DI > Ekonomi

Saturday, 19 January, 16:24

DI - 23 okt 18 kl. 21:55

Sandviks vd har järnkoll på konjunkturen - "Vi har enorm striking power"Sandviks vd Björn Rosengren med börsens bästa känselspröt hör ännu inte någon konjunkturnedgång. Och skulle den komma är bolaget väl förberett med beredskapsplaner och ”enorm striking power”.  Trots det och ett ännu ett starkt tillväxtkvartal spolade börsen ned verkstadsaktien på tisdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Björn Rosengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sandviksvd har , järnkoll, konjunkturenVi har , enorm, striking power
Affärsvärlden - 05 feb 18 kl. 09:45

Sandviks vd: Vi letar förvärv

Sandviks vd ser inga svaghetstecken i den för närvarande starka konjunkturen, tack vare det starka kassaflödet samt pengar som kommer in från diverse avyttringar rycker storförvärven allt närmare, och stora utrymmen för förbättringar finns i den alltjämt underpresterande ståldivisionen SMT..

DI - 13 sep 11 kl. 09:47

Sandvik: Mer att vänta om konjunkturen viker

Sandviks plan för att lyfta avkastningen i division SMT utgår från att den globala makroekonomin inte förvärras ytterligare. Nya åtgärder kan bli aktuella om volymerna sjunker under hösten..

IDG - 23 apr 14 kl. 09:11

Sandviks outsourcing "en enorm förändring"

När Sandvik för första gången outsourcar it, under CIO Björn Ekstedt, handlar det om globala standardtjänster, processer och arbetssätt för en ny organisation..

VA - 02 sep 11 kl. 10:53

Nervöst läge på börsen

2 september UPPDATERAD Stockholmsbörsen inledde fredagen med en bestämd nedgång, även om storbolagsindexet OMXS30 klarade sig lindrigare undan jämfört med de ledande europeiska handelsplatserna. Börshumöret var nervöst inför eftermiddagens temperaturmätare för den amerikanska konjunkturen, i form av sysselsättningsrapporten för augusti. Omkring klockan 10:30 var OMXS30 ned 1,8 procent till noteringen 944.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Hon jobbar 16 timmar om dagen: ”Fortsätter kämpa så länge det går”

Generationsbekymmer är bara förnamnet när småskaliga lantbruk ska skifta ägare. På Grevie Hästcenter i Staffanstorp arbetar de 70-åriga grundarna dubbla arbetsskift för att gården ska stanna i familjen. .

DI - 1 timme sedan

Formsvacka för krogen vi hyllade

Nisch har höga ambitioner, men kvaliteten på rätterna är inte längre lika jämn som vid Di Weekends tidigare testbesök.  Desserterna håller dock ­fortsatt högsta klass. .

DI - 1 timme sedan

Bekräftat: USA möter Nordkorea i Sverige

Utrikesdepartementet är fortsatt förtegna om det hemliga mötet mellan Nordkorea och USA i Sverige. Men nu bekräftas från flera håll att USA:s Nordkoreasändebud ska till Sverige för att delta..

DI - 1 timme sedan

Börsens skräckindex faller – på väg mot största nedgången på nära tre år

Volatilitetsindexet VIX, även känt som skräckindex, har sedan julen fallit kraftigt, nedgången är på väg att bli den största under en månad som noterats på nära tre år. Det rapporterar Marketwatch och hänvisar till data från Factset..

DI - 2 timmar sedan

Expert: Undvik vanliga fallgropen – så får du rätt mot hantverkaren

Hantverkstjänster är en av de saker det klagas allra mest på. En utdragen ombyggnad eller felbyggt badrum kan bli både dyrt och påfrestande.  Konsumentvägledaren Kristina Westling tipsar om hur du undviker fällorna..

DI - 2 timmar sedan

Historiskt ras: Postnords vd vädjar om höjning av portot

Digitaliseringen har lett till ett historiskt ras i volymen fysiska brev som skickas i Sverige. Nu vädjar Postnords vd Håkan Ericsson i ett brev till ansvariga ministern Peter Eriksson om att successivt få höja brevportot, skriver Svenska Dagbladet. .

DI - 3 timmar sedan

Sjöstedt om misstroendevotum: Inte med SD

Vänsterpartiet lär inte söka stöd hos Sverigedemokraterna om det blir aktuellt att försöka fälla den nya regeringen..

DI - 3 timmar sedan

Recession och handelskrig är världens vd:ars största skräck

Världens vd:ar oroar sig över en ny recession, men amerikanerna sitter lugnare i båten. En ny undersökning visar att rädslan för att en recession sker under 2019 är störst i Asien och Latinamerika, medan USA endast rankar problemet på en tredjeplats..

DI - 3 timmar sedan

Medlarsamtal har startat i hamnkonflikten

Medlarna i den pågående hamnkonflikten har inlett samtal med parterna – fyra dagar innan konfliktåtgärderna sätts in..

DI - 4 timmar sedan

Friskare framtid ger nya kostnader

En rad nya behandlingsmetoder är på väg att förändra hur vi framöver kommer att kunna behandla sjukdomar. "Vi står inför ett paradigmskifte", säger Johan Brun, senior medicinsk rådgivare på branschorganisationen Lif..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.