DN > Nyheter

Monday, 10 December, 03:50

DN - 05 nov 18 kl. 11:57

Konsertrecension: En urläcker ”John Bauer-svit 1918”I år är 100 år sedan Bauer och hans familj omkom en stormig höstnatt på Vättern när ångaren S/S Per Brahe förliste. Tonsättaren Jonas Valfridsson har nu skrivit "John Bauer-svit 1918". Musiken är mer kontinentalt transparent och färgad av moderna speltekniker än av frejdig folkton, skriver DN:s recensent Johanna Paulsson, som tycker den är "urläcker"..
Läs mer på DN
Läs mer om:
John Bauer, Bauer, Vättern, Per Brahe, Jonas Valfridsson, DN, Johanna Paulsson

Dela artikeln

716 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KonsertrecensionEn , urläcker, John, Bauer-svit, 1918
Dagens PS - 27 apr 18 kl. 11:44

BILTEST: BMW i8 Roadster – Det bästa av två världar

För snart fem år sedan lanserade BMW den 2+2 sitsiga laddhybriden i8 Coupe, en bil som inte liknade någon annan och som väckte en större uppmärksamhet än de flesta andra ”supersportbilarna”. För några dagar sedan väckte den nya i8 Roadstern samma uppmärksamhet på Mallorca.   Första gången jag testade BMW i8 var våren 2015.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Jamal Khashoggis sista ord: Jag kan inte andas

”Jag kan inte andas. Jag kan inte andas, jag kan inte andas.” Det var de sista orden Jamal Khashoggi uttalade innan hans liv med våld släcktes fredagen den 2 oktober.

DN - 3 timmar sedan

Flerfamiljshus i Skarpnäck evakuerades

Ett flerfamiljshus i Skarpnäck i södra Stockholm evakuerades under söndagskvällen på grund av brand i en lägenhet. Larmet kom strax före klockan 22..

DN - 3 timmar sedan

Ernie

DN - 3 timmar sedan

Medelålders plus

DN - 4 timmar sedan

”Aquaman” gör succé före USA-premiären

Superhjältefilmen ”Aquaman” har premiär i Sverige nästa vecka och i USA den 21 december. Men redan nu skördar den framgångar i Kina, där den spelade in 93,6 miljoner dollar under öppningshelgen..

DN - 4 timmar sedan

John Dean: Kongressen kommer att inleda riksrättsprocess mot Trump

John Dean, advokat i Vita huset när republikanske presidenten Richard Nixon drogs in i Watergateaffären, säger att anklagelser mot Donald Trump ingående i nya dokument som i fredags lämnades in till domstol, gör att kongressen ”knappast kan välja” någon annan väg framåt än att inleda ett riksrättsförfarande mot USA:s president..

DN - 6 timmar sedan

Stora förseningar i tågtrafiken

Ett signalfel på västra stambanan har lett till stora förseningar i tågtrafiken, främst på spåren mellan Stockholm och Göteborg..

DN - 7 timmar sedan

Novitjok-överlevare: Rädd att giftet håller på att döda mig långsamt

Charlie Rowley, 45, kom i kontakt med nervgiftet Novitjok och överlevde.  Nu berättar mannen hur rädd han är att nervgiftet håller på att döda honom långsamt.  – Det är det enda jag tänker på.

DN - 6 timmar sedan

”Nobelstiftelsen måste agera mot feltolkning av fredspriset”

DN DEBATT 10/12. Det norska stortinget är på väg att göra fredspriset till sin egendom, med fri tolkningsrätt. Ledamöterna tycks inte ha förstått sin roll: när det gäller fredspriset ska man inte agera som parlament utan som ett underordnat organ till en svensk privat stiftelse.

DN - 6 timmar sedan

Dagens skiva: Jonas Bergsten skildrar tyngden i att stå bredvid

Jonas Bergstens andra album ”Varm vidrig sommar” är en textdriven skiva klädd i raka popmelodier, om desperationen i att leva i en omöjlig relation och försöka bära en annan människa genom livet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.