Nyteknik > Teknik

Monday, 19 November, 15:24

Nyteknik - 08 nov 18 kl. 14:29

Förutspår en explosion för Europas batteritillverkning



Energikonsulternas prognos är att batteritillverkningen i Europa kommer öka – och kapaciteten kan 20-dubblas till år 2025. Svenska Northvolt är ett av bolagen som expanderar, genom att bygga en ny fabrik i Polen..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Europas, Europa, Northvolt, Polen

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förutspåren , explosionför , Europas, batteritillverkning
YLE - 02 jul 16 kl. 13:58

Brexit: Hård kamp om platsen som Europas finanshjärta

I finanskretsarna är många nu rädda för att EU kommer att göra det svårt för finansföretag i London att göra business i EU-området.
Dragkampen är alltså i gång om platsen som Europas ledande finanscentrum. Bankvärlden togs på sängen av det brittiska brexit-beskedet och bankernas aktiekurser störtdök på de europeiska börserna.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 07:00

Lund kan bli Europas livsmedelscentrum

Skåne Skåne kraftsamlar för att bli centrum för Europas största prestigesatsning på ett kunskaps- och innovationscentrum inom livsmedelsområdet. Framtidens grödor och företag ska växa i den skånska myllan.– Vi hoppas få huvudkontoret till Lund, säger regionrådet Märta Stenevi (MP).

YLE - 23 dec 13 kl. 09:53

Ekonomer förutspår fortsatta nedskärningar

Staten måste minska sina utgifter ordentligt under 2014, anser de flesta nationalekonomer som besvarat Yle Nyheters enkät. Att höja skatterna fungerar enligt dem inte i längden. För ungefär en månad sedan kom regeringen efter mycken möda överens om strukturpaketet, med vars hjälp den allt snabbare skuldsättningen ska förebyggas.

BT - 16 sep 17 kl. 14:15

Världskänd trendspanare invigde Europas största textilmöte

På lördagen besökte holländska trendsättaren och modekännaren Li Edelkoort ett slutsålt Textile fashion center. Hennes föreläsning Textiles unlimited förutspådde traditionella tekniker som utvecklas av modern teknik..

GöteborgsPosten - 24 jan 18 kl. 09:00

Europas överlevare

Diplomaten Ingmar Karlssons nya bok förutspår en renässans för minoritetsspråk och kultur i Europa. Kajsa Öberg Lindsten läser en sällsynt skicklig och pedagogisk berättare men vågar inte riktigt dela hans optimism..

YLE - 24 feb 14 kl. 13:43

"Europa är fullt av spännande historier"

Måndagen den 24 februari klockan 22 börjar den åttadelade tv-serien "Vi borde prata om Europa" - en historisk satsning, eftersom den också sänds i Sverige, Norge och Danmark och har producerats av Svenska Yle i samarbete med Nordvision. Spela upp klipp på Arenan Klockan 22 på måndagar får vi följa med till Europa, sett med nordiska ögon. Till självständighetslängtande Katalonien - och till Polen som förutspås bli Europas nya stormakt, säger Pekka Palmgren.

IDG - 06 feb 14 kl. 15:35

Videosug driver på tokökning av mobildata

Cisco förutspår explosion av användandet av mobil data de kommande fem åren. Främsta drivkraften är svenskarnas sug efter mer rörlig bild..

Computer Sweden - 06 feb 14 kl. 15:35

Videosug driver på tokökning av mobildata


Cisco förutspår explosion av användandet av mobil data de kommande fem åren. Främsta drivkraften är svenskarnas sug efter mer rörlig bild.

.

YLE - 13 feb 17 kl. 14:04

Prognos: EU:s ekonomi växer – men Finlands är näst sämst i klassen

För första gången på tio år beräknas ekonomin växa i alla 28 EU-länder, förutspår EU-kommissionen i sin nya prognos. Men prognosen präglas av större osäkerhet än vanligt. Osäkerheten beror på att det är svårt att förutspå vilka avsikter USA:s nya regering har och hur det kommer påverka Europas ekonomi.

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 10:58

Europa förtjänar en rumsren EU-kritik

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Budgetunderskott och statsskulder utgör en farlig mix som hotar hela EU-samarbetet. Det skriver Philip Lerulf, Junilistan.
När medborgarna i 28 EU-länder på söndag går till val för att välja ett nytt EU-parlament sker det mot bakgrund av en djup ekonomisk och politisk kris.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Elon Musk, Jeff Bezos och Richard Branson – detta har de gemensamt

Rika som troll och alla med en ambition att ta sig ut i rymden. Dessa är tre av de största och rikaste personerna bakom rymdinitativen..

Nyteknik - 1 timme sedan

Därför gasar så många mot månen

Kina visade nyligen upp en modell av sin nya rymdstation, "Det himmelska palatset 2", en symbol för landets storslagna ambitioner bortom jorden. Och i den nya rymdkapplöpningen står månen i centrum – ett viktigt steg på vägen i drömmen om Mars, enligt en expert..

Nyteknik - 2 timmar sedan

MIT-upptäckt kan ge framtid för aluminiumluftbatterier

Ett oljelager som förbättrar batteriers standbytid. MIT-forskarnas upptäckt kan ge aluminiumluftbatterier en ljus framtid – och för evigt bota räckviddsångesten för elbilster..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Nu kan du utforska supermassivt svart hål i vr

Ett supermassivt svarta hål i mitten av Vintergatan har för första gången visualiserats i vr..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Renaults vd Carlos Ghosn har gripits – aktien rasar

Aktien i Renault faller kraftigt efter uppgifterna om att vd:n Carlos Ghosn har gripits enligt japanska tidningen Yomiuri..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Ubåt försvann för ett år sedan – funnen på havsbotten imploderad

Den argentinska ubåten Ara San Juan har hittats – nästan exakt ett år sedan den försvann. Farkosten som delvis har imploderat har lokaliserats på drygt 900 meters djup i Atlanten av amerikanska företaget Ocean Infinitys fartyg Seabed Constructor..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Svensk premiär för B2368 – Huaweis alternativ till fiberuppkoppling

5g-hastigheter i 4g-nätet. Det utlovar Huawei när de nu lanserar routern B2368 med wireless to the x-teknik (wttx) i Sverige..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Rutten fisk ska driva Hurtigrutens fartyg

Norge förknippas av många med fisk. Nu planerar det högprofilerade rederiet Hurtigruten att driva sina kryssningsfartyg på bränsle som delvis stammar från rutten fisk..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Så balanserar du digitaliseringen med befintlig affär

Den digitala teknikutvecklingen står inför ett exponentiellt genomslag, och företag, organisationer och samhället är på väg att drabbas av en digital tsunami..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Svenskar sämre på plaståtervinning

Svensken har blivit sämre på att kånka plastsopor till återvinningen. Andelen plastförpackningar som återvinns minskar, visar nya siffror från Naturvårdsverket..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.