Nyteknik > Teknik

Sunday, 18 November, 07:29

Nyteknik - 22 okt 18 kl. 13:00

”Jag vill få bort tekniken från tekniknördarna”Med sin blogg om teknik i vardagen får Elin Häggberg kvinnor att upptäcka sitt latenta teknikintresse och inse att det gör livet både enklare och roligare. ”Många ser teknik som något stressigt och svårt och den bilden vill jag förändra. Jag vill få bort tekniken från tekniknördarna”, säger hon..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Elin Häggberg

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vill , bort, teknikenfrån , tekniknördarna
YLE - 02 apr 16 kl. 08:11

De gamla bondgårdarna i Österbotten är eftertraktade

Nätverket för Österbottengårdar består av experter och husägare. Nu vill man växa, speciellt bland småföretagare som skulle kunna ge råd och genomföra traditionellt husbygge både på insidan och utsidan. Man letar bland annat och letar efter möbelbyggare, inredare och formgivare.

YLE - 31 aug 17 kl. 05:14

Föräldrar i Jakobstad som valt bort vaccin tänker om

Hälsovårdarna i Jakobstad upplever att allt fler föräldrar vaccinerar sina barn. Känslan hos hälsovårdarna brukar stämma väl överens med statistiken, säger överläkare Markus Granholm. Under de senaste veckorna har hälsovårdare i Jakobstad mött en ökad efterfrågan på vaccin.

Barometern - 03 sep 14 kl. 06:51

Fritidsgårdar väljs bort

Fritidsgårdsverksamhet dagtid läggs ner. Men inte överallt och samtidigt. Klart är att kultur- och fritidsnämnden överger gårdarna på Vasa- och Falkenbergsskolan.

YLE - 21 jan 17 kl. 15:04

Gårdarna i Kimito sannolikt fågelinfluensafria

Av de tolv gårdar med fjäderfä i Kimito som ligger inom skyddszonen för fågelinfluensan, har man fått kontakt med alla utom en, berättar länsveterinär Jari Soini. Ingen av gårdsägarna säger sig ha upptäckt någonting som skulle tyda på fågelinfluensa.
Huruvida den sista gården ens har höns eller andra fåglar är än så länge oklart, och länsveterinären fortsätter att försöka få kontakt med gården.

YLE - 25 jul 16 kl. 17:29

Markägaren är nu ansvarig för att ta bort jättelokan

Om du har växten jätteloka på din gård så är det från och med i år du som markägare som ansvarar för att den kommer bort, enligt en ny EU-lag. Lagen innefattar sammanlagt 37 skadliga arter. Finska myndigheter har också listat skadliga och mycket skadliga arter och bland dem hittas mördarsnigel men också lupin och katt.

Barometern - 10 jul 13 kl. 07:47

Skördarna väntas bli rekordstora i år

Efter flera tuffa år ser säsongens skördar ut att bli de bästa på väldigt länge. ? Det är en ynnest att få vara med om det här, säger Roger Gustavsson i Gräsgård som inte minns ett bättre skördeår från sin 25-åriga karriär som lantbrukare.

Dalarnas tidningar - 25 jan 14 kl. 08:10

Beredskapsbron i Färjegårdarna kan flyttas

Kommunen vill ha bort bron från Färjegårdarna. Förhandlingar väntar nu med Trafikverket. – Vi ska försöka få den flyttad för att frigöra området, säger Jan Bohman (S).

YLE - 03 apr 14 kl. 04:08

Närvårdarfacket: Sluta slösa bort vår kompetens

Närvårdarnas och primärskötarnas förbund, SuPer, är oroat över hur dess
medlemmar i Vasaregionen mår. Facket påpekar också att medlemmarnas
kunnande inte utnyttjas till fullo. Närvårdarnas och primärskötarnas förbund, SuPer, är oroat över hur dess
medlemmar i Vasaregionen mår.

DalaDemokraten - 29 mar 15 kl. 10:57

Däckstöld i Halvarsgårdarna

Klockan 06.00 den 26 mars inkom en anmälan om en däckstöld i Halvarsgårdarna. Någon har tillgripit sex däck med fälgar som stod vid ägarens bilar.

Expressen - 05 maj 15 kl. 12:23

Nu flyttar digitala livet in på kyrkogårdarna

Internet har inte bara förändrat livet, utan också döden.
Framtidens kyrkogårdar kan vara fulla av både QR-koder och hologram. Frågan är om tekniken gör det lättare att minnas anhöriga – eller svårare att gå vidare..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 06:00

Sputnik var startskottet för rymdkapplöpningen

GRAFIK. Rymdåldern inleddes den 4 oktober 1957 när Sputnik sändes upp i rymden..

Nyteknik - Igår: 16:06

”Facebook smutskastar hellre motståndare än löser problem”

KRÖNIKA. Antisemitism, inkompetens och smutskastningskampanjer. Ny Tekniks reporter Simon Campanello går igenom den senaste granskningen av Facebook och ser en koloss som har tappat fotfästet..

Nyteknik - Igår: 15:32

Tyska regeringen vill undvika dieselförbud

Tysklands regering aviserar lättade miljöregler för att städer ska slippa införa körförbud för äldre dieselbilar. Beskedet möts med hård kritik från miljögrupper..

Nyteknik - Igår: 14:41

Nytt stål kan förenkla förstärkning av betong

Ett labb i Schweiz har utvecklat ett ”minnesstål” som kan förstärka konstruktioner i betong efter bara en upphettning..

Nyteknik - Igår: 14:51

Biltekniken ska göra motorcyklar säkrar

Inom bilindustrin finns numera autobroms i massvis av modeller. Nu breddas utbudet, för snart kan även motorcyklar ta del av tekniken..

Nyteknik - Igår: 13:10

Konsekvenser för försvarets fordonverksamhet – tappar hundratals budgetmiljoner

Utlovade satsningar fryser inne i regeringens förslag till övergångsbudget – minskat nyttjande av stridsflyg, fordon och gångtid på fartyg till sjöss väntar..

Nyteknik - Igår: 13:11

Så kan reservoarer förvärra problemen med vattenbrist

Många länder bemöter fortfarande sin vattenbrist genom att bygga dammar och reservoarer. Nu hävdar forskning, ledd av Uppsala universitet, att åtgärden tvärt om kan förvärra problemet..

Nyteknik - Igår: 12:55

ESS jonkälla invigd – så fungerar den

För att skapa världens kraftigaste neutronkälla behövs först massvis av protoner. Anläggningen för att skapa dem har nu invigts på ESS i Lund..

Nyteknik - Igår: 11:17

Kinas partikelaccelerator slår Cern med hästlängder

Large Hadron Collider i Cern är världens största maskin. Men nu planerar Kina att bygga en partikelaccelerator som är fyra gånger så stor – och fem gånger så kraftfull..

Nyteknik - Igår: 10:33

Sverige missar mål för PET-flaskor – trots ökning av återvinning

Svensken är duktig på att källsortera och lämna till återvinning. Återvinningen av förpackningar ökade under förra året, visar nya siffror från Naturvårdsverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.