DI > Ekonomi

Saturday, 19 January, 13:09

DI - 23 okt 18 kl. 11:59

Erdogan: Mordet på Khashoggi var planeratI ett tal på tisdagen kräver Turkiets president Recep Tayyip Erdogan svar från Saudiarabien efter mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Nu kräver han att personer som pekats ut som delaktiga i mordet ställs inför rätta i Turkiet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Khashoggi, Turkiets, Recep Tayyip Erdogan, Saudiarabien, Jamal Khashoggi, Turkiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Erdogan, Mordet, Khashoggivar , planerat
GöteborgsPosten - 23 okt 18 kl. 11:42

Erdogan: Mordet var planerat i förväg

Ohyggliga detaljer om hur journalisten Jamal Khashoggi dödades på Saudiarabiens konsulat i Istanbul fortsätter att sippra fram. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hävdar under ett tal i parlamentet att det finns starka bevis för att mordet planerades under flera dagar i förväg..

UNT - 23 okt 18 kl. 11:40

Erdogan: Mordet var planerat i förväg

Ohyggliga detaljer om hur journalisten Jamal Khashoggi dödades på Saudiarabiens konsulat i Istanbul fortsätter att sippra fram..

DN - 23 okt 18 kl. 10:43

Live: Erdogan om Khashoggi

Erdogan väntas berätta ”den nakna sanningen” om Khashoggi. Följ presidentens tal live..

SVT - 02 dec 18 kl. 23:48

Chatten kan ge ledtrådar om mordet – Khashoggi kallade kronprinsen för ”en best”

I en rad chattmeddelanden kritiserade den nu dödade saudiske journalisten Jamal Khashoggi den saudiska kronprinsen Mohammed bin Salman – och planerade stöd till att bilda en saudisk ungdomsrörelse. De var i samtal med aktivisten Omar Abdulaziz, som säger att hans telefon sedan blev hackad av saudiska myndigheter..

LV - 02 apr 15 kl. 10:22

”Mordet var planerat”

Den 25-åriga man som mördade en 35-årig man på Breviksvägen i Västervik dömdes förra veckan till tolv års fängelse. En nära släkting till mordoffret kommer att överklaga tingsrättens dom.
– Jag anser att det var ett planerat mord, säger han till vår tidning..

Expressen - 26 okt 18 kl. 00:12

Saudisk minister bekräftar: Journalistmordet var planerat

Under torsdagen bekräftade Saudiarabiens justitieminister att mordet på journalisten Jamal Khashoggi var planerat, rapporterar CNN.– Från saudiskt håll går det fort i utredningen. Man bekräftar att mordet var planerat redan innan mordpatrullen anlände till Istanbul, berättar Kassem Hamadé, Expressens korrespondent i Mellanöstern.

Nya Wermlands Tidningen - 07 dec 17 kl. 17:44

"Hells Angels-mordet var planerat"

Enligt åklagaren hade de misstänkta gjort förberedelser som tyder på att de planerade ett mord.På torsdagen häktades de – och fler kan gripas..

GöteborgsPosten - 23 okt 18 kl. 14:58

Turkiet: Mordet på Khashoggi var planerat

Mordet på journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Istanbul var både planerat och politiskt motiverat. Det säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, som kräver att de skyldiga lämnas ut från Saudiarabien. Samtidigt fortsätter makabra uppgifter om fallet komma in..

Skånskan - 13 nov 18 kl. 01:00

Förtrycket i Turkiet fortsätter med Erdogan

Tur­ki­ets pres­i­dent Recep Tay­yip Erdogan har skaffat sig väl­be­höv­lig good­will i Europa och öv­riga väst­värl­den ge­nom sitt sätt att av­slöja mordet på jour­na­listen Jamal Khashoggi på Sau­di­ara­bi­ens kon­su­lat i Istan­bul.
I sam­band med hög­tid­lig­hål­lan­det av 100-års­min­net av första världs­krigets slut tackade Ka­na­das pre­mi­är­mi­nis­ter Jus­tin Trudeau Erdogan för dennes agerande.
Men Erdogans upp­rörd­het över mordet på Khashoggi är till stora delar hyck­le­ri – och i öv­rigt makt­po­li­tik.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Recession och handelskrig är världens vd:ars största skräck

Världens vd:ar oroar sig över en ny recession, men amerikanerna sitter lugnare i båten. En ny undersökning visar att rädslan för att en recession sker under 2019 är störst i Asien och Latinamerika, medan USA endast rankar problemet på en tredjeplats..

DI - 15 minuter sedan

Medlarsamtal har startat i hamnkonflikten

Medlarna i den pågående hamnkonflikten har inlett samtal med parterna – fyra dagar innan konfliktåtgärderna sätts in..

DI - 1 timme sedan

Friskare framtid ger nya kostnader

En rad nya behandlingsmetoder är på väg att förändra hur vi framöver kommer att kunna behandla sjukdomar. "Vi står inför ett paradigmskifte", säger Johan Brun, senior medicinsk rådgivare på branschorganisationen Lif..

DI - 1 timme sedan

Hifi-klubben stänger butik – växlar upp e-handeln: "Vi måste följa med tiden"

Ljud- och bildkedjan Hifi-klubben stänger en butik i Stockholm och ökar i stället sin närvaro på internet, skriver branschtidningen Market. Under året ska bolaget även bygga ut sin B2B-försäljning.  .

DI - 1 timme sedan

Efter oljeprisraset: Saudisk satsning på turism i motvind

Den över 2000-åriga ökenstaden i Al-Ula förbereds för att bli juvelen i kronan när Saudiarabien försöker ge sig in i turistbranschen. Men landets internationellt skamfilade rykte kan sätta käppar i hjulet för kronprins Mohammed bin Salmans planer på att hitta nya inkomster i oljekrisens spår..

DI - 1 timme sedan

Ferraris nya suv - favoritmonster med plats för familjen

En Ferrari för fyra – Di Weekends Carl-Johan Lejland har testkört GTC4Lusso. Jodå, även Ferrari ska lansera en suv. 2022 ska den helt nya modellen Purosangue visas upp.

DI - 2 timmar sedan

Trump lovar stor nyhet om nedstängningen

USA:s president Donald Trump antyder att det eventuellt snart kan komma en lösning på den pågående nedstängningen av delar av statsapparaten i USA, eller åtminstone någon form av förändring..

DI - 2 timmar sedan

UD fortsatt tyst om Nordkoreasamtal

Utrikesdepartementet behåller locket på om det hemliga mötet mellan Nordkorea och USA i Sverige. ”Jag kan inte gå in på mer detaljer”, säger Buster Mirow Emitslöf, presskommunikatör på UD..

DI - 2 timmar sedan

Uppgifter: EU säger nej till Siemens och Alstoms fusion

EU:s konkurrensmyndigheter säger nej till tyska konglomeratbjässen Siemens och franska Alstoms planerade fusion av sina tågverksamheter. Det rapporterar Reuters och hänvisar till källor. Tanken var att det nya sammanslagna bolaget skulle ta upp kampen med Kina.

DI - 2 timmar sedan

Regeringen preppar för hård brexit

Regeringen vill stifta tillfälliga lagar för att mildra de omedelbara effekterna av en så kallad hård brexit, det vill säga om Storbritannien kraschar ut ur EU utan ett avtal del 29 mars..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.