SR > Kultur

Sunday, 18 November, 03:33

SR - 23 okt 18 kl. 07:30

Fotografier som fångar polariserade bilder av NordenNordens största fotografkollektiv "Moment" ställer ut på Västerbottens museum..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Norden, Moment, Västerbottens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fotografiersom , fångar, polariserade, bilderav , Norden
SVT - 27 jan 11 kl. 14:34

De vill ha information om gamla fotografier

JÖNKÖPINGSNYTT. Jönköpings läns museum hoppas få hjälp av allmänheten för att få information om gamla fotografier. Det handlar om bilder på Jönköpings livliga affärsliv som finns i museiarkivet.

YLE - 05 okt 14 kl. 05:57

Finns det fotografier i framtiden?

Finns det en efterfrågan på fotografier också i framtiden, och hur ser bildjournalistikens framtid ut? Det här diskuterades på ett seminarium som Fimage ordnade. Åsikterna varierar beroende på perspektiv och vilken lins man tittar genom.

YLE - 21 okt 15 kl. 18:13

Unika bilder av Cartier-Bressen ställs ut

På Konstmuseet Ateneum öppnas den 23 oktober en omfattande retrospektiv utställning med verk av Henri Cartier-Bresson (1908-2004). I utställningen ingår cirka 300 fotografier samt arkivmaterial som vittnar om inte bara Cartier-Bressons konstnärliga begåvning och förmåga som fotograf, utan också den djupa respekt för humanitet som är kännetecknande för hans livsverk. Henri Cartier-Bresson var en av 1900-talets mest betydande fotografer.

Cornucopia - 05 okt 18 kl. 14:26

Överdomstol: Tillåtet för tidningar att sno aktuella bilder publicerade på Internet

Patent- och marknadsöverdomstolen konstaterar i sin dom i Sara Skyttedal vs DN-ärendet att tidningar har rätt att sno bilder publicerade på Internet, utan att betala någon ersättning till upphovsmannen, om de berör någon aktuell nyhet. Publicerar du foton på en blogg eller i sociala medier, som skildrar en aktuell händelse får tidningar alltså sno dessa och publicera utan ersättning till dig.
Sara Skyttedal.

Dalarnas tidningar - 29 apr 16 kl. 11:04

Darby "Old Hag" Lahger från Mora fångar den mörka naturen i sina bilder

Dimma, mörker, skog och natur. Det är ständigt återkommande motiv i Darby Lahgers fotografier. Hon har fotograferat länge, men har inte gjort sina bilder offentliga tidigare.

BLT - 20 maj 11 kl. 15:25

Hudnära berättande i bilder

Hon hukar inte för sanningen och söker medvetet de obekväma svaren. Också de som är riktigt smärtsamma. Sanna Sjöswärd är bildjournalisten som återvänder för att se hur det gick för människorna bakom rubrikerna.

YLE - 17 apr 14 kl. 04:55

50 bilder från Vasas 50-tal

"Vyer som var" - så heter en utställning av amatörfotografen Karl Alfred Nyströms foton från 1950-talets Vasa. Det är tre av Nyströms barn som har sammanställt utställningen.
Karl Alfred Nyström föddes i Nämpnäs i Närpes, men flyttade på 1920-talet till Vasa.

Sydsvenskan - 06 feb 16 kl. 06:53

Bilder visar misshandlade USA-fångar

Försvarshögkvarteret Pentagon har offentliggjort 198 fotografier som visar att fångar i Irak och Afghanistan misshandlats på amerikanska anläggningar. Materialet innehåller närbilder på skadade fångar med skärsår och blåmärken på armar och ben.Bilderna kommer från från brottsutredningar där amerikansk personal misstänks för misshandel.

Sydöstran - 06 feb 16 kl. 06:51

Bilder visar misshandlade USA-fångar

Försvarshögkvarteret Pentagon har offentliggjort 198 fotografier som visar att fångar i Irak och Afghanistan misshandlats på amerikanska anläggningar. Materialet innehåller närbilder på skadade fångar med skärsår och blåmärken på armar och ben.(TT).

Kristianstadsbladet - 06 feb 16 kl. 06:51

Bilder visar misshandlade USA-fångar

Försvarshögkvarteret Pentagon har offentliggjort 198 fotografier som visar att fångar i Irak och Afghanistan misshandlats på amerikanska anläggningar. Materialet innehåller närbilder på skadade fångar med skärsår och blåmärken på armar och ben.(TT).

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 19:40

Här är vinnarna på Stockholm filmfestival 2018

På fredagskvällen delades priserna ut på Stockholm filmfestivalen. Och det blev kvinnornas år..

SR - Igår: 16:26

"Vox lux"-regissören: Jag ville behandla min generations ämnen

Brady Corbet har bytt skådespeleriet mot regin. I P1 Kultur berättar han om sin nya film "Vox lux"..

SR - Igår: 16:15

Faust – något helt nytt av en klassiker

Klassikern "Faust" har satts upp på Elverket, Dramaten i Stockholm. Mikael Timm har sett den och förvånades..

SR - Igår: 16:16

"Cold war"-paret om den krävande inspelningen

Tomasz Kot och Joanna Kulig, huvudrollerna i bioaktuella "Cold war" berättar om hur det var att delta i den Ida-regissören nya film..

SR - Igår: 16:12

Hon blir ny chef för Skånes dansteater

Mira Helenius Martinsson blir ny vd och konstnärlig ledare för Skånes dansteater i Malmö..

SR - Igår: 16:12

Elisabeth Ohlson Wallin tar farväl av Ecce homo

I 20 år har fotoutställningen Ecce Homo turnerat, men nu är det slut. P1 Kultur har pratat med fotografen Elisabeth Ohlson Wallin inför avskedet..

SR - Igår: 15:25

Skruvad skräckkomedi ovanlig som iransk festivalfilm

Iranska festivalfilmer brukar fokusera på samhällsproblem. Det gör filmen komedin Pig, som visas i Stockholm, till en ovanlig iransk filmfestivalfilm..

SR - Igår: 13:25

"Tornet" – en ljuvlig dockfilm om flykt, tålamod och arkitektur

1,5 miljoner palestinska flyktingar lever i exil. Filmen Tornet berättar om livet i ett tillfälligt läger i Libanon, där en palestinsk familj levt i 70 år nu..

SR - Igår: 10:40

Unik musikteater om romers historia

Romernas historia blir musikteater. I det stora teaterprojetktet "En oförglömlig historia" möts unga och gamla, hiphop och traditionella visor, då och nu. Och det på Stora teatern i Göteborg..

SR - Igår: 09:00

"Boy Erased" – när kyrkan förskjuter sina homosexuella

I filmen "Boy Erased" möter vi Jared, 19 år. Han sänds till ett kristet läger för att "botas" från sin homosexualitet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.