Nyteknik > Teknik

Monday, 21 January, 00:51

Nyteknik - 23 okt 18 kl. 10:45

Krav på stopp av svensk vapenexportTyskland har valt att stoppa vapenexporten till Saudiarabien – och nu höjs röster från Svenska freds om att Sverige ska stoppa sin..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Saudiarabien, Svenska, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, stoppav svensk , vapenexport
Nyhetskanalen - 12 maj 11 kl. 07:06

Demokrati - inget krav för vapenexport

Det blir inget absolut krav på att svenska vapen bara ska få säljas till demokratier. Det framgår av den text som riksdagens utrikesutskott väntas besluta om i dag, rapporterar Ekot..

Nerikes Allehanda - 03 dec 16 kl. 14:27

Assistansmanifestationens krav – stopp för fusk-snacket: "väldigt många far illa av att man hela tiden ifrågasätts"

Nödstopp för indragna assistansbeslut och ett stopp för pratet om fusk, det är några av kraven som manifestationen Assistans är frihet - rädda LSS framförde i helgen..

SR - 20 mar 15 kl. 11:40

Mänskliga rättigheter krav vid vapenexport

Mänskliga rättigheter måste vara i fokus när man nu ser över lagen som gäller vapenexporten. Detta menar bland andra Svenska freds och organisationer för mänskliga rättigheter då de skriver på DN-debatt idag..

Expressen - 23 sep 12 kl. 08:56

Klubbarnas krav: Stopp för tragedihån

I årtionden har Manchester Uniteds och Liverpools supportrar hånat tragedier. Nu kräver klubbarna förändring. Under söndagsmatchen kommer 96 ballonger att släppas till luften för att hedra Hillsborough-offren.

Dagen - 20 apr 11 kl. 14:51

Politiker pressas till att stoppa vapenexport till diktaturer

Svenska freds sätter nu press på riksdagsledamöter för att få till ett stopp på svensk vapenexport till diktaturer. - Vi förväntar oss att politikerna tar sitt ansvar, säger ordförande Anna Ek.

I kampanjen som Svenska fred startar i dag tillsammans med Skiljedomsföreningen uppmanar man alla riksdagsmöter att ställa sig bakom kravet på stopp för all vapenexpert till diktaturer.

BT - 10 maj 11 kl. 16:45

Skärpta regler för vapenexport

Reglerna för svensk vapenexport till diktaturer ska skärpas. Det kan i framtiden bli stopp för försäljning av krigsmateriel till bland annat Saudiarabien. Regeringspartierna och Socialdemokraterna i riksdagen är i praktiken överens om att beställa en skärpning av lagen om exportkontroll från regeringen.

Nyheter 24 - 12 maj 11 kl. 15:28

Uteblivet stopp för vapen till diktaturer - "Du beväpnar förtryckarregimer"


Dina företrädare fortsätter sälja vapen till diktaturer bakom stängda dörrar. Nu reagerar fredsorganisationerna med ilska. - Du beväpnar militärdiktaturer, auktoritära regimer där man har prygelstraff som domstolsutövning och kvinnor är förbjudna att delta i samhällslivet, konstaterar Magnus Walan, politik- och samhällskontakt på biståndsorganet Diakonia.

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

Vapenexport till diktaturer ökar dramatiskt

Sverige exporterar vapen till diktaturer för 3,7 miljarder per år. En stor del har gått till de arabländer där det pågått folkliga revolutioner. Men regeringspartierna kommer sannolikt att säga nej till nya, restriktivare regler när frågan om några veckor kommer upp i riksdagen.

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 15 kl. 12:57

Starka krafter vill se fortsatt vapenexport även till Saudiarabien

Svenska företag ska inte få exportera vapen till stater med "grava demokratiska brister". Betyder det stopp för affärer med Saudiarabien? Med tanke på Sveriges starka tradition av att sälja krigsmateriel till diktaturer och förtryckare är inget givet.

Sydsvenskan - 26 jun 15 kl. 12:57

Starka krafter vill se fortsatt vapenexport även till Saudiarabien

Svenska företag ska inte få exportera vapen till stater med "grava demokratiska brister". Betyder det stopp för affärer med Saudiarabien? Med tanke på Sveriges starka tradition av att sälja krigsmateriel till diktaturer och förtryckare är inget givet.

Newsmill - 14 feb 13 kl. 00:00

S-kongressen behöver vara tydlig om stopp för vapenexport till diktaturer

http://www.newsmill.se/trackback/49181Vid en valseger 2014 kan S se till att Sverige åter blir en ledande kraft för fred och global nedrustning.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 18 timmar sedan

Göran Grimvall firar 40 år med kluriga tankenötter

I 40 år har fysikprofessor Göran Grimvall publicerat teknikproblem i Ny Teknik. Ofta är de extremt svåra. Främst vill han att de ska ge läsarna kunskap om generell problemlösning..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Måndag morgon – spana in blodmånen

Glöm inte att titta upp mot himlen på måndag morgon. Då blir en blodröd supermåne synlig, om vädret tillåter. Det gäller att passa på.

Nyteknik - Igår: 06:00

Galileo Galilei satte solsystemet på plats

GRAFIK. Galileo Galilei var den förste som vände sin egentillverkade kikare mot himlavalvet och noterade sina iakttagelser. Det förändrade hans uppfattning av universum och gjorde honom till ovän med katolska kyrkan..

Nyteknik - Igår: 06:50

Min plastfria månad avslöjade beroendet

KRÖNIKA. Livet som plastbantare gjorde det tydligt hur mycket plast vi köper och använder – varje dag, skriver Ny Tekniks reporter Ania Obminska..

Nyteknik - I förrgår: 17:30

Seabased lägger ner verksamheten i Lysekil

Företaget Seabased, som utvecklar teknik för att utvinna el ur vågkraft, lämnar verksamheten i Lysekil..

Nyteknik - I förrgår: 15:24

Optimister gräsrotsfinansierar asteroidresa

Flera svenska initiativ koordineras nu med målet att genomföra världens första privata resa till en asteroid..

Nyteknik - I förrgår: 14:28

Sverige avråds från kärnvapenförbud

Sverige avråds från att ratificera ett förbud mot kärnvapen. Det skulle försvåra Sveriges säkerhetspolitiska samarbeten, enligt en utredning..

Nyteknik - I förrgår: 12:55

De flesta amerikaner kan inte namnge en enda elbil

I USA har elbilarna ökat explosionsartat, men 2018 var hälften av de som såldes en Tesla. Det är fortfarande de rika miljövännerna som väljer bort fossila bränslen – undersökningar visar att de flesta amerikaner inte kan namnge en enda elbilsmodell..

Nyteknik - I förrgår: 11:34

Tesla minskar personalstyrkan med sju procent

Elbilstillverkaren Tesla ska minska antalet heltidsanställda med sju procent. Enligt bolaget är åtgärden nödvändig samtidigt som produktionstakten av bilar av Model 3 behöver ökas..

Nyteknik - I förrgår: 10:45

Cern kan få en 100 km lång partikelaccelerator

I en rapport föreslås att Cern ska få en ny partikelaccelerator. Den blir i så fall fyra gånger större än LHC – och tio gånger så kraftfull..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.