Expressen > Opinion

Monday, 21 January, 06:45

Expressen - 23 okt 18 kl. 06:00

Gränserna blöder medan Löfven och de andra sölarDen förödande kritiken mot Sveriges gränskontroller understryker behovet av en handlingskraftig regering. I stället för att vänta in Annie Lööf (C) borde S och M ta saken i egna händer..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Löfven, Sveriges, Annie Lööf

Dela artikeln

7020 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gränserna, blöder, medan, Löfvenoch de andra , sölar
Expressen - 13 jan 16 kl. 13:17

Löfven: "Ska det ske måste vi samla oss"

Han anser att bristen på lägenheter är ett "enormt problem". Nu vill statsministern ta hjälp av oppositionen för att bygga 700 000 bostäder fram till 2025. – Ska det ske måste vi samla oss över blockgränserna, säger Stefan Löfven..

BT - 15 dec 14 kl. 16:09

Löfven attackerar Alliansen

Nu möts regeringen på Harpsund. Och statsminister Stefan Löfven började med en attack mot Alliansen. - Det är en exempellös ansvarslöshet vi har sett exempel på i svensk politik, säger Stefan Löfven när han inleder pressträffen på Harpsund och kritiserar Alliansen Alliansen för att de, enligt honom, gång på gång ha sagt nej till samarbete över blockgränserna samt Sverigedemokraterna för att de gick emot praxis och röstade med Alliansen för att fälla regeringens budget.

BT - 13 nov 14 kl. 08:37

Svahnström: Löfven kan knappast ha blivit klokare i Danmark

I nöden prövas vännen. De senaste dagarna har de båda socialdemokratiska statsministrarna i Skandinavien hängt. Först i Oslo och igår eftermiddag här i Köpenhamn.

Dagens PS - 25 sep 18 kl. 10:21

Löfven: ”Jag räds inte extra val”

Socialdemokraterna kommer inte att bli ett stödparti åt en alliansregering. Det upprepar Stefan Löfven efter det att riksdagen röstat bort honom från statsministerposten. Utfallet i omröstningen var väntat då både Alliansen och Sverigedemokraterna, som tillsammans representeras av fler än hälften av riksdagens ledamöter, på förhand meddelat avsikten att avsätta honom.

Expressen - 10 sep 14 kl. 22:42

Här kopplar Löfven grepp på valrörelsen

Här kopplar S-ledaren Stefan Löfven greppet om valrörelsen. Bokstavligen. Bakom kulisserna i TV4:s stora partiledarutfrågning ville han visa att han inte glömt bort sina gamla kampsportskunskaper.

Politologerna - 04 maj 14 kl. 14:30

Vem attackerade vem i partiledardebatten… 2002?

Ikväll är det direktsänd partiledardebatt i SVT, med alla riksdagspartierna representerade. Förra gången det begav sig försökte jag räkna hur partiledarna fördelade sin kritik mellan varandra. Varje gång en partiledare nämnde en annan partiledares eller partis namn i uppsåt att kritisera, eller gjorde tydliga referenser till ett visst partis politik räknade jag det som en ”attack” (oavsett hur lång den var).

YLE - 04 jan 16 kl. 18:31

Blir Finlands ogina flyktingpolitik Sveriges linje?

Sverige har varit ett humanistiskt föredöme för många i världen, medan invandringen till Finland var minimal. Nu verkar läget vara det omvända. Sverige stänger till sina gränser medan Finland, med en sannfinländsk utrikesminister, tar emot ett rekordantal asylsökare.

BT - 04 maj 14 kl. 21:21

Irriterat kring EU i tv-debatten

Den stora valdebatten i SVT pågår och hettade till när den fria rörligheten kom på tal. Stefan Löfven (S) och Jonas Sjöstedt (V) angrep Fredrik Reinfeldt (M) och hävdade att han vill försvaga den svenska modellen med kollektivavtal. Statsminister Reinfeldt anklagades också för att tillåta att visstidsanställningar staplas på varandra mot EU:s regler.

BT - 03 okt 14 kl. 18:45

Tuff uppgift väntar nya ministrar

Statsminister Stefan Löfven satsar på flera oprövade namn i Sveriges första rödgröna regering. Regeringens svaga stöd i riksdagen ställer stora krav på dem och Löfven utmålas redan som en svikare av oppositionen. Bara fyra av de 24 ministrarna har suttit i regering tidigare.

BT - 04 maj 14 kl. 20:31

Partiledardebatten i full gång

Den stora valdebatten i SVT pågår och första ämne ut är försvarspolitiken. Regeringen vill öka anslagen, liksom Socialdemokraterna. Men Miljöpartiet vill skära ned.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 11 timmar sedan

Pengaregnet över de rika gynnar V och SD

Sedan Göran Persson avskaffade arvs- och gåvoskatten 2005 har gåvorna hopats över de rika. Den bakvända fördelningspolitiken gynnar V och SD..

Expressen - Igår: 18:30

Löfvenpakten blundar för de verkliga problemen

Den nya S+MP+C+L-alliansen har inga svar på Sveriges mest brännande samhällsproblem. Det bäddar för ökad misstro och polarisering..

Expressen - I förrgår: 19:00

Vården har ingen plats för vårdvägrande predikanter

Det är ingen mänsklig rättighet att få arbeta som barnmorska, men det är en rättighet att få bästa möjliga vård..

Expressen - I förrgår: 12:17

Löfvens seger kan leda till S stora fall

Stefan Löfven bör fira medan han kan. Priset för statsministerposten blev skyhögt..

Expressen - 18 jan 19 kl. 06:45

Politikerna borde skämmas efter 131 dagars kaos

Sju av tio svenskar har fått minskat förtroende för politikerna efter valet. Sverige har inte råd med ett regeringskaos till..

Expressen - 17 jan 19 kl. 19:30

Wallströms plakatpolitik sätter vår säkerhet på spel

Risken är stor att Socialdemokraternas splittrade riksdagsgrupp röstar igenom det omdiskuterade kärnvapenförbudet. Låt inte Wallströms plakatpolitik slå sönder Sveriges säkerhet..

Expressen - 16 jan 19 kl. 19:15

Flygskatten blir kvar efter Annie Lööfs U-sväng

Annie Lööf och Jan Björklund släpper igenom flygskatten. Det är bara att applådera..

Expressen - 16 jan 19 kl. 12:41

Löfven håller i ratten, men vem är det som kör?

Stefan Löfven får regera vidare. Men det politiska rävspel som nu tar vid riskerar att undergräva förtroendet för politiken..

Expressen - 15 jan 19 kl. 20:52

Mays storförlust kan föra Storbritannien närmare EU

Parlamentets nej till utträdesavtalet kan leda till en bättre brexit. EU borde öppna stora famnen för britterna..

Expressen - 15 jan 19 kl. 18:24

Vad ska S+MP+C+L göra åt unga kvinnors rädsla?

Unga svenska kvinnor upplever inte att de kan röra sig fritt. En Löfven II-regering kommer inte att ta de tuffa beslut som behövs för att ta tillbaka gatorna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.