YA > Nyheter

Sunday, 24 February, 04:21

YA - 25 okt 18 kl. 15:08

En hel vecka om lika värde - ”Det handlar om att alla får lov att vara med”Alla människors lika värde - det temat står i fokus hela den här veckan på Sandbäcksskolan. Eleverna läser om pudlar som ställs utanför gemenskapen, sjunger sånger om fred, pratar om FNs barnkonvention och får uppleva hur det kan vara att tvingas fly hemifrån..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Sandbäcksskolan, FNs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En hel veckaom , lika, värdeDet , handlarom , att alla får lov att vara med
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här tar kyrkan ställning för allas lika värde

En ny matta ligger på altargången i s:t Nicolai-kyrkan i Örebro. Den som går genom kyrkan får kliva på den regnbågsfärgade mattan som kyrkan hade beställt inför Örebro Pride. Regnbågsmönstret är stark förknippat med HBTQ-rörelsen och det är just därför mattan köptes in.

UT - 07 nov 13 kl. 07:09

Barnbok om allas lika värde

Vilka ägg är egentligen bäst, de vita eller de bruna? Om det handlar den nyutgivna boken Den stora pannkaksfesten. Författare och illustratör är det Ulricehamnsbördiga paret Björn Augustson och Hanna Ekegren.

Kristianstadsbladet - 14 nov 13 kl. 07:22

Det behövs modiga politiker som står upp för allas lika värde

Kalla Faktas program Avslag till varje pris (10/11 2013) om hur kommuner med hjälp av konsulter försöker undvika att ge stöd åt personer med funktionsnedsättning måste bli en riktig larmklocka för ansvariga politiker på såväl kommunal som nationell nivå.
Programmet visar en otäck bild av Sverige 2013 där personer med funktionsnedsättning betraktas som en belastning snarare än en resurs. Kommunala tjänstemän på kurs får lära sig att det handlar om ”en förhållandevis liten grupp som äter mycket pengar”.

YLE - 02 sep 15 kl. 07:13

Anna Bertills: Skolan måste ta ställning för allas lika värde

Min första insändare skrev jag 1994 - då var jag 14 år. En ung tjej i mitt högstadium hotades av utvisning och jag skrev en insändare och tågade med elevkåren till polisen för att lämna en vädjan. På grund av en lärare som såg oss elever som en del av debatten, som ville låta oss påverka, som pratade om vad som hände och som gav oss en puff framåt.

Dalarnas tidningar - 30 apr 16 kl. 17:32

Kyrkklockorna ringer extra för människors lika värde

Borlänge följer därmed exemplet från Jönköping år 2014. Att Svenska kyrkan ringer i klockorna handlar inte om någon provokation mot den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen som ska demontrera i Borlänge under söndagen. I stället vill kyrkan påminna om att så upp för alla människors lika värde, berättar SR Dalarna..

Sydöstran - 01 jun 16 kl. 14:58

En vecka för allas lika värde

Mat från olika kulturer, uppträdanden och ballongsläpp med flaggor från hela världen. Hela veckan jobbar eleverna på Hobyskolan med temat allas lika värde..

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 09:01

Tänk på alla människors lika värde när du röstar i kyrkovalet

Nu är det val till Svenska kyrkan. Nya Moderaterna är av åsikten att politiken bör göra sorti ur kyrkan och har därför valt att inte ställa upp i kyrkovalet. Vi vill dock uppmuntra våra väljare och sympatisörer att rösta för alla människors lika värde.

SVT Debatt - 04 jan 14 kl. 06:00

Allas lika värde gäller också vita män

MÅNGFALD Vita, heterosexuella män utesluts från antirasistiska debatter på grund av sin hudfärg och sitt kön. De omfattas inte av Hets mot folkgrupp-lagen, trots att de utgör minoritet i delar av landet. Lika mycket tid och energi som vi lägger ner på att förklara för rasister och nazister att utländska folkgrupper präglas av en extrem mångfald och inte kan dras över en kam – lika mycket tid måste vi lägga ner på att förklara att denna mångfald också finns bland svenskar, skriver Christian Naccache.

Uppsalanyheter.se - 10 sep 15 kl. 08:37

Alla människors lika värde – tema för årets kulturnatt

På lördag är det dags för den 27:e KulturNatten i Uppsala, Sveriges största kulturnatt. Programmet innehåller över 680 programpunkter och omkring 150 000 besökare förväntas delta. Årets tema är Alla människor lika värde, något som kommer att genomsyra hela evenemanget, bland annat hålls en tyst minut för alla omkomna i flyktingkatastrofen på initiativ av Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala (SiU).

YLE - 21 mar 14 kl. 16:08

”Allas lika värde inte längre självklart i Europa år 2014”

Är högerextremismen ett hot mot europeisk demokrati? Det är den definitivt om man frågar den svenska journalisten Lisa Bjurwald, som undersökt högerextremism och rasism i Europa. Hon tror att de högerextrema kommer att bli en betydande kraft i nästa europaparlament.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Svenskarna avhängda i WGC-golfen

Tredje dagens stjärnstinn golf på Chapultepec-banan i Mexiko blev som en fantasilös uppföljare på dag två - Dustin Johnson fortsätter att leda med lysande spel, Rory McIlroy hänger på, och svenskarna får inte till det. Inför sista dagen i WGC-tävlingen leder Johnson, USA, på 16 under par.(TT).

YA - 45 minuter sedan

Kanada sörjer tragisk villabrand

Runt 2 000 personer samlades under lördagen för att närvara vid begravningen av de sju barn som omkom i en villabrand i staden Halifax i sydöstra Kanada i början av veckan. Barnen var mellan fyra månader och femton år gamla och tillhörde alla samma syriska familj, som flydde till Kanada 2017.(TT).

YA - 1 timme sedan

Flera döda efter våld vid Venezuelas gränser

Lastbilar med hjälpsändningar försökte på lördagen korsa den venezuelanska gränsen från både Colombia och Brasilien, under hård bevakning av den venezuelanska militären..

YA - 1 timme sedan

Zuccarello till Dallas

New York Rangers byter bort den norske hockeystjärnan Mats Zuccarello till Dallas, rapporterar TSN Sports. Forwarden har varit i New York sedan säsongen 2010-11 och är extremt populär. I över 500 matcher för Rangers har han kommit upp i drygt 350 poäng.

YA - 1 timme sedan

Prinsessa ny saudisk ambassadör i USA

Saudiarabien har utnämnt sin första kvinnliga ambassadör i USA. Utnämningen bedöms vara en ansträngning för att försöka bättra på relationen mellan länderna.(TT).

YA - 1 timme sedan

Man gripen för våld mot polis

En man i 70-årsåldern misstänks för våld mot en polis på polishuset i Ystad..

YA - 3 timmar sedan

Flera döda efter våld i Venezuela

Lastbilar med hjälpsändningar försökte på lördagen korsa den venezuelanska gränsen från både Colombia och Brasilien. Våldsamheter uppstod och vid gränsen mot Brasilien uppges flera personer ha dödats.(TT).

YA - 2 timmar sedan

Ministrar lovar att hindra avtalslöst brexit

Tre brittiska ministrar säger att de kommer att göra allt för att fördröja brexit om premiärminister Theresa May inte får igenom något utträdesavtal.(TT).

YA - 2 timmar sedan

Tesla 3 på väg ut i Europa och Kina

Leveranserna av den omtalade mindre elbilen Model 3 har börjat i Kina, lite tidigare än väntat, meddelar Tesla. Även i Europa har leveranserna börjat, och i veckan kan det vara Sveriges tur.(TT).

YA - 3 timmar sedan

Bästa bilden på snögubben i rymden

Rymdsonden New Horizons har ingen vidare uppkoppling, men efter nästan två månader har de bästa bilderna från Ultima Thule nått jorden. Bilderna av "det mest primitiva objekt en rymdsond någonsin stött på" togs när New Horizons passerade som närmast den 1 januari i år, skriver Nasa.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.