GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 13 December, 23:06

GöteborgsPosten - 23 okt 18 kl. 14:31

Svensk vapenexport kritiseras efter mordMordet på journalisten Jamal Khashoggi har fått Tyskland att stoppa sin vapenexport till Saudiarabien. Landets näringsminister vill nu se enad syn från EU-håll på bojkotten. Statsminister Stefan Löfven (S) anser dock inte att detta är en politisk fråga utan ämne för berörd myndighet..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Jamal Khashoggi, Tyskland, Saudiarabien, EU, Stefan Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk vapenexport, kritiserasefter , mord
Politikerbloggen - 14 jan 13 kl. 16:13

Demokratikriterium ett måste i svensk vapenexport


DEBATT. Att såväl utrikespolitiken som säkerhetspolitiken under den borgerliga regeringen i allt större grad drivs av ekonomiska intressen är knappast förvånande. För Moderaterna står alltid de ekonomiska intressena i centrum.

BT - 26 jun 14 kl. 13:49

Majoriteten vill stoppa vapenexport

Mer än varannan svensk anser att Sverige ska sluta exportera vapen, visar en ny undersökning. Det kan tolkas som goda nyheter för MP som vill förbjuda export av vapen till diktaturer. Samtidigt aktualiseras oenigheten med S som anser att vapenexporten behövs.

YLE - 12 jun 15 kl. 16:58

Avtal ska underlätta vapenexport till Saudiarabien

Samtidigt som flera länder väljer att helt slopa sin vapenexport till enväldet Saudiarabien undertecknar Finlands försvarsministerium ett avtal som ska underlätta exporten. - Det sänder fel signal att underteckna ett sådant avtal med en stat som systematiskt kränker de mänskliga rättigheterna, säger Laura Lodenius på Fredsförbundet. – Flera länder funderar på att stoppa sin vapenexport till Saudiarabien.

Skånskan - 11 timmar sedan

Alla gripanden kan ha bidragit till nya mord

MALMÖ Polisens gripanden av ett 40-tal gängkriminella har rubbat maktbalansen i Malmös undre värld. Följden att andra ser sin chans att ta över, vilket kan ha bidragit till mordet på den 51-årige mannen på Södra Skolgatan på onsdagsmorgonen.
– Det var en ren avrättning, säger polismästare Petra Stenkula, chef för regionala utredningsenheten.

Dagen - 31 dec 11 kl. 13:10

Fortsatt svensk vapenexport till diktaturer

En riksdagsmajoritet krävde i maj i år att vapenexportreglerna skulle skärpas. Trots detta fortsätter Sverige att exportera vapen till diktaturer som Saudiarabien och Bahrain.

Regeringen har ännu inte börjat utreda lagstiftningen, och kritiseras nu för att förhala frågan.

Dagen - 20 apr 11 kl. 14:51

Politiker pressas till att stoppa vapenexport till diktaturer

Svenska freds sätter nu press på riksdagsledamöter för att få till ett stopp på svensk vapenexport till diktaturer. - Vi förväntar oss att politikerna tar sitt ansvar, säger ordförande Anna Ek.

I kampanjen som Svenska fred startar i dag tillsammans med Skiljedomsföreningen uppmanar man alla riksdagsmöter att ställa sig bakom kravet på stopp för all vapenexpert till diktaturer.

Nyheter 24 - 04 jun 12 kl. 19:31

Ask kritiseras efter mord


Trots att en 35-åring begått brott i Sverige fick han lämna landet och åka till Storbritannien. Nu har han mördat sin chef - och Beatrice Ask får kritik från en brittisk minister. Sven-Erik Alhem, rättsexpert, dömer ut Storbritanniens agerande.?

Politikerbloggen - 30 jan 11 kl. 11:00

VAPENEXPORT ? Stoppa exporten av vapen till Egypten

VAPENEXPORT TILL EGYPTEN. Vänsterpartiet vill stoppa den svenska vapenexporten till Egypten. - Den svenska vapenexporten skadar Sveriges internationella trovärdighet, säger Hans Linde (V), utrikespolitisk talesperson.

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

Vapenexport till diktaturer ökar dramatiskt

Sverige exporterar vapen till diktaturer för 3,7 miljarder per år. En stor del har gått till de arabländer där det pågått folkliga revolutioner. Men regeringspartierna kommer sannolikt att säga nej till nya, restriktivare regler när frågan om några veckor kommer upp i riksdagen.

BT - 10 maj 11 kl. 16:45

Skärpta regler för vapenexport

Reglerna för svensk vapenexport till diktaturer ska skärpas. Det kan i framtiden bli stopp för försäljning av krigsmateriel till bland annat Saudiarabien. Regeringspartierna och Socialdemokraterna i riksdagen är i praktiken överens om att beställa en skärpning av lagen om exportkontroll från regeringen.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

Lustig utslagen – Milan utslaget

Mikael Lustig fick ingen rolig 32-årsdag på fotbollsplanen. Celtics svenske lagkapten avbröt Europa League-mötet med Salzburg på grund av en huvudskada i 1–2-förlusten. Det skotska storlaget tog sig med nöd och näppe vidare till sextondelsfinal..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Operationssalar stängs efter år av smitta

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Skytten i Strasbourg död

Den man som misstänks ha skjutit ihjäl tre personer vid en julmarknad i franska Strasbourg i tisdags har dödats av polisen, säger Frankrikes inrikesminister Christopher Castaner.
Mannen sköts i en stadsdel i Strasbourg..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

EU kräver släppta sjömän i Azovska sjön

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Spannmål för dyrt – gamla bullar blir etanol

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

May bad EU-ledare om brexithjälp

Den brittiska premiärministern Theresa May vill att EU-ledarna försäkrar att britterna verkligen kan lämna EU. Hon uppgav på toppmötet att många britter är rädda för att utträdesavtalet blir en fälla..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Chelsea fördömer antisemitiska ramsor

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Mångkonstnären Tori Wrånes till Göteborg

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Blandat på Wall Street

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Uppgifter: Skytten i Strasbourg död

Den man som låg bakom dödskjutningen i franska Strasbourg i tisdags är död, enligt en poliskälla som Reuters hänvisar till.
"Minst en person är neutraliserad", uppgav källan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.