Dagens PS > Ekonomi

Friday, 16 November, 09:21

Dagens PS - 23 okt 18 kl. 10:42

Krönika: Robotar på frammarschFör drygt 30 år sedan häpnade vi över filmen terminator där robotar tog över världen. Robotar är långt ifrån där ännu. Men de kan utföra repetitiva uppgifter snabbare än någon människa. Dessutom jobbar de dygnet runt. Frågan är vilka yrken de tar över i framtiden?
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
AI, Patrik Bergfeldt, Zimply, Robotar, Stiftelsen, Sverige, En, Fredrik Löfgren, Nina Jansdotter, VAB Ordlista, Artificiell Intelligens, RPA, Robotic Process Automation, Learning, Automation, Bergfeldt, Dagens PS

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krönika, Robotar, frammarsch
Dagens PS - 21 apr 17 kl. 10:05

Krönika: Så fixar ni den digitala transformationen

Under sitt tal på Modern Business Experience i London pratade min kollega Steve Cox, chef för finansiella styrverktyg i molnet, om fem huvudsakliga drivkrafter bakom digital transformation. Drivkraft 1: Den globala bristen på kunniga personer
Enligt Cox känner 70 procent av ekonomicheferna oro för sitt humankapital. Det blir allt svårare att hitta rätt personer med rätt kompetens – i rätt tid.

YLE - 02 feb 15 kl. 12:02

Robotar blir långsamt vanligare i Finland

Finland ligger efter när det gäller att utnyttja de möjligheter robotar kan ge samhället. Men flera aktörer håller nu på att samlas till ett gemensamt robotinnovationscenter för att se till att företagen tar i bruk robotar i snabbare takt. Dessutom sprider sig robotiken till allt fler äldreboenden, och till grundskolor, där programmering ska ingå i läroplanen från och med nästa år.

Dagens PS - 01 feb 17 kl. 12:02

Krönika: ”Vi är inga robotar”

Är det okej att visa känslor och till exempel gråta på jobbet? Jag anser att det bästa vore om vi tilläts vara människor och kunde få lov att få visa hur vi mår om det är så att vi känner oss ledsna och behöver gråta en skvätt. Tårar är ofta förlösande och tunga att bära när vi inte vågar visa hur vi har det egentligen.

Dagens PS - 08 feb 18 kl. 14:55

Krönika: Börsraset – Trumps eller robotarnas fel?

Sedan urminnes tider har människor sökt efter svar på varför saker man uppfattar som ologiska eller jobbiga inträffar. Man har skyllt det på synd, Gud och allt annat möjligt och omöjligt. Men börsras skyller man kategoriskt sedan 1987 på börsrobotar.

IDG - 04 aug 13 kl. 09:30

Robotar på frammarsch: Här är 4 nykomlingar


Intresset för robotar ökar snabbt - på alla plan..

Dagens PS - 06 nov 17 kl. 12:29

Krönika: Tekniken redan på dödsbädden

Den har åtminstone fått en diagnos på en dödlig sjukdom. Det finns ett antal bromsmediciner redan, och fler är under utveckling, men ett botemedel ser ut att vara långt borta. Detta är en krönika.

Dagens PS - 20 mar 17 kl. 10:08

Krönika: Så hanterar du besserwissern

Säkert har du träffat på en besserwisser på ditt jobb någon gång. Någon som anser sig ha rätt i alla lägen och inte är rädd för att visa det. Viktigpetter kan vara en annan etikett.

Dagens PS - 30 mar 17 kl. 12:07

Krönika: ”Ingen glättig reklambroschyr”

Måste man vara positiv hela tiden när man kommunicerar i sociala medier i syfte att nätverka och bygga sitt personliga varumärke så att man får fart på karriären? Den frågan får jag ofta får och mitt svar som karriärcoach blir att självklart finns det inga sådana krav på att allt måste vara framgång och glada miner hela tiden, varken på eller utanför sociala medier. Det hade varit onaturligt.

BT - 19 jul 14 kl. 11:13

Ledarkrönika: Kanske kan barnen på planet rädda freden

Morfar Nick Norris hade tagit sina barnbarn med sig från Perth i Australien för att Mo, 12, Evie, 10, och Otis, 8, skulle få träffa sin mamma och hennes man under en semesterresa runt i Europa. Nu skulle de resa hem och Nick och de tre barnen tillhörde de 283 passagerarna som dog när MH Flight 17 sköts ner.
Kan barnens död, totalt 80 av de omkomna var barn, vända krisen?

IDG - 04 mar 14 kl. 20:05

Sällskapsrobotar på frammarsch


Robotar som hittills använts i forskningen är nu på väg ut på konsumentmarknaden..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nordkorea testar nytt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-un har övervakat tester med ett nytt högteknologiskt vapen som är under utveckling, enligt nordkoreansk media. Det rapporterar Yonhap News. Det nya vapnet började utvecklas under tidigare ledaren Kim Jong-il och uppges erbjuda försvar över hela landet.

Dagens PS - 1 timme sedan

Skanska bygger jätteskrapa i Göteborg

Byggbolaget Skanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i Göteborg. Byggkontraktet är värt 1,5 miljarder kronor och inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Projektet påbörjas i december och ska vara färdigställt i mars 2022.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Miljardär avyttrar stor aktiepost

Anger ”privata skäl” som orsak till den omfattande försäljningen. Enligt Di.se – som hänvisar till ett pressmeddelande – har Recipharms vd och grundare Thomas Eldered sålt nästan 1,6 miljoner av sina b-aktier, och det motsvarar 12,7 procent av hans totala aktieinnehav.

Dagens PS - 1 timme sedan

May får stöd av Rolls-Royce-chefen

Chefen på Rolls-Royce, Warren East, anser att Mays utkast till ett brexitavtal är bättre än inget avtal alls. Det rapporterar BBC. East ansluter sig till andra företagsledare som backar upp utkastet.

Dagens PS - 1 timme sedan

USA:s börser ryckte upp sig

Wall Street inledde nedåt på torsdagen men återhämtade sig mot slutet med stöd av uppgångar för flera IT-jättar. Därmed bröts en nedgångstrend på fem raka börsnedgångar. Sentimentet fick stöd av förhoppningar om att USA och Kina ska göra framsteg i handelssamtalen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Villaägare tvingas dumpa priserna

Många villor säljs under utgångspris, enligt nya siffror. Hemnet konstaterar att var tredje villa som såldes i Sverige i oktober gick under utgångspris, rapporterar TT. Samtidigt har Valueguard berättat att prisutvecklingen för villor är sämre än för bostadsrätter.

Dagens PS - 2 timmar sedan

16 november: Här är dagens kalender

Missa inget av vitalitet i dag. Dagens PS uppdaterar dig som vanligt i business-almanackan. Börs Rapporter 06:00 NCAB Group, 07:30 Björn Borg, 08:00 Balco, 08:00 Humana, 08:00 Nibe, Acrinova, Africa Resources, Amasten, Botnia Exploration, Braincool, Bublar Group, Chordate Medical, Clemondo, Deflamo, Dignitana, Ecorub, Fastator, IA Industriarmatur, Jondetech, Lexington, Mackmyra, Paynova, Rhovac, Sivers IMA, Star Vault, Stendörren, Synact Pharma, Synthetic MR, Toleranzia, Vindico, Westpay, Wise Group, Xbrane Biopharma, Zenicor Utländska rapporter 08:30 Rovio, Rovsing Stämmor 11:00 Fortnox (extra), 13:00 TC Tech (extra) Investerarmöte 09:00 Balco telefonkonferens 09:00 Björn Borg telefonkonferens 09:00 Humana telefonkonferens 10:00 NCAB Group telefonkonferens 11:0

Dagens PS - 22 timmar sedan

Ikea öppnar ny butik i Tokyo

Ikea planerar att öppna en mindre showroom-butik i centrala Tokyo under våren 2020. Satsningen avviker från tidigare strategi att öppna stora butiker utanför citykärnan och i stället vända sig mer mot yngre konsumenter och turister, rapporterar Nikkei Asian Review. Butiken kommer att vara 2.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Ledarkollen: Så vad händer nu?

Dagens ledarkoll handlar mest om det politiska spelet i Sverige. Men också om att bygga stängsel runt sitt bostadskvarter, vilket skett i Kviberg i Göteborg… PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Hur ger man ett parti inflytande?

Dagens PS - 22 timmar sedan

Placera köptipsar: Det ”andas kvalitet”

Investmentbolaget Latours portfölj är verkstadstung och aktien har länge handlats med en premie. För ett år sedan handlades Latour till en premie på 8 procent. Marknaden har länge varit van att betala mer för aktien än det bokförda värdet av motsvarande i portföljen, skriver Placera i en analys.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.