GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 16 February, 16:11

GöteborgsPosten - 23 okt 18 kl. 14:31

Svensk vapenexport kritiseras efter mordMordet på journalisten Jamal Khashoggi har fått Tyskland att stoppa sin vapenexport till Saudiarabien. Landets näringsminister vill nu se enad syn från EU-håll på bojkotten. Statsminister Stefan Löfven (S) anser dock inte att detta är en politisk fråga utan ämne för berörd myndighet..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Jamal Khashoggi, Tyskland, Saudiarabien, EU, Stefan Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk vapenexport, kritiserasefter , mord
Politikerbloggen - 14 jan 13 kl. 16:13

Demokratikriterium ett måste i svensk vapenexport


DEBATT. Att såväl utrikespolitiken som säkerhetspolitiken under den borgerliga regeringen i allt större grad drivs av ekonomiska intressen är knappast förvånande. För Moderaterna står alltid de ekonomiska intressena i centrum.

BT - 26 jun 14 kl. 13:49

Majoriteten vill stoppa vapenexport

Mer än varannan svensk anser att Sverige ska sluta exportera vapen, visar en ny undersökning. Det kan tolkas som goda nyheter för MP som vill förbjuda export av vapen till diktaturer. Samtidigt aktualiseras oenigheten med S som anser att vapenexporten behövs.

YLE - 12 jun 15 kl. 16:58

Avtal ska underlätta vapenexport till Saudiarabien

Samtidigt som flera länder väljer att helt slopa sin vapenexport till enväldet Saudiarabien undertecknar Finlands försvarsministerium ett avtal som ska underlätta exporten. - Det sänder fel signal att underteckna ett sådant avtal med en stat som systematiskt kränker de mänskliga rättigheterna, säger Laura Lodenius på Fredsförbundet. – Flera länder funderar på att stoppa sin vapenexport till Saudiarabien.

Dagen - 31 dec 11 kl. 13:10

Fortsatt svensk vapenexport till diktaturer

En riksdagsmajoritet krävde i maj i år att vapenexportreglerna skulle skärpas. Trots detta fortsätter Sverige att exportera vapen till diktaturer som Saudiarabien och Bahrain.

Regeringen har ännu inte börjat utreda lagstiftningen, och kritiseras nu för att förhala frågan.

Dagen - 20 apr 11 kl. 14:51

Politiker pressas till att stoppa vapenexport till diktaturer

Svenska freds sätter nu press på riksdagsledamöter för att få till ett stopp på svensk vapenexport till diktaturer. - Vi förväntar oss att politikerna tar sitt ansvar, säger ordförande Anna Ek.

I kampanjen som Svenska fred startar i dag tillsammans med Skiljedomsföreningen uppmanar man alla riksdagsmöter att ställa sig bakom kravet på stopp för all vapenexpert till diktaturer.

Nyheter 24 - 04 jun 12 kl. 19:31

Ask kritiseras efter mord


Trots att en 35-åring begått brott i Sverige fick han lämna landet och åka till Storbritannien. Nu har han mördat sin chef - och Beatrice Ask får kritik från en brittisk minister. Sven-Erik Alhem, rättsexpert, dömer ut Storbritanniens agerande.?

Politikerbloggen - 30 jan 11 kl. 11:00

VAPENEXPORT ? Stoppa exporten av vapen till Egypten

VAPENEXPORT TILL EGYPTEN. Vänsterpartiet vill stoppa den svenska vapenexporten till Egypten. - Den svenska vapenexporten skadar Sveriges internationella trovärdighet, säger Hans Linde (V), utrikespolitisk talesperson.

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

Vapenexport till diktaturer ökar dramatiskt

Sverige exporterar vapen till diktaturer för 3,7 miljarder per år. En stor del har gått till de arabländer där det pågått folkliga revolutioner. Men regeringspartierna kommer sannolikt att säga nej till nya, restriktivare regler när frågan om några veckor kommer upp i riksdagen.

BT - 10 maj 11 kl. 16:45

Skärpta regler för vapenexport

Reglerna för svensk vapenexport till diktaturer ska skärpas. Det kan i framtiden bli stopp för försäljning av krigsmateriel till bland annat Saudiarabien. Regeringspartierna och Socialdemokraterna i riksdagen är i praktiken överens om att beställa en skärpning av lagen om exportkontroll från regeringen.

Dagen - 10 maj 11 kl. 16:14

M backar ? vill granska vapenexport

Efter medieuppmärksamhet och interna påtryckningar svänger Moderaterna. Nu blir det en uppgörelse mellan S och regeringen om att skärpa kraven på vapenexporten. Men vänsterpartisten Hans Linde säger att texterna blir för vaga.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

TBE upptäckt i norsk mjölk

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Bil i brand på E6 – fattade eld under färd

SOS har larmats om en brinnande bil på E6 Vid Hogstorpsmotet. Vad som orsakat branden är i nuläget okänt.
– Den är helt övertänd och ska ha börjat brinna under färd, säger Ola Nilsson, temaledare på SOS Alarm..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Kronofogden stäms för slarv med utbetalningar

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Drop in-dop ska locka föräldrar till kyrkan

Allt färre väljer att döpa sina barn, 2017 döptes inte ens hälften av de nyfödda i Svenska kyrkan. Det vill de råda bot på, för att underlätta för stressade småbarnsföräldrar erbjuder församlingar drop-in-dop..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Tågen klarar inte punktlighetsmål till 2020

Målet om 95 procents punktlighet i hela tågtrafiken kommer inte att nås till nästa år, säger Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon i Ekots lördagsintervju..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Public service begår samma misstag som Navid Modiri

Hynek Pallas om att SR fungerar som en reklampelare när sakinnehållet i kontroversiell bok inte utsätts för en kritisk granskning..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Öis cupvann i Ailtons comeback

Cuppremiär – det slutade med tre poäng för Örgryte, i en match där Ailton Almeida gjorde sina första Öis-minuter sedan han lämnade klubben 2006..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Utträdeskravet splittrar Vänsterpartiet

Ska Vänsterpartiet som enda parti driva kravet på att Sverige ska lämna EU eller inte? Det blev den heta frågan på Vänsterpartiets EU-valkonferens i Norrköping på lördagen..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Kinnamans serie får svensk premiär i mars

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Svenskt silver i VM-slalomen

Anna Swenn-Larsson höll nerverna i styr. Fenomenet Mikaela Shiffrin gick inte att rå på – men den 27-åriga svenskan slog alla andra och tog VM-silver. Det är Sveriges första medalj i Åre..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.