DI > Ekonomi

Monday, 19 November, 12:07

DI - 23 okt 18 kl. 11:59

Erdogan: Mordet på Khashoggi var planeratI ett tal på tisdagen kräver Turkiets president Recep Tayyip Erdogan svar från Saudiarabien efter mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Nu kräver han att personer som pekats ut som delaktiga i mordet ställs inför rätta i Turkiet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Khashoggi, Turkiets, Recep Tayyip Erdogan, Saudiarabien, Jamal Khashoggi, Turkiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Erdogan, Mordet, Khashoggivar , planerat
GöteborgsPosten - 23 okt 18 kl. 11:42

Erdogan: Mordet var planerat i förväg

Ohyggliga detaljer om hur journalisten Jamal Khashoggi dödades på Saudiarabiens konsulat i Istanbul fortsätter att sippra fram. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hävdar under ett tal i parlamentet att det finns starka bevis för att mordet planerades under flera dagar i förväg..

UNT - 23 okt 18 kl. 11:40

Erdogan: Mordet var planerat i förväg

Ohyggliga detaljer om hur journalisten Jamal Khashoggi dödades på Saudiarabiens konsulat i Istanbul fortsätter att sippra fram..

DN - 23 okt 18 kl. 10:43

Live: Erdogan om Khashoggi

Erdogan väntas berätta ”den nakna sanningen” om Khashoggi. Följ presidentens tal live..

LV - 02 apr 15 kl. 10:22

”Mordet var planerat”

Den 25-åriga man som mördade en 35-årig man på Breviksvägen i Västervik dömdes förra veckan till tolv års fängelse. En nära släkting till mordoffret kommer att överklaga tingsrättens dom.
– Jag anser att det var ett planerat mord, säger han till vår tidning..

Expressen - 26 okt 18 kl. 00:12

Saudisk minister bekräftar: Journalistmordet var planerat

Under torsdagen bekräftade Saudiarabiens justitieminister att mordet på journalisten Jamal Khashoggi var planerat, rapporterar CNN.– Från saudiskt håll går det fort i utredningen. Man bekräftar att mordet var planerat redan innan mordpatrullen anlände till Istanbul, berättar Kassem Hamadé, Expressens korrespondent i Mellanöstern.

Nya Wermlands Tidningen - 07 dec 17 kl. 17:44

"Hells Angels-mordet var planerat"

Enligt åklagaren hade de misstänkta gjort förberedelser som tyder på att de planerade ett mord.På torsdagen häktades de – och fler kan gripas..

GöteborgsPosten - 23 okt 18 kl. 14:58

Turkiet: Mordet på Khashoggi var planerat

Mordet på journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Istanbul var både planerat och politiskt motiverat. Det säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, som kräver att de skyldiga lämnas ut från Saudiarabien. Samtidigt fortsätter makabra uppgifter om fallet komma in..

Skånskan - 13 nov 18 kl. 01:00

Förtrycket i Turkiet fortsätter med Erdogan

Tur­ki­ets pres­i­dent Recep Tay­yip Erdogan har skaffat sig väl­be­höv­lig good­will i Europa och öv­riga väst­värl­den ge­nom sitt sätt att av­slöja mordet på jour­na­listen Jamal Khashoggi på Sau­di­ara­bi­ens kon­su­lat i Istan­bul.
I sam­band med hög­tid­lig­hål­lan­det av 100-års­min­net av första världs­krigets slut tackade Ka­na­das pre­mi­är­mi­nis­ter Jus­tin Trudeau Erdogan för dennes agerande.
Men Erdogans upp­rörd­het över mordet på Khashoggi är till stora delar hyck­le­ri – och i öv­rigt makt­po­li­tik.

GöteborgsPosten - 23 okt 18 kl. 13:40

Saudiarabien anklagas för mord på Khashoggi

Mordet på journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Istanbul var både planerat och politiskt motiverat. Det säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan som kräver att de skyldiga lämnas ut från Saudiarabien..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Möjlighet att investera i ett bolag som utvecklat en produkt vilken kan bidra till minskat antal självmord

Emotra har utvecklat en metod – EDOR® – som genom test av reaktivitetsmönster upptäcker särskild sårbarhet för självmordshandlingar hos deprimerade patienter. Bolaget har för tillfället patent i Sverige och Japan, och väntar på besked från Patentmyndigheter i EU, USA och Kanada. I mars 2017 gick Bolaget i mål med en multicenterstudie, EUDOR-A, med fler än 1500 deltagande patienter..

DI - 15 minuter sedan

Styrelseordförande ökar innehavet i Semcon

Tore Bertilsson har den 16 november köpt 3 000 stycken aktier i Semcon där han är styrelseordförande. Aktierna köptes till kursen 49,85 kronor per aktie, till ett totalt pris av 149 550 kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 15 minuter sedan

Biogaias styrelsetopp säljer aktier för 1,6 miljoner kronor

Peter Rothschild har den 16 november sålt 4.700 stycken aktier i bioteknikbolaget Biogaia där han är styrelseordförande. .

DI - 15 minuter sedan

Aktien gick stark efter Di:s köpråd – men slutet blev snopet

För ett år sedan lockades vi av bemanningsföretagets generösa utdelning, samtidigt hoppades vi på högre lönsamhet framöver. Så blev det inte. I juni kom istället ett bud på bolaget.

DI - 15 minuter sedan

Metallvärdens styrelse vill genomföra företrädesemission på 10 miljoner kronor

Metallåtervinningsbolaget Metallvärdens styrelse föreslår att en extra bolagsstämma den 5 december godkänner en företrädesemission på drygt 10 miljoner kronor. Det framgår av kallelsen till stämman..

DI - 15 minuter sedan

Danske Bank uppges ha erbjudit visselblåsare pengar för att hålla tyst

Danske Bank erbjöd visselblåsaren Howard Wilkinson pengar, i form av ett avgångsvederlag, för att hålla tyst..

DI - 30 minuter sedan

Carlos Ghosn anklagas för grova tjänstefel – Renault rasar 14 procent

Japanska Nissan anklagar sin styrelseordförande Carlos Ghosn för grova tjänstefel. Han ska bland annat ha nyttjat "bolagets tillgångar" för privata ändamål. Ledningen vill nu att styrelsen avsätter honom från ordförandeposten, skriver Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Starbreeze på väg mot ny tung börsdag

Spelutvecklaren Starbreeze går mot ännu en tung börsdag efter att ha backat sju av de föregående åtta handelsdagarna. Investerare som hade hoppats på lugnande besked vid bolagets presentation hos Redeye får dessutom tänka om – Starbreeze har ställt in sin medverkan på grund av sjukdom..

DI - 45 minuter sedan

Danska finansinspektionen: Danske Banks beteende kriminellt

Det är tydligt att Danske Banks estländska enhet verkat kriminellt och divisionen arbetade hårt för att dölja sina handlingar..

DI - 45 minuter sedan

Höjda bostadspriser förklarar ökning i hushållens skulder

Ökningen av hushållens skulder sedan 2011 kan främst förklaras av att köpare i snitt betalat mer för bostäderna än vad säljarna en gång köpte dem för, och därmed behövt låna mer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.