SVT > Utrikes

Monday, 21 January, 06:27

SVT - 22 okt 18 kl. 21:22

Näthatgranskare: ”Skryter om hur de behandlar personal rasistiskt”Vardagsrasismen som apotekspersonal får utstå är en förlängning av språket som används på nätet, menar Tomas Åberg som är med och driver organisationen Näthatsgranskaren. Han vittnar om personer som skryter på Facebook om hur de behandlar personal. – Vi ser hur de skryter om hur de vägrar ta hjälp av rasifierade och använder ”N-ordet”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Tomas Åberg, Näthatsgranskaren, Facebook

Dela artikeln

662 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Näthatgranskare, Skryterom hur de , behandlar, personal, rasistiskt
Dalarnas tidningar - 25 nov 15 kl. 15:03

DEBATT: De skryter om en helikopter som helt saknar läkarbemanning

Att försöka bota läkarbrist genom att minska antalet stafettläkare är som att bota blodförgiftning med Alvedon. Man behandlar symtomet, inte sjukdomen – hyrläkare är en del av lösningen, inte problemet!.

Trelleborgs Allehanda - 15 feb 14 kl. 09:05

"Man behandlar inte anställda så här"

Arkivfoto: Tomas Nyberg
Kommunfullmäktiges ordförande Inger Hansson (M), är djupt kritisk till hur kommunen hanterat frågan om övertalig personal vid kundtjänsten. Hon är upprörd över hur de anställda har behandlats.
- Man ska spela med rena kort och behandla personalen på ett juste sätt, säger Inger Hansson.

Dagensanalys.se - 22 maj 18 kl. 09:43

Behandlar ni er personal som kontorsmaskiner

Motiverade medarbetare är bra medarbetare som levererar bra resultat, det känner alla ledare till. Men samtidigt flyttar man gärna runt personal som de vore kontorsmaskiner när man omorganiserar. Jag pratade med en digital kollega igår och när han dök upp på kontoret satt en annan person på hans plats och hans saker var nedpackade i en kartong, han var förvisad till ett rum längst ned i hörnet.

YA - 6 timmar sedan

Kvinnliga fångar vill inte visa brösten vid kontroll: ”Ingen som behöver ta av sig sin bh när personal tittar på”

Två kvinnor som sitter på fängelset i Ystad hävdar att de måste ta av sig underkläder som ger utslag i metalldetektorn och visa brösten inför andra fångar och personal. De anmälde anstalten till justitieombudsmannen (JO), men får inget gehör för sin kritik..

HBL - 12 jun 12 kl. 11:30

Riksdagen behandlar Halla-aho i dag

Sannfinländske riksdagsledamoten Jussi Hallas-ahos öde avgörs sannolikt idag. Både riksdagens talmanskonferens och riksdagsgruppernas ordförande behandlar frågan Halla-aho före eftermiddagens plenum. Halla-aho sitter löst som ordförande för förvaltningsutskottet att han ifrågasatt en dom från Högsta domstolen för brott mot trossfriden och hets mot folkgrupp.

News55 - 21 nov 16 kl. 14:43

Bert Karlsson: “Bedrövligt hur man behandlar Sveriges äldre”

Under måndagen stod det klart att den tidigare partiledaren för det högerpopulistiska partiet Ny demokrati, Bert Karlsson, öppnar upp för möjligheten att eventuellt ge sig i kast med politiken igen, skriver Skaraborgs läns tidning. – Jag har inte bestämt mig än men jag har tankar på det. Om partierna inte skärper till sig ordentligt och tar sig en titt på vad som händer i världen, säger Bert Karlsson till News55.

Alliansfritt Sverige - 25 jan 12 kl. 19:00

M skryter om att allt är som det var för två år senNOTIS. Den moderata riksdagsledamoten Elisabeth Björnsdotter Rahm skryter om biståndssatsningar på reproduktiv hälsa.
Men glömde du inte säga att ni skar ned i just detta för två år sen?

YLE - 13 jun 12 kl. 15:05

Hovrätten behandlar inte Finnairtvisten

Helsingfors hovrätt anser att tingsrättens beslut att förbjuda Finnairstrejken saknar laga kraft. Hovrätten har beslutat att inte utreda fackförbundens klagan vidare, utan säger i stället att det är tingsrätten som ska behandla den här frågan till slut. Finnair meddelade i april att ett schweiziskt bolag framöver kommer att sköta servicen av Finnairs flygplan.

YLE - 05 dec 12 kl. 13:32

Vasa stads personal kan permitteras

Vasa kan komma att behöva ta till permitteringar av personalen redan under nästa år. Stadens ekonomi blir snabbt svagare. Det budgeterade överskottet på 2,2 miljoner har redan nu förbytts i ett underskott på nästan sju miljoner euro.

YLE - 12 feb 13 kl. 05:01

Föräldrar och personal kritiska till kortare eftistider i Vasa

I Vasa faller förslaget om förkortade tider för skolbarnens morgon- och eftermiddagsverksamhet från och med i höst inte i god jord. Varken föräldrar eller eftisansvariga tror att föräldrar med åtta timmars arbetsdag kan hinna hämta sitt barn från eftis till klockan 16. YLE/ Sonja Rundt - Att köra till eftis i Gerby skola från centrum tar mycket längre tid än man tror på grund av de långa bilköerna på Alskatvägen, säger eftisansvariga Emilia Still i Gerby.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Ny rapport: Så mycket rikare blev miljardärerna 2018

Världens allra rikaste blir allt rikare. Världens 2 000 dollarmiljardärer tjänade förra året 23 miljarder kronor om dagen – samtidigt som de fattiga blir fattigare. Det framgår av hjälporganisationen Oxfams årliga rapport som gavs ut under måndagen..

SVT - 5 timmar sedan

Israel attackerar iranska mål i Syrien

Israelisk militär har slagit till mot iranska mål i Syrien, uppger israelisk militär, och varnar samtidigt syriska styrkor för att attackera landets territorium eller styrkor.

SVT - 6 timmar sedan

IRA-grupp misstänks för bilbomb i Nordirland

Polisen i Nordirland har gripit fyra personer som misstänks ligga bakom en bilbomb i staden Londonderry i lördags. Polisens huvudspår är att det är gruppen New IRA, en utbrytargrupp från numera icke krigförande IRA, som ligger bakom attacken. – Det var ett väldigt tydligt försök att döda människor, säger Mark Hamilton vid den irländska polisen enligt Reuters..

SVT - 10 timmar sedan

Världens ledare nobbar toppmötet i Davos

Klimatkris, handelskrig och global ekonomisk inbromsning står på agendan under toppmötet i Davos i veckan. Men politisk kris på hemmaplan stoppar flera världsledare från att åka. Varken Trump, May, Macron eller Löfven kommer att vara på plats för att diskutera hur man ska lösa världens kriser..

SVT - 10 timmar sedan

Fyrpartiuppgörelsen: Stopp för vapenexport till Jemenkriget

De fyra partierna som gjorde upp om att släppa fram Stefan Löfven som statsminister har kommit överens om att inte godkänna vapenexportaffärer till ickedemokratiska länder i Jemenkriget..

SVT - 14 timmar sedan

Våldsamma protester i Grekland mot Makedoniens namnbyte

Tusentals greker protesterade på söndagen ännu en gång mot landets namnavtal med Makedonien, men demonstrationerna urartade och slutade med stenkastning och tårgas..

SVT - 15 timmar sedan

Därför intervjuar Agenda Madeleine Albright

Madeleine Albright var USA:s första kvinnliga utrikesminister från 1997 till 2001 under president Bill Clinton. Hon är krigsflyktingen från Prag som nådde den allra högsta toppen i amerikansk diplomati..

SVT - 15 timmar sedan

Mali: Åtta FN-soldater dödade i attack

Åtta soldater i FN:s fredsbevarande styrkor har dödats i en attack i Mali, enligt en källa med insyn i FN-uppdraget..

SVT - 17 timmar sedan

Världens äldste man död – blev 113

Japanske Masazo Nonaka, som tros ha varit världens äldste man har avlidit, skriver The Guardian..

SVT - 18 timmar sedan

Två döda i brand i franska alperna

En stor brand vid skidorten Courchevel i de franska alperna har resulterat i att två människor omkommit och 22 skadats, enligt lokala myndigheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.