SVT > Utrikes

Sunday, 18 November, 21:32

SVT - 22 okt 18 kl. 21:22

Näthatgranskare: ”Skryter om hur de behandlar personal rasistiskt”Vardagsrasismen som apotekspersonal får utstå är en förlängning av språket som används på nätet, menar Tomas Åberg som är med och driver organisationen Näthatsgranskaren. Han vittnar om personer som skryter på Facebook om hur de behandlar personal. – Vi ser hur de skryter om hur de vägrar ta hjälp av rasifierade och använder ”N-ordet”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Tomas Åberg, Näthatsgranskaren, Facebook

Dela artikeln

662 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Näthatgranskare, Skryterom hur de , behandlar, personal, rasistiskt
Dalarnas tidningar - 25 nov 15 kl. 15:03

DEBATT: De skryter om en helikopter som helt saknar läkarbemanning

Att försöka bota läkarbrist genom att minska antalet stafettläkare är som att bota blodförgiftning med Alvedon. Man behandlar symtomet, inte sjukdomen – hyrläkare är en del av lösningen, inte problemet!.

Trelleborgs Allehanda - 15 feb 14 kl. 09:05

"Man behandlar inte anställda så här"

Arkivfoto: Tomas Nyberg
Kommunfullmäktiges ordförande Inger Hansson (M), är djupt kritisk till hur kommunen hanterat frågan om övertalig personal vid kundtjänsten. Hon är upprörd över hur de anställda har behandlats.
- Man ska spela med rena kort och behandla personalen på ett juste sätt, säger Inger Hansson.

Dagensanalys.se - 22 maj 18 kl. 09:43

Behandlar ni er personal som kontorsmaskiner

Motiverade medarbetare är bra medarbetare som levererar bra resultat, det känner alla ledare till. Men samtidigt flyttar man gärna runt personal som de vore kontorsmaskiner när man omorganiserar. Jag pratade med en digital kollega igår och när han dök upp på kontoret satt en annan person på hans plats och hans saker var nedpackade i en kartong, han var förvisad till ett rum längst ned i hörnet.

HBL - 12 jun 12 kl. 11:30

Riksdagen behandlar Halla-aho i dag

Sannfinländske riksdagsledamoten Jussi Hallas-ahos öde avgörs sannolikt idag. Både riksdagens talmanskonferens och riksdagsgruppernas ordförande behandlar frågan Halla-aho före eftermiddagens plenum. Halla-aho sitter löst som ordförande för förvaltningsutskottet att han ifrågasatt en dom från Högsta domstolen för brott mot trossfriden och hets mot folkgrupp.

News55 - 21 nov 16 kl. 14:43

Bert Karlsson: “Bedrövligt hur man behandlar Sveriges äldre”

Under måndagen stod det klart att den tidigare partiledaren för det högerpopulistiska partiet Ny demokrati, Bert Karlsson, öppnar upp för möjligheten att eventuellt ge sig i kast med politiken igen, skriver Skaraborgs läns tidning. – Jag har inte bestämt mig än men jag har tankar på det. Om partierna inte skärper till sig ordentligt och tar sig en titt på vad som händer i världen, säger Bert Karlsson till News55.

Alliansfritt Sverige - 25 jan 12 kl. 19:00

M skryter om att allt är som det var för två år senNOTIS. Den moderata riksdagsledamoten Elisabeth Björnsdotter Rahm skryter om biståndssatsningar på reproduktiv hälsa.
Men glömde du inte säga att ni skar ned i just detta för två år sen?

YLE - 13 jun 12 kl. 15:05

Hovrätten behandlar inte Finnairtvisten

Helsingfors hovrätt anser att tingsrättens beslut att förbjuda Finnairstrejken saknar laga kraft. Hovrätten har beslutat att inte utreda fackförbundens klagan vidare, utan säger i stället att det är tingsrätten som ska behandla den här frågan till slut. Finnair meddelade i april att ett schweiziskt bolag framöver kommer att sköta servicen av Finnairs flygplan.

YLE - 05 dec 12 kl. 13:32

Vasa stads personal kan permitteras

Vasa kan komma att behöva ta till permitteringar av personalen redan under nästa år. Stadens ekonomi blir snabbt svagare. Det budgeterade överskottet på 2,2 miljoner har redan nu förbytts i ett underskott på nästan sju miljoner euro.

YLE - 12 feb 13 kl. 05:01

Föräldrar och personal kritiska till kortare eftistider i Vasa

I Vasa faller förslaget om förkortade tider för skolbarnens morgon- och eftermiddagsverksamhet från och med i höst inte i god jord. Varken föräldrar eller eftisansvariga tror att föräldrar med åtta timmars arbetsdag kan hinna hämta sitt barn från eftis till klockan 16. YLE/ Sonja Rundt - Att köra till eftis i Gerby skola från centrum tar mycket längre tid än man tror på grund av de långa bilköerna på Alskatvägen, säger eftisansvariga Emilia Still i Gerby.

IDG - 10 jun 13 kl. 14:08

Kedjan skryter med hur många som sparkats


Elektronikkedjan Expert i blåsväder i Norge - skryter med hur många man sparkat..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Spanska regeringens dilemma: hitta en ny grav åt diktatorn

Francos kvarlevor ska och grävas upp och flyttas enligt ett spanskt regeringsbeslut. Men det har visat sig vara problematiskt och flytten riskerar att riva upp gamla sår..

SVT - 1 timme sedan

Professor: Därför bygger Iran upp militär kapacitet i Syrien och Libanon

Under en resa till Iran träffade SVT:s mellanösternkorrespondent, Stina Blomgren, Foad Izadi, professor i politisk kommunikation. – Iran har stöttat libanesiska styrkor som sparkade ut Israel ur Libanon, säger Izadi..

SVT - 1 timme sedan

Israelisk oro över Irans militära närvaro i Syrien

Förra veckan införde USA sanktioner mot Iran bland annat på grund av att Iran flyttar fram sina positioner i flera länder i Mellanöstern. När Iran stärker sin militära kapacitet i Libanon och Syrien väcker det oro i Israel. Agenda har träffat israeler som bor i Golanhöjderna nära gränsen till Syrien..

SVT - 1 timme sedan

Migrantbåt sjönk utanför Marocko – 22 saknas

Över 20 migranter saknas sedan deras båt kapsejsat utanför Marockos kust. Tre marockanska medborgare lyckades simma i land och larma myndigheterna, rapporterar den statliga nyhetsbyrån MAP..

SVT - 1 timme sedan

Netanyahu tar över som försvarsminister

Israels premiärminister Benjamin Netanyahus koalitionsregering lever, åtminstone tillfälligt. Själv tar han även över posten som försvarsminister. Det beskedet gav Netanyahu i ett tv-sänt tal på söndagkvällen..

SVT - 3 timmar sedan

May: Brexit blir inte lättare utan mig

Den pressade brittiska premiärministern Theresa May avfärdar kritikerna i det egna partiet som vill att hon avgår. – Det kommer inte att göra förhandlingarna enklare, säger hon i en intervju med Sky News på söndagen..

SVT - 4 timmar sedan

Att bärga ubåten är möjligt – men mycket dyrt

Enormt tryck, enorma svårigheter och framför allt enormt dyrt – men tekniskt fullt möjligt att genomföra. Det handlar framför allt om pengar att lyfta ubåtsvraket utanför Argentina, konstaterar en nederländsk expert på tungbärgning..

SVT - 5 timmar sedan

Myanmar – landet där Facebook bidrog till folkmord: ”Blev ett vapen”

Mark Zuckerberg vill att Facebook ska föra människor närmre varandra – i Myanmar hände det motsatta. Efter hård kritik har sociala medier-jätten nu erkänt att bolaget bidrog till våldet och folkfördrivningarna i den tidigare diktaturen. – Facebook blev ett vapen, säger rohingyern Brights Islam till SVT Nyheter..

SVT - 12 timmar sedan

Nya hotet efter bränderna: förorenad luft

Över 1 000 personer saknas och många fler har tvingats fly sina hem. Som om inte det vore nog uppger nu amerikanska myndigheter att luften i delar av Kalifornien hör till den mest förorenade i hela världen..

SVT - 12 timmar sedan

Trump: CIA:s bedömning är förhastad

Den CIA-bedömning där Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman beskylls för att ligga bakom mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi är ”mycket förhastad”, säger USA:s president Donald Trump..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.