GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 17 December, 03:21

GöteborgsPosten - 29 okt 18 kl. 09:39

Löfven ger upp regeringsbildningStatsminister Stefan Löfven (S) träffar nu talmannen Andreas Norlén för att avge slutrapport om sina försök att bilda ny regering.
Men S-ledaren ville inte säga hur försöken gått när han anlände till riksdagen..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Stefan Löfven, Andreas Norlén

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Löfvenger upp , regeringsbildning
SmålandsPosten - 04 dec 14 kl. 00:28

Löfven använder den brända jordens taktik

Extra val till riksdagen har inte hållits i Sverige sedan 1958. En regeringschef ska bara ”som sista utväg förordna om extra val”. Nyval bör undvikas eftersom riksdagsval alltid är en jätteapparat som tar stora resurser i anspråk.

BT - 17 sep 14 kl. 11:05

M: Löfven måste ha budgeten i hamn

Partitoppar passerar nu i strid ström talmannens kontor i sonderingarna för att bilda en ny regering. M lovar att låta Stefan Löfven bli statsminister - men bara om han kan visa att hans budget går igenom. Omgiven av livvakter gick en sammanbiten Stefan Löfven genom riksdagens korridorer för att som första partiledare träffa talmannen om regeringsbildandet.

SmålandsPosten - 22 aug 14 kl. 00:28

Löfven beroende av Vänsterpartiet

Stefan Löfven hade ingen bra dag igår. Dagen inleddes med att Alliansen i en debattartikel i DN stängde dörren för en Socialdemokratisk minoritetsregering. Även om de rödgröna blir större än Alliansen kommer den senare att lägga en gemensam höstbudget.

Barometern - 17 sep 14 kl. 10:57

Sammanbiten Löfven hos talmannen

Stefan Löfven träffade på morgonen riksdagens talman Per Westerberg i försöken att pussla ihop en regering. Några nya besked ville S-ledaren inte ge efter mötet. Omgiven av livvakter gick en sammanbiten Stefan Löfven genom riksdagens korridorer för att som första partiledare träffa talmannen om regeringsbildandet.

BT - 17 sep 14 kl. 09:21

Sammanbiten Löfven hos talmannen

S-ledaren Stefan Löfven träffar just nu riksdagens talman Per Westerberg för att försöka pussla ihop en regering. Under dagen ska alla partiföreträdare i tur och ordning prata med Westerberg.Omgiven av livvakter gick en sammanbiten Stefan Löfven genom riksdagens korridorer för att som första partiledare träffa talmannen för samtal om regeringsbildandet.

TA - 17 sep 14 kl. 09:21

Sammanbiten Löfven hos talmannen

Foto: Henrik Montgomery/TT
S-ledaren Stefan Löfven träffar just nu riksdagens talman Per Westerberg för att försöka pussla ihop en regering. Under dagen ska alla partiföreträdare i tur och ordning prata med Westerberg.
Omgiven av livvakter gick en sammanbiten Stefan Löfven genom riksdagens korridorer för att som första partiledare träffa talmannen för samtal om regeringsbildandet.

SmålandsPosten - 19 sep 14 kl. 00:32

Läxan Löfven borde ha gjort

Så fick Stefan Löfven officiellt uppdraget av talmannen att sondera terrängen för en regeringsbildning. Det är en synnerligen dåligt förberedd statsministerkandidat som nu försöker locka till sig Centerpartiet och Folkpartiet. Han talar det maktspråk han lärt sig inom arbetarrörelsen.

SmålandsPosten - 06 dec 14 kl. 00:31

Löfven kan fortfarande avsättas

Under Sverigedemokraternas presskonferens lades en ny doktrin fast. Den vikarierande partiledaren Mattias Karlsson meddelade följande: ”Vi kommer att försöka fälla varje regering som ger stöd för ökad invandring och som ger MP ett avgörande inflytande över migrationspolitiken.” Budskapet tolkades som att SD var berett att fälla varje regering som inte ger vika i migrationsfrågan, så även på denna ledarsida.

SmålandsPosten - 08 jul 13 kl. 00:30

Svetsa ihop en regering Löfven!

Efter sitt tal i Almedalen har Socialdemokraternas partiledare med rätta prisats för välkonstruerade övergångar mellan personligt och politiskt. Som fjortonåring fick han sitt första jobb, det var tufft men han var glad, och dagens unga då? Varje nytt politiskt område föregicks av en anekdot från ungdomen.

SmålandsPosten - 11 nov 14 kl. 00:33

Löfven blir beroende av SD

Alliansen har lagt sin egen skuggbudget. Beslutet att inte bryta ut och strida om enskilda budgetposter är klokt och ger flera goda effekter. Viktigast är förstås att budgetöverenskommelsen från 90-talet som ska möjliggöra regeringsbildning också i ett flerpartisystem med många småpartier överlever.

Expressen - 25 jun 18 kl. 20:52

Franska ex-presidentens varning till Stefan Löfven

PARIS. Stefan Löfven kan trösta sig med en sak: de svenska Socialdemokraterna är inte ensamma om sina problem. Expressen träffade François Hollande, den franska presidenten som såg sitt regeringsparti implodera i valet 2017.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Blandat på Asiens börser

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Hundratals flydde Boko Haram vid byattack

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Saudiarabien: USA:s senat har påverkats

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

En till sjukhus efter olycka

En singelolycka inträffade i Vårgårda kommun under söndagskvällen. Vägen fick stängas av helt och en person fördes till sjukhus..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Kisspauser krävs för tågpersonal

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Andlig ledare anklagas för övergrepp

En berömd brasiliansk andlig ledare, som anklagas för att ha begått sexuella övergrepp mot hundratals kvinnor under förevändning att behandla dem, har lämnat över sig till myndigheterna, uppger lokala medier..

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

SMHI varnar för snö i norr

Det snöfall som legat över norra Götaland och Svealand under söndagen är på väg norrut, och SMHI har utfärdat en snövarning för södra Norrlandskusten..

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Ingen pallplats för Thorgren

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Offrade sina liv för att hindra blodbad

Sammanlagt fem människor har mist livet i skottdådet på en julmarknad i Strasbourg i Frankrike. Och flera personer vårdas för kritiska skador. Nu uppmärksammas berättelsen om två vänner som offrade sina liv för att stoppa blodbadet..

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Andra intrånget på skyddsobjekt på kort tid

För andra gången på kort tid har en person gripits efter att olovligen ha befunnit sig på ett militärt skyddsobjekt. Under hösten har försvaret upptäckt flera fall av intrång..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.