Nyan > Svenskfinland

Sunday, 18 November, 06:45

Nyan - 23 okt 18 kl. 06:00

”Överväg polisanmälan”Staden bör överväga polisanmälan mot hamnens tidigare chef Leif Ahlqvist för att utreda om han begått tjänstebrott eller något annat brott när han attesterat fakturor från sonens elfirma. Det skriver Helge Vuoti på revisionssammanslutningen BDO Ab i den specialrevision som staden beställt och som nyss blev offentlig. Rapporten gäller åren 2011-2014, alltså den tid när Leif Ahlqvist var anställd av Mariehamns stad för att leda hamnverksamheten. Läs mer i tisdagens Nya Åland!
Annika Orre annika.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Leif Ahlqvist, Helge Vuoti, BDO Ab, Mariehamns, Nya Åland, Orre, Nyan

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överväg, polisanmälan
Sydöstran - 21 sep 18 kl. 17:44

Utpekad politiker överväger polisanmälan

Det spräckta samarbetet mellan Socialdemokraterna och Liberalerna bottnar i anklagelser om sexuella trakasserier. Den anklagade politikern överväger nu att göra en anmälan om förtal. .

Skånskan - 12 apr 18 kl. 13:59

Polisanmälan om våld vid MFF-match

MALMÖ Polisen i Malmö vill i samarbete med Malmö FF gå till botten med det påstådda övervåldet i samband med matchen mellan hemmaklubben och AIK i måndags.Samtidigt kom det i onsdags in en polisanmälan från en privatperson, som påtalar att han utsattes för ett slag bakifrån, med något föremål, och att han även blev knuffad. Han såg dock inte vem det var som slog honom någonstans på kroppen.

NT - 21 jun 12 kl. 18:14

Grebo: Vi överväger en polisanmälan

Efter de senaste turerna överväger föreningen Grebo IK att polisanmäla Azechs assisterande tränare. - Vi har inte lämnat in en polisanmälan men vi kommer nog att göra det, säger Mikael Fransson, ordförande för Grebo..

Corren - 21 jun 12 kl. 19:14

Grebo IK överväger en polisanmälan

Grebo IK överväger att göra en polisanmälan gällande förtal efter den avbrutna matchen mot Azech i veckan..

Vimmerby Tidning - 14 dec 13 kl. 06:07

Avsked och polisanmälan mot Itsam-vd

Det finns ännu inget godkänt avtal mellan Itsam och förre vd:n Alberto Necovski. Nu överväger direktionen en rak uppsägning och en polisanmälan..

Barometern - 23 maj 17 kl. 19:45

Föräldrar överväger polisanmälan efter gokartolycka

Nöjeshusets gokarthall kommer inte att ta emot skolklasser längre. Det blev resultatet av olyckan i förra veckan. Den olyckdrabbades föräldrar ifrågasätter vuxennärvaron..

YLE - 23 apr 15 kl. 17:29

Vårdare på äldreboende i Hangö polisanmäld

Staden har inte lyssnat på den kritik som kommit mot en vårdare på servicehuset Astrea i Hangö. Det här anser de anställda som nu gått till polisen. De anser att vårdaren har trakasserat klienterna både psykiskt och fysiskt under många års tid.

Sydöstran - 11 aug 17 kl. 16:10

Kommunalrådet: "Vi överväger en polisanmälan"

Ronneby kommun överväger att polisanmäla entreprenören som byggt Lugnevi isarena efter att han skickat ett mejl, som uppfattas som hotfullt, till kommunens tekniske chef. – Han har passerat alla rimliga gränser för hur man uttrycker sig, säger kommunalråd Roger Fredriksson (M)..

YLE - 16 nov 17 kl. 09:16

Frågan om inomhusluften i Keskuskoulu kan bli polissak - Korsholmföräldrar överväger brottsanmälan

Föräldrar till elever i Keskuskoulu i Korsholm överväger att polisanmäla kommunen. Föräldrarna anser att en evakuering av skolan dröjer på tok för länge..

Resume - 27 jan 14 kl. 13:44

”Kan bli fråga om polisanmälan”


Hatvågen sköljer över Elisabet Höglund efter hennes Aftonbladet-krönika i dag om asylinvandring. Nu överväger hon och tidningen att polisanmäla mejlet där det bland annat står:"Varför dog du inte i cancer?"..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 19 timmar sedan

De firar Lettland som fyller 100 år på söndag

På Ålands museum uppmärksammar man Lettlands 100-års jubileum på söndag.
På söndag, den 18 november, firar Lettland 100 år. Ålands museum, Mariehamns stad och Nordens Institut på Åland uppmärksammar jubileet med festligheter på söndag.

Nyan - 21 timmar sedan

Eftersöksjägare avlivade skadat rådjur

Polisen larmades om ett skadat rådjur i Saltvik på fredagskvällen. rådjuret hade sannolikt blivit påkört under fredagskvällen. Polisen kontaktade eftersöksjägare som kom till platsen och avlivade det skadade djuret.

Nyan - 21 timmar sedan

Drogpåverkad bilist stoppad i Mariehamn

Polisen stoppade en cannabispåverkad bilist i Mariehamn under natten mot lördagen. Personen stannades för en trafikkontroll och blåste 0,0 promille i polisens alkometer. Narkotikatestet gav däremot utslag för cannabis.

Nyan - Igår: 18:54

Barnen ”nuddas” in på Skutan

En app som håller reda på dagisbarnens närvaro och frånvaro har gjort livet enklare för personal och föräldrar på daghemmet Skutan i Mariehamn.
Egentligen rör det sig om ett försök, men det mesta tyder på att alla daghem i stan tar appen i bruk under nästa år. – Elektronisk närvarohantering har varit efterfrågat i flera personalgrupper, säger Pamela Sjödahl, barnomsorgschef i Mariehamns stad.

Nyan - Igår: 18:00

Åländska kan bli Åbos lucia

Åländska Madeleine Glandberger är kandidat nummer ett i Åbo lucia. – Jag har velat vara med i lucia sedan jag var liten. Jag växte upp i Singapore och då var jag med i svenska lucia där.

Nyan - Igår: 17:13

Viking Line utser ny vd-ersättare

Viking har utsett vice vd Peter Hellgren är tillfällig vd-ersättare. Behovet av en ny ersättare uppstod efter att vice vd Andreas Remmer sade upp sig från sin tjänst. Remmer meddelade i början av november att lämnar sin tjänst vid Viking Line.

Nyan - Igår: 17:00

Extra avgångar med Rosala II

Rosala II kör extra avgångar på söndag, den 18 november, meddelar Ålandstrafiken Klockan 14.00 Kumlinge–Enklinge, retur 14.15.

Nyan - Igår: 15:29

Ålänning deltog i Natoövning

Den stora Natoövningen i Norge var en ny upplevelse för den åländska beväringen Frans Erikslund, men en bra förberedelse inför det han vill göra i framtiden – jobba som yrkessoldat.
Frans Erikslund, en 20-årig mariehamnare som just nu är beväring i Nylands brigad, var en av de 50 000 soldater som deltog i den stora Natoövningen i Norge. Frans Erikslund går en specialutbildning för kustjägare i krishantering.

Nyan - Igår: 13:38

Paf-pengar för biogas-projektering

Bara några dagar efter att Svinryggens Deponi ab lämnade in ansökan beviljade finansminister Mats Perämaa begärda 48 000 euro av Paf-medel för projektering av den biogasanläggning som bolaget planerar.
Också Svinryggens Deponis vd Jesper Svanfelt är förvånad över den snabba beslutsgången. – Jag hörde om det först på torsdagen, berättar han.

Nyan - Igår: 12:28

Samma ledarstab för IFK som i år

IFK Mariehamn fortsätter med samma tränar- och ledarstab nästa säsong i Veikkausliiga, uppger klubben i ett pressmeddelande. Både huvudtränaren Peter Lundberg och fys- och rehabtränare Kristoffer Weckström hade sedan tidigare kontrakt över inkommande säsong. Nu är det klart att även assisterande tränaren Daniel Norrmén och målvaktstränaren Johan Sundman fortsätter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.