Alingsås tidning > Nyheter

Monday, 19 November, 12:07

Alingsås tidning - 22 okt 18 kl. 16:18

Grönt ljus för gc-vägGång- och cykelvägen mellan Gräfsnäs och Kvarnabo blir verklighet. Kommunstyrelsen har sagt slutgiltigt ja till ett bidrag.
AT skrev för ett par veckor sedan om att det såg ljust ut för bygget av gc-banan och nu är helt klart. Det är Kvarnabo byalag, som ska bygga gc-banan, som får ett bidrag på högst 750 000 kronor. Finansieringen är klar genom kommunens bidrag och 400 ideella arbetstimmar från byalaget.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Gräfsnäs, Kvarnabo, Daniel Filipsson, GC, Sjöbo, Kvarnabovägen, Hvidehus, Bjärke

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grönt, ljusför , gc-väg
YLE - 22 dec 16 kl. 09:00

Så mycket ljus får du för pengarna

Vad vore julen utan stearinljus? Väldigt mörk och dyster, även om vi inte längre är beroende av levande ljus för att överhuvudtaget se någonting så här års, i motsats till våra förfäder. Det är relativt få numera som ids stöpa sina egna ljus, även om det i princip är rätt så enkelt och roligt.

BT - 18 dec 14 kl. 06:41

Färre bränder orsakas av levande ljus

Sedan 1998 har antalet bränder orsakade av levande ljus minskat med en tredjedel. – Det har minskat även här i Borås, säger räddningstjänstens Mats Hermansson. Vid den här tiden på året för tio år sedan var räddningstjänsten i Borås ute på bränder som orsakats av levande ljus var och varannan dag.

Barometern - 18 jun 14 kl. 12:08

Kulturfestivalen Ljus på kultur växer

Kalmars nya, veckolånga kulturfestival Ljus på kultur växer med två kommuner. Båda Ölandskommunerna knyts nu till festivalen, och det kan bli fler i framtiden. I strålande solsken på kajen i Färjestaden samlades idag, onsdag, kommunalråden Lisbeth Lennartsson, Borgholm, Johan Persson, Kalmar, och Henrik Yngvesson, Mörbylånga, för att presentera utvidgningen av kulturfestivalen Ljus på kultur.

Nyan - 30 okt 15 kl. 15:24

Författare tänder ljus i helgen

Inför allhelgona har fyra författare uppmanats att tända ett ljus för en person som betytt mycket för dem.

Författarna deltar i kampanjen #jagtänderljus där kyrkan uppmanar människor att tända ljus för sina nära och kära.
– Det är svårt att tända ett ljus för en enda människa, säger Ralf Andtbacka.

Kristianstadsbladet - 05 nov 11 kl. 21:49

Tusentals ljus fick Österlen att lysa

Foto: Anette Sjöstrand
När mörkret är som störst är ljuset som närmast. Därför tänder byarna på Österlen ljus och marschaller för att hålla ålamörkret borta och får hela Österlen att lysa.
I nästan varje by brann under helgen då Österlen lyser firades, marschaller och ljus utmed bygatan.

BT - 29 nov 14 kl. 11:45

Få förstår faran med levande ljus

Redan som barn lär vi oss att levande ljus är farliga, ändå ökar antalet bränder i våra hem under december. - Tända ljus är både trevligt och farligt. Det är mycket oftare trevligt och därför bortser vi från det farliga, säger Mats Fredriksson, professor och hjärnforskare i Uppsala.

Sydsvenskan - 13 jan 11 kl. 15:15

Ljus ute gör det större inne

Foto: Jenny Leyman
Ljus och lyktor är vackra i trädgården hela vintern.
LIMHAMN. Ljus som ser ut att sväva i sina hängande glaskulor, grenar med magiskt sken upplysta av spottar intill stammen.

BT - 07 okt 14 kl. 12:17

Tre får Nobelpris för LED-ljus

Isamu Akasaki, Hiroshi Amano och Shuji Nakamura får Nobelpriset i fysik. - Fantastiskt, otroligt, sade en lycklig Nakamura över en dålig linje från Kalifornien.Samtliga pristagare är födda i Japan.

BT - 01 dec 14 kl. 07:30

Levande ljus en stor brandfälla i december

Nu går vi in i december och adventstider. Det är också den tiden då bostadsbränderna ökar dramatiskt. I december månad ökar antalet bränder på grund av levande ljus jämfört med resten av året, drygt 40 procent av alla ljusbränder inträffar då.

News55 - 27 nov 15 kl. 15:57

Se upp – nu ökar bränder orsakade av levande ljus

Sedan 1998 har nästan varannan brandkårsutryckning till följd av levande ljus som orsakat bränder skett i december, det visar statistik som Nyhetsbyrån Siren har sammanställt från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap inför första advent. Mossan fortfarande boven i dramat Flest insatser gjordes i Göteborg, som toppar kommunlistan med sina 20 bränder år 2014 i jämförelse med år 2013 då tio bränder orsakades av levande ljus. Strax efter Göteborg kommer Stockholm med 15 utryckningar år 2014, följt av Helsingborg och Jönköping med nio utryckningar och fem i Gävle.

BT - 15 dec 11 kl. 16:00

Så här snabbt övertänds ett rum - brandkåren varnar för levande ljus

3-4 minuter. Längre tid tar det inte för en lägenhetsbrand att bli helt utvecklad. 80 procent av alla bränder kring jul beror på slarv med levande ljus.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 6 timmar sedan

I Vårgårda pekar det uppåt

Det pekar uppåt för Vårgårda.
– Vårgårda ska bli en småstad och ta steget från att vara ett stationssamhälle, säger Sabina Talavanic, stadsarkitekt.
Bostadsbyggnation och etableringar stod på programmet vid en sopplunch i förra veckan, som lockat nästan 80 besökare.

Alingsås tidning - 6 timmar sedan

Hitta ut blev en dubbel succé

Årets omgång av friskvårdssatsningen Hitta ut blev en succé i både Alingsås och Vårgårda. Tusentals människor har letat kontroller i såväl tätorterna som ute i skogarna.
– 2018 är vårt bästa år hittills, säger Lennart Hålsjö, projektledare för Hitta ut hos OK Skogshjortarna.

Alingsås tidning - 15 timmar sedan

Singelolycka på länsväg 1751

Vid 17:30-tiden på söndagen körde en bil av vägen, på länsväg 1751, i höjd med Hemsjö. Två personer avfördes till Alingsås lasarett med lindriga skador. Föraren, en kvinna i 40-årsåldern, misstänks, enligt polisen, för drograttfylla och vårdslöshet i trafik..

Alingsås tidning - Igår: 10:14

Stöld av plånbok

Vid 19-tiden på lördagen stals en plånbok ur en bostad på Kullingsleden, i Vårgårda. Den brottsutsatte ska, enligt uppgift från polisen, ha gått utomhus en liten stund och glömt att låsa dörren. Och vid hemkomst uppmärksammades det att plånboken var försvunnen.

Alingsås tidning - Igår: 10:15

Misshandel vid O’Learys

Vid 01-tiden, natten mot söndagen, ska en gäst ha slagit till en entrévärd. Händelsen utspelade sig, enligt polisen, vid restaurang O’Learys på Kungsgatan..

Alingsås tidning - 16 nov 18 kl. 07:20

”AMTS har sedan länge haft en speciell plats i mitt hjärta”

Under tre helger, med premiär fredag 23 november, ger Alingsås Musikteatersällskap musikalen Rent på Palladium. Sju av alla dem som är engagerade i produktionen bloggar den här veckan om uppsättningen. Söndag 18 november Jajamän, då har denna veckan tagit slut.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Medger bugg i ToGo-appen

Västtrafik har en bugg i sin mobilapp ToGo, ett fel som trafikbolaget bara delvis har lyckats lösa. En del resenärer får för kort giltighetstid på sina biljetter.
Alingsåsaren Kenneth Alsgren ringer AT om det märkliga problemet som han har stött på i Västtrafiks mobilapp ToGo.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Ingen vanlig lucia i Bjärke i år

Luciatraditionen ska hållas vid liv – men det blir ingen vanlig luciatrupp i Bjärke i år.
Det har tyvärr inte kommit in några anmälningar alls från unga tjejer som vill vara med i Bjärkes luciatåg i år. Därför blir det ingen omröstning om vem som ska bli lucia och ingen kröning.

Alingsås tidning - Igår: 16:13

Bejublad isshow i Vårgårda

Lerums Konståkningsklubb bjöd under lördagen på en bejublad isshow i Puahallen. Allt från femåriga nybörjare till landslagsåkare visade upp sina program – och flera av de duktiga åkarna var från Vårgårda. Det var i stort sett fullsatt på träbänkarna i Puahallen när showen drog igång på lördag eftermiddag.

Alingsås tidning - Igår: 12:50

Folkfest i Bjärkehallen

Från skinkgissningar till en bas som skakar i hela bilen. Livets goda serverades i Bjärkehallen under lördagen. Det doftar nybakta kanelbullar ända ute i entrén.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.