YLE > Svenskfinland

Thursday, 25 April, 09:49

YLE - 23 okt 18 kl. 04:55

Rektor om gemensamt skolcampus i Kristinestad: Väggar och tak inget hinder för samarbeteGemensamt skolcampus eller inte? Enligt svenska gymnasiets nya rektor Peter Grannas är det irrelevant i det här skedet att diskutera väggar och tak. Först måste det vara klart hur själva innehållet i samarbetet mellan skolorna i Kristinestad ska se ut..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kristinestad, Peter Grannas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rektorom , gemensamt, skolcampusi , Kristinestad, Väggaroch , tak, inget hinder för samarbete
YLE - 18 aug 17 kl. 06:16

Ny arbetsgrupp ska utreda gemensamt skolcampus i Kristinestad

Diskussionerna om ett gemensamt tvåspråkigt skolcampus i Kristinestad har pågått länge. Nu ska en ny arbetsgrupp ge förslag på hur ett fördjupat samarbete kunde fungera. Det var en motion om en sammanslagning av gymnasierna från 2010 som väcktes till liv igen av den finskspråkiga utbildningsnämnden i Kristinestad i början av året.

YLE - 10 okt 13 kl. 09:37

Inget gemensamt skolcampus i Kristinestad

Tekniska- och utbildningscentralen och deras nämnder i Kristinestad ska tillsammans ta fram ett nytt förslag för hur fastighetsproblematiken kring skolorna ska lösas. Det största problemet är att det svenska högstadiet är i dåligt skick och elevantalet i kommunen sjunker. Kristinestads dåliga ekonomi tillåter inte en grundrenovering av högstadiet.

YLE - 09 okt 13 kl. 07:45

Kristinestad kan få gemensamt skolcampus

Vad ska hända med svenska högstadiet och gymnasiet i Kristinestad? Tekniska direktören Joakim Ingves föreslår att svenska högstadie- och gymnasieeleverna flyttar till finska skolcampuset, den fuktdrabbade svenska högstadieskolan rivs och svenska gymnasiet blir hemvist för stadens tjänstemän som stadshus. Knutarna består i att svenska högstadiet är i dåligt skick och elevantalet i kommunen sjunker.

YLE - 02 mar 17 kl. 05:40

Kristinestad - med tillförsikt in i framtiden

Efter några lite sämre år börjar det igen se bättre ut för Kristinestad. Ekonomin är på plus och staden är ganska livskraftig igen. Inför kommunalvalet är frågan om ett gemensamt skolcampus på tapeten och även vindkraften väcker diskussion.

YLE - 22 maj 18 kl. 05:59

Många vill se ett tvåspråkigt skolcampus i Kristinestad – SFP ser ingen framtid för rapport om campus

Ett gemensamt skolcampus mellan de finsk- och svenskspråkiga skolorna i Kristinestad är en grundläggande förutsättning för utökat samarbete. Det anser en arbetsgrupp i staden..

YLE - 17 dec 13 kl. 04:48

Kristinestad godkände minusbudget

Personalkostnaderna i Kristinestad måste minska med drygt 900 000 euro. Fullmäktige godkände på måndag en budget som gick helt enligt stadsstyrelsen beslutsförslag. Det betyder att varken stadsstyrelsen eller stadsfullmäktige ville godkänna stadsdirektörens balanseringsåtgärder.

YLE - 15 sep 15 kl. 14:58

Kristinestad får ny bildningsdirektör

De sökande är politices magister och merkonom Jari Alanko, diplomingenjör och doktor i jord- och skogsbruksvetenskaper Jalo Aminoff, pedagogie och teologie magister Greger Johan Englund, filosofie doktor och merkonom Kirsi Kanerva, filosofie magister och folosofie licentiat Isabella Lahtinen, pedagogie magister och klasslärare Catarina Mikkonen, pedagogie magister med examen inom utbildningsadministration, filosofie kandidat och filosofie magister Pertti Widén med examina bland annat inom pedagogik och skoladministration samt ekonomie magister, filosofie magister och rektor Juha Ahonen. Kristinestad sänkte i juni språkkravet för tjänsten som bildningsdirektör från utmärkta till goda. Sedan den 30 april har gymnasiets rektor Margareta Riissanen skött tjänsten som bildningsd

YLE - 20 nov 14 kl. 14:36

Redo för gemensamt gymnasium i Österbotten

Kostnaderna måste ned med 18 procent på gymnasierna, och det på bara ett par år. Inom Vi7-gruppen, gymnasiesamarbetet kring från Vörå i norr till Kristinestad i söder, har man kommit längst. Gemensam rektor, gemensamma lärare och gemensam undervisning är modellen.

YLE - 30 nov 15 kl. 12:24

Stadsdirektören i Kristinestad vill inte anställa ny MI-rektor

Stadsdirektören i Kristinestad tycker inte att Kristinestad ska ha en rektor för Medborgarinstitutet. Uppgifterna kan föras över på bildningsdirektören, förslår stadsdirektör Riitta El Nemr för stadsstyrelsen. Det här går tvärt emot utbildningsnämndernas samt Bötom kommuns utlåtanden.

YLE - 02 dec 14 kl. 04:48

Högstadierektor i Kristinestad fick rätt

Det har varit en lång och tung process, säger Vivan Danielsson, men nu är hon lättad över att högsta förvaltningssdomstolen bedömde att staden Kristinestad gjorde fel som sa upp henne från tjänsten som högstadierektor. HFD:s utslag kom i förra veckan. Vivan Danielsson får nu tillbaka sin tjänst.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Spanjorer bygger hemlig racingbåt – Nautor har produktionen tryggad för två år framåt

Nautors nya hall vid Alholmen i Jakobstad blev klar i februari och den har inneburit ett stort lyft för segelbåtstillverkningen vid varvet . Sexton båtar skall sjösättas före midsommar och i augusti fylls hallen på nytt med nya projekt inför följande säsong..

YLE - 4 timmar sedan

Nautor bygger racingbåt och har produktionen tryggad för två år framåt

Nautors nya hall vid Alholmen i Jakobstad blev klar i februari och den har inneburit ett stort lyft för segelbåtstillverkningen vid varvet . Sexton båtar skall sjösättas före midsommar och i augusti fylls hallen på nytt med nya projekt inför följande säsong..

YLE - 13 timmar sedan

Engelska blir första språk för finskspråkiga Vasabarn - nämnd ändrar inte beslut som väckt kritik

Barn i finskspråkiga skolor kommer att börja läsa engelska, inte svenska, från ettan. Nämnden för utbildning och fostran övertog ärendet men ändrar inte finska sektionens beslut..

YLE - 17 timmar sedan

Äldreomsorgen knäckfråga när Österbotten planerar nytt vårdsamarbete - men ännu är alla med och diskuterar

Kommunerna i Österbotten planerar vidare för en ny samkommun för vården. Äldreomsorgen delar åsikterna och en del kommuner vill ha den kvar i egen regi..

YLE - 20 timmar sedan

Tiina Isotalus ny ordförande för stadsfullmäktige i Karleby: "Ingen vill se en machiavellisk ledarstil"

Tiina Isotalus (SDP) tar över som ordförande för stadsfullmäktige efter Bjarne Kallis (Saml). - Ordförandens roll är att hitta gemensamma och kreativa nämnare, säger Isotalus..

YLE - 20 apr 19 kl. 07:30

Vill du sommarprata i Yle Vega?

Har du en berättelse som du vill nå ut med? Drömmer du om att prata i radio och spela musik som du själv tycker om? Vill du vara en av våra 40 sommarpratare i år?

YLE - 23 timmar sedan

Förvaltningsdomstolen: Sjukskötare i Kaskö sades upp olagligt

Staden Kaskö sade upp en sjukskötare utan giltig orsak, slår Vasa förvaltningsdomstol fast i ett färskt domslut. Nu får staden betala rättegångskostnaderna..

YLE - 23 timmar sedan

Färre arbetslösa, fler lediga jobb – nu behövs mer utländsk arbetskraft, visar rapport

Arbetslösheten fortsätter att minska på Österbottens NTM-centrals område och ligger nu på 6,2 procent. Avigsidan med det strålande sysselsättningsläget är den ökande bristen på arbetskraft. Nu görs mer för att företagen och utländsk arbetskraft ska hitta varandra, rapporterar NTM-centralen..

YLE - Igår: 07:14

Jakobstad går 3,9 miljoner på minus: "Vi måste diskutera servicen"

Bokslutet för fjolåret visar ett underskott på 3,9 miljoner euro i Jakobstad. Stadsdirektör Kristina Stenman säger att det nu krävs en större kostnadsmedvetenhet och nya sätt och rutiner att göra saker..

YLE - Igår: 05:41

Lång väntan på läkare i Korsholm – svårt att rekrytera vikarier

I Korsholm får patienter med icke brådskande besvär vänta tre månader på att får träffa en läkare. Sex av 15 läkartjänster är just nu obesatta på grund av vikariebrist. Christine Skjäl, som behöver förebyggande medicin mot migrän, är en av de som får vänta läkartid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.