GT > Nyheter

Sunday, 20 January, 17:51

GT - 23 okt 18 kl. 07:00

Ambulansföraren Sandra hyllas – förlöste barn i vardagsrummetAmbulanssjuksköterskan Sandra Lydén hann aldrig till sjukhuset med den gravida kvinnan.I stället hjälpte hon henne att föda hemma. Nu hyllas hon och kollegan Jens Olhammar för sin insats på Instagram.– Jens kände bebisens huvud mot sina fingrar, hon var redan på väg ut. Det var ingen idé att flytta på mamman, säger hon..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Sandra, Sandra Lydén, Jens Olhammar, Instagram

Dela artikeln

5793 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ambulansföraren, Sandra, hyllas, förlöste, barni , vardagsrummet
YLE - 06 mar 15 kl. 07:07

Ambulansförare övar på racerbana

Akutvårdare i Karlebyregionen åker på halkbanan vid Kemora i Vetil den här veckan. Där lär de sig att köra ambulans snabbt och säkert. Bakgrunden är att det finns ambulansförare som helt saknar utbildning i att köra utryckningsfordon.

Nyan - 20 jun 16 kl. 13:00

Leran fräste i Vessingsboda

MOTOCROSS. Det kom förare från Sverige, Finland och Åland när Mälarfräsen i motocross för första gången arrangerades på Åland.

Mälarfräsen är en ungdomscup som avgörs i ett flertal klasser och i flera deltävlingar.

HBL - 07 apr 13 kl. 10:56

Full patient stal ambulans

En medvetslös patient, som med ambulans skulle transporteras till sjukhus från en restaurang, kvicknade till på vägen och stal slultigen ambulansen efter att ha hotat personalen.Incidenten ägde rum i Heinola. Ambulansen hämtade en medvetslös patient från en restaurang för att föra honom till sjukhuset i Lahtis.

Nyheter 24 - 02 feb 14 kl. 17:42

2-årige Wilgot ligger på sjukhus – på grund av sina vattkopporVattkoppor

NACKA. Denise Högström, 25 bor i Nacka med sina två barn – sonen Wilgot, 4, och dottern Lo, 2.
Lördagen den 25 januari fick Wilgot vattkoppor och hög feber – något som ändå nio av tio barn får förr eller senare.

Nyheter 24 - 02 feb 14 kl. 17:42

4-årige Wilgot ligger på sjukhus – på grund av sina vattkopporVattkoppor

NACKA. Denise Högström, 25 bor i Nacka med sin kille och två barn – sonen Wilgot, 4, och dottern Lo, 2.
Lördagen den 25 januari fick Wilgot vattkoppor och hög feber – något som ändå nio av tio barn får förr eller senare.

YLE - 23 jun 12 kl. 16:19

Midsommarfirandet har krävt tio liv

Åtminstone tio personer har omkommit i olyckor under midsommarfirandet. Fyra drunkningsfall har inträffat. I dag drunknade en man i Äänekoski alldeles intill stranden.

YLE - 23 jun 12 kl. 19:12

Midsommarfirandet har krävt 11 liv

Åtminstone 11 personer har omkommit i olyckor under midsommaren. Fyra personer har drunknat. I dag drunknade en man i Äänekoski alldeles invid stranden.

YLE - 23 jun 12 kl. 20:42

Midsommarfirandet har krävt 12 liv

Åtminstone 11 personer har omkommit i olyckor under midsommaren. Fem personer har drunknat. I dag drunknade en man i Äänekoski alldeles invid stranden och en äldre man i Salla under en lång simtur.

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 15 kl. 04:00

Rädd för att behöva söka vård

Vart är vi på väg? Det är en betydelsefull mening i "På spåret" i tv. Det gäller också när man läser om hur vård, sjukvård kan fungera i vissa fall.

YLE - 24 feb 14 kl. 11:20

Ge Ekenäs Energi ro!

Måndagssnacket kunde inte låta bli att kommentera ambulansvården i Västnyland. Den har fått kritik, helt obefogat enligt Birger Blomqvist som har 43 års erfarenhet som ambulansföretagare. - Jag undrar hur Milla Jousi kan uttala så där sig efter en så kort tid på jobb.

Fler nyheter från GT

GT - 10 minuter sedan

Hade chansen – men tog den inte

I praktiken är seriesegern klar.Men trots sex poängs försprång och 37 plusmål vill serieledande Villa inte plocka ut seriesegern ännu.– Vi får lösa det efter VM istället.

GT - 2 minuter sedan

Ladugård med 100 djur i lågor – stort räddningspådrag

En stor ladugård i Säffle med ett 100-tal djur står i lågor.– Det är bra fyr i ladugården. En del av djuren ska vara ute, säger Tobias Erlandsson, räddningsdhef i beredskap vid räddningstjänsten i Arvika Säffle..

GT - 30 minuter sedan

Mariestads kommun: ”Spara på vattnet”

Invånarna i Mariestad uppmanas att spara på vattnet.Kommunen går ut på sin hemsida och larmar om att produktionen av dricksvatten är begränsad:”Använd bara det vatten som är absolut nödvändigt”.

GT - 4 timmar sedan

Skridskoåkare gick genom isen – vittnen räddade hans liv

En man i 60-årsåldern som åkte långfärdsskridskor gick genom isen på en sjö i Nässjö.Vittnen såg händelsen och ryckte ut för att rädda mannen.De fick upp honom ur vattnet med gemensamma krafter.

GT - 5 timmar sedan

Rött ljus för urspårat GSAB

Göteborgs Spårvägar har länge misskötts. Stadsrevisionens kritik är skoningslös och måste leda till förändringar..

GT - 7 timmar sedan

Mauritz drunknade – fanns platser kvar i livbåten

Snickaren Mauritz Ådahl, 31, var en dem som omkom när Titanic kraschade in i ett isberg och sjönk till havsbotten.Trots att det fanns platser kvar, klev han aldrig ombord i livbåten.– Min mormor gick nog aldrig vidare efter att morfar Mauritz dog.

GT - 10 timmar sedan

Kerstins färdtjänstresa tog en omväg på 35 mil

Kerstin Backström, 90, skulle åka färdtjänst sex mil från hemmet i Borås till sin son i Göteborg.Men chauffören körde via både Alafors och Strömstad – en rejäl omväg på cirka 35 mil.Resan tog fem timmar.

GT - 20 timmar sedan

”Vi blir för passiva – måste kolla på det där”

Frölunda tog en tung seger efter stor dramatik borta mot Växjö.Men man var illa ute och en ny mardrömslik genomklappning var nära till hands.– Vi blir för passiva, vi måste kolla på det där, säger Max Friberg..

GT - 21 timmar sedan

SD-politikern: ”Christer Pettersson, var är du?”

I samband med att Stefan Löfven valdes till statsminister valde Sverigedemokraten Erik Wennerström att reagera på Twitter.Politikern lade ut en bild på Christer Petterson, som länge misstänktes för mordet på Olof Palme, och skrev:"Christer Pettersson, var är du nu när Sverige behöver dig?”..

GT - 21 timmar sedan

Tillbaka efter det tunga fjolåret

GÖTEBORG. Amin Affane, 24, var tänkt som offensiv spelmotor i Blåvitt redan förra året.Efter en tung fjolårssäsong har han jobbat hårt för att få mer speltid i år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.