SVT > Utrikes

Monday, 18 February, 14:23

SVT - 23 okt 18 kl. 01:21

Trump planerar fler kärnvapen: ”Ett hot mot Ryssland”Donald Trump vill rusta med fler kärnvapen – tills världen lugnar ner sig. Det beskedet gav han under måndagen efter att det kommit nya uppgifter om att han är beredd att dra sig ur Startavtalet om atomnedrustning. – Vem som ska hotas? Det är ett hot mot vem du vill. Det är ett hot mot Kina, det är ett hot mot Ryssland, sade Donald Trump under måndagen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ryssland, Trump, Startavtalet, Kina, Donald Trump

Dela artikeln

638 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, planerar, fler, kärnvapenEtt , hotmot , Ryssland
Expressen - 24 okt 17 kl. 14:40

Därför kan Trump använda kärnvapen mot Nordkorea

LONDON. President Donald Trump har fler gånger antytt att en amerikansk militär attack mot Nordkorea är möjlig.Om Trump tänker sig ett överraskningsanfall så finns det ett vapen som har klara militära fördelar, påpekar pensionerade generalen David Barno.

Expressen - 31 mar 13 kl. 19:02

Kim Jong-Un: Vi ska skaffa fler kärnvapen

SEOUL. Krigsretoriken i Nordkoreas huvudstad Pyongyang löper amok. Centralkommittén, ledd av den unge diktatorn Kim Jong-Un, vill upprusta med fler kärnvapen..

Expressen - 18 sep 17 kl. 13:18

Hotet: Fler sanktioner leder till fler kärnvapen

Ju fler sanktioner, desto snabbare kommer vi att utveckla vårt kärnvapenprogram.Det nya hotet kommer från Kim Jong-Un efter att Donald Trump och Sydkoreas president Moon Jae-In kommit överens om ytterligare sanktioner mot Nordkorea.– Detta är en ondskefull, oetisk och omänsklig fientlig handling, säger en talesperson för det nordkoreanska utrikesdepartementet till nyhetsbyrån KCNA.

DI - 22 dec 16 kl. 19:17

Trump vill ha fler kärnvapen

USA:s blivande president Donald Trump anser att USA märkbart måste förstärka och utveckla sin kärnvapenkapacitet..

DI - 22 aug 17 kl. 11:57

Irans svar till Trump: Uran till kärnvapen på fem dagar

Iran behöver bara fem dagar på sig att höja koncentraten av uran till den nivå som är nödvändig för att kunna framställa kärnvapen. Det uppgav Ali Akbar Salehi som är ansvarig för landets atomorganisation, AEOI, i en tv-sänd intervju, rapporterar AP..

DI - 11 mar 16 kl. 11:40

Kim Jong Un vill ha fler kärnvapen

Spänningarna stiger på den koreanska halvön sedan den Nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA rapporterat att diktatorn Kim Jong Un beordrat fler kärnvapentester..

Kristianstadsbladet - 03 jun 13 kl. 00:56

Färre men farligare kärnvapen

Antalet atombomber i världen må minska, men kärnvapenmakterna rustar upp med nyare vapen.Fredsforskningsinstitutet Sipri varnar för att hotet från kärnvapen är fortsatt stort.
I den årliga rapporten från Stockholmsbaserade Sipri redogörs för vapenmakten i världen.

GöteborgsPosten - 31 mar 13 kl. 07:16

Nordkorea vill ha mer kärnvapen

Krigsretoriken i Nordkoreas huvudstad Pyongyang löper amok. Centralkommittén, ledd av den unge diktatorn Kim Jong-Un, vill upprusta med fler kärnvapen..

SR - 03 jul 17 kl. 01:00

Antalet kärnvapen minskar i världen

Samtidigt moderniserar USA och Ryssland sina kärnvapenarsenaler. Och flera asiatiska länder skaffar fler kärnvapen..

SN - 02 mar 15 kl. 11:54

"Fler kärnvapen vore förödande"

Nyköpingsbördiga Hanns Molander befinner sig fastkedjad vid en brittisk kärnvapenfabrik i protest..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Kinakännare om mötet: ”Olycklig hantering”

Kinakännaren Torbjörn Lodén deltog i det omtalade mötet med den kinesiske affärsmannen Kevin Liu, Sveriges Kinaambassadör och dottern till den fängslade förläggaren Gui Minhai. – Den svenska ambassadören Anna Lindstedt hoppades att affärsmannen skulle kunna medverka till Gui Minhais frigivning, säger Torbjörn Lodén..

SVT - 1 timme sedan

Förorenat flodvatten hotar stora barriärrevet

Stora utflöden av förorenat flodvatten hotar stora barriärrevet utanför Australiens nordöstra kust. Massiva skyfall har drabbat delstaten Queensland vilket lett till att regionens floder svämmat över och nu för enorma mängder slam ut i havet..

SVT - 2 timmar sedan

Brexit och antisemitism splittrar Labour

Mitt i ett allt osäkrare brexitläge skakas oppositionspartiet Labour av ett jätteavhopp. Sju ledamöter går sin egen väg efter kritik mot partiets hantering av brexit och antisemitism..

SVT - 12 timmar sedan

Norsk helikopter saknad

En helikopter med en kvinna och en man ombord har anmälts saknad i Norge..

SVT - 18 timmar sedan

Kinesisk affärsman bekräftar: Hade möte med Gui Minhais dotter

En av de kinesiska affärsmän som ska ha varit med på mötet om Gui Minhai som Sveriges Kinaambassadör anordnade bekräftar nu för Ekot att han har träffat den fängslade förläggarens dotter, Angela Gui. Han är dock förtegen om vad som hände på mötet..

SVT - 19 timmar sedan

Följ med SVT:s team under deras första dag i Nordkorea

SVT:s team, reporter Ulrika Bergsten och fotograf Nicolai Zelmani, är på plats i Nordkorea, ett land som vanligtvis är stängt för journalister. Under besöket får de följa ett uppgjort schema och de har hela tiden sällskap av en guide..

SVT - 21 timmar sedan

Nyckelvittne åtalas för Catalán-mord

Ett tidigare nyckelvittne har åtalats för mordet på den svenska FN-medarbetaren Zaida Catalán vid en militärdomstol i Kongo-Kinshasa. En utredning tyder på att den före detta milisledaren var betydligt mer inblandad i mordet än vad han tidigare uppgett..

SVT - Igår: 10:14

UD ändrar sin version om Gui Minhai-mötet: ”Behöver förtydliga”

Utrikesminister Margot Wallström har varit tydlig med att utrikesdepartementet inte kände till det hemliga möte mellan Gui Minhais dotter och kinesiska affärsmän, som arrangerades av svenska Kina-ambassadören Anna Lindstedt. Men nu ändrar UD sin version. .

SVT - Igår: 07:07

Trumps vädjan till Europa: Ta tillbaka 800 IS-krigare 

USA:s president Donald Trump uppmanar Storbritannien, Frankrike, Tyskland och andra europeiska allierade att ställa 800 IS-krigare inför rätta. Annars kan de komma att släppas, varnar presidenten. .

SVT - Igår: 03:16

Sverige kallar hem ambassadör: ”Ska ses som en markering”

Sverige kallar hem sin ambassadör i Guatemala. I ett pressmeddelande, som publicerades under natten mot söndagen, skriver utrikesminister Margot Wallström att det ska ses som ”en markering mot Guatemala”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.