SVT > Ekonomi

Sunday, 18 November, 02:24

SVT - 23 okt 18 kl. 09:18

Saabs aktie rasarSaabs aktie störtdyker på börsen och är ned 15,5 procent inledningsvis efter morgonens rapport och beskedet om planerna på en nyemission..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

116 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saabs, aktie, rasar
DI - 13 sep 13 kl. 14:54

Comeback för Saabs aktie

Efter en tuff sommar tror flera analytiker på en comeback för Saabs aktie under hösten. Parlamentet i Schweiz spås godkänna sin stora Gripenaffär på onsdag och i USA hägrar en ny jätteorder..

Expressen - 19 maj 14 kl. 10:21

Saabs aktie faller efter Jas Gripen-besked

Saabs aktie föll med cirka 6 procent när Stockholmsbörsen öppnade på måndagsmorgonen. I söndagens folkomröstning sade det schweiziska folket nej till köp av Gripen, vilket innebär att miljardaffären inte blir av. 53,4 procent röstade nej till att köpa 22 så kallade Super-Jas..

Dagens PS - 25 okt 17 kl. 09:23

JUST NU: Aktie rasar 15,9 procent

Omvänt lyfter ett annat börspapper lika mycket. Är du en vinnare eller förlorare i dag? Ett dramatiskt kursfall upplever just nu Cellavision, som rasar med 15,9 procent på morgonens rapport.

Dagens PS - 26 okt 17 kl. 10:00

Mardrömsstart: Aktie rasar 25 procent i debuten

Ingen rolig premiär för det omskrivna bolaget. ESEN eSports började i dag den 26 oktober att handlas på Aktietorget. Bolaget är en etablerad producent av sändningar från esport-sammanhang.

Dagens PS - 08 feb 18 kl. 10:53

Aktie rasar 14 procent på tråkiga nyheter

Dagens besked förändrar inte caset för bolaget, men blir en negativ nyhet för aktieägarna att smälta, skriver Redeye i en analys. Starten för Pledpharmas kliniska fas III-studie med Pledox skjuts upp ett halvår efter att leveransen av studieläkemedel försenats.  Aktien är ned nästan 14 procent i förmiddagshandeln.

Sydsvenskan - 04 feb 13 kl. 11:55

Anotos aktie rasar

Anotos aktie rasar med över 30 procent på Stockholmsbörsen sedan IT-bolagets styrelse beslutat att genomföra en företrädesemission på 95 miljoner kronor.
.

Dagens PS - 04 sep 17 kl. 09:21

Håll i hatten – aktie rasar över 30 procent

Faller som en sten i börsöppningen. I lördags vinstvarnade probiotikabolaget Probi och det gav omedelbart avtryck i kursen när handeln inleddes på Stockholmsbörsen på måndagsmorgonen. Aktien backar med 30,3 procent.

DI - 26 aug 11 kl. 11:16

Saabs ägare rasar på börsen

Efter beskedet om den uppskjutna rapporten sjunker Swedish Automobiles aktie som en sten på börsen i Amsterdam..

YLE - 14 jun 12 kl. 09:30

Nokias aktie rasar

Mobiltelefontillverkaren Nokias aktie har gjort en djupdykning vid Helsingforsbörsen efter beskedet om de omfattande personalminskningarna. Då börsen öppnade föll Nokia-aktien med sex procent. Värdet på en aktie var ungefär 2,1 euro..

YLE - 14 jun 12 kl. 10:46

Nokias aktie rasar efter varning om sämre utsikter

Mobiltelefontillverkaren Nokias aktie gjorde en djupdykning vid Helsingforsbörsen efter beskedet om de omfattande personalminskningarna. Då börsen öppnade föll Nokia-aktien med sex procent och har sjunkit ytterligare sedan dess till nära 2 euro per aktie. I samband med beskedet varnade Nokia att resultatet för Devices & Services-enheten blir sämre än väntat i årets andra kvartal..

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 15:14

Budgetpropositionen har presenterats – det här händer nu

Planen är satt: Senast tre dagar innan julafton väntas en ny budget ha röstats igenom för 2019. Men vägen dit är lång. Här nedan förklaras alla turerna som väntar i riksdagen..

SVT - I förrgår: 10:06

Chefsekonom: ”Dålig tajming”

Ekonomin börjar svalna av samtidigt som den försiktiga övergångsbudgeten innebär snålkörning från statens sida. Det kan bidra till avmattningen, enligt chefsekonomen..

SVT - 11 nov 18 kl. 20:36

Världens största shoppingdag slog rekord

Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba sålde varor för rekordsumman 280 miljarder kronor under den så kallade ”singeldagen” med rabatter på tusentals varor. Fenomenet utklassar den amerikanska motsvarigheten Black Friday..

SVT - 11 nov 18 kl. 16:14

”Vi behöver inte fler dagar som uppmanar till överkonsumtion”

Kinesiska ”singeldagen” är kalenderns senaste kommersfest och i Sverige hoppas e-handlare på rejält klirr i kassan. Men alla är inte lika roade. – Vi behöver inte fler dagar som uppmanar till överkonsumtion, säger Alexandra Davidsson, generalsekreterare för föreningen Medveten konsumtion..

SVT - 11 nov 18 kl. 15:52

Här är köpfesten som krossar Black Friday

Glöm svarta fredagar, cybermåndagar och mellandagsmani. I fråga om den globala e-handeln är det en kampanjdag som sopar banan med de andra – trots att den är i princip okänd i Sverige. Här är Singles Day, den senaste genomkommersiella köpfesten i kalendern, denna gång från Asiens massiva marknader..

SVT - 09 nov 18 kl. 10:10

Singles Day har blivit största shoppingdagen

På 25 år har Singles Day, singlarnas dag, den 11 november kommit att bli den största shoppingdagen i världen. Den kinesiska idén har nu blivit större än shoppingdagen Black Friday. Ulrika Bergsten, SVT:s korrespondent i Peking, förklarar fenomenet..

SVT - 08 nov 18 kl. 18:13

Här får du bästa boräntan

Bolånekostnaderna kan skilja flera tusenlappar i månaden, beroende på vilken bank du har. Lägst genomsnittlig ränta just nu erbjuder Landshypotek Bank..

SVT - 08 nov 18 kl. 11:54

Stefan Ingves: Bolåneräntorna kommer fördubblas

Hushållen kan komma att få kraftigt höjda bolåneräntor framöver, uppger riksbankchefen Stefan Ingves. – Om vi får rätt kommer räntorna att stiga under överskådlig tid. Räntorna på bolån kommer då att fördubblas, säger han i en utfrågning i finansutskottet, enligt Nyhetsbyrån Direkt..

SVT - 08 nov 18 kl. 13:25

Moderaterna lägger egen budget: ”Motförslag vi hoppas vinner”

Snart är det deadline för att lämna in en ny budgetproposition, men Sverige står fortsatt utan en ny regering. Moderaterna kommer att lägga fram en egen budget som partiet hoppas trumfar övergångsregeringens. Klockan 13.

SVT - 07 nov 18 kl. 19:26

Julhandeln slår rekord – tack vare minusräntan

Den svenska ekonomin är stark tack vare minusräntan som ”driver konsumtion”. Det anser Svensk Handels utredningsinstitut HUI som bedömer att årets julhandel kommer att slå rekord – igen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.