Nyteknik > Teknik

Monday, 17 December, 03:19

Nyteknik - 23 okt 18 kl. 12:15

Snart kan EU förbjuda sugrör i plastPå onsdag avgör Europaparlamentet om vissa engångsartiklar i plast som sugrör, bomullspinnar och bestick helt ska förbjudas..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
EU, Europaparlamentet

Dela artikeln

198 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart kan EU förbjuda, sugröri , plast
Expressen - 15 feb 18 kl. 14:22

Skotska regeringen vill förbjuda sugrör

I januari offentliggjorde skotska regeringen idén att förbjuda bommullstops.Nu planerar landet att sätta stopp för plastsugrör.Beslutet skulle bli ett led i att skära ned på engångsartiklar i plast, rapporterar the Independent.

SR - 25 okt 18 kl. 14:41

Veckan ord: plast

I veckan röstade EU-parlamentet för att förbjuda sugrör och andra engångsartiklar i plast. Kanske är det första steget mot en plastfri värld. Men hur ska det då gå för populärkulturen?

YLE - 05 jun 18 kl. 04:30

EU vill förbjuda sugrör och bestick i plast, men än sen då? Största delen av plasten i världshaven kommer från Asien

Den som inte har mat för dagen kan inte oroa sig för miljön. EU och västvärlden måste ta ansvar för att hjälpa u-länder med sitt plastavfall, säger experter. För skräpet drabbar trots allt oss alla..

Supermiljöbloggen - 11 jun 14 kl. 10:37

Illinois förbjuder farlig plast i tvål

Illinois är första delstaten att förbjuda mikrokorn av plast i tvål. Det handlar om viss flytande tvål, som innehåller så kallade mikropärlor av plast. Dessa används för att de har en skrubbande (peelande) effekt på huden, men kan vara väldigt miljöfarliga.

Cornucopia - 09 jul 18 kl. 21:55

Sila sugrör och svälja dumpning av plast direkt i havet

Världshaven är på varmare breddgrader allt mer fylld av långsamt nedbrytbar plast, som hotar liv och miljö. Som svar på detta vill svenska politiker i sin okunkspa förbjuda tops, plastsugrör och plastpåsar, men det är inte svenska sopor som hamnar i haven, utan U-länders sopor som dumpas rakt ner i floder eller havet istället för att som här eldas upp för energi. Titta på filmsnuttarna nedan för att se hur plasten hamnar i havet.

Supermiljöbloggen - 21 sep 18 kl. 13:53

Jamaica förbjuder engångsartiklar av plast

Stränder är vackrare utan plastföroreningar. Det har den den jamaicanska regeringen insett - och förbjuder nu engångsplastpåsar, sugrör och frigolit från och med nästa år. Allt fler länder förbjuder engångsartiklar av plast.

Supermiljöbloggen - 24 okt 18 kl. 14:37

Idag röstade EU-parlamentet för att förbjuda engångsprodukter av plast

Idag röstade EU-parlamentet för att förbjuda engångsartiklar i plast. Om förslaget går hela vägen igenom kommer bestick, tallrikar, tops och sugrör förbjudas i unionen från och med 2021. EU tar ett stort steg mot att förbjuda engångsartiklar i plast när parlamentet nu röstat för förhandlingsmandat i frågan.

DN - 16 maj 18 kl. 07:31

C vill förbjuda plastbestick och -sugrör

Centerpartiet vill ta krafttag mot nedskräpningen och användandet av engångsartiklar av plast. Partiet vill förbjuda bland annat plastbestick och sugrör av plast..

Nyteknik - 16 maj 18 kl. 07:47

C vill förbjuda plastbestick och sugrör

Centerpartiet vill ta krafttag mot nedskräpningen och användandet av engångsartiklar av plast. Partiet vill förbjuda bland annat plastbestick och sugrör av plast..

BT - 16 maj 18 kl. 07:20

C vill förbjuda plastbestick

Centerpartiet vill ta krafttag mot nedskräpningen och användandet av engångsartiklar av plast. Partiet vill förbjuda bland annat plastbestick och sugrör av plast. - Vi ser det här som ett enormt problem.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 17 timmar sedan

Svensk entreprenör: ”Inget konstigt att jobba 80 timmar”

Måste startup-grundare lägga nästan all vaken tid på sina företag? Tre svenska entreprenörer om sin arbetstid – och vad de kräver av sina anställda..

Nyteknik - Igår: 12:14

EU-dom ett bakslag för dansk-tyska Fehmarntunneln

Rederiet Scandlines jublar och menar att EU-domen betyder spiken i kistan för tunneln mellan Danmark och Tyskland. Men bolaget bakom bygget menar att det redan säkrat annan finansiering..

Nyteknik - I förrgår: 13:43

Det är ett fint uppdrag att återskapa husets karaktär

Att arbeta med ombyggnationer av bostadshus handlar mycket om människor. För att lyckas krävs hänsyn, fokus och en vilja att se nya lösningar. Hannah Jinton är en av dem som arbetar med morgondagens bostäder i Stockholm..

Nyteknik - I förrgår: 15:38

Musks utbrott under krisen: ”Stick och kom inte tillbaka”

Teslas ”produktionshelvete” innebar en stor prövning för företaget och grundaren vd Elon Musk. Den pressade situationen fick drastiska konsekvenser även för vissa anställda, enligt uppgifter i tidningen Wired..

Nyteknik - I förrgår: 07:56

SJ-kunder utsatta för bedrägeri – 1,3 miljoner lösenord byts

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord.

Nyteknik - I förrgår: 13:55

Här kan du ladda med 450 kW – om du har bilen som klarar det

Större batterier och snabbare snabbladdning. I dag är det de två knepen för att radera elbilistens räckviddsångest. Och nu har tyskarna invigt en teststation som tar snabbladdning till nya höjder..

Nyteknik - I förrgår: 11:46

Den avancerade roboten visade sig vara en man i en dräkt

Putin Youth Forum arrangerade robotkonventet för tonåringar. Under den tv-sända invigningen dansade roboten Boris på scenen. Rysk statsmedia hyllade ingenjörskonsten – men maskinen visade sig vara en man i en dräkt..

Nyteknik - I förrgår: 10:44

Hyundai plöjer ned mer än 60 miljarder i bränsleceller

Elon Musk kallar det för häpnadsväckande korkat – men Hyundai fortsätter att satsa på vätgasfordon. Fram till år 2030 kommer man investera 60,3 miljarder kronor i bränsleceller, med en halv miljon tillverkade fordon om året..

Nyteknik - I förrgår: 09:23

Starkt innovationssystem för teknikdrivna företag i Luleå

Talang attraherar talang – och det behöver nödvändigtvis inte handla om personer, det kan lika gärna vara företag. På Luleå Science Park samverkar näringsliv, akademi och offentligheten och tillsammans driver de framtidens innovation framåt. – Vi bidrar till att utveckla framtidens tillväxt och välfärd..

Nyteknik - I förrgår: 10:19

Saab-utvecklat flygledartorn på plats i Storbritanninen

Storbritanniens första digitala flygledartorn har invigts vid flygplatsen Cranfield i Bedfordshire, skriver The Telegraph. Högupplösta kameror filmar landningsbanorna i realtid, vilket flygledaren ser på 14 skärmar som är som fönster på ett traditionellt flygledartorn..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.