Nyan > Svenskfinland

Monday, 19 November, 06:56

Nyan - 23 okt 18 kl. 08:20

Uppåt för ÅlandsbankenÅlandsbankens rörelseresultat steg med 12 procent under årets första nio månader, trots stramare regelverk, högre stabilitetsavgift och en svag krona.
Ålandsbankens vd Peter Wiklöf kommenterar resultatet så här: – Under årets första nio månader har vi förbättrat rörelseresultatet med 12 procent till 21,9 miljoner euro. Vi uppnår detta resultat trots en omfattande implementering av nya regelverk, en kraftigt höjd stabilitetsavgift och en klart svagare svensk krona, som påverkar både våra affärsvolymer och vårt resultat negativt. För några år sedan var Ålandsbanken först i Norden att som bank inleda samarbeten med nya fintech-bolag. Vårt första samarbete var tillsammans med bolaget Dreams Nordic.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålandsbanken, Peter Wiklöf, Norden, Dreams Nordic, Kv3, Kv2, Ålandsbanken Abp, ROE, LCR, Skogberg, Nyan

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppåt för Ålandsbanken
Nyan - 21 okt 17 kl. 09:04

Kronofogden frös Allra- konton i Ålandsbanken

Kronofogden i Sverige har fryst drygt 55 miljoner kronor på två konton som Allras häktade vd och grundare Alexander Ernstberger har i Ålandsbanken. Bankens vd Peter Wiklöf har noterat den stora mediala uppmärksamheten.
De frysta kontona i Ålandsbanken är det senaste i historien om fondbolaget Allra och de cirka 130 000 svenska pensionssparare som misstänks ha blivit blåsta på flera hundra miljoner kronor efter att de placerat sina premiepensionspengar hos Allra.

YLE - 29 okt 12 kl. 15:29

Ålandsbanken säger upp 30

Ålandsbanken minskar sin personal med 30 heltidstjänster. Samarbetsförhandlingarna på dotterbolaget Crosskey Banking Solutions och Ålandsbankens svenska filial är nu klara. Crosskey, som har verksamhet i Finland och Sverige skär ner cirka 20 tjänster medan tio jobb går förlorade på Ålandsbanken i Sverige.

Nyan - 12 aug 15 kl. 21:10

Wiklöf utökar ägande i Ålandsbanken

I går köpte Wiklöf Holding Ab 30 000 B-aktier och med det blev aktiebolagets ägande större än tio procent. Hela Wiklöfkoncernen har en längre tid ägt runt tjugo procent av aktierna i banken.
Wiklöf Holding köpte igår 30 000 B-aktier i Ålandsbanken.

Nyan - 05 maj 17 kl. 13:45

Ålandsbanken övertar fonder av kritiserat bolag

Ålandsbanken tar över det kritiserade bolaget Allras fonder inom det svenska premiepensionssystemet.
Det första steget blir att Ålandsbanken tar över kapitalförvaltningen i Allras fonder. Senare sker ett kontrollerat fondbyte av Allras fondkapital till Ålandsbankens motsvarande fonder.

HBL - 07 feb 13 kl. 09:17

Finansinspektionen varnade Ålandsbanken

Finansinspektionen (FI) har gett Ålandsbanken en offentlig varning för försummelser i förvaringen av kundmedel och av bestämmelserna om säkerställande av internkontroll.Enligt FI skedde försummelserna mellan september 2009 och november 2011. FI upptäckte dem i samband med inspektionen av transaktionsrapporteringen våren 2012.

DI - 20 aug 14 kl. 06:44

Electrolux: Ålandsbanken höjer rekommendationen

Vitvarukoncernen Electrolux får rekommendationen höjd till köp från neutral. Det framgår av en analys från Ålandsbanken. Höjningen kommer efter att AHAM-data för juli återigen visat på styrka.

Nyan - 10 jul 15 kl. 14:37

Ålandsbanken förbättrar sitt resultat

Ålandsbankens rörelseresultat är väsentligt bättre än föregående år. Rörelseresultatet för första halvåret uppgår preliminärt till cirka 17,3 miljoner euro. Den 16 mars 2015, i samband med att Ålandsbankens årsredovisning för 2014 publicerades, offentliggjordes bankens framtidsutsikter för 2015.

Nyan - 31 maj 16 kl. 08:56

Ålandsbanken kommenterar inte Tore-rykte

Igår nåddes Nya Åland från flera håll av rykten som gjorde gällande att Tore Davengårdh, chefredaktör för Ålandsbankens tidning "En fantastisk partner" fått sparken.

Bakgrunden till att Davegårdh skulle ha fått gå är att han svarat på ett mejl från en kund som var kritisk till att det endast fanns män i tidningen på följande sätt: ”att verksamheten bedrivs av män är inte självklart en nackdel. Det hänger samman med att kvinnor, tyvärr, inte är lika tilltalade och engagerade inom finansbranschen.

Sydsvenskan - 05 maj 17 kl. 10:57

Ålandsbanken tar över Allra-fonder

Ålandsbanken Fondbolag tar över Allras fonder, sedan parterna träffat en överenskommelse. "Till att börja med tar Ålandsbanken över förvaltningen av kapitalet i Allras fonder. Senare sker ett kontrollerat fondbyte av Allras fondkapital till Ålandsbanken.

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 17 kl. 10:57

Ålandsbanken tar över Allra-fonder

Ålandsbanken Fondbolag tar över Allras fonder, sedan parterna träffat en överenskommelse. "Till att börja med tar Ålandsbanken över förvaltningen av kapitalet i Allras fonder. Senare sker ett kontrollerat fondbyte av Allras fondkapital till Ålandsbanken.

Nyan - 08 sep 17 kl. 09:47

Ålandsbanken vann avtalstvist

RS-avtalet mellan Ålandsbanken och ett par som byggt parhuslägenheter i Jomala Kalmarnäs är giltigt.
Det har tingsrätten kommit fram till efter att paret yrkat på att rätten skulle ogiltigförklara avtalet som ingicks med Ålandsbanken 2012. Ett RS-avtal reglerar bostadsköparens intressen under byggnadsfasen, till exempel om byggherren drabbas av ekonomiska svårigheter eller om bygget inte slutförs.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

”Värsta möjliga för oss”

Landskapsregeringen har beslutat att inte längre upphandla färskvarutransporterna till skärgården. I stället ska nu skärgårdsbutikerna själva ta över transporterna efter nyår.
På fredagen höll infrastruktur- och trafikminister Mika Nordberg (MSÅ) ett möte med butiksföreståndarna.

Nyan - 10 timmar sedan

Församlingsvalet i Mariehamn är klart

En jämn ström församlingsmedlemmar besökte vallokalen i S:t Görans församlingshem i Mariehamn för att ge sina röster i kyrkovalet på söndagsförmiddagen.
En av dem är Jim Tommiska som röstat i de två senaste valen av kyrkofullmäktige. – Kyrkan står för bra värderingar, därför vill jag rösta i valet, säger han.

Nyan - 14 timmar sedan

Jenny Fellman uttagen till världscupen

SKIDSKYTTE. Åländska Jenny Fellman är klar för världscupen.
Beskedet fick hon tidigare i dag, söndag.

Nyan - 15 timmar sedan

IFK hockey är seriesegrare

ISHOCKEY. IFK Mariehamn hockey har vunnit sin division 3-zon.
Det efter att ha besegrat Östervåla IF i seriefinalen.

Nyan - 16 timmar sedan

Succérace på ny bana

MOTORSPORT. Backracet har länge varit en självklar tradition bland åländska motorsportare. Nu har tävlingen bytt kommun, men ångar ändå på som vanligt.

Nyan - 19 timmar sedan

Narkotikapåverkad förare greps

Polisen tipsades under lördagskvällen om en bil som körde konstigt längs Önningebyvägen. Tipsaren stannade för att ringa upp polisen och kunde därför inte se vart den aktuella bilen åkte. Polisen uppger att en patrull senare hittade bilen och föraren på dennes hemadress.

Nyan - 19 timmar sedan

Konstmuseet har fått ett eget barnrum

Busisrummet är barnens eget rum på Konstmuseet. – Busis gör saker på sitt eget sätt, och här kan barnen hälsa på, säger intendent Heidi Berthén.
I museets barnrum bor Busis.

Nyan - Igår: 10:53

De firar Lettland som fyller 100 år på söndag

På Ålands museum uppmärksammar man Lettlands 100-års jubileum på söndag.
På söndag, den 18 november, firar Lettland 100 år. Ålands museum, Mariehamns stad och Nordens Institut på Åland uppmärksammar jubileet med festligheter på söndag.

Nyan - Igår: 09:42

Eftersöksjägare avlivade skadat rådjur

Polisen larmades om ett skadat rådjur i Saltvik på fredagskvällen. rådjuret hade sannolikt blivit påkört under fredagskvällen. Polisen kontaktade eftersöksjägare som kom till platsen och avlivade det skadade djuret.

Nyan - Igår: 09:14

Drogpåverkad bilist stoppad i Mariehamn

Polisen stoppade en cannabispåverkad bilist i Mariehamn under natten mot lördagen. Personen stannades för en trafikkontroll och blåste 0,0 promille i polisens alkometer. Narkotikatestet gav däremot utslag för cannabis.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.