YA > Nyheter

Monday, 10 December, 03:16

YA - 25 okt 18 kl. 15:08

En hel vecka om lika värde - ”Det handlar om att alla får lov att vara med”Alla människors lika värde - det temat står i fokus hela den här veckan på Sandbäcksskolan. Eleverna läser om pudlar som ställs utanför gemenskapen, sjunger sånger om fred, pratar om FNs barnkonvention och får uppleva hur det kan vara att tvingas fly hemifrån..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Sandbäcksskolan, FNs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En hel veckaom , lika, värdeDet , handlarom , att alla får lov att vara med
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här tar kyrkan ställning för allas lika värde

En ny matta ligger på altargången i s:t Nicolai-kyrkan i Örebro. Den som går genom kyrkan får kliva på den regnbågsfärgade mattan som kyrkan hade beställt inför Örebro Pride. Regnbågsmönstret är stark förknippat med HBTQ-rörelsen och det är just därför mattan köptes in.

UT - 07 nov 13 kl. 07:09

Barnbok om allas lika värde

Vilka ägg är egentligen bäst, de vita eller de bruna? Om det handlar den nyutgivna boken Den stora pannkaksfesten. Författare och illustratör är det Ulricehamnsbördiga paret Björn Augustson och Hanna Ekegren.

Sydöstran - 01 jun 16 kl. 14:58

En vecka för allas lika värde

Mat från olika kulturer, uppträdanden och ballongsläpp med flaggor från hela världen. Hela veckan jobbar eleverna på Hobyskolan med temat allas lika värde..

Kristianstadsbladet - 14 nov 13 kl. 07:22

Det behövs modiga politiker som står upp för allas lika värde

Kalla Faktas program Avslag till varje pris (10/11 2013) om hur kommuner med hjälp av konsulter försöker undvika att ge stöd åt personer med funktionsnedsättning måste bli en riktig larmklocka för ansvariga politiker på såväl kommunal som nationell nivå.
Programmet visar en otäck bild av Sverige 2013 där personer med funktionsnedsättning betraktas som en belastning snarare än en resurs. Kommunala tjänstemän på kurs får lära sig att det handlar om ”en förhållandevis liten grupp som äter mycket pengar”.

YLE - 02 sep 15 kl. 07:13

Anna Bertills: Skolan måste ta ställning för allas lika värde

Min första insändare skrev jag 1994 - då var jag 14 år. En ung tjej i mitt högstadium hotades av utvisning och jag skrev en insändare och tågade med elevkåren till polisen för att lämna en vädjan. På grund av en lärare som såg oss elever som en del av debatten, som ville låta oss påverka, som pratade om vad som hände och som gav oss en puff framåt.

Dalarnas tidningar - 30 apr 16 kl. 17:32

Kyrkklockorna ringer extra för människors lika värde

Borlänge följer därmed exemplet från Jönköping år 2014. Att Svenska kyrkan ringer i klockorna handlar inte om någon provokation mot den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen som ska demontrera i Borlänge under söndagen. I stället vill kyrkan påminna om att så upp för alla människors lika värde, berättar SR Dalarna..

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 09:01

Tänk på alla människors lika värde när du röstar i kyrkovalet

Nu är det val till Svenska kyrkan. Nya Moderaterna är av åsikten att politiken bör göra sorti ur kyrkan och har därför valt att inte ställa upp i kyrkovalet. Vi vill dock uppmuntra våra väljare och sympatisörer att rösta för alla människors lika värde.

SVT Debatt - 04 jan 14 kl. 06:00

Allas lika värde gäller också vita män

MÅNGFALD Vita, heterosexuella män utesluts från antirasistiska debatter på grund av sin hudfärg och sitt kön. De omfattas inte av Hets mot folkgrupp-lagen, trots att de utgör minoritet i delar av landet. Lika mycket tid och energi som vi lägger ner på att förklara för rasister och nazister att utländska folkgrupper präglas av en extrem mångfald och inte kan dras över en kam – lika mycket tid måste vi lägga ner på att förklara att denna mångfald också finns bland svenskar, skriver Christian Naccache.

Uppsalanyheter.se - 10 sep 15 kl. 08:37

Alla människors lika värde – tema för årets kulturnatt

På lördag är det dags för den 27:e KulturNatten i Uppsala, Sveriges största kulturnatt. Programmet innehåller över 680 programpunkter och omkring 150 000 besökare förväntas delta. Årets tema är Alla människor lika värde, något som kommer att genomsyra hela evenemanget, bland annat hålls en tyst minut för alla omkomna i flyktingkatastrofen på initiativ av Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala (SiU).

YLE - 21 mar 14 kl. 16:08

”Allas lika värde inte längre självklart i Europa år 2014”

Är högerextremismen ett hot mot europeisk demokrati? Det är den definitivt om man frågar den svenska journalisten Lisa Bjurwald, som undersökt högerextremism och rasism i Europa. Hon tror att de högerextrema kommer att bli en betydande kraft i nästa europaparlament.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Insändare: Den skånska primärvården måste stärkas

Primärvården måste prioriteras i det skånska vårdsystemet. Något som är en självklarhet för oss i Centerpartiet. .

YA - 15 minuter sedan

"Stranger things" tredje säsong kommer 2019

Netflix nostaligskimrande rysarserie "Stranger things" dyker upp igen nästa år, avslöjar strömningstjänsten i ett videoklipp. Handlingen är fortfarande höljd i dunkel, men titlarna på de åtta avsnitten avslöjas. Handlingen utspelar sig också under sommaren 1985.

YA - 15 minuter sedan

Bankerna återvinner förtroende

Nischaktörer inom lån och sparande har under de senare åren varit bättre än storbankerna på att vinna kundernas förtroende. Men Svenskt kvalitetsindex (SKI) mätning visar att de traditionella storbankerna i år stärkt sin position, bland annat genom att erbjuda personlig service.(TT).

YA - 1 timme sedan

Khashoggi: Jag kan inte andas

"Jag kan inte andas" var de sista orden som den saudiske journalisten Jamal Khashoggi uttalade, uppger CNN och hänvisar till en källa som har läst en utskrift av en ljudinspelning från mordet.(TT).

YA - 2 timmar sedan

Flerfamiljshus i Skarpnäck evakuerades

Ett flerfamiljshus i Skarpnäck i södra Stockholm evakuerades under söndagskvällen på grund av brand i en lägenhet. Larmet kom strax före klockan 22. Totalt 17 personer evakuerades, de flesta av dem genom fönster.

YA - 1 timme sedan

Tre män gripna för stöld i Nyköping

Polisen i Nyköping fick strax efter midnatt larm om att tre män skar sönder kapell till parkerade lastbilar vid Nyköpingsbro för att stjäla föremål ur lasten, uppger myndigheten på sin webb. Gärningsmännen hann lämna platsen i bil innan polisen hann fram, men de stoppades inom kort vid en trafikplats.(TT).

YA - 1 timme sedan

Insändare: Tror Liberalerna ens på det själva?

Adrian Magnusson,(s), fullmäktigeledamot i Ystad har fullständigt rätt i sin kritik (YA 1 december) av Ystads-liberalernas ”tassarna i vädret-kapitulation” inför den hägrande makten i kommunen. .

YA - 1 timme sedan

Japans ekonomi krympte mer än väntat

Japans ekonomi minskade dubbelt så mycket än de preliminära uppskattningarna under årets tredje kvartal, visar officiell statistik. BNP för månaderna juli till september minskade med 0,6 procent jämfört med kvartalet före.(TT).

YA - 2 timmar sedan

Lag Edin föll i curlingfinalen

USA tog hem segern på hemmaplan i curlingens World Cup i Omaha. Lag John Shuster besegrade svenska lag Niklas Edin med 3-1 i en poängfattig match. I andra omgången tog USA ledningen med 1-0, och i femte omgången fick Sverige till en kvittering.

YA - 2 timmar sedan

Klar ledning för Pasjinian i Armenien

Nikol Pasjinian ser ut att lyckas öka stödet för sina planerade reformer efter valet i Armenien. Hans allians har över 70 procent när 27 procent av valdistrikten är räknade. Det parti som har näst flest har mindre än 9 procent av rösterna, uppger valkommissionen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.