DI > Ekonomi

Sunday, 18 November, 02:23

DI - 23 okt 18 kl. 18:38

Dags att göra tåget billigare och flyget dyrareLEDARE. Att ta tåget från Sverige till EU-parlamentets säte i Strasbourg är bökigt, snudd på omöjligt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ledare, Sverige, EU, Strasbourg

Dela artikeln

3549 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsatt , göra, tåget, billigareoch , flyget, dyrare
YLE - 24 feb 17 kl. 19:48

Heikkinen: Dags att nolla läget efter VM 2001

”Den där inskränktheten som har präglat skidåkningen under de senaste åren är borta.” Det säger Matti Heikkinen, som vill att vi går vidare efter skandal-VM 2001 nu. I morgon avgörs det det första distansloppet i årets skid-VM.

GöteborgsPosten - 28 maj 18 kl. 14:16

Dags att gilla läget - Västlänken kommer inte att stoppas

Visst går det att stoppa Västlänken med ett nytt regeringsdirektiv och ett nytt regleringsbrev som återkallar Trafikverkets uppdrag, men varför skulle regeringen göra detta? Det är dags att gilla läget och sluta föra väljarna bakom ljuset, skriver Anders Högström och Gert Gelotte..

Sydsvenskan - 22 dec 14 kl. 20:37

Dags att gilla läget

Inte mycket finns kvar av den arabiska vårens framtidstro och optimism. Men i landet där det började, Tunisien, fortsätter utvecklingen mot demokrati. Trots stora problem, med arbetslöshet och intressekonflikter, inte minst kring religionens roll och inflytande på samhället, följer val på val och nu senast i helgen hölls presidentval.

SN - 04 aug 12 kl. 11:36

13.00: PRIDE-tåget

Efter lunch är det dags för Pridetåget i Stockholm. Tåget går från Humlegården till Tantolunden på Södermalm. Varje år lockas 45 000 deltagare till tåget, och nästan en halv miljon åskådare..

Västerbottens Folkblad - 02 aug 14 kl. 20:47

Festtåget har återuppstått

På lördagen var det dags för festtåget under Norsjö Beach-helgen. Festtåget är en tradition som i år återuppstått efter 20 år. Kolla vilka som var med..

Politologerna - 04 nov 14 kl. 07:30

En tolkning av opinionsläget

Det har nu snart gått två månader sedan riksdagsvalet och det är dags att summera opinionsläget. Vilka är de stora vinnarna och förlorarna i det nya politiska landskapet? Vilka partier har chockrasat?

Hela Gotland - 29 dec 12 kl. 15:44

Tomtetåget ? en sanslös succé

För 31:a gången i ordningen var det under lördagen dags för tomtetåget att avgå mot Eken. En tradition som varje år lockar över 1000 personer till Dalhem..

Världen Idag - 12 apr 17 kl. 00:01

Dags att vakna – läget börjar bli allvarligt

Det börjar bubbla i grytorna i Sverige. Jag kommer att tänka på liknelsen med grodan som inget märker när vattnet långsamt blir varmare – tills det är för sent. Nu kokar det i en ond och i en god gryta.

Ekonomistas - 20 maj 15 kl. 08:43

En liten knuff för billigare fondsparande

För en tid sedan uppmärksammade Harry Flam och Roine Vestman på DN Debatt att det är klokare att köpa billiga indexfonder än dyrare, ”aktivt” förvaltade Sverigefonder. En anledning till att många sparare ändå väljer dyrare fonder skulle kunna vara att de inte riktigt förstår innebörden av skillnader på några tiondels procentenheter i förvaltningsavgifter. Det så kallade Normanbeloppet syftade till att tydliggöra detta, men Normanbeloppet syns framförallt när man väljer fonder.

Supermiljöbloggen - 13 aug 14 kl. 07:33

Annika Jacobson, Greenpeace: ”Dags för Löfven att sätta ner foten om Vattenfall”

Klimatvärstingen Vattenfall är inne på en såväl ekonomisk som ekologisk kollissionskurs. Köpet av Nuon tvingade företaget till stora nedskrivningar, och satsningar på kolkraft gör det svårt för Vattenfall att leva upp till sina hållbarhetskrav. Inför riksdagsvalet i september krävs därför tydlighet från de två regeringsalternativen kring hur de avser att styra Vattenfall.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Finanskrisens husskal blev designsuccéer i Åre

Från konkursbo till glossiga reportage i internationella arkitekturmagasin – de tre sluttande husen i Solbringen har väckt starka känslor. "Det var att köpa grisen i säcken", säger Lisa Seligson som äger och har färdigställt ett var dem..

DI - 6 timmar sedan

Stockholms nya stjärnskott – Jennifer Gates

Sweden International Horse Show står inför ett nytt rekordår som den mest besökta hästshowen i världen. Tävlingens nya stjärnskott i år är Microsoftgrundaren Bill Gates dotter Jennifer Gates:  ”Hon är ett framtidsnamn”, säger Malin Baryard Johnsson..

DI - 7 timmar sedan

Topprekryterarnas favoriter: 20 bolag som lyfter ditt CV

Sugen på att klättra några pinnhål på karriärstegen? Ett smart CV-drag är att göra några år på traditionella tungviktare. Och krydda gärna med en roll i ett snabbväxande tillväxtbolag.

DI - 8 timmar sedan

Supersuven trollar med naturkrafterna

Suv? Ja det ska vi ha en, sa Lamborghini. Men det ska vara en supersuv.

DI - 9 timmar sedan

Här går hushållens räntegräns

När räntan klättrar uppåt drar vi främst ned på sparande, mat och kläder. Samtidigt är det först vid boräntor runt 5 procent som hushållen stramar åt på allvar, enligt en ny undersökning..

DI - 9 timmar sedan

Tre experter: Så hög boränta ska du klara av

Di frågar tre sparexperter hur man bäst rustar sin ekonomi för stigande boräntor. .

DI - 9 timmar sedan

Kändisarnas vegetariskta köttbolag på väg mot börsen

Beyond Meat, som säljer vegetariska hamburgare, har ansökt om börsnotering på Nasdaq. Det skriver Axios..

DI - 10 timmar sedan

Tesla börjar ta emot beställningar av Model 3 i Kina

Tesla har börjat ta emot beställningar av Model 3 i Kina, enligt bolagets kinesiska webbsida. Det framgår av Seeking Alpha..

DI - 10 timmar sedan

Börsstrategin du ska akta dig noga för

Visst kan en investering i småbolag bli fantastisk. Men sannolikheten är större att det blir en förlust.  Att investera i förhoppningsbolag när börsen är på väg att toppa är ingen vinnarstrategi.

DI - 12 timmar sedan

Pfizer säljer miljardpost

Amerikanska läkemedelsjätten Pfizer har sålt en storpost i ICU Medical till C.P. Pharmaceuticals för ungefär 523 miljoner dollar, cirka 4,7 miljarder svenska kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.