SVT > Utrikes

Friday, 26 April, 06:02

SVT - 22 okt 18 kl. 21:22

Näthatgranskare: ”Skryter om hur de behandlar personal rasistiskt”Vardagsrasismen som apotekspersonal får utstå är en förlängning av språket som används på nätet, menar Tomas Åberg som är med och driver organisationen Näthatsgranskaren. Han vittnar om personer som skryter på Facebook om hur de behandlar personal. – Vi ser hur de skryter om hur de vägrar ta hjälp av rasifierade och använder ”N-ordet”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Tomas Åberg, Näthatsgranskaren, Facebook

Dela artikeln

662 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Näthatgranskare, Skryterom hur de , behandlar, personal, rasistiskt
Dalarnas tidningar - 25 nov 15 kl. 15:03

DEBATT: De skryter om en helikopter som helt saknar läkarbemanning

Att försöka bota läkarbrist genom att minska antalet stafettläkare är som att bota blodförgiftning med Alvedon. Man behandlar symtomet, inte sjukdomen – hyrläkare är en del av lösningen, inte problemet!.

Trelleborgs Allehanda - 15 feb 14 kl. 09:05

"Man behandlar inte anställda så här"

Arkivfoto: Tomas Nyberg
Kommunfullmäktiges ordförande Inger Hansson (M), är djupt kritisk till hur kommunen hanterat frågan om övertalig personal vid kundtjänsten. Hon är upprörd över hur de anställda har behandlats.
- Man ska spela med rena kort och behandla personalen på ett juste sätt, säger Inger Hansson.

Dagensanalys.se - 22 maj 18 kl. 09:43

Behandlar ni er personal som kontorsmaskiner

Motiverade medarbetare är bra medarbetare som levererar bra resultat, det känner alla ledare till. Men samtidigt flyttar man gärna runt personal som de vore kontorsmaskiner när man omorganiserar. Jag pratade med en digital kollega igår och när han dök upp på kontoret satt en annan person på hans plats och hans saker var nedpackade i en kartong, han var förvisad till ett rum längst ned i hörnet.

HBL - 12 jun 12 kl. 11:30

Riksdagen behandlar Halla-aho i dag

Sannfinländske riksdagsledamoten Jussi Hallas-ahos öde avgörs sannolikt idag. Både riksdagens talmanskonferens och riksdagsgruppernas ordförande behandlar frågan Halla-aho före eftermiddagens plenum. Halla-aho sitter löst som ordförande för förvaltningsutskottet att han ifrågasatt en dom från Högsta domstolen för brott mot trossfriden och hets mot folkgrupp.

News55 - 21 nov 16 kl. 14:43

Bert Karlsson: “Bedrövligt hur man behandlar Sveriges äldre”

Under måndagen stod det klart att den tidigare partiledaren för det högerpopulistiska partiet Ny demokrati, Bert Karlsson, öppnar upp för möjligheten att eventuellt ge sig i kast med politiken igen, skriver Skaraborgs läns tidning. – Jag har inte bestämt mig än men jag har tankar på det. Om partierna inte skärper till sig ordentligt och tar sig en titt på vad som händer i världen, säger Bert Karlsson till News55.

Alliansfritt Sverige - 25 jan 12 kl. 19:00

M skryter om att allt är som det var för två år senNOTIS. Den moderata riksdagsledamoten Elisabeth Björnsdotter Rahm skryter om biståndssatsningar på reproduktiv hälsa.
Men glömde du inte säga att ni skar ned i just detta för två år sen?

YLE - 13 jun 12 kl. 15:05

Hovrätten behandlar inte Finnairtvisten

Helsingfors hovrätt anser att tingsrättens beslut att förbjuda Finnairstrejken saknar laga kraft. Hovrätten har beslutat att inte utreda fackförbundens klagan vidare, utan säger i stället att det är tingsrätten som ska behandla den här frågan till slut. Finnair meddelade i april att ett schweiziskt bolag framöver kommer att sköta servicen av Finnairs flygplan.

YLE - 05 dec 12 kl. 13:32

Vasa stads personal kan permitteras

Vasa kan komma att behöva ta till permitteringar av personalen redan under nästa år. Stadens ekonomi blir snabbt svagare. Det budgeterade överskottet på 2,2 miljoner har redan nu förbytts i ett underskott på nästan sju miljoner euro.

YLE - 12 feb 13 kl. 05:01

Föräldrar och personal kritiska till kortare eftistider i Vasa

I Vasa faller förslaget om förkortade tider för skolbarnens morgon- och eftermiddagsverksamhet från och med i höst inte i god jord. Varken föräldrar eller eftisansvariga tror att föräldrar med åtta timmars arbetsdag kan hinna hämta sitt barn från eftis till klockan 16. YLE/ Sonja Rundt - Att köra till eftis i Gerby skola från centrum tar mycket längre tid än man tror på grund av de långa bilköerna på Alskatvägen, säger eftisansvariga Emilia Still i Gerby.

IDG - 10 jun 13 kl. 14:08

Kedjan skryter med hur många som sparkats


Elektronikkedjan Expert i blåsväder i Norge - skryter med hur många man sparkat..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Här drar cyklonen Kenneth in över Moçambique – 30 000 evakueras

Skolorna är stängda, flygen ställs in och 30 000 människor har evakuerats när cyklonen Kenneth nu drar in över Moçambique. Ovädret nådde kusten med vindar på 61 m/s sent på torsdagskvällen. ”Jag är rädd att vi är på väg mot en ny humanitär katastrof”, skriver Mami Mizutori, FN:s biträdande generalsekreterare på Twitter..

SVT - 3 timmar sedan

Ny lag öppnar för isolering av Rysslands internet

En ny lag som ytterligare begränsar de ryska invånarnas redan inskränkta frihet på internet och ger myndigheterna möjlighet att totalt isolera det ryska nätet från world wide web väntas snart skrivas under av Rysslands president Vladimir Putin. Lagen som redan har godkänts av det ryska parlamentet, Duman ses av många som ett försök till ett system liknande Kinas slutna internet, men samtidigt menar experter att den kommer bli svår att implementera..

SVT - 3 timmar sedan

Så går det till när ett land isolerar sitt internet

För att skapa ett slutet internet måste alla digitala gränsstationer stängas, samtidigt som det nationella nätet är helt oberoende av utländska servrar. Det är vad Ryssland vill kunna göra men hittills har de länder som försökt misslyckats..

SVT - 7 timmar sedan

Impopulär Macron lovar eftergifter – vill sänka skatt och stänga sin skola

Emmanuel Macrons popularitet har dalat sedan han valdes till Frankrikes president för två år sedan. I ett försök att tillmötesgå de demonstranter som protesterat mot honom i fem månader lovade han på torsdagen bland annat sänkta skatter och att stänga sin egen elitskola..

SVT - 11 timmar sedan

Sri Lanka skriver ner dödssiffran efter helgens terrorattack

Dödssiffran efter terrordåden i Sri Lanka har tidigare uppgetts vara 359 personer. En siffra som landet nu skriver ner med drygt 100 personer..

SVT - 14 timmar sedan

Sri Lankas försvarsminister avgår efter kritik

Sri Lankas försvarsminister Hemasiri Fernando avgår efter hård kritik i samband med terrordådet som drabbade landet på påskdagen. Säkerhetstjänsten ska ha fått varningar om ett stundande terrordåd, som kritiker menar ignorerades..

SVT - 17 timmar sedan

Biden eller Sanders – vem får slåss mot Trump?

Det är före detta vicepresidenten Joe Biden och Vermontsenatorn Bernie Sanders som jagas i det demokratiska primärvalet. Men det betyder inte att det blir lätt för någon av dem att ta sig igenom det breda fältet av kandidater..

SVT - 17 timmar sedan

Obamas tidigare vicepresident Joe Biden ställer upp i USA:s presidentval

Den tidigare amerikanske vice presidenten Joe Biden kandiderar nu för att själv bli USA:s president, bekräftar han själv under torsdagen..

SVT - 23 timmar sedan

Historisk handskakning mellan Putin och Kim Jong-Un

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un har nu träffat Rysslands Vladimir Putin. De två ledarna har skakat hand med varandra, uppger nyhetsbyrån Reuters..

SVT - Igår: 01:15

Rädslan för nya terrordåd är stor i Sri Lanka

I Sri Lanka fortsätter dödsiffran att stiga och rädslan för nya terrordåd är stor. Samtidigt vittnar muslimer om hur de nu betraktas med allt mer misstänksamhet i landet. – Det finns så mycket ilska där ute, säger Rimaz Marzook, som bor i Colombo, till SVT Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.