Skånskan > Nyheter

Saturday, 19 January, 14:19

Skånskan - 24 okt 18 kl. 01:00

Riks­ban­ken bör höja rän­tan re­dan i dagI dag träffas Riks­bankens di­rek­tion för ett pen­ning­po­li­tiskt möte. Då har riks­banks­led­ningen chansen att höja rän­tan från -0,50, där den har legat se­dan i bör­jan av 2017. Två är dess­för­in­nan sänktes rän­tan un­der noll för första gången.
Det var mo­ti­verat då, men nu har in­fla­tionen varit runt el­ler över målet två pro­cent en läng­re tid, sam­ti­digt som Sverige haft en stark hög­kon­junk­tur. Då har låg­rän­te­po­li­tiken lett till över­hett­ning.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Riks, Sverige, Ste, Ing

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riks, ban, ken, bör, höja, rän, tanre , dan, i dag
Skånskan - 12 jan 16 kl. 04:00

Riks­ban­ken har miss­lyc­kats

Opinion Sverige hade un­der 2015 en rad må­na­der med ne­ga­tiv in­fla­tion. I no­vem­ber 2015 var pri­ser­na bara 0,1 pro­cent hög­re än no­vem­ber 2014. Må­let är 2 pro­cents in­fla­tion.

Skånskan - 17 maj 17 kl. 01:00

Riks­ban­ken har klokt lyssnat till kri­tiken

ERWP.fif(1)In­fla­tions­målet ska bli både tyd­ligare och mer flex­i­belt. så skulle man kun­na ut­trycka de för­änd­ringar som Riks­bankens di­rek­tion kun­gjorde i går.

Skånskan - 04 jul 18 kl. 01:00

Riks­ban­ken borde höja rän­tan nu

Riks­banks­chefen Ste­fan Ing­ves med­delade i går att rän­tan inte kommer att höjas på länge än. Det be­slutade di­rek­tionen trots att in­fla­tionen nu är 2,1 pro­cent – allt­så över målet två pro­cent – och har varit på den ni­vån en tid. För­vänt­ningarna om den fram­ti­da rän­tan är ock­så två pro­cent el­ler där­över.

Skånskan - 02 jan 16 kl. 01:00

Kina vill få mer makt ge­nom den nya ban­ken

Opinion Ett av de sto­ra dis­kus­sions­äm­ne­na i den in­ter­na­tio­nel­la stor­po­li­ti­ken un­der det gång­na året har va­rit den nya ut­veck­lings­ban­ken med det långa nam­net Asia­tis­ka ban­ken för in­ve­ster­ing­ar i in­fra­struk­tur (AIIB).
Var­för är det så kon­tro­ver­siellt att USA gjor­de sto­ra di­plo­ma­tis­ka an­sträng­ning­ar för att inte någ­ra väst­län­der skul­le gå med? Att för­se län­der med in­ve­ster­ings­me­del för in­fra­struk­tur bor­de väl vara po­si­tivt, lika gär­na som när Världs­ban­ken el­ler eta­ble­ra­de re­gio­na­la ban­ker som AsDB el­ler IDB gör det?

Skånskan - 27 jan 16 kl. 01:00

Re­for­mer be­hövs, tyc­ker även ban­ken

Opinion När Swed­bank i går pre­sen­te­ra­de sin kon­junk­tur­- pro­gnos kom ban­kens eko­no­mer ock­så med råd till re­ger­ing­en. Om inte eko­no­min ska för­säm­ras kraf­tigt la­gom till val­å­ret 2018 mås­te re­for­mer gö­ras nu.
Det är in­get unikt råd.

Skånskan - 14 nov 13 kl. 23:30

Ban­ken och bo­lå­nen

I sin år­li­ga rap­port om ris­ker i det fi­nan­si­el­la sy­ste­met gör Fi­nans­in­spek­tio­nen (FI) be­döm­ning­en att svens­ka stor­ban­ker skul­le kla­ra av en kraf­tig eko­no­misk ned­gång..

Skånskan - 07 jul 18 kl. 14:00

Ba­ra­bor­na vill se ban­ko­mat i byn

Bara I höst stänger Han­dels­ban­ken sitt kon­tor på Cent­rum­ga­tan.
Från och med då kommer orten sakna både bank och ban­ko­mat.
– Det är då­ligt, säger Ulla-Britt Åkesson, boende i byn.

Sydöstran - 27 jun 14 kl. 06:26

Ingmo lämnar ban ken efter drygt ett halvsekel

Blekinge Läns tidning - 27 jun 14 kl. 06:26

Ingmo lämnar ban ken efter drygt ett halvsekel

Skånskan - 26 maj 15 kl. 23:30

Gå på ban­ken på bi­blio­te­ket

Det var inte län­ge se­dan..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

40-talshus i Höör sålt till nya ägare

Höör Huset på Södra Rörumsvägen 135 i Höör har fått nya ägare. Köpare är Lena Gustafsson, 58, och Henrik Lindberg, 64, från Lund, som köpte huset efter en exekutiv auktion. Köpet blev klart i oktober 2018 och priset blev 525 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

102 kvadratmeter stort hus i Blentarp sålt

Blentarp Försäljningen av huset på adressen Lejdingsväg 45 i Blentarp är nu klar. Nya ägare blir Mattias Andersson, 34, och Tina Liljedahl, 25, som köper fastigheten av Sara Elisabeth och Claes-Åke Håkan Åkesson. Byggår för huset är 1929 och boarean är 102 kvadratmeter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Magert och knappt minnesvärt

När Unbrekable rullade på biodukarna år 2000 hade inte en kotte det minsta aning om att handlade om en del av en trilogi, men den som såg färdigt eftertexterna på obehagliga uppföljaren Split med en lysande James McAvoy fördelad på tjugofyra olika personligheter för några år sedan blev varse att så var fallet.  Plötsligt dök Bruce Willis karaktär från förstnämnda alster upp som gubben ur lådan, och gjorde oss nyfikna på den givna fortsättningen. Nu när den är här tvingas man dock konstatera att den inte lever upp till de faktiskt hyfsat högt ställda förväntningarna.

Skånskan - 6 timmar sedan

Yoghurt på gammalt vis har blivit deras grej

sövde Allt fler restauranger, butiker och privatpersoner har fått upp ögonen för yoghurten från Elsekjells mejeri i Sövde som tillverkas på gammaldags vis.
Bakom står ingenjörsparet Sara och Gustaf Färlin Tynelius som brinner för närproducerat och äkta råvaror utan tillsatser.På ett bord står plaketten med texten Årets nyföretagare som de tilldelades i oktober av Nyföretagarcentrum.

Skånskan - 6 timmar sedan

Skottlossning i lägenhet i Bromölla

Bromölla Flera gärningsmän knackade på dörren till lägenheten där en man i 28-årsåldern och en kvinna i 26-årsåldern befann sig. Inga personer skadades i samband med händelsen. Klockan elva på fredagskvällen larmade boende på Ågatan i Bromölla polisen efter skottlossning i lägenhet.

Skånskan - 7 timmar sedan

Deltidsbrandkåren ska utöka styrkan

Kävlinge Har du haft drömmar om att bli brandman? I februari kan alla nyfikna testa på yrket när deltidsbrandkåren i Kävlinge har prova-på-dag.
Dagen är inte bara ett sätt för Räddningstjänst Syd att visa upp verksamheten.

Skånskan - 9 timmar sedan

Förbud mot boende och verkstad i källare

MALMÖ Tre källarlokaler i centrala Malmö har använts som både boende och verkstad trots att det strider mot gällande regler.
Efter ett tips gjorde räddningstjänsten Syd ett oanmält besök i lokalerna.Ett förbud enligt lagen om skydd mot olyckor har utfärdats eftersom det bland annat inte finns alternativa utrymningsvägar i lokalerna.

Skånskan - 9 timmar sedan

Lill-Emilia hyr två av lokalerna

Höör Sedan hösten huserar Lill-Emilia barnträdgård i både Konvaljens och Klubbans gamla lokaler. Anledningen är problem med innemiljön i förskolan på Holma.Förskolechef Ebba Sofiadotter bekräftar för Skånskan att så är fallet.

Skånskan - 9 timmar sedan

KS vill dra sig ur långa hyresavtal

Höör Munkarps skola och förskolorna Konvaljen och Klubban är nedlagda – men kommunens hyresavtal för lokalerna sträcker sig till 2034.
Nu vill kommunstyrelsen att HFAB antingen säljer fastigheterna eller hittar någon ny hyresgäst.Ärendet var uppe under kommunstyrelsens sammanträde tidigare den här veckan.

Skånskan - 19 timmar sedan

Klartecken att sälja till bostadsrättsförening

LÖBERÖD Företaget GBJ Fastigheter i Växjö har fått Eslövs kommuns tillåtelse att sälja mark man köpt in av Eslövs kommun till en nybildad bostadsrättsförening.Det är GBJ Ölyckebacken som begärt tillstånd att få sälja marken. Tanken är att bostadsrättsföreningen ska ta över hela bostadsprojektet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.