Nyan > Svenskfinland

Monday, 22 April, 22:56

Nyan - 23 okt 18 kl. 08:20

Uppåt för ÅlandsbankenÅlandsbankens rörelseresultat steg med 12 procent under årets första nio månader, trots stramare regelverk, högre stabilitetsavgift och en svag krona.
Ålandsbankens vd Peter Wiklöf kommenterar resultatet så här: – Under årets första nio månader har vi förbättrat rörelseresultatet med 12 procent till 21,9 miljoner euro. Vi uppnår detta resultat trots en omfattande implementering av nya regelverk, en kraftigt höjd stabilitetsavgift och en klart svagare svensk krona, som påverkar både våra affärsvolymer och vårt resultat negativt. För några år sedan var Ålandsbanken först i Norden att som bank inleda samarbeten med nya fintech-bolag. Vårt första samarbete var tillsammans med bolaget Dreams Nordic.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålandsbanken, Peter Wiklöf, Norden, Dreams Nordic, Kv3, Kv2, Ålandsbanken Abp, ROE, LCR, Skogberg, Nyan

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppåt för Ålandsbanken
Nyan - 21 okt 17 kl. 09:04

Kronofogden frös Allra- konton i Ålandsbanken

Kronofogden i Sverige har fryst drygt 55 miljoner kronor på två konton som Allras häktade vd och grundare Alexander Ernstberger har i Ålandsbanken. Bankens vd Peter Wiklöf har noterat den stora mediala uppmärksamheten.
De frysta kontona i Ålandsbanken är det senaste i historien om fondbolaget Allra och de cirka 130 000 svenska pensionssparare som misstänks ha blivit blåsta på flera hundra miljoner kronor efter att de placerat sina premiepensionspengar hos Allra.

YLE - 29 okt 12 kl. 15:29

Ålandsbanken säger upp 30

Ålandsbanken minskar sin personal med 30 heltidstjänster. Samarbetsförhandlingarna på dotterbolaget Crosskey Banking Solutions och Ålandsbankens svenska filial är nu klara. Crosskey, som har verksamhet i Finland och Sverige skär ner cirka 20 tjänster medan tio jobb går förlorade på Ålandsbanken i Sverige.

Nyan - 12 aug 15 kl. 21:10

Wiklöf utökar ägande i Ålandsbanken

I går köpte Wiklöf Holding Ab 30 000 B-aktier och med det blev aktiebolagets ägande större än tio procent. Hela Wiklöfkoncernen har en längre tid ägt runt tjugo procent av aktierna i banken.
Wiklöf Holding köpte igår 30 000 B-aktier i Ålandsbanken.

Nyan - 05 maj 17 kl. 13:45

Ålandsbanken övertar fonder av kritiserat bolag

Ålandsbanken tar över det kritiserade bolaget Allras fonder inom det svenska premiepensionssystemet.
Det första steget blir att Ålandsbanken tar över kapitalförvaltningen i Allras fonder. Senare sker ett kontrollerat fondbyte av Allras fondkapital till Ålandsbankens motsvarande fonder.

HBL - 07 feb 13 kl. 09:17

Finansinspektionen varnade Ålandsbanken

Finansinspektionen (FI) har gett Ålandsbanken en offentlig varning för försummelser i förvaringen av kundmedel och av bestämmelserna om säkerställande av internkontroll.Enligt FI skedde försummelserna mellan september 2009 och november 2011. FI upptäckte dem i samband med inspektionen av transaktionsrapporteringen våren 2012.

DI - 20 aug 14 kl. 06:44

Electrolux: Ålandsbanken höjer rekommendationen

Vitvarukoncernen Electrolux får rekommendationen höjd till köp från neutral. Det framgår av en analys från Ålandsbanken. Höjningen kommer efter att AHAM-data för juli återigen visat på styrka.

Nyan - 10 jul 15 kl. 14:37

Ålandsbanken förbättrar sitt resultat

Ålandsbankens rörelseresultat är väsentligt bättre än föregående år. Rörelseresultatet för första halvåret uppgår preliminärt till cirka 17,3 miljoner euro. Den 16 mars 2015, i samband med att Ålandsbankens årsredovisning för 2014 publicerades, offentliggjordes bankens framtidsutsikter för 2015.

Nyan - 31 maj 16 kl. 08:56

Ålandsbanken kommenterar inte Tore-rykte

Igår nåddes Nya Åland från flera håll av rykten som gjorde gällande att Tore Davengårdh, chefredaktör för Ålandsbankens tidning "En fantastisk partner" fått sparken.

Bakgrunden till att Davegårdh skulle ha fått gå är att han svarat på ett mejl från en kund som var kritisk till att det endast fanns män i tidningen på följande sätt: ”att verksamheten bedrivs av män är inte självklart en nackdel. Det hänger samman med att kvinnor, tyvärr, inte är lika tilltalade och engagerade inom finansbranschen.

Sydsvenskan - 05 maj 17 kl. 10:57

Ålandsbanken tar över Allra-fonder

Ålandsbanken Fondbolag tar över Allras fonder, sedan parterna träffat en överenskommelse. "Till att börja med tar Ålandsbanken över förvaltningen av kapitalet i Allras fonder. Senare sker ett kontrollerat fondbyte av Allras fondkapital till Ålandsbanken.

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 17 kl. 10:57

Ålandsbanken tar över Allra-fonder

Ålandsbanken Fondbolag tar över Allras fonder, sedan parterna träffat en överenskommelse. "Till att börja med tar Ålandsbanken över förvaltningen av kapitalet i Allras fonder. Senare sker ett kontrollerat fondbyte av Allras fondkapital till Ålandsbanken.

Nyan - 08 sep 17 kl. 09:47

Ålandsbanken vann avtalstvist

RS-avtalet mellan Ålandsbanken och ett par som byggt parhuslägenheter i Jomala Kalmarnäs är giltigt.
Det har tingsrätten kommit fram till efter att paret yrkat på att rätten skulle ogiltigförklara avtalet som ingicks med Ålandsbanken 2012. Ett RS-avtal reglerar bostadsköparens intressen under byggnadsfasen, till exempel om byggherren drabbas av ekonomiska svårigheter eller om bygget inte slutförs.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

ÅU förlängde förlustfri svit – slog TPS

FOTBOLL. I och med måndagens seger hemma mot TPS är Åland United fortfarande obesegrat i årets Damliga. Matchen spelades på WHA konstgräs och slutresultatet skrevs 1-0, efter ett tidigt mål av ÅU:s Emelie Johansson.

Nyan - 6 timmar sedan

Backaliden borta 2-3 månader

FOTBOLL. I lördagens hemmapremiär mot RoPS tvingades IFK Mariehamns Gustaf Backaliden utgå på grund av skada. .

Nyan - 9 timmar sedan

Ny singel med Lamori

Åländska bandet Lamori har släppt singeln ”Born to Lose” från det kommande albumet Neo Noir. Born to Lose hittas på streaming-tjänster över hela världen och även som musikvideo på Youtube. Albumet, som släpps senare i år, spelades in i Montale-Agliana utanför Florens i Italien, där skivbolaget finns, sommaren 2018.

Nyan - 11 timmar sedan

Båt med motorhaveri fick bogseringshjälp

En privatbåt som varit ute på havet fick fel på motorn i höjd med Högsten utanför Eckerö sent på lördagskvällen. Man var då på väg in mot land efter en dag på havet. Sjöräddningens Rescue Lion fick rycka ut från stationen i Eckerö och bogsera båten mot land.

Nyan - 11 timmar sedan

Berusad person störde i centrum

Polisen blev kallad till Norragatan i Mariehamn under natten till måndagen där en berusad person störde boende. Polisen hittade personen i en källarvåning och avvisade hen från platsen, skriver man i ett pressmeddelande. En bilförare i Mariehamn fick en ordningsbot på 70 euro.

Nyan - Igår: 13:49

Michael Björklund med i ny tv-serie

En dag i våra liv heter svenska Yles nya programserie där två offentliga personer med liknande karriärsval träffas. I seriens andra avsnitt åker åländske Michael Björklund på pizzaäventyr med kock-kollegan Lotten Lindborg-Suhonen. Svenska Yle skriver att de där träffar världens bästa pizzabagare som inte pratar något annat språk än italienska.

Nyan - Igår: 10:58

Fortkörare fick böter

Under natten till söndagen gjorde polisen hastighetsövervakningar i trafiken i Finström, Hammarland och Jomala. En person körde 116 på en 90-sträcka och fick därför böter, meddelar polisen. Polisen hade också en trafikkontroll för alkotest i Finström.

Nyan - Igår: 10:52

Person misstänkt för misshandel

Ordningsvakter på ett utskänkningsställe i Mariehamn anmälde till polisen att de gripit en stökig gäst under natten till söndagen. Polisen upprättade en anmälan om misstänk misshandel och motstånd mot person som upprätthåller ordningen. Personen fick övernatta på polisstationen, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Nyan - I förrgår: 19:27

IFK vann enkelt – trots en man mindre

FOTBOLL. Trots att IFK Mariehamn tvingades spela med en man mindre under stora delar av lördagens hemmapremiär lyckades man ändå besegra fjolårstvåan RoPS Bara 26 minuter in i matchen fick IFK-mittfältaren Robert ”Robbie” Crawford rött kort, efter en hög och farlig – men ändå oavsiktlig – spark mot en motståndare.
Trots utvisningen vann IFK ändå mot RoPS med 2-0.

Nyan - I förrgår: 18:17

Körde grovt rattfull utan körkort

Polisen fick in en anmälan om eventuellt rattfylleri i Mariehamn under lördagen. När man hittade fordonet blåste föraren 1,93 promille. Dessutom saknade hen körkort.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.