DN > Nyheter

Tuesday, 19 February, 20:53

DN - 07 nov 18 kl. 10:05

Nya teatern lyfter afrosvenska röster: ”Vi lever i avgörande tider”En plats för nya röster öppnas på den svenska teaterscenen. Prisbelönade regissören Josette Bushell-Mingo ligger bakom satsningen National Black Theatre of Sweden.  – Vi skapar något stort, som kommer att fortsätta existera när jag är borta, säger hon till DN..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Josette Bushell-Mingo, National Black Theatre, Sweden, DN

Dela artikeln

3439 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya teatern, lyfter, afrosvenska, rösterVi , leveri , avgörande, tider
Sydsvenskan - 21 aug 13 kl. 23:55

Helt Off lyfter med gäster

Helt Off har gått från hobbyprojekt till att sommaren 2013 utvecklas till nav för mångsysslarna Jens "Chords" Resch och Måns Asplund.
I maj fyllde de Babel. Nu fyller de hela Posthusplatsen..

Sydsvenskan - 21 aug 13 kl. 23:55

Helt Off lyfter med gäster

Helt Off har gått från hobbyprojekt till att sommaren 2013 utvecklas till nav för mångsysslarna Jens "Chords" Resch och Måns Asplund.
I maj fyllde de Babel. Nu fyller de hela Posthusplatsen..

BT - 31 okt 17 kl. 07:26

Kyrkan lyfter unga röster

Tisdag kväll samlas politiker och ungdomar i ett samtal om alla barns rätt till en andlig utveckling och hur man i Borås arbetar för att uppfylla den rätten..

YLE - 27 jul 17 kl. 07:00

Röda kvinnor höjer sina röster

Med pjäserna om lumpänglarna vid Oravais fabrik har Annika Åman låtit feminism och arbetarkamp ta plats på sommarteaterscenen. De fabriksarbetande kvinnorna från 1900-talets första hälft har mycket att säga också dagens jämställdshetsarbete. Tidigare i sommar skrev Yle Kultur om hur finlandssvenska sommarteatrar helst sysslar med det lättsamma och konventionella.

Skånskan - 29 maj 18 kl. 17:18

Gotisk skräck på Unga Teatern

Oscar Liljas försvinnande är titeln på den pjäs som Cirkeln-författaren Sara Bergmark Elfgren skriver för Unga Teatern i Malmö. Premiär blir det i mars nästa år.
– Det är en gotisk historia, skräckromantik kan man säga, slår Sara Bergmark Elfgren fast.

DN - 02 apr 13 kl. 10:49

Södra teatern läggs i eget bolag

Riksteatern knoppar av verksamheten på sin huvudscen Södra teatern i Stockholm i ett bolag som står fritt från de kulturpolitiska direktiven. Kritiska röster höjs nu mot att Södran ska förlora sin position som en av landets främsta internationella teaterscener..

SmålandsPosten - 20 nov 13 kl. 23:45

Troja lyfter i tabellen trots förlust

Troja förlorade med 2–3 efter straffar hemma mot Västerås.
Trots förlusten finns det en hel del positiva saker för Troja att plocka med sig.
Inte minst att man lämnade jumboplatsen och klättrade upp till 12:e plats i tabellen.

YLE - 09 jan 14 kl. 14:14

Fighting Star blev fjolårets dragplåster på Wasa teater

Fighting Star och barnpjäsen Pojken och Stjärnan lockade mest publik på Wasa teater under fjolåret. Fighting Star sågs av nästan 11 000 och Pojken och Stjärnan av 7300 personer. Allt som allt hade Wasa teater fyra produktioner på stora scenen, tre pjäser på studioscenen och tre produktioner på Vasallen 2013.

ÖstersundsPosten - 22 aug 15 kl. 15:17

Maria Lundqvist och Jill Johnson till Gamla teatern

"Älskade pappor" är en blandning av konsert och föreställning och är en ny produktion ledd av skådespelaren Maria Lundqvist. På Gamla teatern uppträder hon 7 oktober tillsammans med gäster och sin egen pappa Bert Lundqvist som spelar dragspel och sjunger..

ÖstersundsPosten - 06 okt 15 kl. 11:31

"Älskade pappor" på Gamla teatern

"Älskade pappor" är en blandning av konsert och föreställning och är en ny produktion ledd av skådespelaren Maria Lundqvist. På Gamla teatern uppträder hon i kväll tillsammans med gäster och sin egen pappa Bert Ove Lundqvist som spelar dragspel och sjunger..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Rapport: Kritik mot skolor följs inte upp tillräckligt

I mer än hälften av fallen där brister i trygghet och studiero konstaterats på skolor gör Skolinspektionen inga uppföljande besök, enligt en rapport från Riksrevisionen. Myndigheten visar dessutom brister på samtliga granskade områden..

DN - 1 timme sedan

Obama besöker Sverige i sommar

Barack Obama kommer till Stockholm i juni, något Breakitvar först med att rapportera om. USA:s tidigare president ska tala på konferensen Brilliant minds, ett initiativ som Spotifygrundaren Daniel Ek och Aviciis tidigare manager Ash Pournouri står bakom..

DN - 3 timmar sedan

”Netanyahu undvek nya utrikesministerns fälla”

Nathan Shachar: Israel Katz tar språng för att ta över efter Netanyahu..

DN - 5 timmar sedan

”OS i Sverige förbättrar klimatet”

Vi lovar kompensera 15 procent mer än utsläppen..

DN - 4 timmar sedan

Flera begravda i lavin vid schweizisk skidort

Ett flertal skidåkare har begravts under snön efter att en lavin slagit till mot den schweiziska skidorten Crans-Montana. Det skriver lokal polis på Twitter..

DN - 4 timmar sedan

Judiska gravar vandaliserade med hakkors

Runt 80 gravar på den judiska kyrkogården Quatzenheim i Frankrike har blivit vandaliserade. Nazistiska symboler har klottrats på gravarna och på grindar till kyrkogården som ligger i östra delen av Frankrike, ett par mil väst om Strasbourg..

DN - 5 timmar sedan

Almtunaspelare stängs av i elva matcher – tacklade domare

Almtunas Lucas Sandström stängs av i elva matcher av Svenska ishockeyförbundet. Detta sedan spelaren tacklat linjedomaren Oscar Leander Olsson i Almtunas förlustmatch mot Karlskrona i helgen..

DN - 5 timmar sedan

Djurplågare försökte tända eld på häst

En häst i ett stall utanför Örebro har brännskadats efter att någon tänt eld på täcket som djuret hade..

DN - 6 timmar sedan

Rörelsesensorer ska stoppa illegal sopdumpning

Södertälje kommun påbörjar i april ett projekt med rörelsesensorer som ska stoppa illegal sopdumpning.  – Nedskräpningen kostar samhället stora pengar, dessutom skapar det en viss otrygghet, säger Tomas Thernström, avfallsstrateg på Södertälje kommun. .

DN - Igår: 13:06

Kvarterskänsla i Prags avslappnade stadsdel

”Karlín platsar på listan över våra favoritstadsdelar i Europa.”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.