Nyteknik > Teknik

Sunday, 24 February, 05:52

Nyteknik - 23 okt 18 kl. 12:15

Snart kan EU förbjuda sugrör i plastPå onsdag avgör Europaparlamentet om vissa engångsartiklar i plast som sugrör, bomullspinnar och bestick helt ska förbjudas..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
EU, Europaparlamentet

Dela artikeln

198 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart kan EU förbjuda, sugröri , plast
Nyteknik - 20 feb 19 kl. 06:00

”Det räcker inte att förbjuda sugrör och plastkassar”

DEBATT. Användningen av plast kommer att fördubblas inom 20 år, enligt plastbranschen. Det handlar inte längre om att förbjuda sugrör eller plastkassar – det saknas en vision för hela plastanvändningen, skriver tre forskare i Lund..

Expressen - 15 feb 18 kl. 14:22

Skotska regeringen vill förbjuda sugrör

I januari offentliggjorde skotska regeringen idén att förbjuda bommullstops.Nu planerar landet att sätta stopp för plastsugrör.Beslutet skulle bli ett led i att skära ned på engångsartiklar i plast, rapporterar the Independent.

SR - 25 okt 18 kl. 14:41

Veckan ord: plast

I veckan röstade EU-parlamentet för att förbjuda sugrör och andra engångsartiklar i plast. Kanske är det första steget mot en plastfri värld. Men hur ska det då gå för populärkulturen?

YLE - 05 jun 18 kl. 04:30

EU vill förbjuda sugrör och bestick i plast, men än sen då? Största delen av plasten i världshaven kommer från Asien

Den som inte har mat för dagen kan inte oroa sig för miljön. EU och västvärlden måste ta ansvar för att hjälpa u-länder med sitt plastavfall, säger experter. För skräpet drabbar trots allt oss alla..

Supermiljöbloggen - 11 jun 14 kl. 10:37

Illinois förbjuder farlig plast i tvål

Illinois är första delstaten att förbjuda mikrokorn av plast i tvål. Det handlar om viss flytande tvål, som innehåller så kallade mikropärlor av plast. Dessa används för att de har en skrubbande (peelande) effekt på huden, men kan vara väldigt miljöfarliga.

Cornucopia - 09 jul 18 kl. 21:55

Sila sugrör och svälja dumpning av plast direkt i havet

Världshaven är på varmare breddgrader allt mer fylld av långsamt nedbrytbar plast, som hotar liv och miljö. Som svar på detta vill svenska politiker i sin okunkspa förbjuda tops, plastsugrör och plastpåsar, men det är inte svenska sopor som hamnar i haven, utan U-länders sopor som dumpas rakt ner i floder eller havet istället för att som här eldas upp för energi. Titta på filmsnuttarna nedan för att se hur plasten hamnar i havet.

Supermiljöbloggen - 21 sep 18 kl. 13:53

Jamaica förbjuder engångsartiklar av plast

Stränder är vackrare utan plastföroreningar. Det har den den jamaicanska regeringen insett - och förbjuder nu engångsplastpåsar, sugrör och frigolit från och med nästa år. Allt fler länder förbjuder engångsartiklar av plast.

Supermiljöbloggen - 24 okt 18 kl. 14:37

Idag röstade EU-parlamentet för att förbjuda engångsprodukter av plast

Idag röstade EU-parlamentet för att förbjuda engångsartiklar i plast. Om förslaget går hela vägen igenom kommer bestick, tallrikar, tops och sugrör förbjudas i unionen från och med 2021. EU tar ett stort steg mot att förbjuda engångsartiklar i plast när parlamentet nu röstat för förhandlingsmandat i frågan.

DN - 16 maj 18 kl. 07:31

C vill förbjuda plastbestick och -sugrör

Centerpartiet vill ta krafttag mot nedskräpningen och användandet av engångsartiklar av plast. Partiet vill förbjuda bland annat plastbestick och sugrör av plast..

Nyteknik - 16 maj 18 kl. 07:47

C vill förbjuda plastbestick och sugrör

Centerpartiet vill ta krafttag mot nedskräpningen och användandet av engångsartiklar av plast. Partiet vill förbjuda bland annat plastbestick och sugrör av plast..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 23 timmar sedan

Senatorn vill bygga ”autobahn” i Kalifornien

Åtta nya filer med fri fart. I Kalifornien har senator John Moorlach lagt förslag om att anlägga en amerikansk autobahn. Men förslaget möter mycket kritik..

Nyteknik - Igår: 16:16

Jetströmmen fick Dreamlinern att flyga snabbare än ljudet

Under en flygning mellan LA och London hamnade en Boeing 787-9 Dreamliner i en ovanligt kraftig jetström. Medvinden gjorde att flygplanet nådde 1 289 km/h..

Nyteknik - Igår: 15:00

Volvo Cars lanserar nya hybriddrivlinor

Det har hittills varit mycket snack men få lanseringar från Volvo kring den utlovade elektrifieringen. Men nu presenteras en rad nya hybriddrivlinor..

Nyteknik - Igår: 14:56

300 år gammalt vrak har identifierats

Vraket som vilar under Marinmuseum i Karlskrona är med största sannolikhet örlogsskeppet Prins Carl, enligt ett pressmeddelande från museet..

Nyteknik - Igår: 14:00

Jätteanläggningens el räcker för att elektrifiera hela biltrafiken

UNDER SKALET. Stockholm Exergis biokraftanläggning förser 200 000 lägenheter med värme. Varje år tar den emot upp till 130 fartyg med restprodukter från trädindustrin..

Nyteknik - Igår: 13:30

Tusen gånger lättare lidar möjliggör självflygande drönare

Den väger och kostar ungefär en tusendel av dagens lidar-teknik. Nu hoppas utvecklarna att framsteget ska bana väg för autonoma mindre farkoster som drönare och robotar, men också hjälpa fordonsindustrin på vägen mot självkörande bilar..

Nyteknik - Igår: 06:00

Fler kvinnor blir civilingenjörer – men ökningen går långsamt

Var tredje utexaminerad civilingenjör är en kvinna. På tio år har andelen kvinnor ökat långsamt – för långsamt, anser föreningen Womengineer..

Nyteknik - Igår: 11:27

Dold mikrofon i Googles Nest-enhet – nu växer kritiken

Googles Nest-enhet visade sig var utrustad med en hemlig mikrofon. Nu ber företaget om ursäkt..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om Andrée-expeditionen

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om misslyckade expeditionen till Arktis

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.