Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 23 January, 20:53

Nyan - 23 okt 18 kl. 06:00

”Överväg polisanmälan”Staden bör överväga polisanmälan mot hamnens tidigare chef Leif Ahlqvist för att utreda om han begått tjänstebrott eller något annat brott när han attesterat fakturor från sonens elfirma. Det skriver Helge Vuoti på revisionssammanslutningen BDO Ab i den specialrevision som staden beställt och som nyss blev offentlig. Rapporten gäller åren 2011-2014, alltså den tid när Leif Ahlqvist var anställd av Mariehamns stad för att leda hamnverksamheten. Läs mer i tisdagens Nya Åland!
Annika Orre annika.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Leif Ahlqvist, Helge Vuoti, BDO Ab, Mariehamns, Nya Åland, Orre, Nyan

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överväg, polisanmälan
Sydöstran - 21 sep 18 kl. 17:44

Utpekad politiker överväger polisanmälan

Det spräckta samarbetet mellan Socialdemokraterna och Liberalerna bottnar i anklagelser om sexuella trakasserier. Den anklagade politikern överväger nu att göra en anmälan om förtal. .

Skånskan - 12 apr 18 kl. 13:59

Polisanmälan om våld vid MFF-match

MALMÖ Polisen i Malmö vill i samarbete med Malmö FF gå till botten med det påstådda övervåldet i samband med matchen mellan hemmaklubben och AIK i måndags.Samtidigt kom det i onsdags in en polisanmälan från en privatperson, som påtalar att han utsattes för ett slag bakifrån, med något föremål, och att han även blev knuffad. Han såg dock inte vem det var som slog honom någonstans på kroppen.

NT - 21 jun 12 kl. 18:14

Grebo: Vi överväger en polisanmälan

Efter de senaste turerna överväger föreningen Grebo IK att polisanmäla Azechs assisterande tränare. - Vi har inte lämnat in en polisanmälan men vi kommer nog att göra det, säger Mikael Fransson, ordförande för Grebo..

Corren - 21 jun 12 kl. 19:14

Grebo IK överväger en polisanmälan

Grebo IK överväger att göra en polisanmälan gällande förtal efter den avbrutna matchen mot Azech i veckan..

Vimmerby Tidning - 14 dec 13 kl. 06:07

Avsked och polisanmälan mot Itsam-vd

Det finns ännu inget godkänt avtal mellan Itsam och förre vd:n Alberto Necovski. Nu överväger direktionen en rak uppsägning och en polisanmälan..

Barometern - 23 maj 17 kl. 19:45

Föräldrar överväger polisanmälan efter gokartolycka

Nöjeshusets gokarthall kommer inte att ta emot skolklasser längre. Det blev resultatet av olyckan i förra veckan. Den olyckdrabbades föräldrar ifrågasätter vuxennärvaron..

YLE - 23 apr 15 kl. 17:29

Vårdare på äldreboende i Hangö polisanmäld

Staden har inte lyssnat på den kritik som kommit mot en vårdare på servicehuset Astrea i Hangö. Det här anser de anställda som nu gått till polisen. De anser att vårdaren har trakasserat klienterna både psykiskt och fysiskt under många års tid.

Sydöstran - 11 aug 17 kl. 16:10

Kommunalrådet: "Vi överväger en polisanmälan"

Ronneby kommun överväger att polisanmäla entreprenören som byggt Lugnevi isarena efter att han skickat ett mejl, som uppfattas som hotfullt, till kommunens tekniske chef. – Han har passerat alla rimliga gränser för hur man uttrycker sig, säger kommunalråd Roger Fredriksson (M)..

YLE - 16 nov 17 kl. 09:16

Frågan om inomhusluften i Keskuskoulu kan bli polissak - Korsholmföräldrar överväger brottsanmälan

Föräldrar till elever i Keskuskoulu i Korsholm överväger att polisanmäla kommunen. Föräldrarna anser att en evakuering av skolan dröjer på tok för länge..

Resume - 27 jan 14 kl. 13:44

”Kan bli fråga om polisanmälan”


Hatvågen sköljer över Elisabet Höglund efter hennes Aftonbladet-krönika i dag om asylinvandring. Nu överväger hon och tidningen att polisanmäla mejlet där det bland annat står:"Varför dog du inte i cancer?"..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Ännu ingen lösning för Åland

Lantrådet Katrin Sjögren (lib) hördes i dag i riksdagens grundlagsutskott om landskapsreformen och dess påverkan på Åland. – Vi hade ett ganska omfattande skriftligt utlåtande som jag redogjorde för och presenterade för utskottet, säger Katrin Sjögren. – Sedan följde diskussion, och det kom ganska många frågor.

Nyan - 1 timme sedan

Ministern: En varg finns kvar

I väntan på att lagtingets behandling av lagen om skyddsjakt ska behandlas en andra gång, lagen föll i lagstiftningskontrollen förra gången, beslutade jaktminister Camilla Gunell (S) på tisdagen att förlänga ett tidigare beslut som medför att ålänningar kan freda sina tamdjur vid en vargattack. Den här gången sträcker sig beslutet till den sista maj. Genom lagförslaget får djurägare rätt att skydda sig mot angrepp av rovdjur utan att det skulle behövas särskilt beslut av landskapsregeringen.

Nyan - 2 timmar sedan

Delgeneralplanen återremitterad

Stadsutvecklingsnämnden i Mariehamn beslöt på måndagen att återremittera ärendet gällande förslaget till delgeneralplanen för stadens centrum. – Det finns vissa frågor som vi ännu vill få förankrade innan vi skickar iväg den till stadsstyrelsen och fullmäktige, säger mötesordförande och nämndens viceordförande Peter Enberg (MSÅ). Nämnden beslöt också att bordlägga trafikssystemlösningen för Mariehamns centrum och den tas eventuellt upp på stadsutvecklingsnämndens nästa möte den 6 februari.

Nyan - 3 timmar sedan

Jurist leder Kraftnät Åland

Landskapsregeringen har utsett avdelningsjurist Ida Hellgren till styrelseordförande i Kraftnät Åland ab, som är helägt av landskapet. Ledamöter i styrelses är Barbro Sundback, Jim Bergbo och Tanja Sabel. (ms) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 5 timmar sedan

Nya segel gåva från Åland

Ålands Sjöfartsmuseum förbereder som bäst en gåva till museifartyget Peking i Hamburg: två nysydda segel. .

Nyan - 7 timmar sedan

Stormen orsak att ansöka om extra statsanslag

En händelse som nyårsstormen klassar in som orsak för Åland att ansöka om extra anslag av Finland.
Det berättade finansminister Mats Perämaa (Lib) på en pressträff i går. – Det är inte att gå med hatten i handen, utan handlar om att utnyttja de finansieringsmöjligheter som finns, säger han.

Nyan - 9 timmar sedan

Mötley Crües sångare på Pub Ettan

John Corabi, en gång sångare i Mötley Crüe, gästar i kväll Pub Ettan i ett opluggat framträdande. – I dag är han frontman i The Dead Daisies, säger Björn ”Grulle” Eklund på Pub Ettan. – De är en typ av musikkollektiv med roterande line-up.

Nyan - 10 timmar sedan

Gunell träffar riksminister

Minister Camilla Gunell (S) träffar i dag Finlands jord- och skogsbruksminister Jari Leppä (C) för att diskutera gemensamma EU-frågor. Nästa år påbörjas en ny period för EU:s jordbruksprogram, vilket gör att Åland ska ta fram ett nytt LBU-program. EU vill nu förenkla sin administration, vilket bland annat kan betyda att man vill ha enbart en CAP-strategi per EU-nation.

Nyan - 11 timmar sedan

”Hitta ett sätt att likställa examina”

Lagtingets talman Gun-Mari Lindholm vill, angående frågan om lärare som utbildats i Sverige och deras behörighet för åländska lärartjänster, att Åland ska använda det utrymme som självstyrelselagen ger till att bestämma vad som krävs för att få ett ordinarie arbete inom vissa yrkesområden, snarare än att använda finska examina som norm. – När det gäller hälso- och sjukvården får en sjukskötare sin examen godkänd i Finland – där har vi inte behörighet, säger hon. – Men där vi själva har behörighet kan vi hitta på något för att locka tillbaka våra egna ungdomar.

Nyan - 12 timmar sedan

Projektgrupp för ny skolbibba

Projektgruppen som ska genomföra bygget av Strandnäs skolbibliotek har utsetts. I gruppen ingår Sven-Erik Silvander från Siljan Konsult ab, Göran Seffer, projektingenjör vid Mariehamns stads fastighetsavdelning, och arkitekt Micko Koskinen från Mira Arkitektstudio. (ss) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.