DI > Ekonomi

Monday, 19 November, 06:41

DI - 24 okt 18 kl. 05:14

Atlas Copcos vd: Nya kraven "ställer till med ett helsike"Digitalisering och automation skapar nya utmaningar och möjligheter för svensk industri. De ökade kraven på kundanpassning ”ställer till med ett helsike i produktionen”, säger Atlas Copcos vd Mats Rahmström på Di:s konferens Industri 4.0..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Copcos, Atlas Copcos, Mats Rahmström, Di, Industri

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Atlas, Copcosvd Nya , kraven, ställertill med ett , helsike
PrivataAffärer - 20 jul 18 kl. 13:39

”Rekordresultat för Atlas Copco”

Analytikernas snittprognos var 5 323 miljoner kr för rörelseresultatet och 22,4 procent för rörelsemarginalen. Försäljningen uppgick till 24 461 miljoner kr för perioden. Här låg Inquiry Financials konsensusprognos på 23 715 miljoner kr.

Helsingborgs Dagblad - 15 jan 16 kl. 15:15

Miljardsmäll för Atlas Copco

Verkstadsjätten Atlas Copco sätter av 300 miljoner euro (cirka 2 780 miljoner kronor) för att täcka kostnader från skatteuppgörelser i Belgien, skriver Atlas Copco i ett pressmeddelande.Aktien faller med 3,5 procent efter beskedet, som kommer sedan EU-kommissionen tidigare i veckan underkänt belgiska skattelättnader till multinationella bolag med verksamhet i landet."Vi är besvikna, håller inte med om EU-kommissionens beslut och utvärderar möjligheten att överklaga", skriver Ronnie Leten, Atlas Copcos koncernchef, i en kommentar..

UNT - 07 dec 17 kl. 18:21

Atlas Copco växer och nyanställer

Atlas Copcos verksamhet i Tierp växer och nu rekryterar företaget ett tjugotal personer till sin nya specialverkstad..

UNT - 07 dec 17 kl. 18:21

Atlas Copco växer och nyanställer

Atlas Copcos verksamhet i Tierp växer och nu rekryterar företaget ett tjugotal personer till sin nya specialverkstad..

Affärsvärlden - 24 apr 18 kl. 13:29

Analytiker: Starkt och stökigt kvartal väntas för Atlas Copco

Atlas Copcos rapport tros gynnas av en fortsatt stark industrikonjunktur, men avknoppningen av gruvverksamheten till Epiroc ställer rent rapporttekniskt till det för jämförbarheten med fjolårsutfall och analytikerförväntningar..

UNT - 10 okt 17 kl. 05:00

De här kraven ställer Uppsalas hyresvärdar

Inga krav på inkomstens storlek alls..

YLE - 08 maj 15 kl. 21:47

Källman tog farväl men fäller inga tårar

Under Mikael Källmans sju säsonger i HC West firade laget medalj alla utom ett år. Guld blev det två av, men utan den dramatiska sommaren 2012 hade det kunnat bli ännu fler. Med en bronsmedalj runt halsen och en låda öl under armen lämnade Mikael Källman för sista gången Grankullagrottan som HC West-tränare.

YLE - 25 jul 14 kl. 04:00

NTM-centralen håller fast vid kritiserade upphandlingar

Bränder, grundstötningar och raserade bryggor. Upphandlingarna har lett till att gamla fartyg trafikerar i skärgården och listan över missöden kan göras lång. Nya EU-direktiv lättar på kravet att upphandla men vid NTM-centralen står man på sig - upphandlingarna fortsätter.

YLE - 29 okt 15 kl. 18:59

Skrällen: Atlas bortabesegrade ÅIFK – ”Ganska snopet”

Åbo IFK åkte på en överraskande förlust hemma mot Atlas i damernas handbollsliga på torsdagskvällen. ÅIFK hade inlett säsongen med tre segrar, Atlas med tre förluster. – Vilken spännande match!

YLE - 18 apr 16 kl. 15:52

Kekki litar på sitt manskap – ”Atlas har väckt vår hunger”

Precis som förra säsongen möts Cocks från Riihimäki och Atlas från Vanda i handbollsligans semifinalskede. Cocks har redan vunnit två titlar under säsongen och vill avsluta med ett fjärde mästerskap under Kaj Kekkis ledning. Handbollsförbundet ordnade en pressträff inför semifinalerna där Yle Sporten passade på att ställa sju frågor åt båda lagens representanter.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Attendos Skandinavienchef fortsätter sälja

Ammy Wehlin, som är affärsområdeschef för Attendo Scandinavia, fortsätter sälja aktier i bolaget.  Nu har hon sålt aktier för strax över 10 miljoner sedan början av förra veckan..

DI - 10 minuter sedan

Morgonkoll: Upp i Asien trots bråk mellan USA och Kina

De ledande asiatiska börserna rör sig upp i måndagshandeln trots att Kina och USA rykte ihop under ett toppmöte i helgen. Oljan handlas upp något..

DI - 30 minuter sedan

Utbetalda skattepengar ses som förlorade

Om bedragare utomlands lyckats få mångmiljonbelopp utbetalda av Skatteverket är pengarna sannolikt förlorade. Myndigheten har tills nu inte känt till att den betalat pengar till bolag som misstänks för svindleri..

DI - 30 minuter sedan

Sverige dras in i "Europas största svindel" – 63 miljoner borta

Bolag som misstänks ha medverkat till att Danmark svindlats på miljardbelopp har fått tiotals miljoner kronor av svenska Skatteverket, kan TT visa. "Det är uppenbart att Sverige har utsatts för bedrägerier", säger Torsten Fensby, expert på skatteflykt..

DI - 45 minuter sedan

Auktionskampen: Christie's tog miljardseger mot ärkerivalen

Christie's avgick med segern under den gångna veckans kamp mellan auktionsjättarna. .

DI - 1 timme sedan

Japans export ökade mindre än väntat i oktober

Den japanska exporten ökade med 8,2 procent i oktober jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Huspriserna i Storbritannien sjunker

Brittiska huspriser sjönk 1,7 procent i november jämfört med föregående månad, enligt en rapport från webbtjänsten Rightmove..

DI - 1 timme sedan

Asienbörser: Glada miner i öst

Japanska börsen stiger på bland annat fyndköp i tekniksektorn efter förra veckans nedgångar. Även i Kina är det glada miner..

DI - 1 timme sedan

Detta händer måndag 19 november

Måndagen bjuder på en förhållandevis tunn agenda där vi bland annat kan se fram emot statistik över bostadsbyggandet under de tredje kvartalet från SCB. .

DI - 8 timmar sedan

Nordkoreafond lockar sparare att investera i återförening

SEOUL. Kan Nordkorea bli en ny tillväxtraket likt Kina eller Vietnam?  Lee Gun-min, som nyligen lanserat en Nordkoreafond, tror att tajmningen för att investera i norr är perfekt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.