Skånskan > Nyheter

Sunday, 18 November, 20:19

Skånskan - 24 okt 18 kl. 01:00

Riks­ban­ken bör höja rän­tan re­dan i dagI dag träffas Riks­bankens di­rek­tion för ett pen­ning­po­li­tiskt möte. Då har riks­banks­led­ningen chansen att höja rän­tan från -0,50, där den har legat se­dan i bör­jan av 2017. Två är dess­för­in­nan sänktes rän­tan un­der noll för första gången.
Det var mo­ti­verat då, men nu har in­fla­tionen varit runt el­ler över målet två pro­cent en läng­re tid, sam­ti­digt som Sverige haft en stark hög­kon­junk­tur. Då har låg­rän­te­po­li­tiken lett till över­hett­ning.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Riks, Sverige, Ste, Ing

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riks, ban, ken, bör, höja, rän, tanre , dan, i dag
Skånskan - 12 jan 16 kl. 04:00

Riks­ban­ken har miss­lyc­kats

Opinion Sverige hade un­der 2015 en rad må­na­der med ne­ga­tiv in­fla­tion. I no­vem­ber 2015 var pri­ser­na bara 0,1 pro­cent hög­re än no­vem­ber 2014. Må­let är 2 pro­cents in­fla­tion.

Skånskan - 17 maj 17 kl. 01:00

Riks­ban­ken har klokt lyssnat till kri­tiken

ERWP.fif(1)In­fla­tions­målet ska bli både tyd­ligare och mer flex­i­belt. så skulle man kun­na ut­trycka de för­änd­ringar som Riks­bankens di­rek­tion kun­gjorde i går.

Skånskan - 04 jul 18 kl. 01:00

Riks­ban­ken borde höja rän­tan nu

Riks­banks­chefen Ste­fan Ing­ves med­delade i går att rän­tan inte kommer att höjas på länge än. Det be­slutade di­rek­tionen trots att in­fla­tionen nu är 2,1 pro­cent – allt­så över målet två pro­cent – och har varit på den ni­vån en tid. För­vänt­ningarna om den fram­ti­da rän­tan är ock­så två pro­cent el­ler där­över.

Skånskan - 02 jan 16 kl. 01:00

Kina vill få mer makt ge­nom den nya ban­ken

Opinion Ett av de sto­ra dis­kus­sions­äm­ne­na i den in­ter­na­tio­nel­la stor­po­li­ti­ken un­der det gång­na året har va­rit den nya ut­veck­lings­ban­ken med det långa nam­net Asia­tis­ka ban­ken för in­ve­ster­ing­ar i in­fra­struk­tur (AIIB).
Var­för är det så kon­tro­ver­siellt att USA gjor­de sto­ra di­plo­ma­tis­ka an­sträng­ning­ar för att inte någ­ra väst­län­der skul­le gå med? Att för­se län­der med in­ve­ster­ings­me­del för in­fra­struk­tur bor­de väl vara po­si­tivt, lika gär­na som när Världs­ban­ken el­ler eta­ble­ra­de re­gio­na­la ban­ker som AsDB el­ler IDB gör det?

Skånskan - 27 jan 16 kl. 01:00

Re­for­mer be­hövs, tyc­ker även ban­ken

Opinion När Swed­bank i går pre­sen­te­ra­de sin kon­junk­tur­- pro­gnos kom ban­kens eko­no­mer ock­så med råd till re­ger­ing­en. Om inte eko­no­min ska för­säm­ras kraf­tigt la­gom till val­å­ret 2018 mås­te re­for­mer gö­ras nu.
Det är in­get unikt råd.

Skånskan - 14 nov 13 kl. 23:30

Ban­ken och bo­lå­nen

I sin år­li­ga rap­port om ris­ker i det fi­nan­si­el­la sy­ste­met gör Fi­nans­in­spek­tio­nen (FI) be­döm­ning­en att svens­ka stor­ban­ker skul­le kla­ra av en kraf­tig eko­no­misk ned­gång..

Skånskan - 07 jul 18 kl. 14:00

Ba­ra­bor­na vill se ban­ko­mat i byn

Bara I höst stänger Han­dels­ban­ken sitt kon­tor på Cent­rum­ga­tan.
Från och med då kommer orten sakna både bank och ban­ko­mat.
– Det är då­ligt, säger Ulla-Britt Åkesson, boende i byn.

Sydöstran - 27 jun 14 kl. 06:26

Ingmo lämnar ban ken efter drygt ett halvsekel

Blekinge Läns tidning - 27 jun 14 kl. 06:26

Ingmo lämnar ban ken efter drygt ett halvsekel

Skånskan - 26 maj 15 kl. 23:30

Gå på ban­ken på bi­blio­te­ket

Det var inte län­ge se­dan..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Byggde mur av gamla gravstenar

inrikes Marie kykrogård i Skara har byggt en sextio meter lång mur gjord av krossade gravstenar, skriver Aftonbladet.
Enligt vittnen så ska de avlidnas namn fortfarande vara synliga på stenarna.Muren stod klar redan i våras, men har väckt reaktioner på nytt.

Skånskan - 5 timmar sedan

Fler bilinbrott anmälda

Löddeköpinge Två bilister fick på torsdagen inbrott i sina bilar på Center Syds parkering.Den ena stod parkerad utanför Burger King. Ägaren hörde hur larmet utlöstes.

Skånskan - 5 timmar sedan

Barn krossade ruta på förskola

Malmö Polis larmades till en förskola på Östra Farmvägen på söndagseftermiddagen med anledning av skadegörelse.Ett vittne kontaktade polisen efter att ha sett några barn vid förskolan när det plötsligt hördes glaskross därifrån. Polis åkte dit och anträffade sex-sju barn på platsen och en av dessa uppger själv att  han har krossat en ruta med en sten.

Skånskan - 8 timmar sedan

Malin Birkler årets säljare

Staffanstorp Malin Birkler från Staffanstorp som jobbar på Forever Living Products har utsetts till årets bästa direktsäljare.Under lördagskvällen tog hon emot utmärkelsen Direct Selling Award i samband med branschorganisationen Direct Selling Swedens stora gala på Grand Hôtel i Stockholm. Malin Birkler tilldelades utmärkelsen med motiveringen: ”Med en sprudlande glädje, energi och passion delar hon med sig av sin kunskap och inspirerar andra till att lyfta och göra det omöjliga möjligt.

Skånskan - 12 timmar sedan

Drograttfyllerist på Inre Ringvägen

Malmö Ett vittne kontaktar polisen efter att en bilist kör vingligt på Inre Ringvägen på väg in mot Malmö.Polis larmades klockan 01.06 om den vingliga färden.

Skånskan - 12 timmar sedan

Kraftig explosion vid butik

Landskrona Många larmade polisen under natten till söndagen då de vaknade av en hög smäll i centrala Landskrona.Det var vid 01-tiden som många personer hörde av sig till polisen om en hög smäll på Koppargården. Polisen larmades till platsen för närmare undersökning.

Skånskan - 15 timmar sedan

Främmande frukter frodas

Reportage När Karl Fredrik Gustafsson från Örebro, flyttade till Österlen tyckte han det var exotiskt odlingsmässigt. Tidigare var han florist åt bland annat norska kungahuset och Petter Stordalen. Nu driver han butiken Karl Fredrik på Eklaholm, där främmande frukter frodas tillsammans med antika och nya ting från hela världen.

Skånskan - 21 timmar sedan

Pojke rånad och misshandlad

Lomma Vid 21.40-tiden blev en tonårig pojke knivhotad och misshandlad i en gångtunnel i Lomma. Förövarna, fem jämnåriga personer, ska ha tvingat sig till pojkens jacka och mobiltelefon under knivhot.

Skånskan - 23 timmar sedan

HK Malmö rasade samman i Europakvalet

HANDBOLL HK Malmö tappade allt i det första mötet med HC Dobrogea Sud Constanta i kvalet till EHF-cupen och föll med 22-23 (14-9).
– En jobbig sits, suckade lagkapten Robert Månsson.Hans besvikelse syntes lång väg och inte undra på med de första 30 minuterna i åtanke.

Skånskan - Igår: 19:08

Nytt Krut på biblioteket

Malmö Bibliotekens dag i Malmö innebar bland annat invigning av Krut som är Stadsbibliotekets nya ungdomsavdelning.– Här får unga och unga vuxna möjlighet att vara kreativa och skapa arrangemang för andra, berättar projektledaren Mimmi Widner.
Målgruppen omfattar åldrarna 14-30 år och verksamheten vänder sig till hela Malmö.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.