Nyteknik > Teknik

Monday, 22 April, 22:32

Nyteknik - 08 nov 18 kl. 13:32

Volvos moderbolag satsar på Hyperloop-kopiaZheijang Geely tar nästa steg inom spårburen trafik i Kina. Volvos moderbolag har ingått ett partnerskap för att utveckla överljudståg som körs i vakuumtuber – likt Hyperloop..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Hyperloop, Geely, Kina

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvos, moderbolag, satsar, Hyperloop-kopia
YLE - 13 jun 17 kl. 04:21

Fortum satsar på virtuell verklighet vid kärnkraftverket i Lovisa

Fortum investerade närmare 100 miljoner euro i kärnkraftverket i Lovisa under fjolåret, mer än någonsin i kraftverkets historia. Mycket av satsningen ligger på ny teknik och säkerhetsförbättringar. Vid kärnkraftverket har man nyligen tagit i bruk en splitterny, helt och hållet digital simulator för att träna nya operatörer för kärnkraftverkets båda reaktorer.

Nyteknik - 17 mar 17 kl. 06:00

Volvos fabrik får en digital tvilling

Hyttfabriken i Umeå ska få en virtuell tvilling: en digital, exakt kopia av en processlinje.Då kan förändringar och nya produkter testas utan att störa den löpande driften..

VA - 21 feb 11 kl. 07:00

Han satsar allt på Afrika

21 februari Förstora Siktet var inställt på bytet, fingret låg på avtryckaren och så smällde skottet av. I ett hängande eko över buskstäppen segnade ett blödande buffeldjur ned till den rödguldammiga marken. Jägaren, it-entreprenören och miljardären Dan Olofsson, var i Sydafrika och jagade antilop och buffel.

Computer Sweden - 20 feb 12 kl. 11:04

Pakistans militär gör Ipad-kopia


Nu satsar Pakistans militär på konsumentmarknaden. Med Ipadkopian Pacpad 1 hoppas de få fart på nationens ekonomi..

HBL - 20 aug 12 kl. 14:48

Otrohetssajten Ashley Madison satsar på Finland

Omdebatterade otrohetssajten Ashley Madison lanseras i september Finland. Sajten vänder sig till folk som redan lever i en relation. Mottot för sajten är "Livet är kort - ha en affär".

SvD - 17 apr 13 kl. 07:18

Instagram-kopia ska sälja med mobilen

Startup satsar på bli störst i Europa..

Mobil - 30 nov 99 kl. 00:00

Bankappen Tink satsar på Android

Nyttoappen Tink hjälper dig att få bättre koll på din privatekonomi. Tjänsten har funnits till Iphone sedan i höstas, men nu kommer en Android-version. - Android är en stor plattform.

YLE - 12 feb 15 kl. 04:43

Scenkonstutbildning i Vasa satsar på pedagogik

Någonstans har det gått fel när scenkonstutbildningen i Vasa inte attraherar tillräckligt många sökande. Sören Lillkung beskrivet det som att någonting är oklart i utbildningens profil. - Scenkonstutbildningen får inte uppfattas som en blekare kopia av teaterhögskolan.

DI - 14 sep 15 kl. 08:42

Avito-grundare satsar i iransk Blocket-kopia

Avito-grundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander har investerat i finansmannen Per Brilioths riskkapitalbolag Pomegranate, som ska bygga iranska kopior av Blocket och Amazon. .

Expressen - 30 mar 18 kl. 17:00

Nya bilmärkets vd: ”Vi är inte någon budget-Volvo”

Med hjälp av Volvos teknik och fabrik kan Lynk & Co hålla lägre priser. Men vd:n Alain Visser vill inte bli sedd som en sämre kopia. – Vi är inte någon budget-Volvo, säger han.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 12 timmar sedan

Kapacitetsbrist – en risk för både miljö och samhälle

Energiområdet genomgår stora förändringar just nu. Vår strävan efter att leva miljösmart samtidigt som allt fler vill bo i storstadsregionerna pressar elnäten till bristningsgränsen. Resultatet blir kapacitetsbrist i våra storstäder.

Nyteknik - Igår: 06:00

Kanalbygget tog sig igenom djungeln – ”Landet bokstavligt talat förgiftat”

Centralamerikas djungler förlät varken hybrisfyllda drömmare eller dåligt genomtänkta beslut. Kampen för att förena Atlanten med Stilla havet krävde ett högt pris – i både pengar och människoliv..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Jämställdhetsarbete tog kvinnor till företagets topp

Svensk kärnbränslehantering, SKB, har sedan årsskiftet en ny ledningsgrupp där kvinnor för första gången är i majoritet. Det är resultatet av många års förändringsarbete för att få ett mer jämställt företag..

Nyteknik - Igår: 06:45

Lista: Brutala byggnader lyfte fram betongen

Fantastisk, framåtblickande eller förskräcklig. Här tio byggnader som satte brutalismen på kartan..

Nyteknik - 18 apr 19 kl. 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - I förrgår: 07:12

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.