DI > Ekonomi

Saturday, 19 January, 00:49

DI - 23 okt 18 kl. 22:22

Professorn rasar mot bokraven: ”Det är absurt”De allt tuffare kraven på bolåntagare gör mer skada än nytta. Amorteringskrav, bolånetak och bankernas kalkylskärpningar borde rullas tillbaka, anser John Hassler. Skrämmande bostadsrisker är här för att stanna, enligt ekonomiprofessorn. Här är hans förslag för hur de ska hanteras. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
John Hassler

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorn, rasarmot , bokravenDet är , absurt
Expressen - 23 feb 18 kl. 09:17

Agnes Wolds kritik mot skolans beslut: ”Absurt”

Debatten om pannkaksförbud går på högvarv – och professorn och debattören Agnes Wold ger sig in i den genom att dra en parallell till det totalförbud mot nötter, jordnötter och mandel som råder i samtliga förskolor och skolor i Göteborg.Hon ser en oroande trend.– Alla är så himla rädda för allting, säger hon..

Sydsvenskan - 07 dec 11 kl. 00:42

Godkände sonens prov - professorn varnas

En professor på Lunds tekniska högskola examinerade och rättade sin sons tenta.
Lund Statens ansvarsnämnd ger nu professorn en varning för att ha ?åsidosatt en tydlig och självklar norm?.

Magazin24 - 29 nov 13 kl. 08:02

Inför V75: Dubbeljackpot på hemmaplan – julafton för ”Professorn”

90 miljoner kronor att spela om.
56 miljoner i potten för sju rätt.
Lördagens dubbeljackpot på Jägersro är julafton för travexperten Bengt-Erik ”Professorn” Larsson.

Aftonbladet - 30 okt 11 kl. 23:57

Van Persie rasar mot nazistanklagelserna

?Det är absurt?..

Jönköpingsnytt - 01 aug 12 kl. 17:56

Jönköpingsbor rasar efter p-böter vid Axamobadet

Parkeringsläget vid Axamobadet har länge varit under kritik. Ont om platser samt dåligt utmarkerade parkeringsförbud har varit de största problemen. Vid det fina vädret förra veckan blev många bötfällda efter att ha ställt sig på dåligt markerade rutor.

YLE - 10 jan 13 kl. 05:19

Kyrkslättsbor rasar över nedlagd arbetsbyrå

Det är helt absurt att man har stängt arbets-och näringsbyrån i Kyrkslätt, säger en upprörd Kyrkslättsbo som är missnöjd med reformen som innebär att arbetslösa nu måste ta sig till Alberga eller Lojo. Han väljer att vara anonym men uttalar sig gärna om situationen. Han har själv fått jobb för två veckor sedan och känner många andra arga arbetslösa.

Aftonbladet - 06 nov 13 kl. 07:37

”Det är absurt”

Politikerna rasar mot beslutet att porta SVT.

GT - 25 jan 15 kl. 20:56

Bert rasar mot maten till äldre – gör egen

Maten på landets äldrehem är ett ständigt hett och debatterat ämne. Nu ger sig en fly förbannad Bert Karlsson in i debatten – och börjar tillverka matpaket till äldrehem. – Det är ju för fan inte klokt, att de som har byggt Sverige ska behöva leva på svinstia-mat.

Blekinge Läns tidning - 15 okt 15 kl. 23:22

Aktiespararna rasar mot smygfilmning

Stockholmsbörsen, Finansinspektionen och Ekobrottsmyndigheten bör utreda exakt vad som hände i Industrivärdens styrelserum. Det anser Aktiespararna som menar att de dolda kameror som i hemlighet spelade in styrelsemöten kan vara upphov till insidermöjligheter. - Det är så absurt.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Vann fajten mot läkemedelsjätte

Läkemedelsbolaget Orexo tog steget från Uppsala till USA, men hamnade i en långdragen tvist med en av de internationella jättarna.   "Det har varit en ökenvandring", säger Orexos vd Nikolaj Sørensen..

DI - 2 timmar sedan

Hamnstrejken dyr affär för industribolagen: ”Förluster i miljonbelopp”

Under fredagen utsåg Medlingsinstitutet tre medlare som ska lösa den mångåriga konflikten mellan Hamnarbetarförbundet och Sveriges Hamnar. Den väntade strejken börjar på onsdag och innefattar 63 hamnar i hela Sverige.  “En hamn som är stängd under en dag leder snabbt till förluster i miljonbelopp”, säger Mattias Dahl, vd för Sveriges hamnar.

DI - 2 timmar sedan

Kurserna på Wall Street steg för fjärde dagen i följd

USA-börserna avslutade veckan positivt och steg för fjärde dagen i följd. Investerarna gläds åt allt fler tecken på att handelsrelationerna mellan Kina och USA är på väg att lätta. För Teslas aktieägare var det däremot en tung dag..

DI - 3 timmar sedan

Taxijätten Cabonline skriver ned goodwill

Cabonline, som driver Sveriges största taxirörelse under flera varumärken och eventuellt är på väg till börsen, skriver ner goodwill på 155 miljoner kronor relaterat till verksamheten i Finland. .

DI - 3 timmar sedan

Näringslivet: Upp till bevis för Stefan Löfven

Näringslivet drar en lättnadens suck över att valresultatet ger Sverige en regering. Och Stefan Löfvens högersväng välkomnas.  ”Det är en stor dag”, säger Jan-Olof Jacke som är vd i Svenskt Näringsliv.

DI - 3 timmar sedan

LISTA: Nya regeringens viktigaste reformer för näringslivet

Här är fyrpartiregeringens viktigaste reformer för näringslivet att hålla koll på.  (Om ej annat sägs saknas tidsplan.) .

DI - 3 timmar sedan

SvD erfar: Scanias notering närmar sig – kan bli Stockholmsbörsen

Scanias börsnotering rycker allt närmare. Enligt SvD Näringsliv ska ägaren Volkswagen ha bjudit in investerare till kapitalmarknadsdag i London för att presentera lastvagnsbolaget. .

DI - 3 timmar sedan

Trump ska träffa Kim Jong-Un i februari

Donald Trump kommer att träffa Nordkoreas ledare Kim Jong-Un i slutet av februari. .

DI - 4 timmar sedan

Analyshus sänker förväntningar på Husqvarna – men spår medvind från väder

Kepler Cheuvreux har sänkt sina vinstförväntningar på Husqvarna för de kommande två åren, men ser fortsatt bra uppsida i aktien och upprepar köp. .

DI - 4 timmar sedan

Hon vill få fondförvaltare att prata mer om känslor

Den mer nervösa börshandeln sedan i höstas är här för att stanna, det är bara att vänja sig.  "Och förvaltare som erkänner sina rädslor fattar bättre beslut", säger Emily Haisley, maknadspsykolog på fondjätten Black Rock..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.