Barometern > Nyheter

Sunday, 24 February, 06:08

Barometern - 22 okt 18 kl. 16:15

Lex Sarah: Omsorgspersonalen i Emmaboda anmälerOmsorgspersonalen i Emmaboda kommun har gjort en anmälan enligt lex Sarah. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Sarah, Emmaboda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lex, Sarah, Omsorgspersonaleni , Emmaboda, anmäler
Kristianstadsbladet - 02 dec 13 kl. 06:30

Nya rutiner för lex Sarah

Rutinerna och riktlinjerna för lex Sarah har reviderats. För bara några dagar sedan riktades skarp kritik från IVO mot ett boende som hade liten kunskap om vad som gäller när missförhållanden upptäcks.
Tre olika dokument har slagits ihop till ett för att ärenden inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade), IFO (individ- och familjeomsorg), samt omsorg ska ha samma rutiner vad gäller rutiner och riktlinjer för lex Sarah.

Kristianstadsbladet - 23 jan 14 kl. 08:00

Vårdboende brister i lex Sarah-rutiner

Enhetschefen kände inte till rutinerna för lex Sarah-anmälan. Personalen kände inte till skyldigheten att anmäla missförhållanden. Omsorgsnämnden får hård kritik för brister på ett vård- och omsorgsboende.

Barometern - 20 jul 13 kl. 13:14

Missvård lex Sarah- anmäls

Ännu ett missförhållande inom omsorgen i?Emmaboda har anmälts enligt lex Sarah. Denna gång handlar det om dåligt bemötande.

Barometern - 20 jul 13 kl. 13:14

Missvård lex Sarah-anmäls

Ännu ett missförhållande inom omsorgen i Emmaboda har anmälts enligt lex Sarah. Denna gång handlar det om dåligt bemötande. För en tid sedan slog en sjuksköterskeelev larm efter att ha tillbringat en dag med personalen.

Barometern - 17 jun 13 kl. 15:41

Lex Sarah-anmälan efter artiklar om Smedängen

Barometerns artiklar om missförhållanden på äldreboendet Smedängen gör nu att Kalmar kommun Lex Sarah-anmäler sig själva. Anmälan kommer efter Barometerns artiklar med omfattande kritik från två vikarier mot Smedängens äldreboende i Smedby. De berättar hur vårdtagare blir slagna och kallade tillmälen och att personal fotograferar vårdtagare med sina mobiler och skrattar åt det i fikarummet.

News55 - 20 sep 16 kl. 17:37

Personal på äldreboende struntar i att lex Sarah-anmäla

På äldreboendet i Jämtland lämnas inte några lex Sarah-anmälningar då personalen på boendet vill hålla varandra om ryggen. Personal på boendet uppger att de inte vet om det finns några rutiner för lex Sarah-anmälningar på boendet men att ”det borde finnas det”.       LÄS MER HÄR: Döende fick liv – äldreboende anmäls Enhetschef upplever motstånd Personalen säger även att klimatet och synsättet är sådant att man inte vill ange varandra och att det upplevs som att man ”sätter dit” en kollega.

BT - 30 jun 11 kl. 07:25

Kraftig ökning av lex Sarah-fall - och vårdaren nu polisanmäld

En anställd inom hemtjänsten i Borås har polisanmälts efter misstanken om att hon haft sex mot betalning med en åldring. En privatperson med koppling till mannen i 85-årsåldern står bakom anmälan. Den kommer att skickas vidare till åklagare för bedömning och brottsmisstanken är inledningsvis tjänstefel.

UT - 10 jul 13 kl. 15:54

Lex Sarah-anmälan i Tranemo

Sedan en anställd på ett vårdboende i Tranemo kommun brustit i sitt bemötande mot boende på vårdinrättningen har en lex Sarah-anmälan gjorts. En lex Sarah-anmälan har gjorts i Tranemo kommun sedan en anställd på ett vårdboende i kommunen brustit i sitt bemötande mot brukarna. I anmälan står att "de boende inte visats respekt eller uppmuntrats till delaktighet".

BT - 05 okt 12 kl. 08:08

Lex Sarah - en plågsam väg till bättre äldrevård

Lex Sarah leder till att hot, stölder, vanvård och andra missförhållanden inom äldreomsorgen avslöjas på ett nytt sätt. Den plågsamma vägens mål är en bättre äldrevård. ?

BT - 25 okt 12 kl. 13:49

Herrljunga Lex Sarah-anmäler hela individ- och familjeomsorgen

Herrljunga kommun har anmält hela sin individ- och familjeomsorgsverksamhet för granskning enligt Lex Sarah.
? Det finns brister som kan betyda att rättssäkerheten åsidosatts, säger socialchef Susanne Åhman.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 10 minuter sedan

Herrbutik försvinner från Storgatan i Mönsterås

I 27 år har Patriks Herrmode varit ett välkänt inslag bland butikerna på Storgatan i Mönsterås. Nu väljer ägaren Patrik Ragnarsson att sluta som handlare..

Barometern - 10 minuter sedan

Kostnader för inhyrd personal - ett akut problem

Region Kalmars röda siffror för 2018 har sin förklaring i onödiga kostnader. Det menar M-politiker som nu vill ha en översyn av läget..

Barometern - 10 minuter sedan

Arvid Hasterok: ”Det skulle vara häftigt att spela trummor i ett band”

Trummis eller jurist. Det är vad 13-årige Arvid Hasterok ser sig själv arbeta med i framtiden. .

Barometern - 15 minuter sedan

Landeskogs 33:e i ny Coloradoseger

Colorado sitter för tillfället på ett wild card till Stanley Cup, sedan Gabriel Landeskog gjort ett av målen och Carl Söderberg stått för två assist i segern över Nashville i NHL-hockeyn. Landeskog gjorde sitt 33:e mål för säsongen i matchen, som slutade 5-0.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Bishara: Ska fortsätta sprida kärlek

På knappt ett år har han gått från att spela in låtar på Instagram till att samarbeta med några av Sveriges stora poplåtskrivare. Nu har 16-årige Bishara siktet inställt på finalen i Stockholm. - Jag ska bara fortsätta sprida kärlek, då kan jag ha en chans, säger han till TT.

Barometern - 1 timme sedan

Nilsson/Dahlqvist vill stoppa norskt guldregn

Hittills har skid-VM varit en ensidig Norgehistoria. Fyra lopp har gett lika många norska guld. Fortsätter grannlandets utklassning i dagens sprintstafett?

Barometern - 45 minuter sedan

Prinspar i Marocko - vill hjälpa flickor

Brittiske prins Harry och hans fru Meghan anlände på lördagskvällen till Casablanca i Marocko för sin sista officiella utlandsresa innan de blir föräldrar senare i vår.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Två stoppade för rattfylleri i länet

Tidigt på söndagsmorgonen stoppade polisen bilförare i Kalmar och Oskarshamn..

Barometern - 1 timme sedan

Norsk seger på Europatouren i Australien

Det höll inte ända fram för Madelene Sagström i Europatourtävlingen i Bonville i australiska New South Wales. Uppsalagolfaren ledde efter tre rundor, men gjorde sista dagen sin sämsta runda i tävlingen - tre över par - och slutade därmed delad sexa, tillsammans med Jenny Haglund.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Svenskarna avhängda i WGC-golfen

Tredje dagens stjärnstinn golf på Chapultepec-banan i Mexiko blev som en fantasilös uppföljare på dag två - Dustin Johnson fortsätter att leda med lysande spel, Rory McIlroy hänger på, och svenskarna får inte till det. Inför sista dagen i WGC-tävlingen leder Johnson, USA, på 16 under par.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.