Nyteknik > Teknik

Sunday, 18 November, 03:10

Nyteknik - 23 okt 18 kl. 10:45

Krav på stopp av svensk vapenexportTyskland har valt att stoppa vapenexporten till Saudiarabien – och nu höjs röster från Svenska freds om att Sverige ska stoppa sin..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Saudiarabien, Svenska, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, stoppav svensk , vapenexport
Nyhetskanalen - 12 maj 11 kl. 07:06

Demokrati - inget krav för vapenexport

Det blir inget absolut krav på att svenska vapen bara ska få säljas till demokratier. Det framgår av den text som riksdagens utrikesutskott väntas besluta om i dag, rapporterar Ekot..

Nerikes Allehanda - 03 dec 16 kl. 14:27

Assistansmanifestationens krav – stopp för fusk-snacket: "väldigt många far illa av att man hela tiden ifrågasätts"

Nödstopp för indragna assistansbeslut och ett stopp för pratet om fusk, det är några av kraven som manifestationen Assistans är frihet - rädda LSS framförde i helgen..

SR - 20 mar 15 kl. 11:40

Mänskliga rättigheter krav vid vapenexport

Mänskliga rättigheter måste vara i fokus när man nu ser över lagen som gäller vapenexporten. Detta menar bland andra Svenska freds och organisationer för mänskliga rättigheter då de skriver på DN-debatt idag..

Expressen - 23 sep 12 kl. 08:56

Klubbarnas krav: Stopp för tragedihån

I årtionden har Manchester Uniteds och Liverpools supportrar hånat tragedier. Nu kräver klubbarna förändring. Under söndagsmatchen kommer 96 ballonger att släppas till luften för att hedra Hillsborough-offren.

Dagen - 20 apr 11 kl. 14:51

Politiker pressas till att stoppa vapenexport till diktaturer

Svenska freds sätter nu press på riksdagsledamöter för att få till ett stopp på svensk vapenexport till diktaturer. - Vi förväntar oss att politikerna tar sitt ansvar, säger ordförande Anna Ek.

I kampanjen som Svenska fred startar i dag tillsammans med Skiljedomsföreningen uppmanar man alla riksdagsmöter att ställa sig bakom kravet på stopp för all vapenexpert till diktaturer.

BT - 10 maj 11 kl. 16:45

Skärpta regler för vapenexport

Reglerna för svensk vapenexport till diktaturer ska skärpas. Det kan i framtiden bli stopp för försäljning av krigsmateriel till bland annat Saudiarabien. Regeringspartierna och Socialdemokraterna i riksdagen är i praktiken överens om att beställa en skärpning av lagen om exportkontroll från regeringen.

Nyheter 24 - 12 maj 11 kl. 15:28

Uteblivet stopp för vapen till diktaturer - "Du beväpnar förtryckarregimer"


Dina företrädare fortsätter sälja vapen till diktaturer bakom stängda dörrar. Nu reagerar fredsorganisationerna med ilska. - Du beväpnar militärdiktaturer, auktoritära regimer där man har prygelstraff som domstolsutövning och kvinnor är förbjudna att delta i samhällslivet, konstaterar Magnus Walan, politik- och samhällskontakt på biståndsorganet Diakonia.

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

Vapenexport till diktaturer ökar dramatiskt

Sverige exporterar vapen till diktaturer för 3,7 miljarder per år. En stor del har gått till de arabländer där det pågått folkliga revolutioner. Men regeringspartierna kommer sannolikt att säga nej till nya, restriktivare regler när frågan om några veckor kommer upp i riksdagen.

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 15 kl. 12:57

Starka krafter vill se fortsatt vapenexport även till Saudiarabien

Svenska företag ska inte få exportera vapen till stater med "grava demokratiska brister". Betyder det stopp för affärer med Saudiarabien? Med tanke på Sveriges starka tradition av att sälja krigsmateriel till diktaturer och förtryckare är inget givet.

Sydsvenskan - 26 jun 15 kl. 12:57

Starka krafter vill se fortsatt vapenexport även till Saudiarabien

Svenska företag ska inte få exportera vapen till stater med "grava demokratiska brister". Betyder det stopp för affärer med Saudiarabien? Med tanke på Sveriges starka tradition av att sälja krigsmateriel till diktaturer och förtryckare är inget givet.

Newsmill - 14 feb 13 kl. 00:00

S-kongressen behöver vara tydlig om stopp för vapenexport till diktaturer

http://www.newsmill.se/trackback/49181Vid en valseger 2014 kan S se till att Sverige åter blir en ledande kraft för fred och global nedrustning.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 21 timmar sedan

Sputnik var startskottet för rymdkapplöpningen

GRAFIK. Rymdåldern inleddes den 4 oktober 1957 när Sputnik sändes upp i rymden..

Nyteknik - Igår: 16:06

”Facebook smutskastar hellre motståndare än löser problem”

KRÖNIKA. Antisemitism, inkompetens och smutskastningskampanjer. Ny Tekniks reporter Simon Campanello går igenom den senaste granskningen av Facebook och ser en koloss som har tappat fotfästet..

Nyteknik - Igår: 15:32

Tyska regeringen vill undvika dieselförbud

Tysklands regering aviserar lättade miljöregler för att städer ska slippa införa körförbud för äldre dieselbilar. Beskedet möts med hård kritik från miljögrupper..

Nyteknik - Igår: 14:41

Nytt stål kan förenkla förstärkning av betong

Ett labb i Schweiz har utvecklat ett ”minnesstål” som kan förstärka konstruktioner i betong efter bara en upphettning..

Nyteknik - Igår: 14:51

Biltekniken ska göra motorcyklar säkrar

Inom bilindustrin finns numera autobroms i massvis av modeller. Nu breddas utbudet, för snart kan även motorcyklar ta del av tekniken..

Nyteknik - Igår: 13:10

Konsekvenser för försvarets fordonverksamhet – tappar hundratals budgetmiljoner

Utlovade satsningar fryser inne i regeringens förslag till övergångsbudget – minskat nyttjande av stridsflyg, fordon och gångtid på fartyg till sjöss väntar..

Nyteknik - Igår: 13:11

Så kan reservoarer förvärra problemen med vattenbrist

Många länder bemöter fortfarande sin vattenbrist genom att bygga dammar och reservoarer. Nu hävdar forskning, ledd av Uppsala universitet, att åtgärden tvärt om kan förvärra problemet..

Nyteknik - Igår: 12:55

ESS jonkälla invigd – så fungerar den

För att skapa världens kraftigaste neutronkälla behövs först massvis av protoner. Anläggningen för att skapa dem har nu invigts på ESS i Lund..

Nyteknik - Igår: 11:17

Kinas partikelaccelerator slår Cern med hästlängder

Large Hadron Collider i Cern är världens största maskin. Men nu planerar Kina att bygga en partikelaccelerator som är fyra gånger så stor – och fem gånger så kraftfull..

Nyteknik - Igår: 10:33

Sverige missar mål för PET-flaskor – trots ökning av återvinning

Svensken är duktig på att källsortera och lämna till återvinning. Återvinningen av förpackningar ökade under förra året, visar nya siffror från Naturvårdsverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.