Expressen > Nyheter

Wednesday, 24 April, 18:35

Expressen - 23 okt 18 kl. 08:22

Brandmännen ställde upp – ska betala extra skattI somras ställde de upp och släckte skogsbränder.Nu ska räddningspersonalen förmånsbeskattas för kost och logi, skriver Aftonbladet.– Vi lämnade familjer och semester för att hjälpa Sverige i kris. Nu ska vi förmånsbeskattas för våra nätter borta och för den kalla mat vi fick äta i knät under sena nätter, säger en av de drabbade till tidningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Aftonbladet, Sverige

Dela artikeln

65535 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brandmännen, ställdeupp ska , betalaextra , skatt
DalaDemokraten - 11 dec 17 kl. 18:00

Första hjälpen-avtalet har upphört: "Brandmännen räddade mitt liv!"

Avtalet om första hjälpen-larm har upphört att gälla. Det innebär att räddningstjänsten i bland annat Gagnef inte längre får alla larm som gäller bröstsmärta, andningsbesvär och allergiska besvär – trots att kommunen är beredd att betala för det. – Jag har inte gett upp, utan hoppas på en lösning, deklarerar Gagnefs kommunalråd Irene Homman (S)..

Dalarnas tidningar - 11 dec 17 kl. 18:00

Första hjälpen-avtalet har upphört: "Brandmännen räddade mitt liv!"

Avtalet om första hjälpen-larm har upphört att gälla. Det innebär att räddningstjänsten i bland annat Gagnef inte längre får alla larm som gäller bröstsmärta, andningsbesvär och allergiska besvär – trots att kommunen är beredd att betala för det. – Jag har inte gett upp, utan hoppas på en lösning, deklarerar Gagnefs kommunalråd Irene Homman (S)..

YLE - 17 maj 13 kl. 06:00

Äldre brandmän blir en svår nöt att knäcka

Kan en 63-årig brandman ha rökdykaruppdrag? Kravet på brandmännen idag är att de svarar ja på den frågan och dessutom klarar de årliga test som krävs i sammanhanget för att kompetensen ska godkännas. - Mera pengar behövs.

Barometern - 06 aug 14 kl. 15:52

Skickar sju brandmän till Sala

Oskarshamn, Vimmerby, Hultsfred, Mönsterås och Högsby skickar sju brandmän till skogsbranden i Västmanland. – Med anledning av den rapportering som når oss om branden i Sala har jag haft en dialog med chefen på räddningstjänsten i Oskarshamn, Morgan Ohlsson, säger Yvonne Bergvall (S ) ordförande för utskottet för folkhälsa och samhällsskydd.
– Vi är överens om att i ett inledningsskede skicka totalt 7 brandmän, varav 4-5 kommer från Oskarshamns räddningstjänst.

Västerbottens Folkblad - 15 apr 16 kl. 15:23

Brandmän vann mot kommunen

Brandmän i Vännäs vann en tvist mot Vännäs kommun, som tvingas betala dyrt. Brandmännen företräddes av Brandmännens riksförbund. Facket argumenterade för att Vännäsbrandmännens förhöjda ersättning på bland annat helger skulle gälla per påbörjad timma och inte för faktiskt arbetad tid.

Skånskan - 05 dec 18 kl. 05:00

Sörf missade betala in pensioner

ystad Räddningstjänsten går med underskott efter att ha missat betala in fyra miljoner kronor i avtalspension för fyra yttre befäl.
– Det drabbar inte verksamheten, intygar Lars-Gösta Andersson, biträdande räddningschef för Sydöstra Skånes räddningstjänstförbund, Sörf.Han har fått besked från räddningstjänstförbundet att det ska återställa pengarna.

BT - 07 jan 15 kl. 17:52

Räddade ung kvinna ur iskalla vattnet i Viskan- brandmän hjältar

Kvinnan hade legat i Viskan i flera minuter när brandmännen kom till platsen. De kastade sig i det iskalla vattnet – och drog upp henne. Det räddade sannolikt kvinnans liv.

BT - 07 jan 15 kl. 17:52

Brandmän hjältar - räddade ung kvinna ur iskalla vattnet i Viskan

Kvinnan hade legat i Viskan i flera minuter när brandmännen kom till platsen. De kastade sig i det iskalla vattnet – och drog upp henne. Det räddade sannolikt kvinnans liv.

YLE - 30 okt 17 kl. 07:03

Bil körde mot rött och fällde lyktstolpe i Borgå: ”Bilister litar för mycket på sin förkörsrätt”

Räddningsverket i Östra Nyland sysselsattes av en trafikolycka i närheten av Gammelbacka natten till måndagen. Dessutom fick brandmännen släcka en möjligen anlagd eldsvåda i Ölstens..

Västerbottens Folkblad - 07 okt 16 kl. 20:00

Vi får betala för att jobba

Under vintern gör kylan att det blir dyrare för brandmännen att använda bilen i tjänsten. Ändå får de ingen ersättning för det. Det skriver fem deltidsbrandkårer i Umeå.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Regeringen i hemligt möte om svenska barnen i Syrien

Rädda barnen har haft ett hemligt möte med två svenska ministrar om barnen till IS-stridande i norra Syrien. Det skriver Aftonbladet.  – Vi uppfattar det som att de nu har samma ambition som vi, att de här barnen ska tas hem till Sverige, säger Ola Mattsson, Sverigechef på Rädda banen, till tidningen.

Expressen - 15 minuter sedan

Dokument: Swedbank bröt mot penningtvättslagen

Swedbanks högriskkunder utlöste 42 larm om penningtvätt i bankens interna system.Men banken rapporterade inget av dem till polisen.Det visar ett hemligt dokument från Finansinspektionen som SvD tagit del av..

Expressen - 30 minuter sedan

Turister från Senegal kräver skadestånd av Sverige

Drömresan till släkten i Malmö förvandlades till en nio veckor lång mardröm som kulminerade i en dyr utvisning.Nu kräver Ibra Lo och Pape Matar Fall, som kom med turistvisum, att Sverige betalar skadestånd.– Migrationsverkets beslut var fel och de har rätt till ersättning, säger brödernas juridiska ombud Daniel Carnestedt till nyhetsbyrån Siren..

Expressen - 1 timme sedan

Prins Daniel present – fotbollströjor till barnen

Den idrottsintresserade prins Daniel besökte på onsdagen Svenska fotbollsförbundet i Solna.På plats fick han två stycken blågula fotbollströjor att ta med hem till barnen, prinsessan Estelle och prins Oscar..

Expressen - 1 timme sedan

Minsta avståndet mellan M och KD på 40 år

Kristdemokraterna har nästan fördubblat sitt stöd sedan valet och ligger nu på 12 procent i DN/Ipsos aprilmätning.  Inte i mätseriens 40 år långa historia har avståndet mellan KD och M varit mindre än nu. .

Expressen - 2 timmar sedan

Hot, utpressning och försök till kidnappning före tragedin

De förlorade tre av sina fyra barn i terrorattentatet när familjen var på semester.Men det här är inte första gången som danske miljardären Anders Holch Povlsen, 46, drabbas av svåra händelser.Tidigare har familjen utsatts för hot, utpressning och kidnappningsförsök.

Expressen - 2 timmar sedan

En person hittad död – polisen misstänker mord

En person har hittats död på ett hotellhem i Ulvsunda, i västra Stockholm, skriver polisen på sin hemsida. Polisen har gripit en person och har inlett en förundersökning om mord. .

Expressen - 2 timmar sedan

Kammarrätten säger ja till böneutrop

De omdiskuterade böneutropen från en moské i Växjö får fortsätta. Det står klart i en dom från kammarrätten i Göteborg, som kommit fram till att polisens beslut att tillåta böneutropen var korrekt..

Expressen - 3 timmar sedan

Melitas kritik mot polisen – efter väninnans död

I början på 2000-talet tog 16-åriga Danguole sitt liv efter att hon tvingats till prostitution i Malmö. Utredaren Bo Lundqvist lyckades inte gripa någon för hennes död och i SVT-serien Josefsson ställs han mot väggen av Danguoles vän Melita – nästan 20 år efter det tragiska dödsfallet.– Jag tror ändå om han hade grävt djupare hade han kunnat göra något, säger Melita i programmet..

Expressen - 3 timmar sedan

Totalstopp på E6 söder om Halmstad

Det är totalstopp för trafiken på E6 i norrgående riktning i höjd med Gullbranna söder om Halmstad. Flera bilar är inblandade, enligt polisen. Skadeläge är oklart.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.