Cornucopia > Ekonomi

Monday, 17 December, 03:20

Cornucopia - 08 nov 18 kl. 10:05

Riksdagen har beslutat att tjänstemannaansvaret ska återinförasDet så kallade tjänstemannaansvaret ska återinföras enligt ett beslut taget av riksdagen i våras. Det innebär att även mindre tjänstefel kommer bli straffbara och inte som de senaste dryga fyrtio åren endast grova tjänstefel.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Ida Drougge, Det

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksdagenhar , beslutatatt , tjänstemannaansvaretska , återinföras
Expressen - 06 aug 15 kl. 12:51

Ny plan: värnplikten ska återinföras

Regeringen tar ännu ett steg mot att återinföra den allmänna värnplikten. Och både män och kvinnor ska kallas. Redan i höst tillsätts en utredning om försvarets personalförsörjning i enlighet med det försvarsbeslut riksdagen fattade i våras.

HBL - 27 sep 13 kl. 19:04

Arhinmäki: också de rika ska beröras av reformer

Vänsterförbundets ordförande Paavo Arhinmäki ser fördelar med regeringens strukturella reformer men kommer också med kritik: Samfundsskatten sänktes för drastiskt, och reformerna verkar inte beröra den rikaste eliten, anser han.Vänsterförbundets riksdagsgrupp arrangerade ett eget samhällsekonomiskt seminarium i riksdagen i dag. Paavo Arhinmäki applåderade den tredje tilläggsbudgeten, som innehåller ett stimulanspaket, och framhöll att de pengar som totalt används för stimulans uppgår till en halv miljon.

SN - 11 dec 14 kl. 12:17

Repövningar återinförs

Regeringen har beslutat att det åter ska gå att kalla in värnpliktiga till repetitionsövningar, så kallad repövning. Det berör omkring 7 500 personer. - Försvarsmakten kan med detta beslut öva med fullt bemannade krigsförband vilket medför att den operativa förmågan ökar, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) till SVT Nyheter.

Sydsvenskan - 27 apr 13 kl. 06:30

Åkesson fiskar efter landsbygdsröster

Här tror Sverigedemokraterna att de nya jobben finns: Fiskodling, gruvor och återinförd värnplikt.På en pressträff i riksdagen presenterade partiets finansministerkandidat Sven-Olof Sällström i går ett ?landsbygdslyft?

Sydsvenskan - 25 mar 15 kl. 17:20

Riksdagsnej till gödselskatt

En majoritet i riksdagen uppmanar regeringen att stryka planerna på att återinföra skatten på handelsgödsel.Skatten togs bort 2010, den borgerliga regeringen ansåg att den inte hade haft någon större inverkan på användningen i jordbruket.Den nuvarande regeringen föreslog i höstas att den ska återinföras från 2016, av miljöskäl.

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 15 kl. 17:20

Riksdagsnej till gödselskatt

En majoritet i riksdagen uppmanar regeringen att stryka planerna på att återinföra skatten på handelsgödsel.Skatten togs bort 2010, den borgerliga regeringen ansåg att den inte hade haft någon större inverkan på användningen i jordbruket.Den nuvarande regeringen föreslog i höstas att den ska återinföras från 2016, av miljöskäl.

HBL - 03 mar 15 kl. 05:27

Frivillig svenska försämrar för finnar

Frivillig skolsvenska skulle slå en kil mellan språkgrupperna, öka segregationen och leda tillbaka till klassamhällets språkkunskaper. Det säger forskare FNB talat med.Det vore ett skräckscenario för finskspråkiga om riksdagen godkänner medborgarinitiativet om att göra skolsvenskan frivillig i sin omröstning på fredag, säger folktingssekreteraren Markus Österlund.

Kristianstadsbladet - 27 jan 14 kl. 11:45

MP: Hårdare krav på vardagsgifter

Miljöpartiet vill förbjuda flera giftiga ämnen i olika konsumentprodukter. Framför allt handlar det som saker som hanteras av barn, säger språkröret Åsa Romson.
Miljöpartiet lägger nu en motion i riksdagen med konkreta och hårdare krav på en mer restriktiv kemikaliepolitik.

BT - 27 jan 14 kl. 11:47

MP: Hårdare krav på vardagsgifter

Miljöpartiet vill förbjuda flera giftiga ämnen i olika konsumentprodukter. Framför allt handlar det som saker som hanteras av barn, säger språkröret Åsa Romson. Miljöpartiet lägger nu en motion i riksdagen med konkreta och hårdare krav på en mer restriktiv kemikaliepolitik.

SmålandsPosten - 26 jul 14 kl. 10:05

Gör det brottsligt att vara legosoldat

I veckan har det rapporterats om en svensk nynazist som strider i Ukraina. Mannen har kopplingar till Svenskarnas parti och i Ukraina ingår han i ett ideologiskt betingat förband, som förutom för Ukrainas frihet också säger sig kämpa för ett klasslöst samhälle.
Rysk propaganda har redan gjort poänger av mannen finns.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Man utan ID-handlingar gripen på skyddsobjekt i Bålsta

Försvarsmakten rapporterar att en person omhändertagits på "ett skyddsobjekt i Bålsta" utan identitetshandlingar under söndagen. Som bloggen rapporterat om tidigare är detta inte en plats man av en slump råkar hamna på och senast den 15:e oktober greps en person som uppgav falska personuppgifter på samma skyddsobjekt.
Lite förbandspatchar.

Cornucopia - 9 timmar sedan

FTF: Krävs medellön för att inte endast få garantipension

Fackförbundet FTF uppger enligt en artikel hos SvD att det krävs medellön för att få högre pension än garantipensionen. Mer än hälften av svenskarna framöver kommer alltså bara nå garantipensionsnivåer, då medellönen är högre än medianlönen.
Skaffa förstoringsglas.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Blir det en fjärde statsministeromröstning blir det extraval

Om det blir en fjärde statsministeromröstning efter nästa försök, kommer denna misslyckas och vi kommer få ett extraval. Orsaken är att Sverigedemokraterna har noll att förlora och allt att vinna på att rösta nej i den sista statsministervoteringen, vem denne än är. Den tredje, nästa statsministeromröstningen blir alltså avgörande för om vi får ett extraval.

Cornucopia - 14 timmar sedan

82 mil med elbil på en dag

Under lördagen körde vi drygt 82 mil elbil, Sätila - Västerås och tillbaka. Nedan är en redogörelse för resan med detaljer.
Sveriges näst äldsta Tesla Supercharger-station är den i Arboga.

Cornucopia - Igår: 19:14

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-talet. I blogginlägget nedan finns en prognos för hur det ser ut framöver om denna spegling fortsätter. För procentsats på nedgången från dagsläget, och när botten i kraschen i så fall nås, läs vidare nedan.

Cornucopia - Igår: 13:14

Oscar Properties: "Barnsligt peka finger" - det är Finansinspektionens fel

Oscar Properties VD är intervjuad i SvD som en fortsatt del i bolagets PR-kampanj att lyckas få sålt osäljbara lägenheter. I artikeln säger han att det är barnsligt att peka finger på någon för bostadsmarknadens problem - men säger själv att det är Finansinspektionens fel.
Dagschart Oscar Properties.

Cornucopia - Igår: 09:36

Nya bottnar på de amerikanska börserna

Fredagens handel stängde med nya bottnar i de amerikanska börsindexen. Index har inte varit så här lågt sedan runt april, vilket förstås är betydligt bättre än Stockholmsbörsen, som varit och nosat på nivåer från 2016.Dagschart S&P-500.

Cornucopia - I förrgår: 17:46

Fredagsmys: Julstressen

"Ge mig en ordentlig lågkonjunktur och fungerande postgång, eller ge mig döden!"Dags för lite übermüsigt frädagsmys igen. Det mysigaste i år är förstås julstressen.

Cornucopia - I förrgår: 13:43

Kan laddhybriderna stå sig mot nya generationen elbilar?

Laddhybridbilarna ligger nu i samma prisklass som den nya generationens elbilar; Kia Niro EV, Hyundai Kona Electric och Tesla Model 3. Frågan är hur den dyra kompromisslösningen laddhybrid ska klara sig i priskonkurrensen?
Tesla Model 3.

Cornucopia - I förrgår: 11:32

Ökad fart nedåt - bostadspriserna föll i hela Sverige

Valueguard rapporterar om omfattande nedgångar i bostadspriserna i hela Sverige i november, på mellan -0.4 och -1.6%.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.