DI > Ekonomi

Thursday, 25 April, 11:49

DI - 23 okt 18 kl. 18:38

Dags att göra tåget billigare och flyget dyrareLEDARE. Att ta tåget från Sverige till EU-parlamentets säte i Strasbourg är bökigt, snudd på omöjligt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ledare, Sverige, EU, Strasbourg

Dela artikeln

3557 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsatt , göra, tåget, billigareoch , flyget, dyrare
YLE - 24 feb 17 kl. 19:48

Heikkinen: Dags att nolla läget efter VM 2001

”Den där inskränktheten som har präglat skidåkningen under de senaste åren är borta.” Det säger Matti Heikkinen, som vill att vi går vidare efter skandal-VM 2001 nu. I morgon avgörs det det första distansloppet i årets skid-VM.

GöteborgsPosten - 28 maj 18 kl. 14:16

Dags att gilla läget - Västlänken kommer inte att stoppas

Visst går det att stoppa Västlänken med ett nytt regeringsdirektiv och ett nytt regleringsbrev som återkallar Trafikverkets uppdrag, men varför skulle regeringen göra detta? Det är dags att gilla läget och sluta föra väljarna bakom ljuset, skriver Anders Högström och Gert Gelotte..

Sydsvenskan - 22 dec 14 kl. 20:37

Dags att gilla läget

Inte mycket finns kvar av den arabiska vårens framtidstro och optimism. Men i landet där det började, Tunisien, fortsätter utvecklingen mot demokrati. Trots stora problem, med arbetslöshet och intressekonflikter, inte minst kring religionens roll och inflytande på samhället, följer val på val och nu senast i helgen hölls presidentval.

SN - 04 aug 12 kl. 11:36

13.00: PRIDE-tåget

Efter lunch är det dags för Pridetåget i Stockholm. Tåget går från Humlegården till Tantolunden på Södermalm. Varje år lockas 45 000 deltagare till tåget, och nästan en halv miljon åskådare..

Västerbottens Folkblad - 02 aug 14 kl. 20:47

Festtåget har återuppstått

På lördagen var det dags för festtåget under Norsjö Beach-helgen. Festtåget är en tradition som i år återuppstått efter 20 år. Kolla vilka som var med..

Politologerna - 04 nov 14 kl. 07:30

En tolkning av opinionsläget

Det har nu snart gått två månader sedan riksdagsvalet och det är dags att summera opinionsläget. Vilka är de stora vinnarna och förlorarna i det nya politiska landskapet? Vilka partier har chockrasat?

Hela Gotland - 29 dec 12 kl. 15:44

Tomtetåget ? en sanslös succé

För 31:a gången i ordningen var det under lördagen dags för tomtetåget att avgå mot Eken. En tradition som varje år lockar över 1000 personer till Dalhem..

Världen Idag - 12 apr 17 kl. 00:01

Dags att vakna – läget börjar bli allvarligt

Det börjar bubbla i grytorna i Sverige. Jag kommer att tänka på liknelsen med grodan som inget märker när vattnet långsamt blir varmare – tills det är för sent. Nu kokar det i en ond och i en god gryta.

Cornucopia - 02 mar 19 kl. 15:46

Tåget kan aldrig mer konkurrera med det moderna flyget

1800-talsuppfinningen järnvägen kan aldrig mer på lika villkor konkurrera med det betydligt mer moderna flyget, i synnerhet inte på långa distanser eller i glest befolkade länder som Sverige. Situationen kommer bara systematiskt bli sämre för järnvägen och höghastighetståg är ingen lösning.
Ett flygplan från u-landet Etiopiens flygbolag Ethiopian på Kilimanjaro flygplats
Transporter bidrar till effektivisering av resursutnyttjande, specialisering och med det välstånd.

Ekonomistas - 20 maj 15 kl. 08:43

En liten knuff för billigare fondsparande

För en tid sedan uppmärksammade Harry Flam och Roine Vestman på DN Debatt att det är klokare att köpa billiga indexfonder än dyrare, ”aktivt” förvaltade Sverigefonder. En anledning till att många sparare ändå väljer dyrare fonder skulle kunna vara att de inte riktigt förstår innebörden av skillnader på några tiondels procentenheter i förvaltningsavgifter. Det så kallade Normanbeloppet syftade till att tydliggöra detta, men Normanbeloppet syns framförallt när man väljer fonder.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Klimattrend driver upp resandet med SJ

Resandet ökade på nästan alla SJ:s linjer under det första kvartalet, totalt med 8 procent jämfört med samma kvartal förra året..

DI - 15 minuter sedan

Nordnet ökade kvartalsresultatet med 208 procent

Nätbanken Nordnet ökar sitt rörelseresultat i första kvartalet med 208 procent, från 41,9 miljoner kronor i första kvartalet i fjol till 129 Mkr i år..

DI - 30 minuter sedan

Börsen vänder upp efter stark rapport från Atlas Copco

Atlas Copco-aktien lyfter kraftigt efter att bolaget lämnat rapport för första kvartalet och även rapporterande storbolagen SSAB och Volvo stiger. OMXS30 har efter en tveksam inledning på dagen vänt upp till 0,8 procent plus vid 11.10-tiden..

DI - 45 minuter sedan

Ställ dina frågor till Stefan Ingves

I dag klockan 13 kan du komma i direktkontakt med Sveriges riksbankschef Stefan Ingves. Du kan redan nu skicka in dina frågor i fönstret under. .

DI - 45 minuter sedan

Urstark orderingång för Atlas Copco

Verkstadsbolaget Atlas Copcos resultat för det första kvartalet kommer in högre än marknadens förväntningar. Orderingången var klart starkare än väntat. Aktien stiger efter rapporten.

DI - 1 timme sedan

Södra ökar resultat och omsättning – investerar i nya fabriker

Cellulosa- och sågverksbolaget Södra ökar resultatet med 11 procent och omsättningen med 22 procent i första kvartalet jämfört med ett år tidigare. .

DI - 1 timme sedan

Binero vände till förlust i första kvartalet

First North-listade Binero, leverantör av webbhostin och drifttjänster, redovisar ett resultat efter skatt på -3,4 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (2,7). Resultatet per aktie uppgick till -0:17 kronor (0:14)..

DI - 1 timme sedan

Ingves reträtt tar marknaden på sängen – kronan rasar

Riksbanken skjuter på nästa räntehöjning till slutet av året eller början på nästa. Och takten därefter sänks. Det mjuka beskedet fick kronan att tappa till de svagaste nivåerna sedan augusti i fjol..

DI - 1 timme sedan

Svenska Spels resultat mer än halveras

Svenska Spels nettospelintäkter minskade under årets första kvartal med 6 procent till 2.058 miljoner kronor. Resultatet minskade till 408 miljoner kronor, att jämföra med 1.

DI - 1 timme sedan

Commerzbank och Deutsche Bank avbryter fusionssamtal

Samtalen om en sammanslagning av Deutsche bank och Commerzbank har avbrutits. Enligt Deutsche Bank är riskerna för stora..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.