Mobil > Teknik

Wednesday, 23 January, 15:40

Liknande nyheter

Taggar: Färre, ungatill , Kronofogdenför , mobilräkningen
YA - 19 sep 18 kl. 10:51

Enkätundersökning: Färre unga dricker

Färre Skurupsungdomar dricker alkohol. Det visar den senaste enkätundersökningen bland elever i årskurs 7 till 9. Även bruket av narkotika har minskat samtidigt som allt färre unga röker..

NSD - 12 nov 12 kl. 10:31

Färre unga i fas 3

Den tidigare ökningen av antalet unga som hamnat i den så kallade sysselsättningsfas 3 har under hösten vänt ned. De långvarigt unga arbetslösa i det kritiserade programmet har minskat från 392 för två månader sedan till 337 i dag, enligt ett pressmeddelande från Arbetsförmedlingen..

Cornucopia - 31 dec 15 kl. 09:33

Hushållens skuldtillväxt större än hela BNP-ökningen

Hushållens skulder fortsätter öka i tredje kvartalet, och har på rullande helår ökat med mer än den svenska BNP-tillväxten. Vi får alltså ut mindre BNP-tillväxt än enbart hushållens skuldökning. Till det kommer skuldökningen hos t ex staten.

YLE - 23 jan 15 kl. 11:37

Tufft för unga på bostadsmarknaden

Unga har det svårare på bostadsmarknaden än tidigare. Den svåra ekonomiska situationen syns: hyresnivån är ett större problem för unga nu än för fem år sedan och kampen om bostäderna har blivit hårdare. Många unga måste anpassa sin ekonomi till bostadskostnaderna, och allt färre unga har råd att köpa egen bostad, visar undersökningen "Toiveet ja todellisuus- Nuorten asuminen 2014".

BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Allt fler pensionärer hotas av indrivning hos kronofogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

PrivataAffärer - 05 jul 18 kl. 06:00

Stor andel unga behöver hjälp med privatekonomin

Av unga kvinnor anser nästan 25 procent att de behöver hjälp för att klara av sin privatekonomi. Bland unga män är det bara 7 procent som anser att de behöver hjälp.  Den nyligen publicerade undersökningen Betalningsindikatorn, gjord av Demoskop på uppdrag av Lindorff, visar också att det finns skillnader mellan könen i den upplevda ekonomiska tryggheten senare i livet.

Dagensanalys.se - 27 jan 16 kl. 14:16

Ett nytt försök att få konsumenter att se reklam – betala deras mobilräkning

Betala fem dollar mindre på mobilräkningen, mot att se reklam varje gång du ”väcker” mobilen. Värt det eller inte? Det är Unlockd som i USA, tillsammans med Boost Mobile just testar denna lösning med tjänsten Boost Dealz.

BT - 18 mar 14 kl. 14:44

Datorn hindrar unga att begå brott

Kriminaliteten minskar kraftigt bland unga män, visar en ny undersökning. En orsak är att de sitter mer hemma framför datorn. Unga män födda 1985 lagfördes för betydligt färre brott mellan 15 och 19 år än män födda 1975 och 1965 gjorde.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Dagens unga: Väljer datorn framför alkohol

Ny siffror visar att allt färre unga dricker alkohol, skriver Svenska Dagbladet. Både flickor och pojkar dricker allt mindre, 42 procent av alla niondeklassare uppger att de har druckit alkohol enligt en undersökningen från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning. LÄS MER: Johanna, 15: "Det är inte jag som är tråkig – alkohol förstör liv" Det är det lägsta siffrorna på 70 år, och en halveringen under de senaste 15 åren.

YLE - 09 aug 16 kl. 12:07

Det går bra för de unga i Vasa med omnejd

Det finns stora regionala skillnader i hur unga vuxna mår. En majoritet av finländska unga mår bra, men en betydande del har också stött på problem under sin väg mot vuxenlivet. Omständigheterna i barndomen har ett klart samband med välbefinnandet senare.

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 1 timme sedan

Xiaomi visar prototyp på telefon med böjbar skärm i videoklipp

Den som eventuellt tvivlat på att Xiaomi skulle ha en telefon med böjbar skärm på gång kan sluta tvivla. Medgrundaren och vd:n Lin Bin har nu nämligen visat upp en prototyp i ett videoklipp..

Mobil - 1 timme sedan

Asus Zenfone Max Pro (M2) börjar säljas i Sverige

Telefonen med det otympliga namnet har flera egenskaper, som stort batteri och stock android, som gör den intressant, och nu kommer den till Sverige..

Mobil - 1 timme sedan

LG kan visa upp gestbaserat gränssnitt på MWC

MWC står för dörren (nåja, om en månad i alla fall) och inbjudningar till diverse event har börjat dyka upp. En av dem kommer från LG och den skvallrar om att man har någon form av gestbaserat gränssnitt på gång..

Mobil - 4 timmar sedan

Intervju: Högste chefen för Honor berättar om nystarten

På mer än ett sätt innebar lanseringen av Honor View 20 något av en nystart för Honor, globalt och kanske framförallt i Sverige..

Mobil - 6 timmar sedan

Fitbit släpper träningsarmband för företag

Fitbits fokus har legat på smartwatch-enheter den senaste tiden. Men nu har man faktiskt släppt ett par nya fitnessarmband. De är dock primärt avsedda för företag..

Mobil - 6 timmar sedan

Samsung lanserar minimal smartphonekamera

De nya smartphoneskärmarna ställer stora krav på kamerateknik som tar extremt lite plats i anspråk, och Samsung är tidigt ute med en kandidat..

Mobil - 21 timmar sedan

Första intrycket: Honor View 20 har skärm med kamera-ö

Den har bra prestanda, en baksida som reflekterar ljus på ett effektfullt sätt, 48-megapixels kamera men givetvis är det skärmen och hålet för kameran som drar uppmärksamhet till sig..

Mobil - 6 timmar sedan

Då får resten av Nokiamobilerna Android 9.0 Pie

HMD Global har lovat att samtliga av deras Androidmobiler ska få Android 9.0 Pie. Nu har de berättat om tidtabellen för de som återstår..

Mobil - Igår: 14:37

Samsung ger äldre smartwatch-enheter flera nya funktioner

Samsung har inte glömt bort sina äldre smartwatch-enheter. Nu rullar man nämligen ut fullspäckade uppdateringar till både Gear S3 och Gear Sport..

Mobil - Igår: 14:35

”Sista Iphonemodellen med LCD-skärm släpps i höst”

Enligt källor med insyn i Apples produktionsplaner så kommer den sista Iphonemodellen med LCD-skärm att lanseras i höst. Därefter sägs Apple gå över helt och hållet till OLED-skärmar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.