DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 08:36

DI - 23 okt 18 kl. 22:22

Professorn rasar mot bokraven: ”Det är absurt”De allt tuffare kraven på bolåntagare gör mer skada än nytta. Amorteringskrav, bolånetak och bankernas kalkylskärpningar borde rullas tillbaka, anser John Hassler. Skrämmande bostadsrisker är här för att stanna, enligt ekonomiprofessorn. Här är hans förslag för hur de ska hanteras. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
John Hassler

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorn, rasarmot , bokravenDet är , absurt
Expressen - 23 feb 18 kl. 09:17

Agnes Wolds kritik mot skolans beslut: ”Absurt”

Debatten om pannkaksförbud går på högvarv – och professorn och debattören Agnes Wold ger sig in i den genom att dra en parallell till det totalförbud mot nötter, jordnötter och mandel som råder i samtliga förskolor och skolor i Göteborg.Hon ser en oroande trend.– Alla är så himla rädda för allting, säger hon..

Sydsvenskan - 07 dec 11 kl. 00:42

Godkände sonens prov - professorn varnas

En professor på Lunds tekniska högskola examinerade och rättade sin sons tenta.
Lund Statens ansvarsnämnd ger nu professorn en varning för att ha ?åsidosatt en tydlig och självklar norm?.

Magazin24 - 29 nov 13 kl. 08:02

Inför V75: Dubbeljackpot på hemmaplan – julafton för ”Professorn”

90 miljoner kronor att spela om.
56 miljoner i potten för sju rätt.
Lördagens dubbeljackpot på Jägersro är julafton för travexperten Bengt-Erik ”Professorn” Larsson.

Aftonbladet - 30 okt 11 kl. 23:57

Van Persie rasar mot nazistanklagelserna

?Det är absurt?..

Jönköpingsnytt - 01 aug 12 kl. 17:56

Jönköpingsbor rasar efter p-böter vid Axamobadet

Parkeringsläget vid Axamobadet har länge varit under kritik. Ont om platser samt dåligt utmarkerade parkeringsförbud har varit de största problemen. Vid det fina vädret förra veckan blev många bötfällda efter att ha ställt sig på dåligt markerade rutor.

YLE - 10 jan 13 kl. 05:19

Kyrkslättsbor rasar över nedlagd arbetsbyrå

Det är helt absurt att man har stängt arbets-och näringsbyrån i Kyrkslätt, säger en upprörd Kyrkslättsbo som är missnöjd med reformen som innebär att arbetslösa nu måste ta sig till Alberga eller Lojo. Han väljer att vara anonym men uttalar sig gärna om situationen. Han har själv fått jobb för två veckor sedan och känner många andra arga arbetslösa.

Aftonbladet - 06 nov 13 kl. 07:37

”Det är absurt”

Politikerna rasar mot beslutet att porta SVT.

GT - 25 jan 15 kl. 20:56

Bert rasar mot maten till äldre – gör egen

Maten på landets äldrehem är ett ständigt hett och debatterat ämne. Nu ger sig en fly förbannad Bert Karlsson in i debatten – och börjar tillverka matpaket till äldrehem. – Det är ju för fan inte klokt, att de som har byggt Sverige ska behöva leva på svinstia-mat.

Blekinge Läns tidning - 15 okt 15 kl. 23:22

Aktiespararna rasar mot smygfilmning

Stockholmsbörsen, Finansinspektionen och Ekobrottsmyndigheten bör utreda exakt vad som hände i Industrivärdens styrelserum. Det anser Aktiespararna som menar att de dolda kameror som i hemlighet spelade in styrelsemöten kan vara upphov till insidermöjligheter. - Det är så absurt.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Lägre omsättning för Prostalund

Prostalund, som handlas på Spotlight, redovisar en omsättning på 3,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet (4,2)..

DI - 5 minuter sedan

Delårsrapport januari-september 2018

Juli – september i sammandrag Rörelseintäkterna uppgick till 199,2 MSEK (216,8). EBITDA-resultatet uppgick till 15,1 MSEK (20,5). Rörelseresultatet (EBIT) uppgick 1,7 MSEK (6,9).

DI - 15 minuter sedan

Arcoma levererade positivt resultat för tredje kvartalet

Det First North-listade röntgenbolaget Arcomas nettoomsättningen steg till 29,3 miljoner kronor i det tredje kvartalet, upp från 16,9 Mkr. Samtidigt vände bolaget till vinst..

DI - 15 minuter sedan

Storägare i Episurf avvecklar verksamheten

Episurf Medicals största ägare Serendipity Ixora avser att avveckla sin verksamhet och i samband med det skifta ut sitt innehav av Episurf-aktier till sina aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Sydkoreanska exporten bromsade i början av november

Den sydkoreanska exporten , en pulsmätare för världshandeln, steg under de första 20 dagarna i november. Men jämfört med föregående månad bromsade Sydkoreas handel..

DI - 15 minuter sedan

Nexam tar sin största order någonsin

Nexam Chemical har erhållit en order på cirka 10 miljoner kronor från en av världens största tillverkare av PET-skum. Detta är den största enskilda ordern i Nexam Chemicals historia. .

DI - 30 minuter sedan

Boozt sänker helårsprognosen för den justerade rörelsemarginalen

E-handelsbolaget Boozt sänker sin prognos vad gäller den justerade rörelsemarginalen till 1,5-2 procent för helåret 2018. Den tidigare prognosen låg på en något förbättrad justerad rörelsemarginal från 2,4 procent. Det framgår av onsdagens kvartalsrapport.

DI - 30 minuter sedan

Nexam Chemical erhåller ytterligare order om 10 MSEK för tillverkning av PET-skum

Nexam Chemical har erhållit en order på cirka 10 MSEK från en av världens största tillverkare av PET-skum. Detta är den största enskilda ordern i Nexam Chemicals historia. Produkten, en förblandad masterbatch, ska användas för kundens tillverkning av högpresterande PET-skum.

DI - 30 minuter sedan

Clavister Q3 2018: 26% tillväxt

Örnsköldsvik, Sverige, den 21 november 2018. Clavister, en ledande leverantör av högpresterande cybersäkerhetslösningar, har idag publicerat sin senaste delårsrapport. Tredje kvartalet 2018 Orderingången för kvartalet uppgick till 30,1 (23,9) MSEK, en ökning med 26% jämfört motsvarande kvartal föregående år Kvartalets omsättning uppgick till 30,8 (23,9) MSEK Bruttovinsten uppgick till 26,5 (17,3) MSEK Bruttomarginalen uppgick till 86 (73) % Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar uppgick till -5,7 (-10,4) MSEK Rörelseresultatet uppgick till -13,3 (-16,4) MSEK Resultat efter finansnetto uppgick till -17,1 (-18,6) MSEK Resultat per aktie uppgick till -0,73 (-0,63) SEK Likvida medel vid kvartalets slut uppgick till 47,5 (31,3) MSEK..

DI - 45 minuter sedan

Små rörelser bland råvarorna, oljan fortfarande klart lägre

Oljepriserna handlas på onsdagsmorgonen fortfarande klart lägre. Tisdagens nedgång på som mest i storleksordningen 7 procent har bara delvis återhämtat sig. Strax innan klockan 8 är Brentoljan upp knappt 1,5 procent till 63,33 dollar per fat medan amerikanska WTI är upp lika mycket till 54,19 dollar per fat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.