SVT > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 20:44

Liknande nyheter

Taggar: Saabs, aktie, rasar
DI - 13 sep 13 kl. 14:54

Comeback för Saabs aktie

Efter en tuff sommar tror flera analytiker på en comeback för Saabs aktie under hösten. Parlamentet i Schweiz spås godkänna sin stora Gripenaffär på onsdag och i USA hägrar en ny jätteorder..

Expressen - 19 maj 14 kl. 10:21

Saabs aktie faller efter Jas Gripen-besked

Saabs aktie föll med cirka 6 procent när Stockholmsbörsen öppnade på måndagsmorgonen. I söndagens folkomröstning sade det schweiziska folket nej till köp av Gripen, vilket innebär att miljardaffären inte blir av. 53,4 procent röstade nej till att köpa 22 så kallade Super-Jas..

Dagens PS - 25 okt 17 kl. 09:23

JUST NU: Aktie rasar 15,9 procent

Omvänt lyfter ett annat börspapper lika mycket. Är du en vinnare eller förlorare i dag? Ett dramatiskt kursfall upplever just nu Cellavision, som rasar med 15,9 procent på morgonens rapport.

Dagens PS - 26 okt 17 kl. 10:00

Mardrömsstart: Aktie rasar 25 procent i debuten

Ingen rolig premiär för det omskrivna bolaget. ESEN eSports började i dag den 26 oktober att handlas på Aktietorget. Bolaget är en etablerad producent av sändningar från esport-sammanhang.

Dagens PS - 08 feb 18 kl. 10:53

Aktie rasar 14 procent på tråkiga nyheter

Dagens besked förändrar inte caset för bolaget, men blir en negativ nyhet för aktieägarna att smälta, skriver Redeye i en analys. Starten för Pledpharmas kliniska fas III-studie med Pledox skjuts upp ett halvår efter att leveransen av studieläkemedel försenats.  Aktien är ned nästan 14 procent i förmiddagshandeln.

Sydsvenskan - 04 feb 13 kl. 11:55

Anotos aktie rasar

Anotos aktie rasar med över 30 procent på Stockholmsbörsen sedan IT-bolagets styrelse beslutat att genomföra en företrädesemission på 95 miljoner kronor.
.

Dagens PS - 04 sep 17 kl. 09:21

Håll i hatten – aktie rasar över 30 procent

Faller som en sten i börsöppningen. I lördags vinstvarnade probiotikabolaget Probi och det gav omedelbart avtryck i kursen när handeln inleddes på Stockholmsbörsen på måndagsmorgonen. Aktien backar med 30,3 procent.

DI - 26 aug 11 kl. 11:16

Saabs ägare rasar på börsen

Efter beskedet om den uppskjutna rapporten sjunker Swedish Automobiles aktie som en sten på börsen i Amsterdam..

YLE - 14 jun 12 kl. 09:30

Nokias aktie rasar

Mobiltelefontillverkaren Nokias aktie har gjort en djupdykning vid Helsingforsbörsen efter beskedet om de omfattande personalminskningarna. Då börsen öppnade föll Nokia-aktien med sex procent. Värdet på en aktie var ungefär 2,1 euro..

YLE - 14 jun 12 kl. 10:46

Nokias aktie rasar efter varning om sämre utsikter

Mobiltelefontillverkaren Nokias aktie gjorde en djupdykning vid Helsingforsbörsen efter beskedet om de omfattande personalminskningarna. Då börsen öppnade föll Nokia-aktien med sex procent och har sjunkit ytterligare sedan dess till nära 2 euro per aktie. I samband med beskedet varnade Nokia att resultatet för Devices & Services-enheten blir sämre än väntat i årets andra kvartal..

Fler nyheter från SVT

SVT - 23 timmar sedan

Klimatfrågan stekhet i Davos – ändå väntas många resa dit med privatflyg

Klimatmålen är ett av årets hetaste teman under årets upplaga av Världsekonomiskt forum i schweiziska Davos. Men att döma av antalet deltagare som flyger privatjet till årets event tycks gräddan inte ha drabbats nämnvärt av klimatångest. Närmare 1 500 privatflygplan väntas under veckan..

SVT - Igår: 23:35

IMF sänker global BNP-prognos

Internationella valutafonden IMF sänker den globala BNP-prognosen – för andra gången på tre månader. Det samtidigt som pågående handelskrig, brexit och andra orosmoln riskerar att försämra situationen ytterligare..

SVT - 19 jan 19 kl. 14:41

Experterna: Så blir bostadsmarknaden 2019

Bostadsåret 2018 slutade på plus minus noll, sett till riket i stort. Kommer priserna fortsätta stå still 2019? Och vilka faktorer blir mest avgörande?

SVT - 18 jan 19 kl. 08:55

Cristina Stenbeck lämnar Kinneviks styrelse

Cristina Stenbeck ställer inte upp för omval till Kinneviks styrelse vid årsstämman, enligt ett pressmeddelande. Inte heller styrelseledamöterna Erik Mitteregger och Mario Queiroz ställer upp för omval..

SVT - 17 jan 19 kl. 12:44

Ny brexit-omröstning i slutet av januari

Efter det svidande nederlaget tidigare i veckan gör nu Theresa May ytterligare försök att få parlamentet att godkänna ett brexitavtal. Nytt datum för omröstning är satt till den 29 januari, rapporterar AP..

SVT - 15 jan 19 kl. 22:21

630 000 sparare tvingas byta fond

Omkring 630 000 pensionssparare får under våren ett brev från Pensionsmyndigheten. Orsaken är att deras fond försvinner i och med de tuffare reglerna för att stävja fiffel med premiepensionsfonderna..

SVT - 14 jan 19 kl. 22:01

Ett års respit för britter i Sverige

Risken för att Storbritannien lämnar EU utan ett utträdesavtal har ökat. Nu har den svenska regeringen tagit fram ett förslag för vad som ska hända med de britter som bor i Sverige om Storbritannien kraschar ut ur EU, skriver Dagens Nyheter..

SVT - 14 jan 19 kl. 21:27

Så påverkar uppgörelsen svenskarnas ekonomi

Den uppgörelse som nu – kanske – blir verklighet, har flera punkter som påtagligt kommer minska skatten för höginkomsttagare. Men löftena om en skattereform som även ska utjämna ekonomiska klyftor är mer oklara..

SVT - 13 jan 19 kl. 14:05

Expert: Marginal att pruta på bolånen

Flera banker har de senaste veckorna höjt sina korta boräntor. Men bolånekunder behöver inte köpa höjningarna. Det finns stora marginaler att pruta, enligt den privatekonomiska experten Annika Creutzer: – Man ska inte bara följa med och ta vad bankerna säger, säger hon..

SVT - 09 jan 19 kl. 11:21

Svenska inkassojätten Alektum stoppas i Finland

Det svenska inkassojätten Alektum, med bas i Göteborg och verksamhet i 16 länder, får inte längre bedriva inkassoverksamhet i Finland. Bolaget har fått sitt tillstånd indraget efter en rad överträdelser av lagen. Det framgår av ett beslut som SVT tagit del av..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.