DI > Ekonomi

Monday, 22 April, 22:51

DI - 23 okt 18 kl. 21:55

Sandviks vd har järnkoll på konjunkturen - "Vi har enorm striking power"Sandviks vd Björn Rosengren med börsens bästa känselspröt hör ännu inte någon konjunkturnedgång. Och skulle den komma är bolaget väl förberett med beredskapsplaner och ”enorm striking power”.  Trots det och ett ännu ett starkt tillväxtkvartal spolade börsen ned verkstadsaktien på tisdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Björn Rosengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sandviksvd har , järnkoll, konjunkturenVi har , enorm, striking power
Affärsvärlden - 05 feb 18 kl. 09:45

Sandviks vd: Vi letar förvärv

Sandviks vd ser inga svaghetstecken i den för närvarande starka konjunkturen, tack vare det starka kassaflödet samt pengar som kommer in från diverse avyttringar rycker storförvärven allt närmare, och stora utrymmen för förbättringar finns i den alltjämt underpresterande ståldivisionen SMT..

DI - 21 jan 19 kl. 08:13

Sandviks vd: En stark avslutning på ett fantastiskt år

Nu toppar konjunkturen. Det säger Sandviks vd Björn Rosengren till Di TV efter att verkstadsbolaget visat korten för det fjärde kvartalet..

DI - 13 sep 11 kl. 09:47

Sandvik: Mer att vänta om konjunkturen viker

Sandviks plan för att lyfta avkastningen i division SMT utgår från att den globala makroekonomin inte förvärras ytterligare. Nya åtgärder kan bli aktuella om volymerna sjunker under hösten..

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 12:38

Sandviks vd: Ser inget av lågkonjunkturen det talas om

Läs även: Sandvik höjde resultatet Angående de tre affärsområdena noterar han att gruvmarknaden, i fokus för affärsområdet SMRT, utvecklas väldigt starkt. ”Det drivs av starka mineralpriser i marknaden. Det är kul”, sade Sandvik-chefen.

IDG - 23 apr 14 kl. 09:11

Sandviks outsourcing "en enorm förändring"

När Sandvik för första gången outsourcar it, under CIO Björn Ekstedt, handlar det om globala standardtjänster, processer och arbetssätt för en ny organisation..

VA - 02 sep 11 kl. 10:53

Nervöst läge på börsen

2 september UPPDATERAD Stockholmsbörsen inledde fredagen med en bestämd nedgång, även om storbolagsindexet OMXS30 klarade sig lindrigare undan jämfört med de ledande europeiska handelsplatserna. Börshumöret var nervöst inför eftermiddagens temperaturmätare för den amerikanska konjunkturen, i form av sysselsättningsrapporten för augusti. Omkring klockan 10:30 var OMXS30 ned 1,8 procent till noteringen 944.

PrivataAffärer - 04 feb 19 kl. 22:52

Analytikernas fokus inför tisdagens rapporter

Rapportbolag tisdag 5 februari: Axfood (kl 7.00)
Alfa Laval (kl 7.30)
MTG (kl 7.

Skånskan - 21 feb 19 kl. 10:52

Norsk miljardär i bolag bakom husköp

ESLÖV Ännu en fastighetsaktör har fått upp ögonen för Eslöv. Det snabbväxande fastighetsbolaget Heimstaden har köpt en hyresfastighet som ligger ett stenkast från stationen.Det är hyresfastigheten Tofsvipan 1 på Lars Otterstedts väg som Heimstaden köpt av Fem Hjärtan fastigheter.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Serieentreprenörer blev riskkapitalister

Bröderna Fredriksson blev serieentreprenörer av en slump. När deras första företag, Bythjul, såldes startade de tillsammans investeringsbolaget Nordic Etail. ”Att få jobba ihop med sina syskon är en ynnest”, säger mellanbrodern Oscar Fredriksson..

DI - 45 minuter sedan

Lugn måndagshandel på USA-börserna

Wall Street stängde måndagshandeln utan större förändringar inför rapportflodens mer intensiva dagar senare i veckan..

DI - 1 timme sedan

Experterna oeniga om räntan: Så bör Ingves agera

Både den internationella och den svenska konjunkturen har svalnat markant, men det är avmattning snarare än recession som väntar. Det är Skuggdirektionen enig om.  När det gäller penningpolitiken går åsikterna isär.

DI - 2 timmar sedan

Coop slutar sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar..

DI - 2 timmar sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 3 timmar sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 3 timmar sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 4 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 4 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 5 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.