Expressen > Nyheter

Tuesday, 20 November, 18:59

Expressen - 08 nov 18 kl. 07:15

Extremism sprids av SSU – bjöd in radikal predikantFler aktiva i SSU Skåne har delat våldsbejakande och antisemitiska inlägg än vad som tidigare framkommit.Förra året bjöd SSU Malmö in en radikal predikant.– Vi har en tuff konflikt inom SSU som vi måste reda ut, säger Tiba Awni, ordförande i SSU Malmö..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SSU, SSU Skåne, SSU Malmö, Tiba Awni

Dela artikeln

10637 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Extremism, spridsav , SSU, bjödin , radikal, predikant
Expressen - 02 nov 18 kl. 16:45

Islamismen i SSU – ett hån mot oss transpersoner

Avslöjandet om homofobi och religiös extremism inom SSU Skåne skakar den svenska socialdemokratin.Frederik Ekelund/Marisol M, författare och transperson, skriver om sveket från en arbetarrörelse som borde ha stått upp för frihet och jämlikhet..

Expressen - 8 timmar sedan

Efter KvP-avslöjandet: Så ska SSU lösa krisen

Storstädningen inom SSU Skåne har nu inletts efter Kvällspostens avslöjanden om hur organisationen styrts av en falang där hot, homofobi och antisemitism förekommit. En handlingsplan har upprättats som godkänts av både SSU-förbundet och partidistriktet.– Det är en bra handlingsplan som tydligt pekar ut vägen framåt, säger SSU:s förbundssekreterare Andrea Törnestam i ett uttalande.

Expressen - 5 timmar sedan

Nu sprids nya bilden av efterlyste affärsmannen

Det här är Falcon-mannen Emil Amir Ingmansons, 41, "nya" ansikte.Bilden sprids nu via polisorganisationen Interpol.Ordern: pensionshärvans utpekade nyckelman ska gripas.

GöteborgsPosten - 02 nov 18 kl. 16:05

Ingerö: Antisemitismen i SSU ingen överraskning

Ett stort SSU-distrikt har visat sig härbärgera antisemitism och annan extremism i sin ledningsfunktion. Tror någon att detta har skett i ett vakuum? Att det helt saknas samband mellan extremismen i SSU och de tongångar som parti och ungdomsförbund i åratal använt mot Israel?.

Expressen - 08 nov 18 kl. 10:57

SSU-profil tvingas avgå - förbundet skärper tonen

En SSU-profil avgår, efter avslöjandet om att han och partikamrater sprider extremism.Nu skärper förbundet tonen.– Det gör det mycket svårt för SSU Skåne att återupprätta förtroendet och fortsatt få finansiering, säger förbundssekreterare Andrea Törnestam..

Dagen - 26 jan 11 kl. 03:00

Utanförskap bidrar till extremism

Sverigedemokraterna har begärt en debatt om våldsbejakande extremism i riksdagen, som äger rum i dag, onsdag. Enligt dem själva är det på grund av det stora allmänintresset som man vill ha debatten. Naturligtvis tar alla partier terrordådet i Stockholm innan jul på stort allvar, liksom det planerade dådet i Danmark i mellandagarna.

Expressen - 26 mar 14 kl. 12:26

SSU: Bojkotta de tre hamburgerkedjorna

I en kampanj som nu sprids blixtsnabbt på nätet uppmanar Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, till bojkott av de tre hamburgerrestaurangerna Mc Donalds, Burger King och Max. ”Hamburgarna är goda – Men inte arbetsvillkoren”, skriver ungdomsförbundet. De tre kedjorna har mellan 25 000 och 30 000 ungdomar anställda i Sverige.

GT - 26 mar 14 kl. 12:26

SSU: Bojkotta de tre hamburgerkedjorna

I en kampanj som nu sprids blixtsnabbt på nätet uppmanar Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, till bojkott av de tre hamburgerrestaurangerna Mc Donalds, Burger King och Max. ”Hamburgarna är goda – Men inte arbetsvillkoren”, skriver ungdomsförbundet. De tre kedjorna har mellan 25 000 och 30 000 ungdomar anställda i Sverige.

GöteborgsPosten - 12 feb 18 kl. 15:49

Rapport: Så sprids våldsbejakande islamism i Göteborg

Det är inte främst IS-hemvändare som rekryterar och sprider propaganda om våldsbejakande islamism i Göteborg. I stället sprids den av självutnämnda imamer, enligt kommunens samordnare mot våldsbejakande extremism..

Skånskan - 02 nov 18 kl. 11:05

SSU central hotar att strypa finanisering till Skånedistriktet

Skåne Efter de senaste dagarnas turbulens inom SSU Skåne tillsätter riksorganisationen en granskningsfunktion med syfte att säkerställa att alla förtroendevalda lever upp till SSU:s värderingar.
Om inte hotar man från central håll att strypa finansieringen till Skåne-avdelningen. – Förbundet kommer med kraft göra allt för att det inte ska finnas något som helst tvivel om att alla våra företrädare runt om i landet står upp för våra värderingar både i ord och handling, därför tillsätter vi nu en granskningsfunktion för att säkerställa det, säger Andrea Törnestam, förbundssekreterare SSU i ett pressmeddelande.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Åklagare i SD-ärende delade kritisk film – petas från åtalet

Åklagaren som åtalat SD-politikern Christopher Larsson för hets mot folkgrupp förlorar handläggningen av ärendet efter beslut av en överåklagare. Larsson hade anmält åklagaren Lena-Marie Bergström för jäv.Själva åtalsbeslutet står fast..

Expressen - 30 minuter sedan

Nya trenden för rika: Superlägenheter för över 100 miljoner kronor

Det byggs allt fler superlägenheter i Sverige – exklusiva våningar i hundramiljonersklassen för de allra rikaste.Mäklaren bakom de största affärerna är Niklas Berntzon.Nu har han en ny storaffär på gång.

Expressen - 30 minuter sedan

Nyfödd pojke kämpar för sitt liv efter hundattack

Tillståndet är livshotande för nyfödda Reuben McNaulty efter att han ska ha attackerats av sina föräldrars två hundar.Pojken är mindre än en månad gammal och kämpar nu för sitt liv på sjukhus i Cambridge i östra England, rapporterar bland andra Birmingham Live..

Expressen - 1 timme sedan

Död val hittades med sex kilo plast i magen

En död kaskelottval har spolats i land i Indonesien – med sex kilo plast i magen.Bland skräpet fanns 115 plastmuggar, 25 plastpåsar och två par flipflops, rapporterar BBC.– Även om vi inte har konstaterat dödsorsaken så är det här verkligen hemskt, säger Dwi Surpati på WWF till AP..

Expressen - 1 timme sedan

Cyklist påkörd av buss

Polis och ambulans larmades på tisdagseftermiddagen om en trafikolycka i Lund mellan en cyklist och en buss.Cyklistenk kunde enligt polisen själv ta sig från platsen..

Expressen - 1 timme sedan

Björklunds seger: Får med sig Skånes ungliberaler

Efter revolten från Liberalernas distrikt i Skåne – nu får Jan Björklund uppbackning – från Skåne. "Att utesluta att stödja eller släppa fram en S-ledd regering är att göra liberalismen en otjänst", skriver Liberala ungdomsförbundet i Skåne i en debattartikel på Sydsvenskan. .

Expressen - 1 timme sedan

Ullared återkallar cykelhjälm för barn– kan bli livsfarlig

Ullareds Gekås återkallar cykelhjälmar för barn som sålts i butiken. Hjälmens spänne ska öppna sig om barnet fastnar, vilket kan rädda liv. Men det visar sig att de specifika hjälmarna inte löser ut som de ska..

Expressen - 1 timme sedan

Våldtäktsman fast sju år senare – efter DNA-träff

Kvinnan våldtogs av en taxichaufför 2011 – nu har polisen fått fast gärningsmannen genom en DNA-träff. Detta efter att mannen topsats som misstänkt för andra brott. – Topsning är ett viktigt verktyg för polisen, säger Jenny Larsson, utredare hos Citypolisen.

Expressen - 2 timmar sedan

Hårda kritiken mot kungahuset efter modeprinsens nya bilbild

Bilden på prins Nikolai på motorhuven till en sprillans ny bil tvingade kungahuset att krishantera.I ett skarpt uttalande tillrättavisas prinsen som nu är mitt uppe i en karriär som hyllad fotomodell.– Att en kunglig tillrättavisas så här har aldrig hänt tidigare, säger kungahusexperten Søren Jakobsen till tidningen BT..

Expressen - 2 timmar sedan

Fem bilar i olycka på E6 – vägen avstängd

Fem bilar har enligt larmet krockat på E6 i norrgående riktning nära Angeredsbron.Båda bilfilerna är avstängda – enbart bussfilen är öppen.Ytterligare en olycka har inträffat på E6 vid Bäckebol..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.