Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 18 November, 02:23

Cornucopia - 08 nov 18 kl. 16:13

Elkraftbrist hotar även Göteborg på sikt - risk för datahallsetableringGöteborgs-Posten rapporterar att även Göteborg löper risk för brist på elkraft framöver. Man klarar sig för stunden, men det finns en risk för att datahallar etablerar sig vilket snabbt skulle göra att elkraften och stadens möjliga expansion stoppas.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Göteborg, posten, Västlänkens, Göteborg Energi, Göteborgsområdet, Business Region Göteborg, Energi, Amazon, Sverige, GP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elkraftbrist, hotar, även, Göteborg, sikt, riskför , datahallsetablering
GT - 30 maj 14 kl. 09:41

Ännu en långbänk hotar i Göteborg

Att Göteborgs kommun måste sälja en del av sina kommunala bolag är de allra flesta rörande eniga om. En anledning är givetvis att den extrema bolagiseringen - ingen annan svensk kommun har lika många kommunala bolag - har lett till en osund bolagskultur som avslöjats av de återkommande mutaffärerna. Det har ju även granskningskommissionen konstaterat..

GT - 01 apr 14 kl. 12:08

Stort trafikkaos hotar i Göteborg – i ett halvår

Kaos väntar bilister i centrala Göteborg det kommande halvåret. Snart stoppar ett vägarbete all biltrafik mellan Kapellplatsen och Wavrinskys plats. Bilister tvingas ta omvägar och passera vägtullar för att komma till Sahlgrenska.

DI - 01 dec 16 kl. 18:11

Donald Trump hotar inte Göteborg

Göteborgsregionen befinner sig mitt uppe i en rungande högkonjunktur och på kort sikt bör den politik som USA:s nästa president väntas föra knappast hota det. På längre sikt finns det dock fler frågetecken kring världshandeln. Det skriver Business Region Göteborg i sin senaste konjunkturrapport..

GT - 21 feb 15 kl. 13:38

Nu har även Göteborg drabbats av VM-febern

Heja Sverige, heja Charlotte Kalla! Göteborg må ligga en bra bit från Falun. Men VM-febern har slagit till även på Västkusten.

GöteborgsPosten - 08 apr 13 kl. 18:16

Även Göteborg ska få ikonbro

San Francisco har det. Göteborg ska få det ? en ikonbro..

GT - 10 dec 13 kl. 18:55

Även Göteborg håller Nobelfest: "Jättegott"

GÖTEBORG. En nobelmiddag kan vara kryddan i tillvaron. Allt som krävs är god mat, förväntansfulla gäster och rätt datum.

DI - 18 nov 14 kl. 13:56

Även Göteborg vill ha Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra blir även Göteborgsmoderaternas kandidat till ny partiledare efter Fredrik Reinfeldt..

BT - 20 aug 14 kl. 14:45

Äntligen har krig utbrutit i Göteborg

Västlänken-utspelet från toppmoderaten berör hela Sjuhärad GÖTEBORG. Ett fullskaligt politiskt krig har utbrutit i Göteborg, 25 dagar före valet.
En strid över gränsen, från Moderaterna mot Socialdemokraterna, såväl som internt inom Moderaterna.

Alliansfritt Sverige - 07 jul 14 kl. 16:12

Björklund är ansvarig för skolan i hela landet – utom i Göteborg

Så var det dags igen. Utbildningsminister Jan Björklund (FP) a.k.

Trelleborgs Allehanda - 04 nov 13 kl. 15:41

Russell Brand även till Göteborg


Även Göteborg får sin beskärda del av skarp brittisk humor i vinter. Komikern, skådisen och författaren Russell Brand, som just nu är ute på världturné, har sedan tidigare en föreställning i Stockholm inbokad den 8 december. Nu är det också klart att han återvänder till Sverige för en show i Lisebergshallen den 24 februari.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

Omedelbart förestående dödskors i OMXS30 - vid stödområdet

Det ser nu ut som att Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 inom någon dag ansluter sig till de övriga europeiska börserna och hamnar under ett MA50/MA200-dödskors. Detta samtidigt som indexet varit nere och vänt i stödområdet runt 1480 - 1490.
Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 13 timmar sedan

C och L lägger egna budgetar - talar för att M:s budget går igenom

Både Centerpartiet och Liberalerna har nu gett beskedet att de lägger egna statsbudgetar, och alltså inte röstar på avgångsregeringens budget. Därmed talar det mesta för att Moderaternas budget går igenom, när M-KD-SD röstar på den. Flest mandat för en budget vinner.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Kommunkrisen, HVB-döden och konjunkturen

Från flera håll rapporteras det till bloggen om att kommunernas och landstingens pengar till vård av barn som far illa nu är slut, och att det inte bara handlar om årets budget. Särskilt inom HVB sker nu allt fler nedläggningar ej kopplat till migration, BUP har stoppats i Västra Götalandsregionen. Arbetsgivare rapporterar också om tydliga konjunkturtecken.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Terrorhotnivå 3 kvarstår - trots brittisk Sverige-varning - var vaksamma

Storbritannien har höjt sin varningsnivå för brittiska turister i Sverige till samma som för t ex Israel, Egypten eller Ryssland. I Sverige kvarstår officiellt fortfarande en hotnivå om 3 av 5. Kom ihåg att vaksamt lugn gäller för dig som privatperson, och var trygg i att terrordådet på Drottninggatan har lett till åtgärder hos berörda myndigheter.

Cornucopia - Igår: 19:29

Fredagsmys: Tre år utan att städa

Inlägget innehåller så kallade reklamlänkar, även kända som affiliatelänkar. Har du problem med det, klicka inte på dem. Om du klickar på den finns risk att bloggen får provision om du senare köper något.

Cornucopia - Igår: 15:05

Reaktionerna på JBP säger allt om den svenska tyckareliten och den svenska ankdammen

Jag har noll till övers för personkultledare som JBP (använder inte namnet för att minimera sökträffar och att personkultisterna ska komma rusande), men reaktionerna på hans inhopp i den svenska ankdammen säger allt om den svenska tyckareliten och svensk media. Det har varit underhållande att se reaktionerna, och hur tyckareliten inte har verktyg att angripa en utomstående de alltså har noll makt över.
Molnet JBP drar in över den svenska ankdammen.

Cornucopia - Igår: 14:20

Timmätningen sparade 13 - 17% av elhandelskostnaden i september och oktober

För september och oktober blev besparingen med att ha rörlig timmätning av elförbrukningen istället för schablonmässig förbrukning 13% i september och 17% i oktober. Detta är i linje med besparingarna i juli och augusti.Huvudelskåpet för fastigheten, före installation av separat B-jordfelsbrytare för elbilsladdningen.

Cornucopia - Igår: 11:05

Billig elbilsladdning i Säffle - 35 mil för elbil räcker fortfarande

Gårdagens föreläsningsresa till och från Säffle gick förstås utmärkt med elbil och även en ort med mindre än 10 000 invånare erbjuder tolv publika laddplatser. Även om de är belagda med avgift, så visade sig en av dem vara mycket prisvärd med en kostnad på under 1:- SEK per kWh.
Laddning i Säffle.

Cornucopia - Igår: 08:32

Svagaste exportchefsindex sedan 2016

Exportchefsindex (EMI) för svenska exportföretag var den svagaste noteringen sedan 2016. Ännu en punkt att lägga till listan över konjunkturtecken. Då har ändå exportbolagen (tillverkningsindustrin) varit det enda hållit sig kvar i överhettat läge enligt konjunkturbarometern.

Cornucopia - I förrgår: 16:16

Den tyska ekonomin och BNP krympte i tredje kvartalet

Den tyska ekonomin krympte under tredje kvartalet. Upprepar sig detta sista kvartalet är Tysland i recession. Den svenska avgångsregeringen låtsades idag som ingenting i sin budgetproposition och har inte justerat ner gissningarna ("prognoserna") om den svenska ekonomins tillväxt nästa år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.