Nyteknik > Teknik

Monday, 22 April, 22:50

Nyteknik - 08 nov 18 kl. 14:29

Förutspår en explosion för Europas batteritillverkningEnergikonsulternas prognos är att batteritillverkningen i Europa kommer öka – och kapaciteten kan 20-dubblas till år 2025. Svenska Northvolt är ett av bolagen som expanderar, genom att bygga en ny fabrik i Polen..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Europas, Europa, Northvolt, Polen

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förutspåren , explosionför , Europas, batteritillverkning
Barometern - 11 jan 19 kl. 10:44

Jägare förutspår explosion av vildsvin: ”De finns överallt”

Vildsvinsolyckorna i trafiken ökar i landet och de senaste två veckorna har tio olyckor skett i Nybro kommun. Dessutom förutspår jägaren David Nilsson och hans kollegor en större ökning av stammen framöver..

YLE - 02 jul 16 kl. 13:58

Brexit: Hård kamp om platsen som Europas finanshjärta

I finanskretsarna är många nu rädda för att EU kommer att göra det svårt för finansföretag i London att göra business i EU-området.
Dragkampen är alltså i gång om platsen som Europas ledande finanscentrum. Bankvärlden togs på sängen av det brittiska brexit-beskedet och bankernas aktiekurser störtdök på de europeiska börserna.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 07:00

Lund kan bli Europas livsmedelscentrum

Skåne Skåne kraftsamlar för att bli centrum för Europas största prestigesatsning på ett kunskaps- och innovationscentrum inom livsmedelsområdet. Framtidens grödor och företag ska växa i den skånska myllan.– Vi hoppas få huvudkontoret till Lund, säger regionrådet Märta Stenevi (MP).

YLE - 23 dec 13 kl. 09:53

Ekonomer förutspår fortsatta nedskärningar

Staten måste minska sina utgifter ordentligt under 2014, anser de flesta nationalekonomer som besvarat Yle Nyheters enkät. Att höja skatterna fungerar enligt dem inte i längden. För ungefär en månad sedan kom regeringen efter mycken möda överens om strukturpaketet, med vars hjälp den allt snabbare skuldsättningen ska förebyggas.

BT - 16 sep 17 kl. 14:15

Världskänd trendspanare invigde Europas största textilmöte

På lördagen besökte holländska trendsättaren och modekännaren Li Edelkoort ett slutsålt Textile fashion center. Hennes föreläsning Textiles unlimited förutspådde traditionella tekniker som utvecklas av modern teknik..

GöteborgsPosten - 24 jan 18 kl. 09:00

Europas överlevare

Diplomaten Ingmar Karlssons nya bok förutspår en renässans för minoritetsspråk och kultur i Europa. Kajsa Öberg Lindsten läser en sällsynt skicklig och pedagogisk berättare men vågar inte riktigt dela hans optimism..

IDG - 06 feb 14 kl. 15:35

Videosug driver på tokökning av mobildata

Cisco förutspår explosion av användandet av mobil data de kommande fem åren. Främsta drivkraften är svenskarnas sug efter mer rörlig bild..

Computer Sweden - 06 feb 14 kl. 15:35

Videosug driver på tokökning av mobildata


Cisco förutspår explosion av användandet av mobil data de kommande fem åren. Främsta drivkraften är svenskarnas sug efter mer rörlig bild.

.

YLE - 24 feb 14 kl. 13:43

"Europa är fullt av spännande historier"

Måndagen den 24 februari klockan 22 börjar den åttadelade tv-serien "Vi borde prata om Europa" - en historisk satsning, eftersom den också sänds i Sverige, Norge och Danmark och har producerats av Svenska Yle i samarbete med Nordvision. Spela upp klipp på Arenan Klockan 22 på måndagar får vi följa med till Europa, sett med nordiska ögon. Till självständighetslängtande Katalonien - och till Polen som förutspås bli Europas nya stormakt, säger Pekka Palmgren.

YLE - 13 feb 17 kl. 14:04

Prognos: EU:s ekonomi växer – men Finlands är näst sämst i klassen

För första gången på tio år beräknas ekonomin växa i alla 28 EU-länder, förutspår EU-kommissionen i sin nya prognos. Men prognosen präglas av större osäkerhet än vanligt. Osäkerheten beror på att det är svårt att förutspå vilka avsikter USA:s nya regering har och hur det kommer påverka Europas ekonomi.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 12 timmar sedan

Kapacitetsbrist – en risk för både miljö och samhälle

Energiområdet genomgår stora förändringar just nu. Vår strävan efter att leva miljösmart samtidigt som allt fler vill bo i storstadsregionerna pressar elnäten till bristningsgränsen. Resultatet blir kapacitetsbrist i våra storstäder.

Nyteknik - Igår: 06:00

Kanalbygget tog sig igenom djungeln – ”Landet bokstavligt talat förgiftat”

Centralamerikas djungler förlät varken hybrisfyllda drömmare eller dåligt genomtänkta beslut. Kampen för att förena Atlanten med Stilla havet krävde ett högt pris – i både pengar och människoliv..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Jämställdhetsarbete tog kvinnor till företagets topp

Svensk kärnbränslehantering, SKB, har sedan årsskiftet en ny ledningsgrupp där kvinnor för första gången är i majoritet. Det är resultatet av många års förändringsarbete för att få ett mer jämställt företag..

Nyteknik - Igår: 06:45

Lista: Brutala byggnader lyfte fram betongen

Fantastisk, framåtblickande eller förskräcklig. Här tio byggnader som satte brutalismen på kartan..

Nyteknik - 18 apr 19 kl. 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - I förrgår: 07:12

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.