Supermiljöbloggen > Nyheter

Saturday, 24 August, 22:34

Supermiljöbloggen - 24 okt 18 kl. 11:07

”Världens bästa klimatstad” når inte klimatmålenAv 132 tävlande städer fick Uppsala i år ta emot WWF:s utmärkelse Årets globala klimatstad. Men kommunen når inte Sveriges klimatmål. I WWF:s motivering står det att ”Uppsala har ambitiösa, innovativa och vetenskapligt satta mål bland annat för förnybar energi och hållbar mobilitet. Investeringarna i transportinfrastruktur uppskattades särskilt av juryn. Trots att Uppsala är en liten stad anser juryn att den tjänar som global förebild”.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Uppsala, WWF, Årets, Sveriges, Uppsalas, Seth Schultz, SVT, Giftfri, Levande, Begränsad, Frisk,  begränsad, Uppsalabor, Trafikverket, Naturvårdsverket, SMB, Anna Ljungström

Dela artikeln

81 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Världens bästa klimatstad, nårinte , klimatmålen
Supermiljöbloggen - 24 okt 18 kl. 11:05

Sveriges kommuner gör för lite för klimatet

Sveriges klimatmål får på stryka på foten när landets kommuner prioriterar ner klimatfrågan. Kommunerna borde istället visa vägen framåt, skriver Anna Ljungström.  Jag var nyligen på besök i Borlänge.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - Igår: 12:16

Preemraff blir regeringsfråga

Regeringen tar över prövningen av Preemraffs utsläpp från Mark- och miljööverdomstolen, rapporterar DN.  Om utbyggnaden får grönt ljus blir raffinaderiet Sveriges största utsläppskälla av koldioxid. Efter en utdragen kamp i flera instanser meddelades i juni att tidigare beslut om anläggningen överklagas.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 11:00

Jordbruk och köttproduktion orsaken till Amazonasbränder

Rekordmånga skogsbränder i Amazonas hotar både livsmiljöer och eldar upp världens viktigaste kolsänka. Bränderna anläggs för att frigöra mark åt jordbruks- och köttindustrin.  De senaste dagarna har världen skakats av skrämmande bilder från ett brinnande Amazonas.

Supermiljöbloggen - 21 aug 19 kl. 11:49

Vindkraften spås fördubblas till 2022

I en ny korttidsprognos beräknar Energimyndigheten att sol-, vind- och bioenergi kommer ge lika mycket el som kärnkraften om fyra år. Samtidigt väntas ingen minskning av oljeberoendet. För perioden 2018-2022 väntas tillförseln av vindenergi mer än fördubblas, från 17 till 37 terawattimmar (TWh).

Supermiljöbloggen - 20 aug 19 kl. 12:58

Greta i öppet brev: uppmanar vuxna att delta i klimatstrejken den 27 september

Greta Thunberg och FridaysForFuture går ut i ett öppet brev och uppmanar alla vuxna genom fackföreningarna och förbunden att gå ut i klimatstrejk den 27 september. Idag 20 augusti är det exakt ett år sedan Greta satte sig utanför Riksdagen med sin "Skolstrejk för Klimatet" för första gången. Ingen hade kunnat spå då att hennes aktion ett år senare växt till en av de största globala rörelserna i modern tid.

Supermiljöbloggen - 18 aug 19 kl. 15:32

Det regnar mikroplaster

Forskare har upptäckt mikroskopiska plastfiber i regnvattnet som faller över Klippiga Bergen i Colorado, USA. Upptäckten visar hur lite vi egentligen vet om plastföroreningarnas spridning på planeten. Upptäckten gjordes av en slump när geologen Gregory Wetherbee analyserade insamlat regnvatten för att studera kväveföroreningar.

Supermiljöbloggen - 14 aug 19 kl. 22:02

Samiska ungdomar överklagar EU-domstolens klimatbeslut

I ett historiskt rättsfall stäms EU för sin otillräckliga klimatpolitik av tio familjer och en grupp unga svenska samer. Efter att EU-domstolen avslagit fallet överklagas nu beslutet.  I maj förra året lämnade den svenska samiska ungdomsorganisationen Sáminuorra tillsammans med tio familjer från hela världen in en stämningsansökan mot EU.

Supermiljöbloggen - 15 aug 19 kl. 09:28

”Satsa på inhemsk biodrivmedelsproduktion”

"Halten växthusgaser i atmosfären ökar nu snabbare än någonsin. Det kommer att krävas politiskt mod och skicklighet att genomföra omställningen", skriver Arbetsgruppen för Klimat-Energi och Biobränsle från Naturskyddsföreningen i Örnsköldsvik idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.  Människornas påverkan leder till att halterna av växthusgaserna koldioxid och metan i atmosfären nu ökar snabbare än någonsin.

Supermiljöbloggen - 07 aug 19 kl. 22:24

Aktion mot utbyggnad av Arlanda

På söndag samlas klimataktivister för att protestera mot planerna på att fördubbla flygplatsens resenärer. Om byggnationen blir verklighet kommer Arlanda få fler landningsbanor är Europas största flygplats.  Hela åtta av tio svenskar vill se investeringar i järnväg framför flyget, enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av WWF.

Supermiljöbloggen - 06 aug 19 kl. 19:18

Norges oljefond stoppar försäljning av fossila tillgångar

Trots tidigare besked om stora försäljningar av fossila tillgångar, så drar den norska oljefonden tillbaka majoriteten av sina försäljningsplaner. Supermiljöbloggen rapporterade i mars om den norska oljefondens planer på att sluta investera i fossila bränslen. Nu har fonden, bland annat på grund av att de politiska vindarna bytt riktning, valt att ta tillbaka sitt tidigare löfte.

Supermiljöbloggen - 01 aug 19 kl. 18:41

Gästtext: I Stormens öga

Amos Strömberg blev redan som 20-åring aktiv i miljörörelsen via organisationer som Jordens Vänner, Ende Gelände och Earth First!-läger i England. Idag identifierar han sig som fd brunkolsakvist då han inte tycker att miljörörelsen är radikal nog.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.