Expressen > Nyheter

Monday, 19 November, 06:26

Expressen - 23 okt 18 kl. 08:22

Brandmännen ställde upp – ska betala extra skattI somras ställde de upp och släckte skogsbränder.Nu ska räddningspersonalen förmånsbeskattas för kost och logi, skriver Aftonbladet.– Vi lämnade familjer och semester för att hjälpa Sverige i kris. Nu ska vi förmånsbeskattas för våra nätter borta och för den kalla mat vi fick äta i knät under sena nätter, säger en av de drabbade till tidningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Aftonbladet, Sverige

Dela artikeln

65535 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brandmännen, ställdeupp ska , betalaextra , skatt
DalaDemokraten - 11 dec 17 kl. 18:00

Första hjälpen-avtalet har upphört: "Brandmännen räddade mitt liv!"

Avtalet om första hjälpen-larm har upphört att gälla. Det innebär att räddningstjänsten i bland annat Gagnef inte längre får alla larm som gäller bröstsmärta, andningsbesvär och allergiska besvär – trots att kommunen är beredd att betala för det. – Jag har inte gett upp, utan hoppas på en lösning, deklarerar Gagnefs kommunalråd Irene Homman (S)..

Dalarnas tidningar - 11 dec 17 kl. 18:00

Första hjälpen-avtalet har upphört: "Brandmännen räddade mitt liv!"

Avtalet om första hjälpen-larm har upphört att gälla. Det innebär att räddningstjänsten i bland annat Gagnef inte längre får alla larm som gäller bröstsmärta, andningsbesvär och allergiska besvär – trots att kommunen är beredd att betala för det. – Jag har inte gett upp, utan hoppas på en lösning, deklarerar Gagnefs kommunalråd Irene Homman (S)..

YLE - 17 maj 13 kl. 06:00

Äldre brandmän blir en svår nöt att knäcka

Kan en 63-årig brandman ha rökdykaruppdrag? Kravet på brandmännen idag är att de svarar ja på den frågan och dessutom klarar de årliga test som krävs i sammanhanget för att kompetensen ska godkännas. - Mera pengar behövs.

Barometern - 06 aug 14 kl. 15:52

Skickar sju brandmän till Sala

Oskarshamn, Vimmerby, Hultsfred, Mönsterås och Högsby skickar sju brandmän till skogsbranden i Västmanland. – Med anledning av den rapportering som når oss om branden i Sala har jag haft en dialog med chefen på räddningstjänsten i Oskarshamn, Morgan Ohlsson, säger Yvonne Bergvall (S ) ordförande för utskottet för folkhälsa och samhällsskydd.
– Vi är överens om att i ett inledningsskede skicka totalt 7 brandmän, varav 4-5 kommer från Oskarshamns räddningstjänst.

Västerbottens Folkblad - 15 apr 16 kl. 15:23

Brandmän vann mot kommunen

Brandmän i Vännäs vann en tvist mot Vännäs kommun, som tvingas betala dyrt. Brandmännen företräddes av Brandmännens riksförbund. Facket argumenterade för att Vännäsbrandmännens förhöjda ersättning på bland annat helger skulle gälla per påbörjad timma och inte för faktiskt arbetad tid.

BT - 07 jan 15 kl. 17:52

Räddade ung kvinna ur iskalla vattnet i Viskan- brandmän hjältar

Kvinnan hade legat i Viskan i flera minuter när brandmännen kom till platsen. De kastade sig i det iskalla vattnet – och drog upp henne. Det räddade sannolikt kvinnans liv.

BT - 07 jan 15 kl. 17:52

Brandmän hjältar - räddade ung kvinna ur iskalla vattnet i Viskan

Kvinnan hade legat i Viskan i flera minuter när brandmännen kom till platsen. De kastade sig i det iskalla vattnet – och drog upp henne. Det räddade sannolikt kvinnans liv.

YLE - 30 okt 17 kl. 07:03

Bil körde mot rött och fällde lyktstolpe i Borgå: ”Bilister litar för mycket på sin förkörsrätt”

Räddningsverket i Östra Nyland sysselsattes av en trafikolycka i närheten av Gammelbacka natten till måndagen. Dessutom fick brandmännen släcka en möjligen anlagd eldsvåda i Ölstens..

Västerbottens Folkblad - 07 okt 16 kl. 20:00

Vi får betala för att jobba

Under vintern gör kylan att det blir dyrare för brandmännen att använda bilen i tjänsten. Ändå får de ingen ersättning för det. Det skriver fem deltidsbrandkårer i Umeå.

Trelleborgs Allehanda - 05 dec 13 kl. 09:46

Brandmän spänner musklerna

Foto: Fanny Nyberg
För fjärde året i rad har Trelleborgs brandmän slängt av sig kläderna och gjort en kalender. I år hoppas de på rekordförsäljning.
Sedan försäljningen av brandmanskalendern startade i samband med julskyltningen har drygt 100 kalendrar gått åt.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Barbro, 70, fick amputera – när läkarna inte lyssnade

Barbro Månsson, 70, hade svår värk i fötterna under flera år – och sökte upprepade gånger hjälp på vårdcentralen.Men någon utredning gjordes aldrig.När hon till slut fick vård var det försent.

Expressen - 1 timme sedan

Detonation i trapphus i Stockholm

En detonation har inträffat i ett trapphus på Mariatorget i centrala Stockholm.Platsen undersöks av kriminaltekniker och bombtekniker.Ingen person har skadats..

Expressen - 2 timmar sedan

Bankbox sprängd vid torg

En bankbox har sprängts vid Stora torget i Skänninge i Mjölby kommun, rapporterar flera medier. Boxen används av företag för att lämna in pengar..

Expressen - 3 timmar sedan

Man sköts och knivskars i Nacka

En man har skjutits och knivskurits i Nacka, uppger polisen i region Stockholm. Larmet kom till 23.06 och mannen fördes med ambulans till sjukhus..

Expressen - 3 timmar sedan

NK:s julskyltning får liv – med hjälp av ny app

Under söndagen avtäcktes varuhuset NK:s julskyltning.Samtidigt lanserades en app med vilken figurerna i skyltningen kommer till liv..

Expressen - 3 timmar sedan

Sju till åtta personer i bråk – kvinna skadad

Ett bråk har ägt rum mellan två grupperingar i Vällingby utanför Stockholm, skriver Aftonbladet.Polisen berättar för tidningen att sju till åtta personer har varit inblandade i bråket, och att tillhyggen ska ha använts.En kvinna hittades skadad men vid medvetande och fördes till sjukhus med ambulans..

Expressen - 4 timmar sedan

Här tvingas boende fly monstervågor på Teneriffa

Jättevågor har drabbat svenskfavoriten Teneriffa på Kanarieöarna, skriver Sky News.Vågorna har blivit upp till sex meter höga och har orsakat stora skador.39 personer har evakuerats och tvingats lämna sina hem..

Expressen - 5 timmar sedan

Bilderna som visar förödelsen i Kalifornien

76 människor har förlorat sina liv och över 1200 saknas på grund av skogsbränderna i Kalifornien.Här är bilderna som visar förödelsen..

Expressen - 5 timmar sedan

Prinsessans stora kärlekslycka – kan snart förlova sig med nya killen

Prinsessan Eugenie, 28, gifte sig nyligen med kärleken Jack Brooksbank, 32.Nu har Eugenies äldre syster Beatrice, 30, träffats av Amors pilar. Enligt Daily Mail har prinsessan nämligen blivit blixtförälskad i en 34-årig fastighetsmiljonär – och en förlovning kan vara nära.

Expressen - 6 timmar sedan

Sommarens torka ger brist på julgranar

Sommarens torka slog hårt mot julgransodlarna.Årets julgranar blir mindre än vanligt – och på sikt riskerar det att bli granbrist i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.