Nyteknik > Teknik

Saturday, 20 April, 20:52

Nyteknik - 23 okt 18 kl. 10:45

Krav på stopp av svensk vapenexportTyskland har valt att stoppa vapenexporten till Saudiarabien – och nu höjs röster från Svenska freds om att Sverige ska stoppa sin..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Saudiarabien, Svenska, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, stoppav svensk , vapenexport
Nyhetskanalen - 12 maj 11 kl. 07:06

Demokrati - inget krav för vapenexport

Det blir inget absolut krav på att svenska vapen bara ska få säljas till demokratier. Det framgår av den text som riksdagens utrikesutskott väntas besluta om i dag, rapporterar Ekot..

Nerikes Allehanda - 03 dec 16 kl. 14:27

Assistansmanifestationens krav – stopp för fusk-snacket: "väldigt många far illa av att man hela tiden ifrågasätts"

Nödstopp för indragna assistansbeslut och ett stopp för pratet om fusk, det är några av kraven som manifestationen Assistans är frihet - rädda LSS framförde i helgen..

SR - 20 mar 15 kl. 11:40

Mänskliga rättigheter krav vid vapenexport

Mänskliga rättigheter måste vara i fokus när man nu ser över lagen som gäller vapenexporten. Detta menar bland andra Svenska freds och organisationer för mänskliga rättigheter då de skriver på DN-debatt idag..

Expressen - 23 sep 12 kl. 08:56

Klubbarnas krav: Stopp för tragedihån

I årtionden har Manchester Uniteds och Liverpools supportrar hånat tragedier. Nu kräver klubbarna förändring. Under söndagsmatchen kommer 96 ballonger att släppas till luften för att hedra Hillsborough-offren.

Dagen - 20 apr 11 kl. 14:51

Politiker pressas till att stoppa vapenexport till diktaturer

Svenska freds sätter nu press på riksdagsledamöter för att få till ett stopp på svensk vapenexport till diktaturer. - Vi förväntar oss att politikerna tar sitt ansvar, säger ordförande Anna Ek.

I kampanjen som Svenska fred startar i dag tillsammans med Skiljedomsföreningen uppmanar man alla riksdagsmöter att ställa sig bakom kravet på stopp för all vapenexpert till diktaturer.

BT - 10 maj 11 kl. 16:45

Skärpta regler för vapenexport

Reglerna för svensk vapenexport till diktaturer ska skärpas. Det kan i framtiden bli stopp för försäljning av krigsmateriel till bland annat Saudiarabien. Regeringspartierna och Socialdemokraterna i riksdagen är i praktiken överens om att beställa en skärpning av lagen om exportkontroll från regeringen.

Nyheter 24 - 12 maj 11 kl. 15:28

Uteblivet stopp för vapen till diktaturer - "Du beväpnar förtryckarregimer"


Dina företrädare fortsätter sälja vapen till diktaturer bakom stängda dörrar. Nu reagerar fredsorganisationerna med ilska. - Du beväpnar militärdiktaturer, auktoritära regimer där man har prygelstraff som domstolsutövning och kvinnor är förbjudna att delta i samhällslivet, konstaterar Magnus Walan, politik- och samhällskontakt på biståndsorganet Diakonia.

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

Vapenexport till diktaturer ökar dramatiskt

Sverige exporterar vapen till diktaturer för 3,7 miljarder per år. En stor del har gått till de arabländer där det pågått folkliga revolutioner. Men regeringspartierna kommer sannolikt att säga nej till nya, restriktivare regler när frågan om några veckor kommer upp i riksdagen.

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 15 kl. 12:57

Starka krafter vill se fortsatt vapenexport även till Saudiarabien

Svenska företag ska inte få exportera vapen till stater med "grava demokratiska brister". Betyder det stopp för affärer med Saudiarabien? Med tanke på Sveriges starka tradition av att sälja krigsmateriel till diktaturer och förtryckare är inget givet.

Sydsvenskan - 26 jun 15 kl. 12:57

Starka krafter vill se fortsatt vapenexport även till Saudiarabien

Svenska företag ska inte få exportera vapen till stater med "grava demokratiska brister". Betyder det stopp för affärer med Saudiarabien? Med tanke på Sveriges starka tradition av att sälja krigsmateriel till diktaturer och förtryckare är inget givet.

Politikerbloggen - 19 mar 11 kl. 13:12

JAN BJÖRKLUND ?Skärp kraven för svensk vapenexport?

SKÄRPTA KRAV. Folkpartiets partiledare Jan Björklund kräver skärpta krav för svensk vapenexport. - Lagstiftningen kring kring försvarsmaterielexport måste skärpas, säger han.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - I förrgår: 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - 13 timmar sedan

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - 14 timmar sedan

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - Igår: 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - Igår: 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - Igår: 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - Igår: 07:00

”Grova fel i verktygen som mäter klimatavtryck”

LÄSARBREV. Jag hittar både grova fel och förvirrande uppgifter när jag kollar mitt klimatavtryck. Verktygen borde ju hjälpa mig att göra rätt miljöval.

Nyteknik - Igår: 06:00

Vostok 1 – den första bemannade rymdresan

Kosmonauten Jurij Gagarin skrevs in i historien när han år 1961 blev den förste människan i rymden. Hans bana runt jorden varade i 108 minuter och var en av Sovjetunionens största segrar i Kalla kriget..

Nyteknik - Igår: 21:17

Efter lastbilar – Nikolas oväntade lansering

Bolaget breddar sitt utbud från vätgas- och batteridrivna lastbilar. Nu presenterar Nikola ett elektrifierat terrängfordon på 590 hk och en el-vattenskoter..

Nyteknik - I förrgår: 15:00

Eldriven Jaguar blev årets bil

För andra gången har en elbil kammat hem utmärkelsen World car of the year. Volvo var nominerat med fick se sig slaget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.