Expressen > Nyheter

Friday, 18 January, 10:58

Expressen - 08 nov 18 kl. 07:15

Extremism sprids av SSU – bjöd in radikal predikantFler aktiva i SSU Skåne har delat våldsbejakande och antisemitiska inlägg än vad som tidigare framkommit.Förra året bjöd SSU Malmö in en radikal predikant.– Vi har en tuff konflikt inom SSU som vi måste reda ut, säger Tiba Awni, ordförande i SSU Malmö..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SSU, SSU Skåne, SSU Malmö, Tiba Awni

Dela artikeln

10714 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Extremism, spridsav , SSU, bjödin , radikal, predikant
Expressen - 02 nov 18 kl. 16:45

Islamismen i SSU – ett hån mot oss transpersoner

Avslöjandet om homofobi och religiös extremism inom SSU Skåne skakar den svenska socialdemokratin.Frederik Ekelund/Marisol M, författare och transperson, skriver om sveket från en arbetarrörelse som borde ha stått upp för frihet och jämlikhet..

GöteborgsPosten - 02 nov 18 kl. 16:05

Ingerö: Antisemitismen i SSU ingen överraskning

Ett stort SSU-distrikt har visat sig härbärgera antisemitism och annan extremism i sin ledningsfunktion. Tror någon att detta har skett i ett vakuum? Att det helt saknas samband mellan extremismen i SSU och de tongångar som parti och ungdomsförbund i åratal använt mot Israel?.

Expressen - 08 nov 18 kl. 10:57

SSU-profil tvingas avgå - förbundet skärper tonen

En SSU-profil avgår, efter avslöjandet om att han och partikamrater sprider extremism.Nu skärper förbundet tonen.– Det gör det mycket svårt för SSU Skåne att återupprätta förtroendet och fortsatt få finansiering, säger förbundssekreterare Andrea Törnestam..

Dagen - 26 jan 11 kl. 03:00

Utanförskap bidrar till extremism

Sverigedemokraterna har begärt en debatt om våldsbejakande extremism i riksdagen, som äger rum i dag, onsdag. Enligt dem själva är det på grund av det stora allmänintresset som man vill ha debatten. Naturligtvis tar alla partier terrordådet i Stockholm innan jul på stort allvar, liksom det planerade dådet i Danmark i mellandagarna.

Expressen - 26 mar 14 kl. 12:26

SSU: Bojkotta de tre hamburgerkedjorna

I en kampanj som nu sprids blixtsnabbt på nätet uppmanar Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, till bojkott av de tre hamburgerrestaurangerna Mc Donalds, Burger King och Max. ”Hamburgarna är goda – Men inte arbetsvillkoren”, skriver ungdomsförbundet. De tre kedjorna har mellan 25 000 och 30 000 ungdomar anställda i Sverige.

GT - 26 mar 14 kl. 12:26

SSU: Bojkotta de tre hamburgerkedjorna

I en kampanj som nu sprids blixtsnabbt på nätet uppmanar Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, till bojkott av de tre hamburgerrestaurangerna Mc Donalds, Burger King och Max. ”Hamburgarna är goda – Men inte arbetsvillkoren”, skriver ungdomsförbundet. De tre kedjorna har mellan 25 000 och 30 000 ungdomar anställda i Sverige.

GöteborgsPosten - 12 feb 18 kl. 15:49

Rapport: Så sprids våldsbejakande islamism i Göteborg

Det är inte främst IS-hemvändare som rekryterar och sprider propaganda om våldsbejakande islamism i Göteborg. I stället sprids den av självutnämnda imamer, enligt kommunens samordnare mot våldsbejakande extremism..

Skånskan - 02 nov 18 kl. 11:05

SSU central hotar att strypa finanisering till Skånedistriktet

Skåne Efter de senaste dagarnas turbulens inom SSU Skåne tillsätter riksorganisationen en granskningsfunktion med syfte att säkerställa att alla förtroendevalda lever upp till SSU:s värderingar.
Om inte hotar man från central håll att strypa finansieringen till Skåne-avdelningen. – Förbundet kommer med kraft göra allt för att det inte ska finnas något som helst tvivel om att alla våra företrädare runt om i landet står upp för våra värderingar både i ord och handling, därför tillsätter vi nu en granskningsfunktion för att säkerställa det, säger Andrea Törnestam, förbundssekreterare SSU i ett pressmeddelande.

BT - 15 okt 12 kl. 19:04

SSU Norrbotten anmält för miljonfusk

Genom avancerat och systematiskt fiffel svindlade SSU Norrbotten landstinget på minst 1,2 miljoner i bidrag mellan 2005 och 2010, enligt en extern granskning.
Landstinget kräver nu tillbaka pengarna och har polisanmält SSU-distriktet.
- Jag är upprörd och besviken, både över omfattningen och att det pågått så lång tid, sade Kent Ögren, landstingsråd (S), vid en presskonferens på måndagen när granskningsrapporten presenterades.

Skånskan - 26 nov 18 kl. 16:13

SD kräver tillbaka SSU:s bidrag

Skåne Sverigedemokraterna vill att Region Skåne kräver tillbaka bidraget på en kvarts miljon som SSU Skåne har fått under 2018.– Vi vill att regionstyrelsen utreder möjligheten till återbetalning, säger Niclas Nilsson, gruppledare för SD i Region Skåne.
SD vill även förvissa sig om att stoppa framtida bidrag till SSU Skåne tills det är ställt utom allt tvivel att SSU Skåne inte längre styrs av ”islamistiska, antisemitiska, homofobiska och antidemokratiska krafter”.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Haveri på Arlanda – stora trafikproblem

Arlanda är just nu drabbat av förseningar och inställda flighter. Problemen påverkar både in- och utrikeresenärer.– Det har påverkat den största delen av trafiken under morgonen, säger Ulrika Fager vid Swedavias pressavdelning.

Expressen - 30 minuter sedan

Experternas bästa spartips – inför årets fattigaste dag

Årets fattigaste dag närmar sig.Enligt en undersökning från Blocket har tre av tio svenskar gjort slut på decemberlönen i januari – många redan den 20.Här är spartipsen som får dig att överleva till nästa lön..

Expressen - 45 minuter sedan

Utsattes för tortyrnatt: ”Ta bara livet av mig”

Den 31-åriga mannen lurades upp i en lägenhet i Helsingborg. Där startade en 10 timmar lång mardröm. Han blev fastbunden, knivhuggen och fick fem tänder utknackade.

Expressen - 1 timme sedan

Åkesson och Lööf i klädbråk

Under sitt anförande i riksdagen hävdade Jimmie Åkesson att Annie Lööf bar en röd kavaj ”dagen till ära”.Centerledarens svar möttes av rungande applåder.– Jimmie Åkesson valde denna ansvarstyngda dag att kommentera en kvinnas klädsel, säger Lööf..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Cristina Stenbeck lämnar Kinneviks styrelse

Cristina Stenbeck, 41, lämnar Kinneviks styrelse – efter 16 år.Hon kommer inte att ställa upp för omval vid bolagets årsstämma, enligt ett pressmeddelande.Nu backar aktien på börsen efter beskedet..

Expressen - 1 timme sedan

Så blir Sverige under nya mandatperioden

Hur blir Sverige med den nya regeringen och vilka blir ministrarna? Det är två frågor som ska redas ut i det extrainsatta programmet av "Bara politik" – som sänds med anledning av att Sverige väntas få en statsminister på fredagen. Kommunals ordförande Tobias Baudin, den tidigare migrationsministern Heléne Fritzon (S) och den tidigare riksdagsledamoten Carl Schlyter – som lämnar MP till följd av uppgörelsen – är några av gästerna.

Expressen - 1 timme sedan

Johan Glans hånade mig när han tog emot Piratenpriset och publiken jublade

När komikern Johan Glans tog emot Piratenpriset den sextonde juli 2018 sade han att det måste vara något fel på Björn Ranelids hjärna, eftersom denne man talar så konstigt.  Åskådarna hånskrattade och Glans flinade självbelåtet.        Han försökte också göra sig lustig över att jag inte fått priset.

Expressen - 1 timme sedan

Revisorerna riktar kritik mot Göteborgs spårvägar

Göteborgs stads revisorer riktar på fredagen kritik mot Göteborgs spårvägar. Kritik riktas i form av en anmärkning.Det meddelar stadsrevisionen i ett pressmeddelande..

Expressen - 1 timme sedan

JUS NU: En person gripen efter storbranden i Skövde

En person har gripits och anhållits efter storbranden i Skövde i onsdagskväll. Polisen arbetar utifrån hypotesen att branden är anlagd. Det rapporterar Skaraborgs Läns Tidning.

Expressen - 1 timme sedan

Två bilar i frontalkrock – tre till sjukhus

Två bilar frontalkrockade på Nynäsvägen i höjd med Jordbro söder om Stockholm på fredagsmorgonen.– Tre personer var inblandade och är förda till sjukhus, säger Henrik Lindström, operativ chef vid Södertörns räddningstjänstförbund..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.