Skånskan > Nyheter

Monday, 22 April, 22:52

Skånskan - 24 okt 18 kl. 01:00

Riks­ban­ken bör höja rän­tan re­dan i dagI dag träffas Riks­bankens di­rek­tion för ett pen­ning­po­li­tiskt möte. Då har riks­banks­led­ningen chansen att höja rän­tan från -0,50, där den har legat se­dan i bör­jan av 2017. Två är dess­för­in­nan sänktes rän­tan un­der noll för första gången.
Det var mo­ti­verat då, men nu har in­fla­tionen varit runt el­ler över målet två pro­cent en läng­re tid, sam­ti­digt som Sverige haft en stark hög­kon­junk­tur. Då har låg­rän­te­po­li­tiken lett till över­hett­ning.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Riks, Sverige, Ste, Ing

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riks, ban, ken, bör, höja, rän, tanre , dan, i dag
Skånskan - 12 jan 16 kl. 04:00

Riks­ban­ken har miss­lyc­kats

Opinion Sverige hade un­der 2015 en rad må­na­der med ne­ga­tiv in­fla­tion. I no­vem­ber 2015 var pri­ser­na bara 0,1 pro­cent hög­re än no­vem­ber 2014. Må­let är 2 pro­cents in­fla­tion.

Skånskan - 17 maj 17 kl. 01:00

Riks­ban­ken har klokt lyssnat till kri­tiken

ERWP.fif(1)In­fla­tions­målet ska bli både tyd­ligare och mer flex­i­belt. så skulle man kun­na ut­trycka de för­änd­ringar som Riks­bankens di­rek­tion kun­gjorde i går.

Skånskan - 04 jul 18 kl. 01:00

Riks­ban­ken borde höja rän­tan nu

Riks­banks­chefen Ste­fan Ing­ves med­delade i går att rän­tan inte kommer att höjas på länge än. Det be­slutade di­rek­tionen trots att in­fla­tionen nu är 2,1 pro­cent – allt­så över målet två pro­cent – och har varit på den ni­vån en tid. För­vänt­ningarna om den fram­ti­da rän­tan är ock­så två pro­cent el­ler där­över.

Skånskan - 02 jan 16 kl. 01:00

Kina vill få mer makt ge­nom den nya ban­ken

Opinion Ett av de sto­ra dis­kus­sions­äm­ne­na i den in­ter­na­tio­nel­la stor­po­li­ti­ken un­der det gång­na året har va­rit den nya ut­veck­lings­ban­ken med det långa nam­net Asia­tis­ka ban­ken för in­ve­ster­ing­ar i in­fra­struk­tur (AIIB).
Var­för är det så kon­tro­ver­siellt att USA gjor­de sto­ra di­plo­ma­tis­ka an­sträng­ning­ar för att inte någ­ra väst­län­der skul­le gå med? Att för­se län­der med in­ve­ster­ings­me­del för in­fra­struk­tur bor­de väl vara po­si­tivt, lika gär­na som när Världs­ban­ken el­ler eta­ble­ra­de re­gio­na­la ban­ker som AsDB el­ler IDB gör det?

Skånskan - 27 jan 16 kl. 01:00

Re­for­mer be­hövs, tyc­ker även ban­ken

Opinion När Swed­bank i går pre­sen­te­ra­de sin kon­junk­tur­- pro­gnos kom ban­kens eko­no­mer ock­så med råd till re­ger­ing­en. Om inte eko­no­min ska för­säm­ras kraf­tigt la­gom till val­å­ret 2018 mås­te re­for­mer gö­ras nu.
Det är in­get unikt råd.

Skånskan - 14 nov 13 kl. 23:30

Ban­ken och bo­lå­nen

I sin år­li­ga rap­port om ris­ker i det fi­nan­si­el­la sy­ste­met gör Fi­nans­in­spek­tio­nen (FI) be­döm­ning­en att svens­ka stor­ban­ker skul­le kla­ra av en kraf­tig eko­no­misk ned­gång..

Skånskan - 07 jul 18 kl. 14:00

Ba­ra­bor­na vill se ban­ko­mat i byn

Bara I höst stänger Han­dels­ban­ken sitt kon­tor på Cent­rum­ga­tan.
Från och med då kommer orten sakna både bank och ban­ko­mat.
– Det är då­ligt, säger Ulla-Britt Åkesson, boende i byn.

Sydöstran - 27 jun 14 kl. 06:26

Ingmo lämnar ban ken efter drygt ett halvsekel

Blekinge Läns tidning - 27 jun 14 kl. 06:26

Ingmo lämnar ban ken efter drygt ett halvsekel

Skånskan - 26 maj 15 kl. 23:30

Gå på ban­ken på bi­blio­te­ket

Det var inte län­ge se­dan..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Två gripna efter grovt rån i Lund

Lund Två personer har gripits i Danmark, misstänkta för det grova rånet mot en man i 65-årsåldern i Lund i påskhelgen. Till Sydsvenskan säger Filip Nilsson, inre befäl vid polisen i Lund, att två personer är gripna i Danmark och har begärts utlämnade till Sverige.
Båda ska ha gripits under söndagsdygnet.

Skånskan - 6 timmar sedan

Mobilfilmare polisanmälda

Ett antal personer har polisanmälts efter att ha filmat en olycka där en lastbilschaufför dog. Tre av dem för olaga integritetsintrång, enligt den nya lagen som gjort det straffbart att sprida känsliga bilder, filmer eller uppgifter om det kränker den personliga integriteten. De anmälda personerna var enligt polisen öppna med att de vill lägga upp bilderna i sociala medier.

Skånskan - 6 timmar sedan

Helvetet på jorden

Det förefaller som om Sri Lankas president och säkerhetstjänst mottog varningar om ett möjligt islamistiskt terrordåd redan fjorton dagar innan den förödande attacken på kristna kyrkor och hotell på flera håll i landet. Myndigheterna hade namn på misstänkta. Av okända skäl valde de att inte agera på varningarna och varskodde inte heller landets premiärminister.

Skånskan - 6 timmar sedan

Stoppad med 30 000 knarktabletter

Malmö Hundpatrullen gick ombord i Malmö för att genomsöka ett X2000-tåg som kom från Köpenhamn.
Halvvägs genom tåget markerade hunden mot en av passagerarna. En 18-årig man från norra Sverige åtalas nu för grov narkotikasmuggling..

Skånskan - 7 timmar sedan

Olycka sedan personbils däck exploderat

Trafik En personbil har kört in i mitträcket på väg 11 efter en däckexplosion. Enligt Räddningstjänst Syd ska samtliga personer i bilen vara ute.
Det är oklart om någon skadats.

Skånskan - 7 timmar sedan

Tog cannabis och körde bil

Landskrona 17-åringen körde moped efter att ha druckit sig full på whisky, och kraschade med en bil efter att ha använt cannabis.Bilfärden ägde rum den 30 maj förra året. 17-åringen – bosatt i Eslövs kommun – var påverkad av cannabis när han kom körande på Idrottsvägen i Landskrona.

Skånskan - 7 timmar sedan

Bil stals utanför bostad

TECKOMATORP En bilägare i Teckomatorp fick en tråkig överraskning i söndags förra veckan. Bilen som stått parkerad utanför bostaden var spårlöst borta.
Stölden har nu anmälts till polisen..

Skånskan - 9 timmar sedan

Ny explosion på Sri Lanka

Utrikes Ytterligare en explosion ska ha inträffat i Sri Lankas huvudstad Colombo under måndagen.Efter söndagens åtta bomber på Sri Lanka har ytterligare en explosion skett under måndagen.
Det ska handla om en explosion i en skåpbil i närheten av St Anthonys kyrka i Colombo, i samband med att polisen försökt desarmera den.

Skånskan - 10 timmar sedan

Ingen kunde slå Filip Bengtsson

MOTOR Det gick helt enligt ritningarna för Filip ”Fillibang” Bengtsson när motocrossens SM drog igång i Saxtorp under helgen som gick. Tomelillasonen gjorde precis som förra året – vann samtliga tre heat.När SM-serien drog igång på Saxtorp förra året vann Filip Bengtsson samtliga tre heat på vägen mot sitt SM-guld.

Skånskan - 13 timmar sedan

Nya krav kan försena bygge

MALMÖ Politikerna var först inte eniga om att bygga skola och sporthall just här. Nu är miljöförvaltningen och serviceförvaltningen oeniga om i vilken omfattning som markundersökningarna ska göras.
Enligt Stadsfastigheter kan miljöförvaltningens nya krav innebära en försening av projektet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.