DI > Ekonomi

Tuesday, 13 November, 00:08

DI - 23 okt 18 kl. 21:55

Sandviks vd har järnkoll på konjunkturen - "Vi har enorm striking power"Sandviks vd Björn Rosengren med börsens bästa känselspröt hör ännu inte någon konjunkturnedgång. Och skulle den komma är bolaget väl förberett med beredskapsplaner och ”enorm striking power”.  Trots det och ett ännu ett starkt tillväxtkvartal spolade börsen ned verkstadsaktien på tisdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Björn Rosengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sandviksvd har , järnkoll, konjunkturenVi har , enorm, striking power
Affärsvärlden - 05 feb 18 kl. 09:45

Sandviks vd: Vi letar förvärv

Sandviks vd ser inga svaghetstecken i den för närvarande starka konjunkturen, tack vare det starka kassaflödet samt pengar som kommer in från diverse avyttringar rycker storförvärven allt närmare, och stora utrymmen för förbättringar finns i den alltjämt underpresterande ståldivisionen SMT..

DI - 13 sep 11 kl. 09:47

Sandvik: Mer att vänta om konjunkturen viker

Sandviks plan för att lyfta avkastningen i division SMT utgår från att den globala makroekonomin inte förvärras ytterligare. Nya åtgärder kan bli aktuella om volymerna sjunker under hösten..

IDG - 23 apr 14 kl. 09:11

Sandviks outsourcing "en enorm förändring"

När Sandvik för första gången outsourcar it, under CIO Björn Ekstedt, handlar det om globala standardtjänster, processer och arbetssätt för en ny organisation..

VA - 02 sep 11 kl. 10:53

Nervöst läge på börsen

2 september UPPDATERAD Stockholmsbörsen inledde fredagen med en bestämd nedgång, även om storbolagsindexet OMXS30 klarade sig lindrigare undan jämfört med de ledande europeiska handelsplatserna. Börshumöret var nervöst inför eftermiddagens temperaturmätare för den amerikanska konjunkturen, i form av sysselsättningsrapporten för augusti. Omkring klockan 10:30 var OMXS30 ned 1,8 procent till noteringen 944.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Sverige och Frankrike GDPR-granskar mest i hela EU

Datainspektionen är på hugget. Tillsammans med Frankrike är Sverige EU:s mest ambitiösa land när det gäller att kontrollera företagens efterlevnad av GDPR. Annat är det i Belgien som inte ens har en tillsynsmyndighet på plats.

DI - 1 timme sedan

Di:s råd gav en fin resa på 31 procent – och det finns mer att hämta

Uppföljning. Köprekommendationen blev helt rätt tajmad. Ett par svaga kvartalsrapporter under våren och sommaren 2017 hade sänkt aktien till en låg för nivå och Di:s köpråd slog index rejält..

DI - 2 timmar sedan

Röd dag när tekniksektorn tyngde Wall Street – S&P 500 föll 2 procent

Måndagen blev en röd dag på Wall Street där tekniksektorn, med Apple i täten, gick i bräschen för nedgången. Vid stängning hade S&P 500 fallit 2 procent. .

DI - 2 timmar sedan

Spelet i gång inför USA:s maktskifte

Två månader återstår innan ledamöterna som röstades fram i mellanårsvalet tar plats i Washington. Men innan dess måste den avgående kongressen komma överens om finansieringen för statsapparaten. Annars väntar en ny nedstängning i december..

DI - 2 timmar sedan

Uppgifter: Rabobank överväger att sälja USA-verksamhet

Den nederländska banken Rabobank undersöker möjligheten att sälja sin amerikanska förmögenhetsförvaltning och konsumentverksamhet för uppemot 9 miljarder kronor. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor. .

DI - 3 timmar sedan

Alfa Lavals vd: ”Konjunkturen håller i sig över 2019”

LUND. Den heta konjunkturen består ett par år till och Alfa Lavals styrka inom miljöteknik ger goda förutsättningar att växa. Den bedömningen gör bolagets vd Tom Erixon inför tisdagens kapitalmarknadsdag..

DI - 3 timmar sedan

Flygräder efter raketstorm från Gaza

Mängder av raketer regnar från Gazaremsan – och Israel svarar med omfattande flyganfall. Tre palestinier har dödats i flyganfallen och en israel skadades svårt när en projektil från Gaza slog ned i en buss..

DI - 3 timmar sedan

Ecoclime vill ta in totalt 66,5 miljoner i nyemissioner

Spotlightbolaget Ecoclime har beslutat om att genomföra företrädesemissioner som ska tillföra bolaget 66,5 miljoner kronor. Likviditeten kommer huvudsakligen att användas till finansiering av en fortsatt förvärvsdriven expansion samt produkt- och projektinvesteringar. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 3 timmar sedan

Instalcos dotterbolag förvärvar bolag med omsättning på 20 miljoner

Instalcobolaget Orab har förvärvat Rör Svets Montage i Piteå, RSM. Bolaget omsatte under verksamhetsåret 2017/2018 20 miljoner kronor och sysselsätter tio personer. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 4 timmar sedan

Trump hoppas att Opec inte sänker oljeproduktionen

USA:s president Donald Trump hoppas att Saudiarabien och Opec inte kommer minska oljeproduktionen. Det skriver han i ett inlägg på Twitter. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.