brist på elkraft framöver. Man klarar sig för stunden, men det finns en risk för att datahallar etablerar sig vilket snabbt skulle göra att elkraften och stadens möjliga expansion stoppas.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Göteborg, posten, Västlänkens, Göteborg Energi, Göteborgsområdet, Business Region Göteborg, Energi, Amazon, Sverige, GP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elkraftbrist, hotar, även, Göteborg, sikt, riskför , datahallsetablering
GT - 30 maj 14 kl. 09:41

Ännu en långbänk hotar i Göteborg

Att Göteborgs kommun måste sälja en del av sina kommunala bolag är de allra flesta rörande eniga om. En anledning är givetvis att den extrema bolagiseringen - ingen annan svensk kommun har lika många kommunala bolag - har lett till en osund bolagskultur som avslöjats av de återkommande mutaffärerna. Det har ju även granskningskommissionen konstaterat..

GT - 01 apr 14 kl. 12:08

Stort trafikkaos hotar i Göteborg – i ett halvår

Kaos väntar bilister i centrala Göteborg det kommande halvåret. Snart stoppar ett vägarbete all biltrafik mellan Kapellplatsen och Wavrinskys plats. Bilister tvingas ta omvägar och passera vägtullar för att komma till Sahlgrenska.

DI - 01 dec 16 kl. 18:11

Donald Trump hotar inte Göteborg

Göteborgsregionen befinner sig mitt uppe i en rungande högkonjunktur och på kort sikt bör den politik som USA:s nästa president väntas föra knappast hota det. På längre sikt finns det dock fler frågetecken kring världshandeln. Det skriver Business Region Göteborg i sin senaste konjunkturrapport..

GT - 21 feb 15 kl. 13:38

Nu har även Göteborg drabbats av VM-febern

Heja Sverige, heja Charlotte Kalla! Göteborg må ligga en bra bit från Falun. Men VM-febern har slagit till även på Västkusten.

GöteborgsPosten - 08 apr 13 kl. 18:16

Även Göteborg ska få ikonbro

San Francisco har det. Göteborg ska få det ? en ikonbro..

GT - 10 dec 13 kl. 18:55

Även Göteborg håller Nobelfest: "Jättegott"

GÖTEBORG. En nobelmiddag kan vara kryddan i tillvaron. Allt som krävs är god mat, förväntansfulla gäster och rätt datum.

DI - 18 nov 14 kl. 13:56

Även Göteborg vill ha Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra blir även Göteborgsmoderaternas kandidat till ny partiledare efter Fredrik Reinfeldt..

BT - 20 aug 14 kl. 14:45

Äntligen har krig utbrutit i Göteborg

Västlänken-utspelet från toppmoderaten berör hela Sjuhärad GÖTEBORG. Ett fullskaligt politiskt krig har utbrutit i Göteborg, 25 dagar före valet.
En strid över gränsen, från Moderaterna mot Socialdemokraterna, såväl som internt inom Moderaterna.

Alliansfritt Sverige - 07 jul 14 kl. 16:12

Björklund är ansvarig för skolan i hela landet – utom i Göteborg

Så var det dags igen. Utbildningsminister Jan Björklund (FP) a.k.

Trelleborgs Allehanda - 04 nov 13 kl. 15:41

Russell Brand även till Göteborg


Även Göteborg får sin beskärda del av skarp brittisk humor i vinter. Komikern, skådisen och författaren Russell Brand, som just nu är ute på världturné, har sedan tidigare en föreställning i Stockholm inbokad den 8 december. Nu är det också klart att han återvänder till Sverige för en show i Lisebergshallen den 24 februari.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Ryssland överväger skrota sitt hangarfartyg - finns ingen torrdocka

Kreml-godkända Isvestija rapporterar att Ryssland nu överväger att skrota sitt skadade hangarfartyg Amiral Kuznetsov, som skadades när den enda ryska torrdockan i Murmansk som kunde ta skeppet och de stora robotslagkryssarna i Orlan-klassen totalhavererade i höstas. Fartyget saknar bland annat propellrar, som inte kan monteras tillbaka utan en enorm torrdocka.
Robotslagkryssaren RFS Peter den Store och kärnvapenubåten RFS Dimitrij Donskoj på redden vid Kronstadt utanför S:t Petersburg i Leningrads militärområde.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Uppföljning ränteplaceringar - stora skillnader mellan förvaltare och fonder

Dags för en kort uppföljning av tidigare ränteplaceringar av likvider för att diversifiera bort från kronan. Ska man summera så känns det anekdotiskt som utfallet skiljer mer mellan förvaltare och fonder inom ränteplaceringar än inom aktier.
Aktuellt läge.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Risk för torka i år igen? Hur klarar jordbruket ett år till?

Anekdotiskt är det redan torrare ute i markerna i år än det var förra året. Här i Sveriges regnigaste område har det inte kommit en droppe sedan 27:e mars, och inget riktigt regn sedan den 17:e mars. Dock menar SMHI att nulägesbilden för vatten per 15:e april är normal, men det råder risk för gräs- och skogsbrand.

Cornucopia - Igår: 15:16

Fredagsmys: Game of Whisky

Dags för lite fredagsmys. Och nu när Game of Thrones-hysterin har kopplat sitt grepp om västvärlden, så blir det ju extra müsigt med Game of Whisky så här på fredagseftermiddagen.
A Game of Whisky.

Cornucopia - Igår: 12:47

Prepping: "Värt sin vikt i guld" - hygienprepping

"Det enda som är värt sin viktig i guld, är guld." - FerfalSå vad är det som kommer skilja armageddon från civilisationen, när den där totala samhällskollapsen (som aldrig) inträffar slår till. Är det alla vapenägare, som står i vartenda gatuhörn och försöker växla till sig något av värde mot sina tonvis med ammunition de preppat?

Cornucopia - Igår: 09:09

När infördes alla dessa lov i skolan?

Just nu är det den kristna högtiden påsk och därför är det påsklov denna eller nästa vecka i skolorna runt om i landet. Men när infördes alla dessa lov man numera har i skolan?
Universitetet i Wien från vinterns föreläsning får väl illustrera detta.

Cornucopia - I förrgår: 15:39

Bostadspriserna svagt upp i mars

"Nu vänder det!"Mars månads bostadsprisstatistik från Valueguard visar på svagt stigande priser säsongsmässigt. Mars har historiskt varit en stark månad för bostadspriserna, men även om de steg var det under medel, och således svagt.

Cornucopia - I förrgår: 11:04

Nytt börsrekord för totalavkastningsindex

Stockholmsbörsens totalavkastningsindex SIXPRX, dvs med återinvesterade utdelningar, har slagit börsrekord igår och idag.
Dagschart OMXSPI. Jag har ingen feed med SIXPRX eller SIXRX.

Cornucopia - I förrgår: 07:57

Fossilgaskraftverk i Malmö stängs - elbrist hotar

På grund av regeringens skattehöjningar på fossilkraftverk har E.On beslutat att stänga fossilgaskraftveärmeverket Heleneholmsverket i Malmö. Detta kan leda till elbrist i Malmö och Skåne vintertid, och sannolikt även elnätkapacitetsbrist när Malmö måste ha mer elkraft utifrån.

Cornucopia - I förrgår: 20:35

USA finansierar fortsatt stöd för glidbomber på Gripen

USA:s försvarsdepartement ("Pentagon") har gett Boeing ett kontrakt på 65 MUSD för att fortsatt stödja glidbomben GBU-39/B åt svenska Försvarsmaktens Gripen-plan. Glidbomben fyller delvis det gap som lämnades när Sverige skrotade den yttäckande Bombkapsel 90.
En glidbomb är ett avståndsvapen, som inte behöver ytterligare stöd från fällande flygförare utan tar sig till sitt mål på egen hand (eng standoff weapon).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.