DN > Nyheter

Monday, 10 December, 09:19

DN - 29 okt 18 kl. 11:12

Löfven ger upp försöken att bilda regeringStatsminister Stefan Löfven (S) meddelade på måndagsförmiddagen, som väntat, att han ger upp försöken att bilda regering.  Detta meddelade han efter sitt möte med talman Andreas Norlén.  – I nuläget finns det inte förutsättningar för mig att bilda en regering som tolereras i riksdagen, säger han..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stefan Löfven, Andreas Norlén

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Löfvenger upp , försökenatt , bilda, regering
Dagens PS - 29 okt 18 kl. 11:12

Löfven: Jag lyckas inte bilda regering

Det beskedet ger nu Stefan Löfven på en pressträff efter mötet med talmannen. ”Med de besked jag fått nu ser jag inte några förutsättningar för mig nu att bilda en S-ledd regering oavsett hur den skulle se”, meddelar Socialdemokraternas ledare men betonar att det ändå varit ”bra samtal” med alla partiledare. Den enda som Löfven inte haft överläggningar med är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Realtid - 15 okt 18 kl. 16:31

Löfven försöker bilda regering

Stefan Löfven (S) har fått i uppdrag av talmannen Andreas Norlén att försöka bilda en ny regering. På en pressträff förklarar Löfven att han vill bilda en regering över blockgränsen, och kommer tala med samtliga partiledare förutom Jimmie Åkesson (SD)..

DN - 16 sep 14 kl. 08:58

Löfven till talmannen – ska bilda regering

I dag väntas S-ledaren Stefan Löfven kallas till riksdagens talman. Uppdraget: Bilda en regering..

Sydsvenskan - 19 sep 14 kl. 05:30

Varför ska S bilda regering när alliansen är större?

Alliansen är större än Socialdemokraterna och Miljöpartiet – alltså de två tilltänkta två regeringsalternativen. Alliansen och Sverigedemokraterna är större än S, MP och V – alltså regeringsalternativen med de tidigare stödpartierna.Hur man än räknar så är de borgerliga större.

Expressen - 24 okt 18 kl. 07:05

Iskalla svar när Löfven försöker bilda regering

Stefan Löfven har kört fast i regeringsförhandlingarna.Den bilden ges nu från flera håll och även från C och L som är hans huvudspår.Svaren från Annie Lööf och Jan Björklund är iskalla.

DN - 29 okt 18 kl. 08:46

Stefan Löfven ger upp försök att bilda regering

Statsminister Stefan Löfven meddelade talman Andreas Norlén att han ger upp försöken att bilda regering. Det meddelade han under en pressträff strax därefter – I nuläget finns det inte förutsättningar för mig att bilda en regering som tolereras i riksdagen, säger Löfven..

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 14:16

Löfven redo att bilda regering

Arkivfoto: Henrik Montgomery/TT
S-ledaren Stefan Löfven är övertygad om att han kan bilda regering och presentera en budget med tillräckligt stöd, uppgav han på en pressträff med riksdagens talman Per Westerberg.
Stefan Löfven räknar med att kunna presentera en regering på fredag nästa vecka. Löfven uppgav också att han räknar med att kunna lägga fram en budget som kan godkännas av riksdagen.

Expressen - 13 okt 18 kl. 20:26

Löfven står på tur att försöka bilda regering

Ekot erfar att Ulf Kristersson kommer ge upp försöken att bilda regering.Nu riktas strålkastarljuset mot Stefan Löfven, som kan få ta över sonderingsuppdraget om motståndaren kastar in handduken.– Det är ju de två personerna som har pekats ut som statsministerkandidater.

Cornucopia - 29 jun 18 kl. 13:15

Analys: Alliansen kan inte bilda regering

Efter det senaste dygnets utspel och efterföljande kappvändande har vi fått facit på att alliansen kan inte bilda regering efter valet. De enda två möjliga statsministerkandidaterna är S eller SD. Bra jobbat av alliansen att så här tidigt förklarat detta.

BT - 18 sep 14 kl. 14:13

Löfven får bilda regering

Stefan Löfven har fått talmannens uppdrag att bilda regering. - Låt mig konstatera att det är ett komplicerat valresultat, sade talmannen Per Westerberg när han gav S-ledaren uppdraget.Löfven underströk genast vikten av samarbete över blocken.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Elin Peters: Detta kan du förvänta dig av Nobelmenyn

Vad kommer att serveras på årets Nobelbankett? DN:s matredaktör Elin Peters, som vid flera tidigare år följt arbetet i köket, vet vad man kan förvänta sig – och inte förvänta sig..

DN - 1 timme sedan

Thunberg listas som en av världens mäktigaste

Hon har genomfört en uppmärksammad skolstrejk för klimatet, talat vid FN:s klimattoppmöte i polska Katowice och inspirerat till miljöaktioner världen över. Nu listar amerikanska Time Magazine svenska Greta Thunberg som en av världens mest inflytelserika tonåringar..

DN - 1 timme sedan

Dagens grötrim: 10 december

Den populära traditionen fortsätter även 2018. Från den 1 december och fram till julafton skriver DN:s skicklige rimsmed Lars Linder varje dag nya verser. Här är dagens alster..

DN - 1 timme sedan

Tågstrejk skapar kaotisk måndag i Tyskland

En strejk lamslår på måndagen tågtrafiken i Tyskland, framför allt lokaltrafiken. vilket får stora effekter på arbetsmarknaden..

DN - 1 timme sedan

Guide: Allt du behöver veta inför sim-VM

Nu är det dags för årets andra och sista simmästerskap. Nio svenska simmare är på plats i Kina där kortbane-VM avgörs. Här är allt du behöver veta inför mästerskapet:.

DN - 1 timme sedan

Nya ”Avengers” har redan slagit rekord

Den utannonserade ”Avengers”-filmen har ett tag kvar till premiären. Men den har redan slagit rekord..

DN - 1 timme sedan

Landets äldsta 4H-gård tvingas lägga ned när kommunen sparar

Vallentunas 4H-gård är Sveriges äldsta och tar emot ett hundratals barn varje vecka, de flesta tjejer. Men efter att gården nekats tillräckligt med stöd från kommunen tvingas de stänga ned verksamheten. Personalen sägs upp, djuren får hitta nya hem och vid årsskiftet finns bara klubben kvar.

DN - 1 timme sedan

Alien: När det gäller presenter är det inte alls bara tanken som räknas

Kåseri. Att ge presenter är inte så enkelt som det låter. Inte nog med att man måste slå in den i ett fint paket, det gäller också att ha koll på vem som ger vad och hur mycket presenterna kostar – även om det är tanken som räknas, skriver Elin ”Alien” Peters..

DN - 1 timme sedan

Stockholms stadshus vandaliserat inför Nobelfesten

Den stora Nobeldagen är här, men alla verkar inte känna av den högtidliga stämningen. Natten till måndagen greps nämligen en man misstänkt för skadegörelse vid Stadshuset i Stockholm – platsen för Nobelfesten..

DN - 2 timmar sedan

Avgörande vecka i regeringsfrågan

S-ledaren Stefan Löfvens regeringsförhandlingar med C, L och MP är inne i ett avgörande skede. Sverige står inför en av de mest intensiva politiska veckorna på många år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.