DI > Ekonomi

Sunday, 21 April, 00:14

DI - 23 okt 18 kl. 22:22

Professorn rasar mot bokraven: ”Det är absurt”De allt tuffare kraven på bolåntagare gör mer skada än nytta. Amorteringskrav, bolånetak och bankernas kalkylskärpningar borde rullas tillbaka, anser John Hassler. Skrämmande bostadsrisker är här för att stanna, enligt ekonomiprofessorn. Här är hans förslag för hur de ska hanteras. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
John Hassler

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorn, rasarmot , bokravenDet är , absurt
Expressen - 23 feb 18 kl. 09:17

Agnes Wolds kritik mot skolans beslut: ”Absurt”

Debatten om pannkaksförbud går på högvarv – och professorn och debattören Agnes Wold ger sig in i den genom att dra en parallell till det totalförbud mot nötter, jordnötter och mandel som råder i samtliga förskolor och skolor i Göteborg.Hon ser en oroande trend.– Alla är så himla rädda för allting, säger hon..

Sydsvenskan - 07 dec 11 kl. 00:42

Godkände sonens prov - professorn varnas

En professor på Lunds tekniska högskola examinerade och rättade sin sons tenta.
Lund Statens ansvarsnämnd ger nu professorn en varning för att ha ?åsidosatt en tydlig och självklar norm?.

Magazin24 - 29 nov 13 kl. 08:02

Inför V75: Dubbeljackpot på hemmaplan – julafton för ”Professorn”

90 miljoner kronor att spela om.
56 miljoner i potten för sju rätt.
Lördagens dubbeljackpot på Jägersro är julafton för travexperten Bengt-Erik ”Professorn” Larsson.

Aftonbladet - 30 okt 11 kl. 23:57

Van Persie rasar mot nazistanklagelserna

?Det är absurt?..

Jönköpingsnytt - 01 aug 12 kl. 17:56

Jönköpingsbor rasar efter p-böter vid Axamobadet

Parkeringsläget vid Axamobadet har länge varit under kritik. Ont om platser samt dåligt utmarkerade parkeringsförbud har varit de största problemen. Vid det fina vädret förra veckan blev många bötfällda efter att ha ställt sig på dåligt markerade rutor.

YLE - 10 jan 13 kl. 05:19

Kyrkslättsbor rasar över nedlagd arbetsbyrå

Det är helt absurt att man har stängt arbets-och näringsbyrån i Kyrkslätt, säger en upprörd Kyrkslättsbo som är missnöjd med reformen som innebär att arbetslösa nu måste ta sig till Alberga eller Lojo. Han väljer att vara anonym men uttalar sig gärna om situationen. Han har själv fått jobb för två veckor sedan och känner många andra arga arbetslösa.

Aftonbladet - 06 nov 13 kl. 07:37

”Det är absurt”

Politikerna rasar mot beslutet att porta SVT.

GT - 25 jan 15 kl. 20:56

Bert rasar mot maten till äldre – gör egen

Maten på landets äldrehem är ett ständigt hett och debatterat ämne. Nu ger sig en fly förbannad Bert Karlsson in i debatten – och börjar tillverka matpaket till äldrehem. – Det är ju för fan inte klokt, att de som har byggt Sverige ska behöva leva på svinstia-mat.

Blekinge Läns tidning - 15 okt 15 kl. 23:22

Aktiespararna rasar mot smygfilmning

Stockholmsbörsen, Finansinspektionen och Ekobrottsmyndigheten bör utreda exakt vad som hände i Industrivärdens styrelserum. Det anser Aktiespararna som menar att de dolda kameror som i hemlighet spelade in styrelsemöten kan vara upphov till insidermöjligheter. - Det är så absurt.

Fler nyheter från DI

DI - 8 timmar sedan

Gula västarna i ny protest i Paris – över 100 gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

DI - 9 timmar sedan

Så fixar du din egen solenergi – utan att vänta på bidrag

Solceller är hett och blir i snabb takt billigare. Men det är kö till regeringens investeringsbidrag. För den som inte vill vänta på ett osäkert bidrag finns alternativ som minskar kostnaden betydligt.

DI - 9 timmar sedan

Efter utpressningshotet: ”Fullblodsgalningar har svårt att sy ihop sådana projekt”

För knappt två veckor sedan utsattes Findus för utpressningshot. Enligt Svensk handel är det dock svårt att nå framgång med den typen av brottsliga äventyr mot storbolag som i regel står väl rustade för säkerhetshot..

DI - 10 timmar sedan

Bolagen som ser potential i samhällsnytta: Det är en god affär för oss

Sudda bort likhetstecken mellan välgörenhet och ansträngningar för att få bukt med problem i socialt utsatta bostadsområden. För fastighetsbolaget Trianon är samhällsnyttiga insatser snarare en formel för gott affärsmannaskap. I ansträngningarna för att skapa uppåtgående spiraler på en haltande arbetsmarknad visar även tandhygienföretaget Tepe vägen med hälsofrämjande aktiviteter..

DI - 10 timmar sedan

Miljöpartiet kan byta namn – frågan ska utredas

Flera medlemmar vill att Miljöpartiet de gröna bara ska heta De gröna. Nu vill Miljöpartiets ledning utreda ett namnbyte för partiet, det rapporterar Sveriges Radio..

DI - 11 timmar sedan

Flottan fyller 70 år – Kina spänner sina militära muskler

Den kinesiska flottan fyller 70 år, då passar Kina på att spänna de militära musklerna. På tisdag ska man visa upp nya krigsfartyg, däribland atomubåtar och jagare..

DI - 11 timmar sedan

Expertens åtta knep: Maxa mobilens livslängd

Är din mobil frustrerande trög, eller har batterierna börjat kärva? Genom ett par enkla knep kan du förlänga mobilens livslängd rejält, enligt mobilexperten Mattias Hartmann. .

DI - 11 timmar sedan

Riskkapitalisten: ”Vi slog läger om natten och vaknade upp i en rondell”

Den bästa resa jag gjort. När jag bestämde mig för att resa till Nepal, köpte vandrarkängor samma kväll och åkte nästa dag. Åkte kanot genom djungeln i en vecka och bodde hemma hos människor.

DI - 12 timmar sedan

Petade L-profilen till attack mot nya toppkandidaten

Cecilia Wikström petades under uppmärksammade former från Liberalernas lista till Europaparlamentsvalet. Nu går hon till attack mot partiledningen och nya toppkandidaten Karin Karlsbro. ”Hon har haft en aktiv del i att det blev så här”, säger Cecilia Wikström till DN..

DI - 12 timmar sedan

Enorm prestanda i lyxbil med extra allt

BMW:s nya cabriolet kan kappköra med valfri Ferrari och är så maxat utrustad att vår testförare kommer på sig själv med att tänka ”herregud så bra jag kör” under provturen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.