Cornucopia > Ekonomi

Monday, 21 January, 00:02

Cornucopia - 08 nov 18 kl. 16:13

Elkraftbrist hotar även Göteborg på sikt - risk för datahallsetableringGöteborgs-Posten rapporterar att även Göteborg löper risk för brist på elkraft framöver. Man klarar sig för stunden, men det finns en risk för att datahallar etablerar sig vilket snabbt skulle göra att elkraften och stadens möjliga expansion stoppas.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Göteborg, posten, Västlänkens, Göteborg Energi, Göteborgsområdet, Business Region Göteborg, Energi, Amazon, Sverige, GP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elkraftbrist, hotar, även, Göteborg, sikt, riskför , datahallsetablering
GT - 30 maj 14 kl. 09:41

Ännu en långbänk hotar i Göteborg

Att Göteborgs kommun måste sälja en del av sina kommunala bolag är de allra flesta rörande eniga om. En anledning är givetvis att den extrema bolagiseringen - ingen annan svensk kommun har lika många kommunala bolag - har lett till en osund bolagskultur som avslöjats av de återkommande mutaffärerna. Det har ju även granskningskommissionen konstaterat..

GT - 01 apr 14 kl. 12:08

Stort trafikkaos hotar i Göteborg – i ett halvår

Kaos väntar bilister i centrala Göteborg det kommande halvåret. Snart stoppar ett vägarbete all biltrafik mellan Kapellplatsen och Wavrinskys plats. Bilister tvingas ta omvägar och passera vägtullar för att komma till Sahlgrenska.

DI - 01 dec 16 kl. 18:11

Donald Trump hotar inte Göteborg

Göteborgsregionen befinner sig mitt uppe i en rungande högkonjunktur och på kort sikt bör den politik som USA:s nästa president väntas föra knappast hota det. På längre sikt finns det dock fler frågetecken kring världshandeln. Det skriver Business Region Göteborg i sin senaste konjunkturrapport..

GT - 21 feb 15 kl. 13:38

Nu har även Göteborg drabbats av VM-febern

Heja Sverige, heja Charlotte Kalla! Göteborg må ligga en bra bit från Falun. Men VM-febern har slagit till även på Västkusten.

GöteborgsPosten - 08 apr 13 kl. 18:16

Även Göteborg ska få ikonbro

San Francisco har det. Göteborg ska få det ? en ikonbro..

GT - 10 dec 13 kl. 18:55

Även Göteborg håller Nobelfest: "Jättegott"

GÖTEBORG. En nobelmiddag kan vara kryddan i tillvaron. Allt som krävs är god mat, förväntansfulla gäster och rätt datum.

DI - 18 nov 14 kl. 13:56

Även Göteborg vill ha Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra blir även Göteborgsmoderaternas kandidat till ny partiledare efter Fredrik Reinfeldt..

BT - 20 aug 14 kl. 14:45

Äntligen har krig utbrutit i Göteborg

Västlänken-utspelet från toppmoderaten berör hela Sjuhärad GÖTEBORG. Ett fullskaligt politiskt krig har utbrutit i Göteborg, 25 dagar före valet.
En strid över gränsen, från Moderaterna mot Socialdemokraterna, såväl som internt inom Moderaterna.

Alliansfritt Sverige - 07 jul 14 kl. 16:12

Björklund är ansvarig för skolan i hela landet – utom i Göteborg

Så var det dags igen. Utbildningsminister Jan Björklund (FP) a.k.

Trelleborgs Allehanda - 04 nov 13 kl. 15:41

Russell Brand även till Göteborg


Även Göteborg får sin beskärda del av skarp brittisk humor i vinter. Komikern, skådisen och författaren Russell Brand, som just nu är ute på världturné, har sedan tidigare en föreställning i Stockholm inbokad den 8 december. Nu är det också klart att han återvänder till Sverige för en show i Lisebergshallen den 24 februari.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 6 timmar sedan

Nämn inte kriget - Wiens ignorerade flakturms

Bland Wiens ej omnämnda sevärdheter är de sex flakturm, luftvärnstorn, som den lille mustachprydde Österrikefödde korpralens dikatur lämnade efter sig när andra världskriget tog slut. Tornen nämns inte i Wiens guideböcker, det finns inte ens skyltar som förklarar vad dessa massiv betongkonstruktioner är - ömöjliga att riva - och ignoreras av österrikarna som ett pinsam påminnelse om landets aktiva deltagande i andra världskriget.
Finns inte.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Gästinlägg: Min motivering till köp av elbil

Nedanstående är ett gästinlägg signerad INTJ.
Eltaxi vid Operahuset i Wien. Notera att detta är äldre Nissan Leaf med 15-20 mils räckvidd.

Cornucopia - Igår: 16:17

Stockholms lägenhetspriser fortsätter följa 90-talskraschen

Lägenhetspriserna i Stockholm fortsätter snällt följa utvecklingen från 90-talskraschen. Tidigare prognos ligger fast baserat på detta exempel av curve-fitting.
Medelpriser stickprov bostadsrättsannonser Östermalm 1989 - 1994, och Valueguards HOXFLATSTO-index 201606 - 201812.

Cornucopia - Igår: 11:32

Påminnelse: Rösta på Höstregn för Storytel Awards jurynominering

En kort påminnelse om att idag är sista dagen ni kan rösta på era favoriter för jurynominering till ljudbokspriset Storytel Awards. Höstregn finns för omröstning i kategorin spänning här.Mina böcker.

Cornucopia - Igår: 10:52

Valueguard: Bostadspriserna ner i hela landet - värst i Göteborg

Valueguard rapporterar att de kvalitetsjusterade bostadspriserna föll i hela riket i december, undantaget lägenheter i mellanstora svenska städer. Värst var det i Göteborg, där lägenheterna föll 1.1% och villorna föll 2.

Cornucopia - I förrgår: 17:30

Fredagsmys: Wien

Dags för lite fredagsmys. På grund av resa, föreläsning, jobb, den obligatoriska löprundan etc, så får det bli ett kortare fredagsmys med lite foton från den forna imperiestaden Wien. En stad med storslagen arkitektur och breda esplanader som får London att gå att gömma sig och möjligen Paris att skämmas lite.

Cornucopia - I förrgår: 15:37

Sverige har fått en statsminister igen

Sverige har så fått en riktig statsminister igen, då avgångsministern Stefan Löfven (S) valdes till statsminister och regeringsbildare igen. Den 21:e januari kommer vi få se hans regeringsbildning och vilka ministrar som utses.
Han är tillbaka.

Cornucopia - I förrgår: 09:01

Läsarfråga: Hyra eller köpa bostad igen efter hoppat av bubblan?

En läsare säljer nu sin villa efter att på en vecka fixat en hyresrätt med förstahandskontrakt. Hyresrätten är dock en nödlösning av killgissningsvis så kallade vanliga orsaker, och läsaren vill nu ha förslag på vad vederbörande ska göra sen.
Bostäder i Lomma har inget med inlägget att göra.

Cornucopia - I förrgår: 09:26

Föreläser på univeritetet i Wien

Jag föreläser med start strax på universitetet i Wien, men återkommer med blogginlägg senare under dagen.
Korvstånd bredvid Sigmund Freud-parken. Korv.

Cornucopia - 17 jan 19 kl. 16:17

Strömhopp från MP - av Kreml-apologeter

Efter uppgörelsen S-C-L-MP hoppar nu tre framträdande miljöpartister av partiet. Ett välkommet besked, då det handlar om Kreml-apologeter som under den defensiva försvarsövningen Aurora deltog i det Kremlstödjande "fredslägret på Åland", och är kända motståndare till såväl den defensiva ömsesidiga försvarsorganisationen för Västs demoktratier, NATO, liksom Sveriges samarbetsavtal med Nato och våra demokratiska grannar.
Huvudbonad från Miljöpartiet och enligt uppgift fredslägret på Gotland.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.