SVT > Ekonomi

Thursday, 25 April, 17:50

SVT - 23 okt 18 kl. 09:18

Saabs aktie rasarSaabs aktie störtdyker på börsen och är ned 15,5 procent inledningsvis efter morgonens rapport och beskedet om planerna på en nyemission..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

116 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saabs, aktie, rasar
DI - 13 sep 13 kl. 14:54

Comeback för Saabs aktie

Efter en tuff sommar tror flera analytiker på en comeback för Saabs aktie under hösten. Parlamentet i Schweiz spås godkänna sin stora Gripenaffär på onsdag och i USA hägrar en ny jätteorder..

Expressen - 19 maj 14 kl. 10:21

Saabs aktie faller efter Jas Gripen-besked

Saabs aktie föll med cirka 6 procent när Stockholmsbörsen öppnade på måndagsmorgonen. I söndagens folkomröstning sade det schweiziska folket nej till köp av Gripen, vilket innebär att miljardaffären inte blir av. 53,4 procent röstade nej till att köpa 22 så kallade Super-Jas..

Dagens PS - 25 okt 17 kl. 09:23

JUST NU: Aktie rasar 15,9 procent

Omvänt lyfter ett annat börspapper lika mycket. Är du en vinnare eller förlorare i dag? Ett dramatiskt kursfall upplever just nu Cellavision, som rasar med 15,9 procent på morgonens rapport.

Dagens PS - 26 okt 17 kl. 10:00

Mardrömsstart: Aktie rasar 25 procent i debuten

Ingen rolig premiär för det omskrivna bolaget. ESEN eSports började i dag den 26 oktober att handlas på Aktietorget. Bolaget är en etablerad producent av sändningar från esport-sammanhang.

Dagens PS - 08 feb 18 kl. 10:53

Aktie rasar 14 procent på tråkiga nyheter

Dagens besked förändrar inte caset för bolaget, men blir en negativ nyhet för aktieägarna att smälta, skriver Redeye i en analys. Starten för Pledpharmas kliniska fas III-studie med Pledox skjuts upp ett halvår efter att leveransen av studieläkemedel försenats.  Aktien är ned nästan 14 procent i förmiddagshandeln.

Sydsvenskan - 04 feb 13 kl. 11:55

Anotos aktie rasar

Anotos aktie rasar med över 30 procent på Stockholmsbörsen sedan IT-bolagets styrelse beslutat att genomföra en företrädesemission på 95 miljoner kronor.
.

Dagens PS - 04 sep 17 kl. 09:21

Håll i hatten – aktie rasar över 30 procent

Faller som en sten i börsöppningen. I lördags vinstvarnade probiotikabolaget Probi och det gav omedelbart avtryck i kursen när handeln inleddes på Stockholmsbörsen på måndagsmorgonen. Aktien backar med 30,3 procent.

DI - 26 aug 11 kl. 11:16

Saabs ägare rasar på börsen

Efter beskedet om den uppskjutna rapporten sjunker Swedish Automobiles aktie som en sten på börsen i Amsterdam..

YLE - 14 jun 12 kl. 09:30

Nokias aktie rasar

Mobiltelefontillverkaren Nokias aktie har gjort en djupdykning vid Helsingforsbörsen efter beskedet om de omfattande personalminskningarna. Då börsen öppnade föll Nokia-aktien med sex procent. Värdet på en aktie var ungefär 2,1 euro..

YLE - 14 jun 12 kl. 10:46

Nokias aktie rasar efter varning om sämre utsikter

Mobiltelefontillverkaren Nokias aktie gjorde en djupdykning vid Helsingforsbörsen efter beskedet om de omfattande personalminskningarna. Då börsen öppnade föll Nokia-aktien med sex procent och har sjunkit ytterligare sedan dess till nära 2 euro per aktie. I samband med beskedet varnade Nokia att resultatet för Devices & Services-enheten blir sämre än väntat i årets andra kvartal..

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Riksbanken lämnar styrräntan oförändrad

Sveriges riksbank håller styrräntan oförändrad, men skjuter något på kommande räntehöjningar, skriver banken i ett pressmeddelande..

SVT - 10 timmar sedan

Vinstlyft för Swedbank

Skandalomsusade Swedbank slår analytikernas förväntningar med årets första kvartalsrapport. Samtidigt meddelar bankkoncernen att man nu ska starta en ny enhet inom banken för att motverka penningtvätt..

SVT - I förrgår: 21:07

Nu slutar ännu fler butiker sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar. – Vi tycker inte att produkten är tillräckligt bra helt enkelt, säger Coops presschef Tobias Rydergren till Expressen..

SVT - 22 apr 19 kl. 11:53

Så lyckas du med bostadsaffären – Alexander Norén förklarar

SVT:s Alexander Norén ger sina tre bästa råd till både köpare och säljare för att lyckas med bostadsaffären..

SVT - 17 apr 19 kl. 10:22

Slopad vinstdelning lyft för Handelsbanken

Handelsbankens resultat för första kvartalet lyfter betydligt mer än väntat. En slopad avsättning på 827 miljoner till personalens vinstdelningsprogram Oktogonen och andra engångsposter ligger bakom lyftet..

SVT - 17 apr 19 kl. 10:19

Starkt kvartal av Ericsson – går bra i Nordamerika och Asien

Med draghjälp från Nordamerika hamnade telekomtillverkaren Ericssons vinst för årets första kvartal klart över marknadens förväntningar. Aktien steg omedelbart när börsen öppnade på onsdagen. Samtidigt rucker en miljardsmäll för tidigare korruptionsförsyndelser allt närmare..

SVT - 17 apr 19 kl. 07:07

ABB:s vd avgår

ABB:s vd Ulrich Spiesshofer avgår med omedelbar verkan, skriver företaget i ett pressmeddelande. Nuvarande styrelseordförande Peter Voser tar tillfälligt över som vd..

SVT - 15 apr 19 kl. 07:30

Så spenderar man 145 miljarder euro på ett år

År 2018 var EU:s budget 145 miljarder euro. Det är en jättestor summa pengar. EU:s inkomster kommer främst från de anslutna ländernas medlemsavgifter, från moms och från tull.

SVT - 10 apr 19 kl. 14:59

ECB lämnar styrräntan oförändrad

Europeiska centralbanken (ECB), med chefen Mario Draghi, lämnar styrräntan oförändrad på noll procent. Inga andra ECB-räntor justeras heller.

SVT - 10 apr 19 kl. 14:24

Dyrare kylskåp och billigare böcker – så påverkas du av vårbudgeten

Dyrare kylskåp och datorer – men billigare böcker och tidningar. Det är några exempel på hur regeringens vårändringsbudget påverkar din ekonomi. För de allra flesta svenskar kommer däremot budgeten knappt märkas av i plånboken, enligt de privatekonomer som SVT Nyheter har talat med..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.