GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 18 February, 13:00

GöteborgsPosten - 29 okt 18 kl. 09:39

Löfven ger upp regeringsbildningStatsminister Stefan Löfven (S) träffar nu talmannen Andreas Norlén för att avge slutrapport om sina försök att bilda ny regering.
Men S-ledaren ville inte säga hur försöken gått när han anlände till riksdagen..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Stefan Löfven, Andreas Norlén

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Löfvenger upp , regeringsbildning
SmålandsPosten - 04 dec 14 kl. 00:28

Löfven använder den brända jordens taktik

Extra val till riksdagen har inte hållits i Sverige sedan 1958. En regeringschef ska bara ”som sista utväg förordna om extra val”. Nyval bör undvikas eftersom riksdagsval alltid är en jätteapparat som tar stora resurser i anspråk.

DN - 29 jan 19 kl. 12:21

Löfven: Se över formerna för regeringsbildning

HELSINGFORS. Efter höstens stökiga regeringsbildning efterlyser Stefan Löfven (S) en diskussion om formerna för hur en statsminister ska kunna avsättas av riksdagen. – Vi ska kanske fundera på om vi i Sverige också borde ha den ordningen att innan man avsätter en statsminister och regering så ska man i samma stund ha ett alternativ, säger Stefan Löfven..

BT - 17 sep 14 kl. 11:05

M: Löfven måste ha budgeten i hamn

Partitoppar passerar nu i strid ström talmannens kontor i sonderingarna för att bilda en ny regering. M lovar att låta Stefan Löfven bli statsminister - men bara om han kan visa att hans budget går igenom. Omgiven av livvakter gick en sammanbiten Stefan Löfven genom riksdagens korridorer för att som första partiledare träffa talmannen om regeringsbildandet.

SmålandsPosten - 22 aug 14 kl. 00:28

Löfven beroende av Vänsterpartiet

Stefan Löfven hade ingen bra dag igår. Dagen inleddes med att Alliansen i en debattartikel i DN stängde dörren för en Socialdemokratisk minoritetsregering. Även om de rödgröna blir större än Alliansen kommer den senare att lägga en gemensam höstbudget.

Barometern - 17 sep 14 kl. 10:57

Sammanbiten Löfven hos talmannen

Stefan Löfven träffade på morgonen riksdagens talman Per Westerberg i försöken att pussla ihop en regering. Några nya besked ville S-ledaren inte ge efter mötet. Omgiven av livvakter gick en sammanbiten Stefan Löfven genom riksdagens korridorer för att som första partiledare träffa talmannen om regeringsbildandet.

BT - 17 sep 14 kl. 09:21

Sammanbiten Löfven hos talmannen

S-ledaren Stefan Löfven träffar just nu riksdagens talman Per Westerberg för att försöka pussla ihop en regering. Under dagen ska alla partiföreträdare i tur och ordning prata med Westerberg.Omgiven av livvakter gick en sammanbiten Stefan Löfven genom riksdagens korridorer för att som första partiledare träffa talmannen för samtal om regeringsbildandet.

TA - 17 sep 14 kl. 09:21

Sammanbiten Löfven hos talmannen

Foto: Henrik Montgomery/TT
S-ledaren Stefan Löfven träffar just nu riksdagens talman Per Westerberg för att försöka pussla ihop en regering. Under dagen ska alla partiföreträdare i tur och ordning prata med Westerberg.
Omgiven av livvakter gick en sammanbiten Stefan Löfven genom riksdagens korridorer för att som första partiledare träffa talmannen för samtal om regeringsbildandet.

SmålandsPosten - 19 sep 14 kl. 00:32

Läxan Löfven borde ha gjort

Så fick Stefan Löfven officiellt uppdraget av talmannen att sondera terrängen för en regeringsbildning. Det är en synnerligen dåligt förberedd statsministerkandidat som nu försöker locka till sig Centerpartiet och Folkpartiet. Han talar det maktspråk han lärt sig inom arbetarrörelsen.

SmålandsPosten - 06 dec 14 kl. 00:31

Löfven kan fortfarande avsättas

Under Sverigedemokraternas presskonferens lades en ny doktrin fast. Den vikarierande partiledaren Mattias Karlsson meddelade följande: ”Vi kommer att försöka fälla varje regering som ger stöd för ökad invandring och som ger MP ett avgörande inflytande över migrationspolitiken.” Budskapet tolkades som att SD var berett att fälla varje regering som inte ger vika i migrationsfrågan, så även på denna ledarsida.

SmålandsPosten - 08 jul 13 kl. 00:30

Svetsa ihop en regering Löfven!

Efter sitt tal i Almedalen har Socialdemokraternas partiledare med rätta prisats för välkonstruerade övergångar mellan personligt och politiskt. Som fjortonåring fick han sitt första jobb, det var tufft men han var glad, och dagens unga då? Varje nytt politiskt område föregicks av en anekdot från ungdomen.

SmålandsPosten - 11 nov 14 kl. 00:33

Löfven blir beroende av SD

Alliansen har lagt sin egen skuggbudget. Beslutet att inte bryta ut och strida om enskilda budgetposter är klokt och ger flera goda effekter. Viktigast är förstås att budgetöverenskommelsen från 90-talet som ska möjliggöra regeringsbildning också i ett flerpartisystem med många småpartier överlever.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Brøndbytränare sparkas: "Känns overkligt"

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Varumärkesexpert ger SHB:s vd-val tummen upp

Efter beslut om nedskärningar och rapporter om dålig arbetsmiljö är förväntningarna på tillträdande vd:n Carina Åkerström höga. Kompetens väger tyngst, men att hon är kvinna sänder positiva signaler, säger en varumärkesexpert..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

OECD tror Portugal klår EU-prognosen

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Litauisk EU-kommissionär vill bli president

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Kurder i Syrien ber om internationell styrka

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Degerfors köper minst privat utförd omsorg

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

GFC-spelare fälld för brott mot agentregler

GFC-målvakten Jennifer Falk fälls för brott mot förbundets nya agentregler (förmedlarreglementet), uppger Aftonbladet.Samtidigt står det klart att lagkamraten Julia Zigiotti Olme frikänns..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Ostindiefararen läcker in vatten – måste pumpas dagligen

Ostindiefararen läcker in vatten och pumpas dagligen. Under hösten ökade läckaget och extra åtgärder fick sättas in för att skeppet inte skulle ta skada.
– Hon är byggd för att segla, inte vara ett museiskepp, säger Anders Wästfelt som var med och startade projektet med Ostindiefararen..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Nu är det världsunika instrumentet här

Över 3 000 timmar har instrumentmakaren Mats Arvidsson lagt ner på att bygga Claviorganum, en finurlig kombination av orgel och cembalo..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Telefonbedrägerier mot äldre halverade

Antalet fullbordade telefonbedrägerier har halverats sedan i augusti, visar polisens senaste mätning. Brottslingarnas vinster har därmed minskat med nästan 30 miljoner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.