Nyteknik > Teknik

Wednesday, 23 January, 17:27

Nyteknik - 22 okt 18 kl. 13:00

”Jag vill få bort tekniken från tekniknördarna”Med sin blogg om teknik i vardagen får Elin Häggberg kvinnor att upptäcka sitt latenta teknikintresse och inse att det gör livet både enklare och roligare. ”Många ser teknik som något stressigt och svårt och den bilden vill jag förändra. Jag vill få bort tekniken från tekniknördarna”, säger hon..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Elin Häggberg

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vill , bort, teknikenfrån , tekniknördarna
YLE - 02 apr 16 kl. 08:11

De gamla bondgårdarna i Österbotten är eftertraktade

Nätverket för Österbottengårdar består av experter och husägare. Nu vill man växa, speciellt bland småföretagare som skulle kunna ge råd och genomföra traditionellt husbygge både på insidan och utsidan. Man letar bland annat och letar efter möbelbyggare, inredare och formgivare.

YLE - 31 aug 17 kl. 05:14

Föräldrar i Jakobstad som valt bort vaccin tänker om

Hälsovårdarna i Jakobstad upplever att allt fler föräldrar vaccinerar sina barn. Känslan hos hälsovårdarna brukar stämma väl överens med statistiken, säger överläkare Markus Granholm. Under de senaste veckorna har hälsovårdare i Jakobstad mött en ökad efterfrågan på vaccin.

Barometern - 03 sep 14 kl. 06:51

Fritidsgårdar väljs bort

Fritidsgårdsverksamhet dagtid läggs ner. Men inte överallt och samtidigt. Klart är att kultur- och fritidsnämnden överger gårdarna på Vasa- och Falkenbergsskolan.

YLE - 21 jan 17 kl. 15:04

Gårdarna i Kimito sannolikt fågelinfluensafria

Av de tolv gårdar med fjäderfä i Kimito som ligger inom skyddszonen för fågelinfluensan, har man fått kontakt med alla utom en, berättar länsveterinär Jari Soini. Ingen av gårdsägarna säger sig ha upptäckt någonting som skulle tyda på fågelinfluensa.
Huruvida den sista gården ens har höns eller andra fåglar är än så länge oklart, och länsveterinären fortsätter att försöka få kontakt med gården.

YLE - 25 jul 16 kl. 17:29

Markägaren är nu ansvarig för att ta bort jättelokan

Om du har växten jätteloka på din gård så är det från och med i år du som markägare som ansvarar för att den kommer bort, enligt en ny EU-lag. Lagen innefattar sammanlagt 37 skadliga arter. Finska myndigheter har också listat skadliga och mycket skadliga arter och bland dem hittas mördarsnigel men också lupin och katt.

Barometern - 10 jul 13 kl. 07:47

Skördarna väntas bli rekordstora i år

Efter flera tuffa år ser säsongens skördar ut att bli de bästa på väldigt länge. ? Det är en ynnest att få vara med om det här, säger Roger Gustavsson i Gräsgård som inte minns ett bättre skördeår från sin 25-åriga karriär som lantbrukare.

Dalarnas tidningar - 25 jan 14 kl. 08:10

Beredskapsbron i Färjegårdarna kan flyttas

Kommunen vill ha bort bron från Färjegårdarna. Förhandlingar väntar nu med Trafikverket. – Vi ska försöka få den flyttad för att frigöra området, säger Jan Bohman (S).

YLE - 03 apr 14 kl. 04:08

Närvårdarfacket: Sluta slösa bort vår kompetens

Närvårdarnas och primärskötarnas förbund, SuPer, är oroat över hur dess
medlemmar i Vasaregionen mår. Facket påpekar också att medlemmarnas
kunnande inte utnyttjas till fullo. Närvårdarnas och primärskötarnas förbund, SuPer, är oroat över hur dess
medlemmar i Vasaregionen mår.

DalaDemokraten - 29 mar 15 kl. 10:57

Däckstöld i Halvarsgårdarna

Klockan 06.00 den 26 mars inkom en anmälan om en däckstöld i Halvarsgårdarna. Någon har tillgripit sex däck med fälgar som stod vid ägarens bilar.

Expressen - 05 maj 15 kl. 12:23

Nu flyttar digitala livet in på kyrkogårdarna

Internet har inte bara förändrat livet, utan också döden.
Framtidens kyrkogårdar kan vara fulla av både QR-koder och hologram. Frågan är om tekniken gör det lättare att minnas anhöriga – eller svårare att gå vidare..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

”Kostnad för höjd säkerhet – peanuts jämfört med omställning”

LÄSARBREV. Kostnaden för att höja kärnkraftsäkerheten är inte i närheten av vad det kostar att ställa om energisystemet när vi står utan kärnkraften, skriver civilingenjören Lars Wiegert..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Northvolt storrekryterar under året

Företaget Northvolt, som planerar att dra igång svensk batteritillverkning, räknar med att rekrytera 200 personer under 2019. Ett brett spann av ingenjörer behövs..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Musk vill bygga partikelaccelerator med Cern

Bilar, rymdraketer och nu partikelacceleratorer? Elon Musk erbjuder sig att vara med i bygget av Cerns:s nya ”Future Circular Collider”. Och enligt entreprenören skulle det innebära kostnadsbesparingar på flera miljarder euro..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Heta framtidssatsningen: 220 miljoner till skola och entreprenörskap

Framtidssatsningar för att stärka Sverige som kunskapsnation med starkt entreprenörskap. Det är målet med de 220 miljoner som satsas på IVA..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Xiaomis vikbara telefon överraskar med sin design

Försäljningen av nya mobiltelefoner går trögt. Flera stora tillverkare hoppas att vikbara modeller ska kunna skaka liv i marknaden. Och nu har kinesiska Xiaomi visat upp sin prototyp..

Nyteknik - 4 timmar sedan

VW: Nya miljökraven begränsar möjligheten att köra bil

Om EU:s föreslagna utsläppsregler blir verklighet kommer VW Group och andra tillverkare bli tvungna att höja sina priser. Nu anser bolagets vd att de nya miljökraven innebär att vissa människor inte längre har råd att köra bil..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Matematik gör det möjligt för robot att klättra vertikalt på flygplan

Komposit sänker flygplanens bränsleförbrukning. Men är dyrt att inspektera. I Luleå utvecklas därför en autonom robot som kan göra jobbet..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Gruvdrift på månen ska bli verklighet redan 2025

Den europeiska rymdorganisationen ESA börjar förbereda sig för att utvinna raketbränsle på månen..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Volvo återkallar 219 000 dieselbilar

Biltillverkaren Volvo Cars, helägt av kinesiska Zhejiang Geely Holding Group, återkallar 219000 dieselbilar tillverkade 2015-2016, rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande av Volvo Cars..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Köpte dyra spelkonsoler på företagskontot – får behålla jobbet

En anställd på Securitas avskedades sedan han köpt drönare och spelkonsoler i bolagets namn och förvarat dem i sitt hem. Men han hann inte bryta upp förpackningarna och tingsrätten ogiltigförklarar avskedandet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.