YLE > Svenskfinland

Sunday, 18 November, 19:16

YLE - 23 okt 18 kl. 04:55

Rektor om gemensamt skolcampus i Kristinestad: Väggar och tak inget hinder för samarbeteGemensamt skolcampus eller inte? Enligt svenska gymnasiets nya rektor Peter Grannas är det irrelevant i det här skedet att diskutera väggar och tak. Först måste det vara klart hur själva innehållet i samarbetet mellan skolorna i Kristinestad ska se ut..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kristinestad, Peter Grannas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rektorom , gemensamt, skolcampusi , Kristinestad, Väggaroch , tak, inget hinder för samarbete
YLE - 18 aug 17 kl. 06:16

Ny arbetsgrupp ska utreda gemensamt skolcampus i Kristinestad

Diskussionerna om ett gemensamt tvåspråkigt skolcampus i Kristinestad har pågått länge. Nu ska en ny arbetsgrupp ge förslag på hur ett fördjupat samarbete kunde fungera. Det var en motion om en sammanslagning av gymnasierna från 2010 som väcktes till liv igen av den finskspråkiga utbildningsnämnden i Kristinestad i början av året.

YLE - 10 okt 13 kl. 09:37

Inget gemensamt skolcampus i Kristinestad

Tekniska- och utbildningscentralen och deras nämnder i Kristinestad ska tillsammans ta fram ett nytt förslag för hur fastighetsproblematiken kring skolorna ska lösas. Det största problemet är att det svenska högstadiet är i dåligt skick och elevantalet i kommunen sjunker. Kristinestads dåliga ekonomi tillåter inte en grundrenovering av högstadiet.

YLE - 09 okt 13 kl. 07:45

Kristinestad kan få gemensamt skolcampus

Vad ska hända med svenska högstadiet och gymnasiet i Kristinestad? Tekniska direktören Joakim Ingves föreslår att svenska högstadie- och gymnasieeleverna flyttar till finska skolcampuset, den fuktdrabbade svenska högstadieskolan rivs och svenska gymnasiet blir hemvist för stadens tjänstemän som stadshus. Knutarna består i att svenska högstadiet är i dåligt skick och elevantalet i kommunen sjunker.

YLE - 02 mar 17 kl. 05:40

Kristinestad - med tillförsikt in i framtiden

Efter några lite sämre år börjar det igen se bättre ut för Kristinestad. Ekonomin är på plus och staden är ganska livskraftig igen. Inför kommunalvalet är frågan om ett gemensamt skolcampus på tapeten och även vindkraften väcker diskussion.

YLE - 22 maj 18 kl. 05:59

Många vill se ett tvåspråkigt skolcampus i Kristinestad – SFP ser ingen framtid för rapport om campus

Ett gemensamt skolcampus mellan de finsk- och svenskspråkiga skolorna i Kristinestad är en grundläggande förutsättning för utökat samarbete. Det anser en arbetsgrupp i staden..

YLE - 17 dec 13 kl. 04:48

Kristinestad godkände minusbudget

Personalkostnaderna i Kristinestad måste minska med drygt 900 000 euro. Fullmäktige godkände på måndag en budget som gick helt enligt stadsstyrelsen beslutsförslag. Det betyder att varken stadsstyrelsen eller stadsfullmäktige ville godkänna stadsdirektörens balanseringsåtgärder.

YLE - 15 sep 15 kl. 14:58

Kristinestad får ny bildningsdirektör

De sökande är politices magister och merkonom Jari Alanko, diplomingenjör och doktor i jord- och skogsbruksvetenskaper Jalo Aminoff, pedagogie och teologie magister Greger Johan Englund, filosofie doktor och merkonom Kirsi Kanerva, filosofie magister och folosofie licentiat Isabella Lahtinen, pedagogie magister och klasslärare Catarina Mikkonen, pedagogie magister med examen inom utbildningsadministration, filosofie kandidat och filosofie magister Pertti Widén med examina bland annat inom pedagogik och skoladministration samt ekonomie magister, filosofie magister och rektor Juha Ahonen. Kristinestad sänkte i juni språkkravet för tjänsten som bildningsdirektör från utmärkta till goda. Sedan den 30 april har gymnasiets rektor Margareta Riissanen skött tjänsten som bildningsd

YLE - 20 nov 14 kl. 14:36

Redo för gemensamt gymnasium i Österbotten

Kostnaderna måste ned med 18 procent på gymnasierna, och det på bara ett par år. Inom Vi7-gruppen, gymnasiesamarbetet kring från Vörå i norr till Kristinestad i söder, har man kommit längst. Gemensam rektor, gemensamma lärare och gemensam undervisning är modellen.

YLE - 30 nov 15 kl. 12:24

Stadsdirektören i Kristinestad vill inte anställa ny MI-rektor

Stadsdirektören i Kristinestad tycker inte att Kristinestad ska ha en rektor för Medborgarinstitutet. Uppgifterna kan föras över på bildningsdirektören, förslår stadsdirektör Riitta El Nemr för stadsstyrelsen. Det här går tvärt emot utbildningsnämndernas samt Bötom kommuns utlåtanden.

YLE - 02 dec 14 kl. 04:48

Högstadierektor i Kristinestad fick rätt

Det har varit en lång och tung process, säger Vivan Danielsson, men nu är hon lättad över att högsta förvaltningssdomstolen bedömde att staden Kristinestad gjorde fel som sa upp henne från tjänsten som högstadierektor. HFD:s utslag kom i förra veckan. Vivan Danielsson får nu tillbaka sin tjänst.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Åländska Jenny Fellmans panghelg i Kontiolahti: Dubbla segrar och plats i världscupen i skidskytte

Två gp-tävlingar i D22-klassen i Kontiolahti – lika många segrar. Nu är Jenny Fellman från IF Åland dessutom uttagen till världscupspremiären. Det känns superkul, säger skidskytten själv till Nya Åland..

YLE - 10 timmar sedan

Ny forskning undersöker hur föräldrars skärmberoende påverkar barn: "Resultatet av experimentet ser vi först i nästa generation"

Föräldrar brukar ofta förarga sig över sina barns eviga stirrande på mobilskärmar – men hur bra är de vuxna själva på att begränsa skärmtiden? Internationell forskning visar att föräldrars ständiga stirrande på smarttelefonen påverkar småbarns utveckling negativt. Också finländska forskare intresserar sig nu för den här frågan.

YLE - 10 timmar sedan

Svagt intresse för att bli lucia – föreningen Brage i Vasa: "Vi måste fiska efter kandidaterna"

I år ställde endast en kandidat upp för att bli Brages lucia. Eftersom det inte kan ordnas någon luciaomröstning blir det ingen vanlig insamling i år..

YLE - 10 timmar sedan

Fredrik Westblom testade tolv religioner på ett år : "Satanismen gav mig bättre självförtroende"

Idag finns bara altaret och dagboken kvar av projektet. .

YLE - 10 timmar sedan

Stor hallbrand i Jakobstad vid betongstation

Betongföretaget Ja-Ko Betonis hall i Jakobstad där 4-5 betongbilar och pumpar förvarades brandskadades på lördagkväll. Betongbilarna lyckades man snabbt få ut och räddningsmanskapet fick snabbt elden under kontroll..

YLE - 23 timmar sedan

Jättetavla av EHT-hjälten Veini Vehviläinen – men Simon Suorantas mål mot den tidigare klubben räckte inte: "TPS kanske förtjänade mer"

I ishockeyligan stod ett toppmöte på agendan då tabelltvåan TPS gästande ligaledande Kärpät. Trots en stark inledning av Åbolaget var det till slut uleåborgarna som fick fira. På andra håll åkte både Vasa Sport och HIFK på uddamålsförluster..

YLE - Igår: 14:24

Pälsmotståndare demonstrerade i Karleby

Konsumenter skall genom fredliga medel och diskussioner förmås att avstå från pälsprodukter. Den förhoppningen har Niina Kuorikoski som tillsammans med några andra personer delade ut flygblad på gågatan i Karleby på lördagen..

YLE - Igår: 13:05

Fotgängare dödades i trafikolycka i Lillkyro i Vasa

En 52-årig man dödades i en trafikolycka i Lillkyro på Lillkyrovägen i riktning mot Tervajoki vid 22-tiden på fredagkväll. Mannen var ute på promenad på lättrafikleden tillsammans med en annan person när han blev påkörd av en bil..

YLE - Igår: 09:00

Familjedemokrati eller strängt föräldraenvälde - hur mycket ska barnen få bestämma?

Att veta när man ger sitt barn för mycket makt att bestämma är inte enkelt, liksom inte heller att se när man själv styr alla familjens beslut. Hur ska man tänka kring maktbalansen i en familj och hur mycket plats ska en förälder egentligen ge sina barns åsikter?.

YLE - Igår: 08:22

Vasas förslag till fusionsavtal fick kalla handen i Korsholm – "långt från det som är möjligt att verkställa"

Vasas förslag har mötts av kritik bland Korsholms representanter i ledningsgruppen. Man ser inte en gnutta av det arbete som arbetsgrupperna har gjort, säger Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.