DN > Nyheter

Saturday, 15 December, 22:42

DN - 07 nov 18 kl. 10:05

Nya teatern lyfter afrosvenska röster: ”Vi lever i avgörande tider”En plats för nya röster öppnas på den svenska teaterscenen. Prisbelönade regissören Josette Bushell-Mingo ligger bakom satsningen National Black Theatre of Sweden.  – Vi skapar något stort, som kommer att fortsätta existera när jag är borta, säger hon till DN..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Josette Bushell-Mingo, National Black Theatre, Sweden, DN

Dela artikeln

3432 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya teatern, lyfter, afrosvenska, rösterVi , leveri , avgörande, tider
Sydsvenskan - 21 aug 13 kl. 23:55

Helt Off lyfter med gäster

Helt Off har gått från hobbyprojekt till att sommaren 2013 utvecklas till nav för mångsysslarna Jens "Chords" Resch och Måns Asplund.
I maj fyllde de Babel. Nu fyller de hela Posthusplatsen..

Sydsvenskan - 21 aug 13 kl. 23:55

Helt Off lyfter med gäster

Helt Off har gått från hobbyprojekt till att sommaren 2013 utvecklas till nav för mångsysslarna Jens "Chords" Resch och Måns Asplund.
I maj fyllde de Babel. Nu fyller de hela Posthusplatsen..

BT - 31 okt 17 kl. 07:26

Kyrkan lyfter unga röster

Tisdag kväll samlas politiker och ungdomar i ett samtal om alla barns rätt till en andlig utveckling och hur man i Borås arbetar för att uppfylla den rätten..

YLE - 27 jul 17 kl. 07:00

Röda kvinnor höjer sina röster

Med pjäserna om lumpänglarna vid Oravais fabrik har Annika Åman låtit feminism och arbetarkamp ta plats på sommarteaterscenen. De fabriksarbetande kvinnorna från 1900-talets första hälft har mycket att säga också dagens jämställdshetsarbete. Tidigare i sommar skrev Yle Kultur om hur finlandssvenska sommarteatrar helst sysslar med det lättsamma och konventionella.

Skånskan - 29 maj 18 kl. 17:18

Gotisk skräck på Unga Teatern

Oscar Liljas försvinnande är titeln på den pjäs som Cirkeln-författaren Sara Bergmark Elfgren skriver för Unga Teatern i Malmö. Premiär blir det i mars nästa år.
– Det är en gotisk historia, skräckromantik kan man säga, slår Sara Bergmark Elfgren fast.

DN - 02 apr 13 kl. 10:49

Södra teatern läggs i eget bolag

Riksteatern knoppar av verksamheten på sin huvudscen Södra teatern i Stockholm i ett bolag som står fritt från de kulturpolitiska direktiven. Kritiska röster höjs nu mot att Södran ska förlora sin position som en av landets främsta internationella teaterscener..

SmålandsPosten - 20 nov 13 kl. 23:45

Troja lyfter i tabellen trots förlust

Troja förlorade med 2–3 efter straffar hemma mot Västerås.
Trots förlusten finns det en hel del positiva saker för Troja att plocka med sig.
Inte minst att man lämnade jumboplatsen och klättrade upp till 12:e plats i tabellen.

YLE - 09 jan 14 kl. 14:14

Fighting Star blev fjolårets dragplåster på Wasa teater

Fighting Star och barnpjäsen Pojken och Stjärnan lockade mest publik på Wasa teater under fjolåret. Fighting Star sågs av nästan 11 000 och Pojken och Stjärnan av 7300 personer. Allt som allt hade Wasa teater fyra produktioner på stora scenen, tre pjäser på studioscenen och tre produktioner på Vasallen 2013.

ÖstersundsPosten - 22 aug 15 kl. 15:17

Maria Lundqvist och Jill Johnson till Gamla teatern

"Älskade pappor" är en blandning av konsert och föreställning och är en ny produktion ledd av skådespelaren Maria Lundqvist. På Gamla teatern uppträder hon 7 oktober tillsammans med gäster och sin egen pappa Bert Lundqvist som spelar dragspel och sjunger..

ÖstersundsPosten - 06 okt 15 kl. 11:31

"Älskade pappor" på Gamla teatern

"Älskade pappor" är en blandning av konsert och föreställning och är en ny produktion ledd av skådespelaren Maria Lundqvist. På Gamla teatern uppträder hon i kväll tillsammans med gäster och sin egen pappa Bert Ove Lundqvist som spelar dragspel och sjunger..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Putin vill ta kontroll över rysk rapmusik

Kreml bör ta kontroll över rysk rapmusik och ungdomskultur, snarare än att bekämpa den, enligt Rysslands president Vladimir Putin..

DN - 3 timmar sedan

Tellus chockade krisande Sandviken

Ekonomiska problem tynger bandylaget Sandviken vid sidan om isen och under lördagen kom ännu en smäll – sportsligt..

DN - 3 timmar sedan

Västervik knockade formstarkt Västerås

Västerås har varit ett lag i ordentlig medvind i hockeyallsvenskan. Men mot Västervik, nu elva i tabellen, blev det en storförlust..

DN - 11 timmar sedan

Cissi Wallins ansökan om Aftonbladet-utredning avslås

Stockholms tingsrätt har avslagit Cissi Wallins begäran om att Aftonbladet ska lämna ut en internutredning om den tidigare Aftonbladetprofil som hon pekat ut som våldtäktsman. I stället beslutar tingsrätten att Aftonbladets utredare ska förhöras, rapporterar Sveriges radio..

DN - 11 timmar sedan

Leopard attackerade mediterande munk

Den buddhistiske munken hade dragit sig undan i skogen i västra Indien för att meditera. Men när han satt där under ett träd attackerades han av en leopard, och dödades. .

DN - 11 timmar sedan

Ministrar förbereder sig för slutmöte i Katowice

Ministrar och diplomater i Katowice gör sig redo för ett slutmöte på konferensen, rapporterar AP. Förhandlingar mellan parterna ska ha pågått hela natten mot lördag och slutmötet ska äga rum vid klockan 12. Ännu är det oklart om en överenskommelse nåtts..

DN - 12 timmar sedan

Rajapaksas avgång kan lösa regeringskaos

Den politiska krisen i Sri Lanka ser ut att gå mot en lösning i och med att Mahinda Rajapaksa ger upp sin omstridda post som premiärminister..

DN - 13 timmar sedan

Bokrecension: Mångbottnat när Rödluvan vandrar genom samtiden

Thomas och Anna-Clara Tidholms har gjort en nytolkning av sagan om Rödluvan där Luvan vandrar genom klassamhället, från de stora villorna till tältlägret..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.