YLE > Svenskfinland

Sunday, 20 January, 17:51

YLE - 23 okt 18 kl. 04:55

Rektor om gemensamt skolcampus i Kristinestad: Väggar och tak inget hinder för samarbeteGemensamt skolcampus eller inte? Enligt svenska gymnasiets nya rektor Peter Grannas är det irrelevant i det här skedet att diskutera väggar och tak. Först måste det vara klart hur själva innehållet i samarbetet mellan skolorna i Kristinestad ska se ut..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kristinestad, Peter Grannas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rektorom , gemensamt, skolcampusi , Kristinestad, Väggaroch , tak, inget hinder för samarbete
YLE - 18 aug 17 kl. 06:16

Ny arbetsgrupp ska utreda gemensamt skolcampus i Kristinestad

Diskussionerna om ett gemensamt tvåspråkigt skolcampus i Kristinestad har pågått länge. Nu ska en ny arbetsgrupp ge förslag på hur ett fördjupat samarbete kunde fungera. Det var en motion om en sammanslagning av gymnasierna från 2010 som väcktes till liv igen av den finskspråkiga utbildningsnämnden i Kristinestad i början av året.

YLE - 10 okt 13 kl. 09:37

Inget gemensamt skolcampus i Kristinestad

Tekniska- och utbildningscentralen och deras nämnder i Kristinestad ska tillsammans ta fram ett nytt förslag för hur fastighetsproblematiken kring skolorna ska lösas. Det största problemet är att det svenska högstadiet är i dåligt skick och elevantalet i kommunen sjunker. Kristinestads dåliga ekonomi tillåter inte en grundrenovering av högstadiet.

YLE - 09 okt 13 kl. 07:45

Kristinestad kan få gemensamt skolcampus

Vad ska hända med svenska högstadiet och gymnasiet i Kristinestad? Tekniska direktören Joakim Ingves föreslår att svenska högstadie- och gymnasieeleverna flyttar till finska skolcampuset, den fuktdrabbade svenska högstadieskolan rivs och svenska gymnasiet blir hemvist för stadens tjänstemän som stadshus. Knutarna består i att svenska högstadiet är i dåligt skick och elevantalet i kommunen sjunker.

YLE - 02 mar 17 kl. 05:40

Kristinestad - med tillförsikt in i framtiden

Efter några lite sämre år börjar det igen se bättre ut för Kristinestad. Ekonomin är på plus och staden är ganska livskraftig igen. Inför kommunalvalet är frågan om ett gemensamt skolcampus på tapeten och även vindkraften väcker diskussion.

YLE - 22 maj 18 kl. 05:59

Många vill se ett tvåspråkigt skolcampus i Kristinestad – SFP ser ingen framtid för rapport om campus

Ett gemensamt skolcampus mellan de finsk- och svenskspråkiga skolorna i Kristinestad är en grundläggande förutsättning för utökat samarbete. Det anser en arbetsgrupp i staden..

YLE - 17 dec 13 kl. 04:48

Kristinestad godkände minusbudget

Personalkostnaderna i Kristinestad måste minska med drygt 900 000 euro. Fullmäktige godkände på måndag en budget som gick helt enligt stadsstyrelsen beslutsförslag. Det betyder att varken stadsstyrelsen eller stadsfullmäktige ville godkänna stadsdirektörens balanseringsåtgärder.

YLE - 15 sep 15 kl. 14:58

Kristinestad får ny bildningsdirektör

De sökande är politices magister och merkonom Jari Alanko, diplomingenjör och doktor i jord- och skogsbruksvetenskaper Jalo Aminoff, pedagogie och teologie magister Greger Johan Englund, filosofie doktor och merkonom Kirsi Kanerva, filosofie magister och folosofie licentiat Isabella Lahtinen, pedagogie magister och klasslärare Catarina Mikkonen, pedagogie magister med examen inom utbildningsadministration, filosofie kandidat och filosofie magister Pertti Widén med examina bland annat inom pedagogik och skoladministration samt ekonomie magister, filosofie magister och rektor Juha Ahonen. Kristinestad sänkte i juni språkkravet för tjänsten som bildningsdirektör från utmärkta till goda. Sedan den 30 april har gymnasiets rektor Margareta Riissanen skött tjänsten som bildningsd

YLE - 20 nov 14 kl. 14:36

Redo för gemensamt gymnasium i Österbotten

Kostnaderna måste ned med 18 procent på gymnasierna, och det på bara ett par år. Inom Vi7-gruppen, gymnasiesamarbetet kring från Vörå i norr till Kristinestad i söder, har man kommit längst. Gemensam rektor, gemensamma lärare och gemensam undervisning är modellen.

YLE - 30 nov 15 kl. 12:24

Stadsdirektören i Kristinestad vill inte anställa ny MI-rektor

Stadsdirektören i Kristinestad tycker inte att Kristinestad ska ha en rektor för Medborgarinstitutet. Uppgifterna kan föras över på bildningsdirektören, förslår stadsdirektör Riitta El Nemr för stadsstyrelsen. Det här går tvärt emot utbildningsnämndernas samt Bötom kommuns utlåtanden.

YLE - 02 dec 14 kl. 04:48

Högstadierektor i Kristinestad fick rätt

Det har varit en lång och tung process, säger Vivan Danielsson, men nu är hon lättad över att högsta förvaltningssdomstolen bedömde att staden Kristinestad gjorde fel som sa upp henne från tjänsten som högstadierektor. HFD:s utslag kom i förra veckan. Vivan Danielsson får nu tillbaka sin tjänst.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

NRK: Radar används för att hitta det sista saknade lavinoffret i Tamokdalen – men utan resultat

Söndagens sökinsats efter det fjärde saknade lavinoffret i Tamokdalen i norra Norge har avslutats. Trots att man för första gången använt sig av radar har man inte lyckats lokalisera mannen..

YLE - 6 timmar sedan

NRK: Radar används för att hitta det sista saknade lavinoffret i Tamokdalen

Arbetet med att leta efter det fjärde saknade lavinoffret fortsätter i Tamokdalen i norra Norge i dag. För första gången kommer man att använda sig av radar..

YLE - 7 timmar sedan

Ärliga människor i Karleby – en solskenshistoria om en 20-eurossedel som kom tillrätta

Vad gör du om du hittar 20 euro i ett varuhus? Åker sedeln ner i fickan eller tar du den till informationen så att den rätta ägaren kan få tillbaka sedeln?.

YLE - 9 timmar sedan

Märta-Lisa Westmans kulturgärning hyllas på söndagen

Söndagen den 20.1 ordnas i Jakobstad en hyllning till Märta-Lisa Westman. Westman var en känd profil för många i staden - som politiker, som rektor och som engagerad på många olika håll.

YLE - 12 timmar sedan

Finlands minsta stenkyrka i Övre-Såka är en födelsedagspresent som också tackar byborna för talkoarbetet: “Den här platsen stillar tungan, sinnet och själen”

Finlands minsta stenkyrka i byn Övre-Såka nära Karleby är Leena Harjunpääs födelsedagsgåva till sin make Martti Nykänen. Trots höjda ögonbryn i början deltog byborna i byggtalkot och tog kyrkan till sig..

YLE - 22 timmar sedan

TPS bröt den blytunga förlustsviten – JVM-guldmedaljören lämnade en blodpöl efter sig på isen: "Ett stort tack till vårdpersonalen"

Fem matcher. Men fler matcher än så vägrade TPS förlora i svit. Mot Jukurit på lördagen kom äntligen den efterlängtade segern – Åbolaget slog gästerna med 4–1.

YLE - Igår: 17:16

Blue Fox damer vände negativ trend i grevens tid: "Vi blev helt enkelt för självsäkra i starten och trodde att serien är lätt"

Den kan knappast beskrivas som en berg- och dalbana, Blue Fox damlags säsong, eftersom sex inledande segrar plötsligt följdes av fem raka förluster. Laget lyckades vända den negativa trenden på hemmaplan på lördagen med en 7–5 (1–2, 4–1, 2–2) seger över Steelers. Nu tar Nykarlebylaget sikte på en plats i topp fyra och direktavancemang till en nystöpt damliga för säsongen 2019-2020..

YLE - I förrgår: 16:28

Fjärde omkomna skidåkaren fortfarande inte hittad – sökoperationen återupptas på söndag

I Tamokdalen i norra Norge letar räddningsmanskapet fortfarande efter det fjärde saknade lavinoffret. Arbetet ska återupptas igen på söndag..

YLE - Igår: 14:45

Karriärens bästa världscupplacering för Andrea Julin efter trippelvurpa strax före upploppet: ”Jäklar, där låg ju en massa åkare i backen”

Det blev bara en semifinalplats för de blåvita åkarna i sprinterna i Otepää på lördagen. Men nöjdast av alla var nog Andrea Julin, som slutade fyra i sitt heat trots att hon redan såg avsågad ut. Jag var redan säker på att jag skulle sluta sist, säger hon till Yle..

YLE - Igår: 11:38

Pandorna i Etseri blev det dragplåster man hoppades

För ett drygt år sedan, den 18 januari, landade pandorna Lumi och Pyry från Kina till Helsingfors-Vanda flygplats för att därifrån transporteras vidare till djurparken i Etseri. Pandorna visade sig bli det dragplåster som djurparken hade hoppats. Besökarantalet i djurparken ökade med 100 000 i fjol..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.