Skånskan > Nyheter

Monday, 10 December, 13:58

Skånskan - 25 okt 18 kl. 15:00

För renare havSom förväntat röstade Europaparlamentet ja till ett hyfsat omfattande förbud mot engångsartiklar i plast. Det rör sig bland annat om sugrör, bestick, plasttallrikar och bomullspinnar med plastskaft. Om det blir verklighet efter förhandlingar med medlemsländerna, lär det faktiskt finnas en chans att nedskräpningen av haven bromsas. Det handlar inte bara om parlamentets hållning i sig, utan det hot mot lönsamheten kring plastartiklar som frågetecknen innebär. Många företag och verksamheter har börjat fasa ut plast för säkerhets skull, för att föregripa att ett förbud hotar deras verksamhet längre fram.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Europaparlamentet

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För renare, hav
UNT - 24 mar 11 kl. 10:00

Projekt för renare hav

Ett projekt för att förbättra vattenkvalitén i Östersjön har nu fått luft under vingarna i Östhammars kommun. Bland annat kommer båtfolket och ägare till enskilda avlopp att få konkreta råd om hur man kan bidra till ett renare hav..

GöteborgsPosten - 04 sep 17 kl. 15:41

Nya miljoner till renare hav

Regeringen satsar 600 miljoner kronor i höstbudgeten på renare hav. Dessutom tillkommer insatser om drygt 100 miljoner kronor per år fram till och med 2020 med syfte att minska spridningen av plastprodukter, skriver bland andra Emma Nohrén (MP)..

DI - I förrgår: 13:57

Ökad aptit för ostron ger renare hav och mer hållbara livsmedel

Svenskarnas aptit för ostron ökar med över 200 procent de senaste åren. Med det bidrar delikatessen till mer hållbara livsmedel och renare hav. .

Nyan - 16 maj 16 kl. 09:45

Med pompa och ståt för ett friskare hav

Gemensamt ansvar och allas möjlighet att påverka Östersjöns framtid stod i fokus då Östersjöfonden höll sin årliga prisutdelning under fredagskvällen.

– Det är det som görs på medborgarnivå som verkligen betyder något, sade före detta statsminister Paavo Lipponen som gästtalade.
I fredags höll Östersjöfonden sin årliga prisutdelning på Alandica i Mariehamn och det var med pompa och ståt som man välkomnade gästerna och pristagarna till Alandica.

UNT - 19 apr 12 kl. 10:09

Skräpmätning ett första steg mot renare hav

Att få en uppfattning om och därefter åtgärda den marina nedskräpningen är en utmaning, inte minst i relativt slutna havsområdet Östersjön. Håll Sverige Rent och systerorganisationer i Finland och Baltikum har just påbörjat en omfattande skräpmätning, och Rullsand är den nordligaste mätpunkten i Sverige..

NT - 17 aug 12 kl. 08:05

FP studerade saneringsprojekt för ett renare hav

- Vi har en stor gemensam utmaning när det gäller att få bukt med vattenmiljön i Östersjön, sa Nina Larsson, partisekreterare för Folkpartiet, när hon under torsdagen besökte Valdemarsvik för att informera sig om Miljöprojekt Valdemarsviken..

SN - 16 maj 14 kl. 06:45

Badar för ett renare hav

På söndag förmiddag kommer Miljöpartister i Oxelösund, tillsammans med andra svenska partikollegor och medlemmar i gröna partier i fyra andra Östersjöländer, att genomföra en badmanifestation för vad som behöver göras för att Östersjön ska må bättre..

Regeringen - 25 apr 16 kl. 10:17

Sverige drivande för ett renare hav

FN:s internationella sjöfartsorganisationen, IMO fattade den 22 april beslut om att förbjuda utsläpp av toalettavfall från passagerarfartyg i internationell trafik i Östersjön. Sverige har sedan 2009 varit pådrivande i arbetet med att införa ett förbud mot utsläpp av toalettavfall från passagerarfartyg i internationell trafik..

DI - 29 aug 17 kl. 09:22

Regeringen lägger 2,1 miljarder på renare hav

Regeringen satsar 600 miljoner kronor nästa år för att städa upp haven. Åren därpå satsas 700 respektive 800 miljoner kronor.   "Haven är tyvärr en stor källa till oro i dag", säger klimatminister Isabella Lövin (MP) på en pressträff..

Blekinge Läns tidning - 19 jun 18 kl. 05:00

Seglats för ett renare hav

Segelbåten S/Y Fairwinds har kommit en bra bit, men ligger nu i hamn i Kanada. – Vi kom in i en storm efter Bermudas och fick både storsegel och ett försegel sönderslitna, rapporter kaptenen, Fredrik Molin som är uppväxt i Karlskrona..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Varm öl orsakade polisanmälan

HÄSSLEHOLM En man som ätit pizza och druckit några öl under lördagseftermiddagen var missnöjd med sin upplevelse. Eftersom en av hans öl varit varm ville han inte betala hela summan, varpå han övermannades av personalen.
Nu har mannen polisanmält den aktuella personalen för misshandel..

Skånskan - 2 timmar sedan

Tjuvar härjade i helgen

VELLINGE Från baksidan av husen, via krossade fönster och uppbruten balkongdörrar har tjuvar de senaste dagarna tagit sig in i bostäder på Näset.Flera inbrott i bostäder på adresser i både Falsterbo, Skanör och Höllviken har anmälts till polisen under helgen.
Någon gång mellan lördag och söndag har tjuvar stulit bland annat klockor, ringar och örhängen efter att en eller flera okända gärningspersoner tagit sig in via ett uppbrutet fönster till en bostad på Södra Pildalsvägen i Höllviken.

Skånskan - 2 timmar sedan

Brunnar stals från fastighet

Staffanstorp Natten till i lördags stal okända personer minst sex brunnar och annan vvs-utrustning som låg på en tomt på Gamla Dalbyvägen i Staffanstorp.
Prylarna hade blivit över från en renovering som gjorts på fastigheten..

Skånskan - 2 timmar sedan

Män anmäler utebliven lön

Staffanstorp Två män i 50-årsåldern polisanmäler en uppdragsgivare för att de inte fått ut lön för en och en halv månads arbete.
Männen var anställda från den 28:e maj till den 13 juli i år. För den perioden skulle de fått sammanlagt 156 000 kronor i lön.

Skånskan - 2 timmar sedan

Skyltexemplar stals i butik

Löddeköpinge Köksbutiken Kitchen på Center Syd har under flera år polisanmält stölder från butiken. Vid en inventering nyligen upptäcktes att det saknades en drinkshaker som stått som skyltexemplar i butiken.
Shakern är värd knappt 400 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ännu ett värmeljus funnet

Furulund Under flera års tid har en boende i Furulund hittat utbrunna värmeljus i trädgården. I helgen var det dags igen, något fastighetsägaren polisanmält.
Trots att han har en kamera riktad mot trädgården har det inte gått att utröna hur ljusen hamnar på tomten..

Skånskan - 2 timmar sedan

Vittne pekade ut gärningsman

Höör Det var strax före klockan 17 på fredagen som en man i 60-årsåldern blev misshandlad av en förbipasserande på Nya torg i Höör. Enligt polisanmälan satt 60-åringen på en bänk vid torget och höll på med sin mobiltelefon när en för honom okänd man kom ut från en butik, började skrika på honom och uppträdde aggressivt.
60-åringen blev irriterad och sa till den skrikande mannen att vara tyst.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bröt sig in och stal smycken

Höör I fredags någon gång mellan klockan 13.35 och 17 har det skett ett inbrott på Lärkgatan i Höör. Någon har tagit bort listerna runt ett badrumsfönster, lyft ut det och på så vis tagit sig in i bostaden varifrån flertalet smycken stulits..

Skånskan - 2 timmar sedan

Försökte stjäla fyrhjulingar

Höör Under natten mellan lördagen och söndagen ska någon ha försökt stjäla fyrhjulingar på Hörbyvägen i Höör.
Någon har tagit sig in på ett inhägnat område där det stått tre fyrhjulingar på en container. Man ska sedan ha försökt stjäla dessa fyrhjulingar, men utan att lyckas – fordonen påträffades nästa dag 200 meter från platsen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Drog in 20-åring i bil

Höör En man i 20-årsåldern var på söndagen ute och gick i Höör när han blev indragen i en bil och slagen i ansiktet. Händelsen utreds som olaga frihetsberövande och misshandel.Det var vid 11.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.