Cornucopia > Ekonomi

Monday, 18 February, 12:59

Cornucopia - 08 nov 18 kl. 10:05

Riksdagen har beslutat att tjänstemannaansvaret ska återinföras



Det så kallade tjänstemannaansvaret ska återinföras enligt ett beslut taget av riksdagen i våras. Det innebär att även mindre tjänstefel kommer bli straffbara och inte som de senaste dryga fyrtio åren endast grova tjänstefel.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Ida Drougge, Det

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksdagenhar , beslutatatt , tjänstemannaansvaretska , återinföras
Expressen - 06 aug 15 kl. 12:51

Ny plan: värnplikten ska återinföras

Regeringen tar ännu ett steg mot att återinföra den allmänna värnplikten. Och både män och kvinnor ska kallas. Redan i höst tillsätts en utredning om försvarets personalförsörjning i enlighet med det försvarsbeslut riksdagen fattade i våras.

HBL - 27 sep 13 kl. 19:04

Arhinmäki: också de rika ska beröras av reformer

Vänsterförbundets ordförande Paavo Arhinmäki ser fördelar med regeringens strukturella reformer men kommer också med kritik: Samfundsskatten sänktes för drastiskt, och reformerna verkar inte beröra den rikaste eliten, anser han.Vänsterförbundets riksdagsgrupp arrangerade ett eget samhällsekonomiskt seminarium i riksdagen i dag. Paavo Arhinmäki applåderade den tredje tilläggsbudgeten, som innehåller ett stimulanspaket, och framhöll att de pengar som totalt används för stimulans uppgår till en halv miljon.

SN - 11 dec 14 kl. 12:17

Repövningar återinförs

Regeringen har beslutat att det åter ska gå att kalla in värnpliktiga till repetitionsövningar, så kallad repövning. Det berör omkring 7 500 personer. - Försvarsmakten kan med detta beslut öva med fullt bemannade krigsförband vilket medför att den operativa förmågan ökar, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) till SVT Nyheter.

Sydsvenskan - 27 apr 13 kl. 06:30

Åkesson fiskar efter landsbygdsröster

Här tror Sverigedemokraterna att de nya jobben finns: Fiskodling, gruvor och återinförd värnplikt.På en pressträff i riksdagen presenterade partiets finansministerkandidat Sven-Olof Sällström i går ett ?landsbygdslyft?

Sydsvenskan - 25 mar 15 kl. 17:20

Riksdagsnej till gödselskatt

En majoritet i riksdagen uppmanar regeringen att stryka planerna på att återinföra skatten på handelsgödsel.Skatten togs bort 2010, den borgerliga regeringen ansåg att den inte hade haft någon större inverkan på användningen i jordbruket.Den nuvarande regeringen föreslog i höstas att den ska återinföras från 2016, av miljöskäl.

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 15 kl. 17:20

Riksdagsnej till gödselskatt

En majoritet i riksdagen uppmanar regeringen att stryka planerna på att återinföra skatten på handelsgödsel.Skatten togs bort 2010, den borgerliga regeringen ansåg att den inte hade haft någon större inverkan på användningen i jordbruket.Den nuvarande regeringen föreslog i höstas att den ska återinföras från 2016, av miljöskäl.

HBL - 03 mar 15 kl. 05:27

Frivillig svenska försämrar för finnar

Frivillig skolsvenska skulle slå en kil mellan språkgrupperna, öka segregationen och leda tillbaka till klassamhällets språkkunskaper. Det säger forskare FNB talat med.Det vore ett skräckscenario för finskspråkiga om riksdagen godkänner medborgarinitiativet om att göra skolsvenskan frivillig i sin omröstning på fredag, säger folktingssekreteraren Markus Österlund.

Kristianstadsbladet - 27 jan 14 kl. 11:45

MP: Hårdare krav på vardagsgifter

Miljöpartiet vill förbjuda flera giftiga ämnen i olika konsumentprodukter. Framför allt handlar det som saker som hanteras av barn, säger språkröret Åsa Romson.
Miljöpartiet lägger nu en motion i riksdagen med konkreta och hårdare krav på en mer restriktiv kemikaliepolitik.

BT - 27 jan 14 kl. 11:47

MP: Hårdare krav på vardagsgifter

Miljöpartiet vill förbjuda flera giftiga ämnen i olika konsumentprodukter. Framför allt handlar det som saker som hanteras av barn, säger språkröret Åsa Romson. Miljöpartiet lägger nu en motion i riksdagen med konkreta och hårdare krav på en mer restriktiv kemikaliepolitik.

SmålandsPosten - 26 jul 14 kl. 10:05

Gör det brottsligt att vara legosoldat

I veckan har det rapporterats om en svensk nynazist som strider i Ukraina. Mannen har kopplingar till Svenskarnas parti och i Ukraina ingår han i ett ideologiskt betingat förband, som förutom för Ukrainas frihet också säger sig kämpa för ett klasslöst samhälle.
Rysk propaganda har redan gjort poänger av mannen finns.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Varit offline sedan 6:e februari - har det hänt något?

Sedan den 6:e februari har jag varit offline pga bergsbestigning av Kilimanjaro och safari på bonusdagarna pga snabbare bestigning än planerat, undantaget korta intervall enskilda dagar. Jag är fortfarande mestadels offline, men ordningen är återställd i morgon. Så länge undrar jag om det hänt något väsentligt i Sverige och världen under min frånvaro?

Cornucopia - 4 timmar sedan

Brasilien fortfarande ingen oljeexportör av rang

Under tidigt 2000-tal framhävdes Brasiliens enorma offshorefynd som en mirakelkur vad gällde världens oljetillgång. Bloggen har hela tiden påtalat att landet aldrig kommer exportera olja i någon större volym, eftersom den växande ekonomin och befolkningen kommer behöva denna olja för eget bruk. Så har också blivit fallet.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Återinför 25% livsmedelsmoms - för miljöns och klimatets skull

Den största belastningen på miljön och klimatet kallas människa. Genom att återinföra 25% i livsmedels- och krogmoms höjer vi straffskatten på att vara människa och uppmuntrar till färre människor. För miljöns och klimatets skull bör momsen alltså höjas.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Ökad solkraftproduktion i januari

Detta inlägg är sponsrat av Solkraft Sverige, som installerat mitt solkraftsystem.
Solkraftproduktionen på min anläggning i januari 2019 överträffade samma månad förra året med 32%. Avgörande är förstås mängden snö och sol, vilket relativt sett kan ge stort utslag så här års.

Cornucopia - Igår: 12:34

Svensk offentlig sjukvård rider på kapitalistiska upptäckter

De flesta är överens om att svensk sjukvård ska vara offentligfinansierad, jämlik och allmän, i sann socialdemokratisk anda. Samtidigt måste man ha respekt för att denna socialistiska konstruktion rider på kapitalistiska upptäckter av läkemedel och behandlingar i socialistiskt avskydda länder som USA och Israel. Utan det kapitalistiska drivet skulle många behandlingar och botemedel saknas i den svenska offentliga vården.

Cornucopia - Igår: 16:01

Förbättringspunkter på Tesla Model S

Även om Tesla Model S är en fantastisk bil, nästan perfekt, så kan jag glädja hatarna med att det finns några förbättringspunkter på främst inredningen. Dessa och några till går jag igenom nedan. Notera dock att de allra flesta av dessa punkter är åtgärdade på Model 3, och några på Model X.

Cornucopia - I förrgår: 11:12

Efter nationell peak oil - Danmark inte längre en nettoexportör av olja

Danmark upplevde sin nationella peak oil 2005. Sedan 2016 är landet inte längre en nettoexportör av olja, och konsumerar mer olja än man exporterar.
Dansk oljeproduktion, konsumtion och nettoexport 1980 - 2017.

Cornucopia - I förrgår: 08:43

Hälsningar från Uhuru Peak 5895 möh

De senaste dagarna har jag varit på semester och detta mobilskrivna blogginlägg är det enda ej tidigare skrivna. Så kommer det förbli till nästa vecka. Därav inga inlägg kopplade till aktuella händelser.

Cornucopia - I förrgår: 15:56

Fredagsmys: Beskrivning av min nästa roman Fallet - och releasedatum

Dags för lite härligt fredagsmys, denna gång litterärt. Nu finns beskrivningen av min nästa roman Fallet ute tillsammans med releasedatum. Se nedan.

Cornucopia - 15 feb 19 kl. 10:17

Pension som egen företagare - bättre vänta på grund av lagändringar?

Som egen företagare har man stora möjligheter att styra sin tjänstepension, som fortfarande till skillnad mot privat pensionssparande är mestadels avdragsgillt. Men frågan är om man ska gå i fällan och låsa in pengar i pension, när pensionerna kan särbehandlas i framtida lagstiftning?Förstoringsglas, tack.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.