Nyteknik > Teknik

Saturday, 19 January, 22:30

Nyteknik - 08 nov 18 kl. 14:29

Förutspår en explosion för Europas batteritillverkningEnergikonsulternas prognos är att batteritillverkningen i Europa kommer öka – och kapaciteten kan 20-dubblas till år 2025. Svenska Northvolt är ett av bolagen som expanderar, genom att bygga en ny fabrik i Polen..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Europas, Europa, Northvolt, Polen

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förutspåren , explosionför , Europas, batteritillverkning
Barometern - 11 jan 19 kl. 10:44

Jägare förutspår explosion av vildsvin: ”De finns överallt”

Vildsvinsolyckorna i trafiken ökar i landet och de senaste två veckorna har tio olyckor skett i Nybro kommun. Dessutom förutspår jägaren David Nilsson och hans kollegor en större ökning av stammen framöver..

YLE - 02 jul 16 kl. 13:58

Brexit: Hård kamp om platsen som Europas finanshjärta

I finanskretsarna är många nu rädda för att EU kommer att göra det svårt för finansföretag i London att göra business i EU-området.
Dragkampen är alltså i gång om platsen som Europas ledande finanscentrum. Bankvärlden togs på sängen av det brittiska brexit-beskedet och bankernas aktiekurser störtdök på de europeiska börserna.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 07:00

Lund kan bli Europas livsmedelscentrum

Skåne Skåne kraftsamlar för att bli centrum för Europas största prestigesatsning på ett kunskaps- och innovationscentrum inom livsmedelsområdet. Framtidens grödor och företag ska växa i den skånska myllan.– Vi hoppas få huvudkontoret till Lund, säger regionrådet Märta Stenevi (MP).

YLE - 23 dec 13 kl. 09:53

Ekonomer förutspår fortsatta nedskärningar

Staten måste minska sina utgifter ordentligt under 2014, anser de flesta nationalekonomer som besvarat Yle Nyheters enkät. Att höja skatterna fungerar enligt dem inte i längden. För ungefär en månad sedan kom regeringen efter mycken möda överens om strukturpaketet, med vars hjälp den allt snabbare skuldsättningen ska förebyggas.

BT - 16 sep 17 kl. 14:15

Världskänd trendspanare invigde Europas största textilmöte

På lördagen besökte holländska trendsättaren och modekännaren Li Edelkoort ett slutsålt Textile fashion center. Hennes föreläsning Textiles unlimited förutspådde traditionella tekniker som utvecklas av modern teknik..

GöteborgsPosten - 24 jan 18 kl. 09:00

Europas överlevare

Diplomaten Ingmar Karlssons nya bok förutspår en renässans för minoritetsspråk och kultur i Europa. Kajsa Öberg Lindsten läser en sällsynt skicklig och pedagogisk berättare men vågar inte riktigt dela hans optimism..

YLE - 24 feb 14 kl. 13:43

"Europa är fullt av spännande historier"

Måndagen den 24 februari klockan 22 börjar den åttadelade tv-serien "Vi borde prata om Europa" - en historisk satsning, eftersom den också sänds i Sverige, Norge och Danmark och har producerats av Svenska Yle i samarbete med Nordvision. Spela upp klipp på Arenan Klockan 22 på måndagar får vi följa med till Europa, sett med nordiska ögon. Till självständighetslängtande Katalonien - och till Polen som förutspås bli Europas nya stormakt, säger Pekka Palmgren.

IDG - 06 feb 14 kl. 15:35

Videosug driver på tokökning av mobildata

Cisco förutspår explosion av användandet av mobil data de kommande fem åren. Främsta drivkraften är svenskarnas sug efter mer rörlig bild..

Computer Sweden - 06 feb 14 kl. 15:35

Videosug driver på tokökning av mobildata


Cisco förutspår explosion av användandet av mobil data de kommande fem åren. Främsta drivkraften är svenskarnas sug efter mer rörlig bild.

.

YLE - 13 feb 17 kl. 14:04

Prognos: EU:s ekonomi växer – men Finlands är näst sämst i klassen

För första gången på tio år beräknas ekonomin växa i alla 28 EU-länder, förutspår EU-kommissionen i sin nya prognos. Men prognosen präglas av större osäkerhet än vanligt. Osäkerheten beror på att det är svårt att förutspå vilka avsikter USA:s nya regering har och hur det kommer påverka Europas ekonomi.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 timmar sedan

Min plastfria månad avslöjade beroendet

KRÖNIKA. Livet som plastbantare gjorde det tydligt hur mycket plast vi köper och använder – varje dag, skriver Ny Tekniks reporter Ania Obminska..

Nyteknik - Igår: 17:30

Seabased lägger ner verksamheten i Lysekil

Företaget Seabased, som utvecklar teknik för att utvinna el ur vågkraft, lämnar verksamheten i Lysekil..

Nyteknik - Igår: 15:24

Optimister gräsrotsfinansierar asteroidresa

Flera svenska initiativ koordineras nu med målet att genomföra världens första privata resa till en asteroid..

Nyteknik - Igår: 14:28

Sverige avråds från kärnvapenförbud

Sverige avråds från att ratificera ett förbud mot kärnvapen. Det skulle försvåra Sveriges säkerhetspolitiska samarbeten, enligt en utredning..

Nyteknik - Igår: 12:55

De flesta amerikaner kan inte namnge en enda elbil

I USA har elbilarna ökat explosionsartat, men 2018 var hälften av de som såldes en Tesla. Det är fortfarande de rika miljövännerna som väljer bort fossila bränslen – undersökningar visar att de flesta amerikaner inte kan namnge en enda elbilsmodell..

Nyteknik - Igår: 11:34

Tesla minskar personalstyrkan med sju procent

Elbilstillverkaren Tesla ska minska antalet heltidsanställda med sju procent. Enligt bolaget är åtgärden nödvändig samtidigt som produktionstakten av bilar av Model 3 behöver ökas..

Nyteknik - Igår: 10:45

Cern kan få en 100 km lång partikelaccelerator

I en rapport föreslås att Cern ska få en ny partikelaccelerator. Den blir i så fall fyra gånger större än LHC – och tio gånger så kraftfull..

Nyteknik - Igår: 09:42

Japansk satellit ger konstgjorda stjärnfall

En satellit som ska bjuda på världens första konstgjorda meteoritregn har skjutits upp från rymdcentret i Uchinoura i Japan. Syftet är att framöver lansera spektakulära himlaspel över hela världen, meddelar företaget som står bakom projektet..

Nyteknik - Igår: 09:29

Miljögrupper tvivlar på industrins plastplan

En rad miljöorganisationer sätter stora frågetecken för ett initiativ från jättar inom olje- och plastindustrin att minska plastavfallet i världen..

Nyteknik - Igår: 08:55

Kai Johan Jiang: Nu är Nevs ur krisen

Kinesiska koncernen Evergrande Group har köpt 51 procent av aktierna i Nevs. Nu ger storägaren Kai Johan Jiang sin syn på saken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.