Barometern > Nyheter

Monday, 17 December, 03:42

Barometern - 22 okt 18 kl. 16:15

Lex Sarah: Omsorgspersonalen i Emmaboda anmälerOmsorgspersonalen i Emmaboda kommun har gjort en anmälan enligt lex Sarah. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Sarah, Emmaboda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lex, Sarah, Omsorgspersonaleni , Emmaboda, anmäler
Kristianstadsbladet - 02 dec 13 kl. 06:30

Nya rutiner för lex Sarah

Rutinerna och riktlinjerna för lex Sarah har reviderats. För bara några dagar sedan riktades skarp kritik från IVO mot ett boende som hade liten kunskap om vad som gäller när missförhållanden upptäcks.
Tre olika dokument har slagits ihop till ett för att ärenden inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade), IFO (individ- och familjeomsorg), samt omsorg ska ha samma rutiner vad gäller rutiner och riktlinjer för lex Sarah.

Kristianstadsbladet - 23 jan 14 kl. 08:00

Vårdboende brister i lex Sarah-rutiner

Enhetschefen kände inte till rutinerna för lex Sarah-anmälan. Personalen kände inte till skyldigheten att anmäla missförhållanden. Omsorgsnämnden får hård kritik för brister på ett vård- och omsorgsboende.

Barometern - 20 jul 13 kl. 13:14

Missvård lex Sarah- anmäls

Ännu ett missförhållande inom omsorgen i?Emmaboda har anmälts enligt lex Sarah. Denna gång handlar det om dåligt bemötande.

Barometern - 20 jul 13 kl. 13:14

Missvård lex Sarah-anmäls

Ännu ett missförhållande inom omsorgen i Emmaboda har anmälts enligt lex Sarah. Denna gång handlar det om dåligt bemötande. För en tid sedan slog en sjuksköterskeelev larm efter att ha tillbringat en dag med personalen.

Barometern - 17 jun 13 kl. 15:41

Lex Sarah-anmälan efter artiklar om Smedängen

Barometerns artiklar om missförhållanden på äldreboendet Smedängen gör nu att Kalmar kommun Lex Sarah-anmäler sig själva. Anmälan kommer efter Barometerns artiklar med omfattande kritik från två vikarier mot Smedängens äldreboende i Smedby. De berättar hur vårdtagare blir slagna och kallade tillmälen och att personal fotograferar vårdtagare med sina mobiler och skrattar åt det i fikarummet.

News55 - 20 sep 16 kl. 17:37

Personal på äldreboende struntar i att lex Sarah-anmäla

På äldreboendet i Jämtland lämnas inte några lex Sarah-anmälningar då personalen på boendet vill hålla varandra om ryggen. Personal på boendet uppger att de inte vet om det finns några rutiner för lex Sarah-anmälningar på boendet men att ”det borde finnas det”.       LÄS MER HÄR: Döende fick liv – äldreboende anmäls Enhetschef upplever motstånd Personalen säger även att klimatet och synsättet är sådant att man inte vill ange varandra och att det upplevs som att man ”sätter dit” en kollega.

BT - 30 jun 11 kl. 07:25

Kraftig ökning av lex Sarah-fall - och vårdaren nu polisanmäld

En anställd inom hemtjänsten i Borås har polisanmälts efter misstanken om att hon haft sex mot betalning med en åldring. En privatperson med koppling till mannen i 85-årsåldern står bakom anmälan. Den kommer att skickas vidare till åklagare för bedömning och brottsmisstanken är inledningsvis tjänstefel.

UT - 10 jul 13 kl. 15:54

Lex Sarah-anmälan i Tranemo

Sedan en anställd på ett vårdboende i Tranemo kommun brustit i sitt bemötande mot boende på vårdinrättningen har en lex Sarah-anmälan gjorts. En lex Sarah-anmälan har gjorts i Tranemo kommun sedan en anställd på ett vårdboende i kommunen brustit i sitt bemötande mot brukarna. I anmälan står att "de boende inte visats respekt eller uppmuntrats till delaktighet".

BT - 05 okt 12 kl. 08:08

Lex Sarah - en plågsam väg till bättre äldrevård

Lex Sarah leder till att hot, stölder, vanvård och andra missförhållanden inom äldreomsorgen avslöjas på ett nytt sätt. Den plågsamma vägens mål är en bättre äldrevård. ?

BT - 25 okt 12 kl. 13:49

Herrljunga Lex Sarah-anmäler hela individ- och familjeomsorgen

Herrljunga kommun har anmält hela sin individ- och familjeomsorgsverksamhet för granskning enligt Lex Sarah.
? Det finns brister som kan betyda att rättssäkerheten åsidosatts, säger socialchef Susanne Åhman.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 6 timmar sedan

Kalmar: E22 stängdes av efter singelolycka

Barometern - 1 timme sedan

Färjestad värvar norsk landslagsman

Färjestad tar in norska forwarden Alexander Reichenberg för att förstärka truppen när Fabian Zetterlund spelar JVM och Oskar Steen är avstängd.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Hundratals flydde Boko Haram vid byattack

Hundratals personer fick fly sina hem efter att byn Maiborti i Nigeria attackerats av terrorgruppen Boko Haram. - De (Boko Haram) kom runt klockan 17. 30 och började skjuta i byn, så vi övergav våra hem och flydde till Maiduguri, säger bybon Abiba Kaka till AFP.

Barometern - 45 minuter sedan

Blandat på Asiens börser

Något försiktigt positiva tongångar märks på en del av de asiatiska börserna när handelsveckan inleds. Investerarna riktar nu fokus mot USA:s centralbanks (Federal Reserve) möte senare i veckan. I Tokyo inleddes börsveckan positivt.

Barometern - 2 timmar sedan

Andlig ledare anklagas för övergrepp

En berömd brasiliansk andlig ledare, som anklagas för att ha begått sexuella övergrepp mot hundratals kvinnor under förevändning att behandla dem, har lämnat över sig till myndigheterna, uppger lokala medier.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Kisspauser krävs för tågpersonal

Tågoperatören Arriva måste schemalägga pauser så att personalen på Pågatågen kan gå på toaletten under sina arbetspass. Det kräver Arbetsmiljöverket, efter en inspektion i höstas där det kom fram att de anställda tvingas arbeta fyra-fem timmar i sträck utan toalettpauser, rapporterar P4 Blekinge.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Saudiarabien: USA:s senat har påverkats

Saudiarabien menar att den amerikanska senaten, som antagit en resolution om slopat millitärt stöd till kriget i Jemen, har utsatts för "påverkan".(TT).

Barometern - 3 timmar sedan

Bidrag till Himmelsberga föreslås

Varför bidrar inte Mörbylånga kommun till bevarandet av Himmelsberga? Det undrar en medborgare som nu föreslår en ändring..

Barometern - 4 timmar sedan

SMHI varnar för snö i norr

Det snöfall som legat över norra Götaland och Svealand under söndagen är på väg norrut, och SMHI har utfärdat en snövarning för södra Norrlandskusten. Under måndagseftermiddagen väntas snöområdet nå landets nordligaste delar, samtidigt avtar nederbörden gradvis.(TT).

Barometern - 4 timmar sedan

Ingen pallplats för Thorgren

Sven Thorgren gjorde succé för några veckor sedan, när han vann en big air-tävling i världscupen i sin comeback från skada. Lika framgångsrik var han inte i söndagens slopestyletävling i den prestigefyllda inbjudningstävlingen Dew Tour i Colorado.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.