Expressen > Opinion

Sunday, 18 November, 19:40

Expressen - 23 okt 18 kl. 06:00

Gränserna blöder medan Löfven och de andra sölarDen förödande kritiken mot Sveriges gränskontroller understryker behovet av en handlingskraftig regering. I stället för att vänta in Annie Lööf (C) borde S och M ta saken i egna händer..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Löfven, Sveriges, Annie Lööf

Dela artikeln

7020 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gränserna, blöder, medan, Löfvenoch de andra , sölar
Expressen - 13 jan 16 kl. 13:17

Löfven: "Ska det ske måste vi samla oss"

Han anser att bristen på lägenheter är ett "enormt problem". Nu vill statsministern ta hjälp av oppositionen för att bygga 700 000 bostäder fram till 2025. – Ska det ske måste vi samla oss över blockgränserna, säger Stefan Löfven..

BT - 15 dec 14 kl. 16:09

Löfven attackerar Alliansen

Nu möts regeringen på Harpsund. Och statsminister Stefan Löfven började med en attack mot Alliansen. - Det är en exempellös ansvarslöshet vi har sett exempel på i svensk politik, säger Stefan Löfven när han inleder pressträffen på Harpsund och kritiserar Alliansen Alliansen för att de, enligt honom, gång på gång ha sagt nej till samarbete över blockgränserna samt Sverigedemokraterna för att de gick emot praxis och röstade med Alliansen för att fälla regeringens budget.

BT - 13 nov 14 kl. 08:37

Svahnström: Löfven kan knappast ha blivit klokare i Danmark

I nöden prövas vännen. De senaste dagarna har de båda socialdemokratiska statsministrarna i Skandinavien hängt. Först i Oslo och igår eftermiddag här i Köpenhamn.

Dagens PS - 25 sep 18 kl. 10:21

Löfven: ”Jag räds inte extra val”

Socialdemokraterna kommer inte att bli ett stödparti åt en alliansregering. Det upprepar Stefan Löfven efter det att riksdagen röstat bort honom från statsministerposten. Utfallet i omröstningen var väntat då både Alliansen och Sverigedemokraterna, som tillsammans representeras av fler än hälften av riksdagens ledamöter, på förhand meddelat avsikten att avsätta honom.

Expressen - 10 sep 14 kl. 22:42

Här kopplar Löfven grepp på valrörelsen

Här kopplar S-ledaren Stefan Löfven greppet om valrörelsen. Bokstavligen. Bakom kulisserna i TV4:s stora partiledarutfrågning ville han visa att han inte glömt bort sina gamla kampsportskunskaper.

Politologerna - 04 maj 14 kl. 14:30

Vem attackerade vem i partiledardebatten… 2002?

Ikväll är det direktsänd partiledardebatt i SVT, med alla riksdagspartierna representerade. Förra gången det begav sig försökte jag räkna hur partiledarna fördelade sin kritik mellan varandra. Varje gång en partiledare nämnde en annan partiledares eller partis namn i uppsåt att kritisera, eller gjorde tydliga referenser till ett visst partis politik räknade jag det som en ”attack” (oavsett hur lång den var).

YLE - 04 jan 16 kl. 18:31

Blir Finlands ogina flyktingpolitik Sveriges linje?

Sverige har varit ett humanistiskt föredöme för många i världen, medan invandringen till Finland var minimal. Nu verkar läget vara det omvända. Sverige stänger till sina gränser medan Finland, med en sannfinländsk utrikesminister, tar emot ett rekordantal asylsökare.

BT - 04 maj 14 kl. 21:21

Irriterat kring EU i tv-debatten

Den stora valdebatten i SVT pågår och hettade till när den fria rörligheten kom på tal. Stefan Löfven (S) och Jonas Sjöstedt (V) angrep Fredrik Reinfeldt (M) och hävdade att han vill försvaga den svenska modellen med kollektivavtal. Statsminister Reinfeldt anklagades också för att tillåta att visstidsanställningar staplas på varandra mot EU:s regler.

BT - 03 okt 14 kl. 18:45

Tuff uppgift väntar nya ministrar

Statsminister Stefan Löfven satsar på flera oprövade namn i Sveriges första rödgröna regering. Regeringens svaga stöd i riksdagen ställer stora krav på dem och Löfven utmålas redan som en svikare av oppositionen. Bara fyra av de 24 ministrarna har suttit i regering tidigare.

BT - 04 maj 14 kl. 20:31

Partiledardebatten i full gång

Den stora valdebatten i SVT pågår och första ämne ut är försvarspolitiken. Regeringen vill öka anslagen, liksom Socialdemokraterna. Men Miljöpartiet vill skära ned.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Tragedin visar att alla barn är lika mycket värda

Om ett barn med Downs syndrom går vilse kommer tusentals människor att leta..

Expressen - 2 timmar sedan

S-topparna borde sluta tiga om SSU-skandalen

Är ingenting heligt för S i jakten på röster och nya maktbaser? .

Expressen - Igår: 18:30

Båda sidor har rätt om SD och demokratin

Sverigedemokraterna är en del av en högernationalistisk våg som pressar demokratin i hela västvärlden. Samtidigt representerar partiet åsikter hos en växande andel av väljarskaran. Det är demokratins paradox..

Expressen - Igår: 06:00

Annie Lööf vore olämplig som statsminister

En kvinnlig statsminister vore finfint. Men Centerledaren håller inte måttet som regeringschef. .

Expressen - I förrgår: 19:00

Politikerna struntade i konsekvenserna - igen

Om det saknas lärare kan fler elever inte lära sig tyska och spanska. Ändå genomförs sådana reformer..

Expressen - I förrgår: 06:30

Hur kommer historien att döma dagens HVB-hem?

Våld, övergrepp och missförhållanden. Det är tydligt att alltför många av landets HVB-hem inte fungerar..

Expressen - 15 nov 18 kl. 19:00

Falska sjuksköterskor är ett värre hot än brexit

Vad skulle hända med EU-stödet om en falsk sjuksköterska från Östeuropa orsakade en svensk patients död?.

Expressen - 14 nov 18 kl. 19:00

”Skogsbränderna var betydligt värre förr”

Skogsbränderna väntas bli fler och värre i framtiden. Men för bara några generationer sedan var bränderna betydligt mer omfattande, säger författaren Gunnar Wetterberg i Ledarsnack..

Expressen - 14 nov 18 kl. 12:06

Sverige har inte tid att såsa med Lööf och Löfven

Annie Lööfs (C) orealistiska idéer om regeringsbildningen är bara slöseri med tid. Det är faktiskt allvar nu..

Expressen - 13 nov 18 kl. 21:00

Ta ert ansvar, föräldrar!

Larmen kommer allt tätare: lärare misshandlas av elever och hotas av föräldrar. Inför nolltolerans mot både stök och kravmaskiner till föräldrar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.