DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 16:28

Liknande nyheter

Taggar: Dagsatt , göra, tåget, billigareoch , flyget, dyrare
YLE - 24 feb 17 kl. 19:48

Heikkinen: Dags att nolla läget efter VM 2001

”Den där inskränktheten som har präglat skidåkningen under de senaste åren är borta.” Det säger Matti Heikkinen, som vill att vi går vidare efter skandal-VM 2001 nu. I morgon avgörs det det första distansloppet i årets skid-VM.

GöteborgsPosten - 28 maj 18 kl. 14:16

Dags att gilla läget - Västlänken kommer inte att stoppas

Visst går det att stoppa Västlänken med ett nytt regeringsdirektiv och ett nytt regleringsbrev som återkallar Trafikverkets uppdrag, men varför skulle regeringen göra detta? Det är dags att gilla läget och sluta föra väljarna bakom ljuset, skriver Anders Högström och Gert Gelotte..

Sydsvenskan - 22 dec 14 kl. 20:37

Dags att gilla läget

Inte mycket finns kvar av den arabiska vårens framtidstro och optimism. Men i landet där det började, Tunisien, fortsätter utvecklingen mot demokrati. Trots stora problem, med arbetslöshet och intressekonflikter, inte minst kring religionens roll och inflytande på samhället, följer val på val och nu senast i helgen hölls presidentval.

SN - 04 aug 12 kl. 11:36

13.00: PRIDE-tåget

Efter lunch är det dags för Pridetåget i Stockholm. Tåget går från Humlegården till Tantolunden på Södermalm. Varje år lockas 45 000 deltagare till tåget, och nästan en halv miljon åskådare..

Västerbottens Folkblad - 02 aug 14 kl. 20:47

Festtåget har återuppstått

På lördagen var det dags för festtåget under Norsjö Beach-helgen. Festtåget är en tradition som i år återuppstått efter 20 år. Kolla vilka som var med..

Politologerna - 04 nov 14 kl. 07:30

En tolkning av opinionsläget

Det har nu snart gått två månader sedan riksdagsvalet och det är dags att summera opinionsläget. Vilka är de stora vinnarna och förlorarna i det nya politiska landskapet? Vilka partier har chockrasat?

Hela Gotland - 29 dec 12 kl. 15:44

Tomtetåget ? en sanslös succé

För 31:a gången i ordningen var det under lördagen dags för tomtetåget att avgå mot Eken. En tradition som varje år lockar över 1000 personer till Dalhem..

Världen Idag - 12 apr 17 kl. 00:01

Dags att vakna – läget börjar bli allvarligt

Det börjar bubbla i grytorna i Sverige. Jag kommer att tänka på liknelsen med grodan som inget märker när vattnet långsamt blir varmare – tills det är för sent. Nu kokar det i en ond och i en god gryta.

Ekonomistas - 20 maj 15 kl. 08:43

En liten knuff för billigare fondsparande

För en tid sedan uppmärksammade Harry Flam och Roine Vestman på DN Debatt att det är klokare att köpa billiga indexfonder än dyrare, ”aktivt” förvaltade Sverigefonder. En anledning till att många sparare ändå väljer dyrare fonder skulle kunna vara att de inte riktigt förstår innebörden av skillnader på några tiondels procentenheter i förvaltningsavgifter. Det så kallade Normanbeloppet syftade till att tydliggöra detta, men Normanbeloppet syns framförallt när man väljer fonder.

Supermiljöbloggen - 13 aug 14 kl. 07:33

Annika Jacobson, Greenpeace: ”Dags för Löfven att sätta ner foten om Vattenfall”

Klimatvärstingen Vattenfall är inne på en såväl ekonomisk som ekologisk kollissionskurs. Köpet av Nuon tvingade företaget till stora nedskrivningar, och satsningar på kolkraft gör det svårt för Vattenfall att leva upp till sina hållbarhetskrav. Inför riksdagsvalet i september krävs därför tydlighet från de två regeringsalternativen kring hur de avser att styra Vattenfall.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

USA: Richmond Fed-index steg i januari

Federal Reserve Richmonds index över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen steg till minus 2 i januari jämfört med minus 8 i december..

DI - 30 minuter sedan

Analytiker: Telias utveckling i Sverige fortsatt risk

Telias utveckling i den svenska verksamheten, som var under press det tredje kvartalet, utgör ett fortsatt riskmoment under det fjärde kvartalet och inför helåret 2019. Hur Telia hanterar kostnadssidan är därför av högsta vikt framöver. .

DI - 45 minuter sedan

Brexitvurmade miljardären flyttar huvudkontoret till Singepore

Den brittiske miljardären och framstående brexitförespråkaren James Dyson flyttar sitt dammsugarbolag Dyson till Singapore enligt Financial Times. Företrädare för bolaget insisterar dock på att huvudkontoret inte flyttas som en konsekvens av brexit..

DI - 45 minuter sedan

Premiär för självkörande Volvo på svenska motorvägar - ”Nu kan vi testa på riktigt”

Självkörande bilar får för första gången susa fram mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. Och testföraren behöver inte ha händerna på ratten. Transportstyrelsen har nu gett klartecken för Zenuitys tester.

DI - 45 minuter sedan

Vita Huset: Shutdown kan sänka BNP-tillväxten till nära noll

Om nedstängningen av den amerikanska statsapparaten fortsätter kan BNP-tillväxten bli nära noll under första kvartalet..

DI - 45 minuter sedan

Inkomstskatt: ”Stockholmare bidrar i genomsnitt dubbelt så mycket som göteborgare”

Stockholms kommun bidrar med mer statlig skatteintäkt än 80 procent av alla andra kommuner tillsammans. Sex av tio som bidrar minst ligger i Västerbotten. Ratsit har granskat den statliga inkomstskatten för 2017.

DI - 1 timme sedan

Einhorns sargade hedgefond har vaknat till liv efter förra årets Netflix-blankning

Finansprofilen David Einhorns hedgefond Greenlight Capital hade ett uselt 2018 med en negativ avkastning på 34 procent. Men 2019 har börjat betydligt bättre för Einhorn. Greenlight har hunnit stiga 11 procent sedan nyår, uppger källor för Reuters..

DI - 1 timme sedan

USA: Bostadspriserna steg i november

Amerikanska bostadspriser steg 0,4 procent i november, jämfört med föregående månad..

DI - 1 timme sedan

C och L betackar sig för nya ”luftslottsmål” om arbetslösheten

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) vill diskutera ett nytt mål för arbetslösheten, nu när regeringen har övergett målet om lägst arbetslöshet i EU 2020. Men budgetkamraterna C och L är inte intresserade..

DI - 1 timme sedan

Sparekonomerna: Så ska du göra med Fingerprint efter kursrallyt

Den tidigare småspararfavoriten Fingerprint Cards har lyft på börsen den senaste tiden. Men det finns flera faktorer som småsparare bör ha i åtanke, enligt två sparekonomer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.