DI > Ekonomi

Friday, 16 November, 09:08

Liknande nyheter

Taggar: SvenskarnaDärför , vågarvi inte bli , företagare
Dagensanalys.se - 17 maj 18 kl. 12:01

Hälften av svenskarna är eller skulle vilja vara egenföretagare

I en undersökning som Gfk Norm genomfört åt Huawei framkommer det att mer än hälften av svenskarna är eller skulle vilja driva eget företag. De främsta anledningarna uppges vara att kunna styra över sin egen tid och att kunna göra det man brinner för. Undersökningen genomfördes under april månad och talar sitt tydliga språk, 47 % av de 1.

Cornucopia - 12 jun 17 kl. 15:56

Egen företagare? Sälja din begagnade IT-utrustning beläggs med kemikalieskatt

Den nya "miljövänliga" kemikalieskatten, som Sverige ensidigt lagt för att försvåra för svenska företag och fördyra för svenskarna kontra andra inom EU, gäller även försäljning av begagnad elektronik. Det betyder att du som egen företagare ska betala kemikalieskatt på att sälja vidare gammal IT-utrustning från firman. Detta gäller all elektronik, och baserar sig på prylens vikt.

HBL - 09 nov 13 kl. 05:00

Jättelastbilarna har kommit – men vägarna är inte redo

Sedan början av oktober trafikeras landets vägar av maffiga 76-tons långtradare. Chaufförer som rattar de tunga, trögbromsade fordonen misstänker att vi får se allvarliga krockar i vinter.– Det går inte att ta en valp som kommit ut från Drakan med t-kort och sätta honom bakom ratten på en sådan här.

BT - 05 sep 14 kl. 14:29

Efter Rot och Rut - inför Rit

Att installera en nyinköpt dator, sätta upp ett nätverk eller ställa in en skrivare – tjänster som för vissa är lätta att hantera själv men som för andra är en utmaning. IT-support för privatpersoner är idag en nästintill obefintlig marknad, trots att efterfrågan är stor.
Reducerad skatt på hushållsnära IT-tjänster skulle minska det digitala utanförskapet, samtidigt som det skapar nya jobb för den yngre, IT-kunniga generationen.

SmålandsPosten - 14 jan 15 kl. 00:36

Fel lägga ned AF-utredningen

Att regeringen helt lägger ned utredningen om Arbetsförmedlingens framtid kommer inte som någon chock. Ändå är det tråkiga nyheter. Resurser och arbetsinsatser har gjorts i onödan, och AF fortsätter att vara i skriande behov av reformering.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Ecorub gjorde förlust i tredje kvartalet

Spotlightlistade miljöteknikbolaget Ecorubs nettoomsättning för perioden januari-september uppgick till 1,8 miljoner kronor (2,7). Resultat efter finansnetto var -3,7 miljoner kronor (-1,0) och resultat per aktie var -0:06 kronor (-0:02)..

DI - 3 minuter sedan

Uppåt för österrikiska inflationen

Österrikes konsumentpriser steg 0,3 procent i oktober, jämfört med föregående månad, enligt landets statistikkontor. Inflationstakten uppgick till 2,2 procent. .

DI - 5 minuter sedan

Finsk it-aktie handelsstoppad på uppköpsrykten

Finska Basware har handelsstoppats på Helsingforsbörsen efter Bloomberg-uppgifter om förestående bud..

DI - 4 minuter sedan

David Davis tror brexitavtalet får kalla handen av parlamentet

Det brittiska parlamentet kommer att avvisa brexitavtalet och premiärminister Theresa May kommer att behöva omförhandla det. .

DI - 15 minuter sedan

Affärsområdeschef köper aktier för 0,4 miljoner kronor i Atlas Copco

Vagner Veloso Da Silva Rego har den 15 november köpt 1 840 stycken aktier i Atlas Copco där han är affärsområdeschef. .

DI - 10 minuter sedan

Paynova ökar intäkterna – och förlusterna

Det NGM-noterade betalningslösningsbolaget Paynova redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2018 på -7,4 miljoner kronor (-5,7)..

DI - 10 minuter sedan

Nike höjer sin utdelning med 10 procent

Sportartikelbolaget Nike höjer sin kvartalsutdelning med 10 procent till 22 cent per aktie, jämfört med tidigare 20 cent. Utdelningen hamnar därefter på 88 cent per aktie, vilket motsvarar en direktavkastning på 1,2 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 15 minuter sedan

Gunnebo ser skifte inom sitt största affärsområde

Gunnebos största affärsområde mätt i intäkter, Safe Storage, har sett ett skifte bort från banksektorn till andra områden..

DI - 15 minuter sedan

Tesla kapar priserna på solpaneler för att locka fler kunder

Tesla har kapat priserna för sitt solenergisystem med upp emot 25 procent, enligt Sanjay Shah som är senior vice president för energy operations på Tesla. Det rapporterar Reuters..

DI - 15 minuter sedan

Tata överväger att lägga bud på Jet Airways

Indiens största konglomerat Tata Group överväger att lägga ett bud på Indiens näst största flygbolag Jet Airways. Det rapporterar flera medier. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.