Nyteknik > Teknik

Saturday, 19 January, 22:06

Nyteknik - 08 nov 18 kl. 13:32

Volvos moderbolag satsar på Hyperloop-kopiaZheijang Geely tar nästa steg inom spårburen trafik i Kina. Volvos moderbolag har ingått ett partnerskap för att utveckla överljudståg som körs i vakuumtuber – likt Hyperloop..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Hyperloop, Geely, Kina

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvos, moderbolag, satsar, Hyperloop-kopia
YLE - 13 jun 17 kl. 04:21

Fortum satsar på virtuell verklighet vid kärnkraftverket i Lovisa

Fortum investerade närmare 100 miljoner euro i kärnkraftverket i Lovisa under fjolåret, mer än någonsin i kraftverkets historia. Mycket av satsningen ligger på ny teknik och säkerhetsförbättringar. Vid kärnkraftverket har man nyligen tagit i bruk en splitterny, helt och hållet digital simulator för att träna nya operatörer för kärnkraftverkets båda reaktorer.

Nyteknik - 17 mar 17 kl. 06:00

Volvos fabrik får en digital tvilling

Hyttfabriken i Umeå ska få en virtuell tvilling: en digital, exakt kopia av en processlinje.Då kan förändringar och nya produkter testas utan att störa den löpande driften..

VA - 21 feb 11 kl. 07:00

Han satsar allt på Afrika

21 februari Förstora Siktet var inställt på bytet, fingret låg på avtryckaren och så smällde skottet av. I ett hängande eko över buskstäppen segnade ett blödande buffeldjur ned till den rödguldammiga marken. Jägaren, it-entreprenören och miljardären Dan Olofsson, var i Sydafrika och jagade antilop och buffel.

Computer Sweden - 20 feb 12 kl. 11:04

Pakistans militär gör Ipad-kopia


Nu satsar Pakistans militär på konsumentmarknaden. Med Ipadkopian Pacpad 1 hoppas de få fart på nationens ekonomi..

HBL - 20 aug 12 kl. 14:48

Otrohetssajten Ashley Madison satsar på Finland

Omdebatterade otrohetssajten Ashley Madison lanseras i september Finland. Sajten vänder sig till folk som redan lever i en relation. Mottot för sajten är "Livet är kort - ha en affär".

SvD - 17 apr 13 kl. 07:18

Instagram-kopia ska sälja med mobilen

Startup satsar på bli störst i Europa..

Mobil - 30 nov 99 kl. 00:00

Bankappen Tink satsar på Android

Nyttoappen Tink hjälper dig att få bättre koll på din privatekonomi. Tjänsten har funnits till Iphone sedan i höstas, men nu kommer en Android-version. - Android är en stor plattform.

YLE - 12 feb 15 kl. 04:43

Scenkonstutbildning i Vasa satsar på pedagogik

Någonstans har det gått fel när scenkonstutbildningen i Vasa inte attraherar tillräckligt många sökande. Sören Lillkung beskrivet det som att någonting är oklart i utbildningens profil. - Scenkonstutbildningen får inte uppfattas som en blekare kopia av teaterhögskolan.

DI - 14 sep 15 kl. 08:42

Avito-grundare satsar i iransk Blocket-kopia

Avito-grundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander har investerat i finansmannen Per Brilioths riskkapitalbolag Pomegranate, som ska bygga iranska kopior av Blocket och Amazon. .

Expressen - 30 mar 18 kl. 17:00

Nya bilmärkets vd: ”Vi är inte någon budget-Volvo”

Med hjälp av Volvos teknik och fabrik kan Lynk & Co hålla lägre priser. Men vd:n Alain Visser vill inte bli sedd som en sämre kopia. – Vi är inte någon budget-Volvo, säger han.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 timmar sedan

Min plastfria månad avslöjade beroendet

KRÖNIKA. Livet som plastbantare gjorde det tydligt hur mycket plast vi köper och använder – varje dag, skriver Ny Tekniks reporter Ania Obminska..

Nyteknik - Igår: 17:30

Seabased lägger ner verksamheten i Lysekil

Företaget Seabased, som utvecklar teknik för att utvinna el ur vågkraft, lämnar verksamheten i Lysekil..

Nyteknik - Igår: 15:24

Optimister gräsrotsfinansierar asteroidresa

Flera svenska initiativ koordineras nu med målet att genomföra världens första privata resa till en asteroid..

Nyteknik - Igår: 14:28

Sverige avråds från kärnvapenförbud

Sverige avråds från att ratificera ett förbud mot kärnvapen. Det skulle försvåra Sveriges säkerhetspolitiska samarbeten, enligt en utredning..

Nyteknik - Igår: 12:55

De flesta amerikaner kan inte namnge en enda elbil

I USA har elbilarna ökat explosionsartat, men 2018 var hälften av de som såldes en Tesla. Det är fortfarande de rika miljövännerna som väljer bort fossila bränslen – undersökningar visar att de flesta amerikaner inte kan namnge en enda elbilsmodell..

Nyteknik - Igår: 11:34

Tesla minskar personalstyrkan med sju procent

Elbilstillverkaren Tesla ska minska antalet heltidsanställda med sju procent. Enligt bolaget är åtgärden nödvändig samtidigt som produktionstakten av bilar av Model 3 behöver ökas..

Nyteknik - Igår: 10:45

Cern kan få en 100 km lång partikelaccelerator

I en rapport föreslås att Cern ska få en ny partikelaccelerator. Den blir i så fall fyra gånger större än LHC – och tio gånger så kraftfull..

Nyteknik - Igår: 09:42

Japansk satellit ger konstgjorda stjärnfall

En satellit som ska bjuda på världens första konstgjorda meteoritregn har skjutits upp från rymdcentret i Uchinoura i Japan. Syftet är att framöver lansera spektakulära himlaspel över hela världen, meddelar företaget som står bakom projektet..

Nyteknik - Igår: 09:29

Miljögrupper tvivlar på industrins plastplan

En rad miljöorganisationer sätter stora frågetecken för ett initiativ från jättar inom olje- och plastindustrin att minska plastavfallet i världen..

Nyteknik - Igår: 08:55

Kai Johan Jiang: Nu är Nevs ur krisen

Kinesiska koncernen Evergrande Group har köpt 51 procent av aktierna i Nevs. Nu ger storägaren Kai Johan Jiang sin syn på saken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.