Nyteknik > Teknik

Thursday, 25 April, 18:32

Nyteknik - 22 okt 18 kl. 13:00

”Jag vill få bort tekniken från tekniknördarna”Med sin blogg om teknik i vardagen får Elin Häggberg kvinnor att upptäcka sitt latenta teknikintresse och inse att det gör livet både enklare och roligare. ”Många ser teknik som något stressigt och svårt och den bilden vill jag förändra. Jag vill få bort tekniken från tekniknördarna”, säger hon..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Elin Häggberg

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vill , bort, teknikenfrån , tekniknördarna
YLE - 02 apr 16 kl. 08:11

De gamla bondgårdarna i Österbotten är eftertraktade

Nätverket för Österbottengårdar består av experter och husägare. Nu vill man växa, speciellt bland småföretagare som skulle kunna ge råd och genomföra traditionellt husbygge både på insidan och utsidan. Man letar bland annat och letar efter möbelbyggare, inredare och formgivare.

YLE - 31 aug 17 kl. 05:14

Föräldrar i Jakobstad som valt bort vaccin tänker om

Hälsovårdarna i Jakobstad upplever att allt fler föräldrar vaccinerar sina barn. Känslan hos hälsovårdarna brukar stämma väl överens med statistiken, säger överläkare Markus Granholm. Under de senaste veckorna har hälsovårdare i Jakobstad mött en ökad efterfrågan på vaccin.

Barometern - 03 sep 14 kl. 06:51

Fritidsgårdar väljs bort

Fritidsgårdsverksamhet dagtid läggs ner. Men inte överallt och samtidigt. Klart är att kultur- och fritidsnämnden överger gårdarna på Vasa- och Falkenbergsskolan.

YLE - 21 jan 17 kl. 15:04

Gårdarna i Kimito sannolikt fågelinfluensafria

Av de tolv gårdar med fjäderfä i Kimito som ligger inom skyddszonen för fågelinfluensan, har man fått kontakt med alla utom en, berättar länsveterinär Jari Soini. Ingen av gårdsägarna säger sig ha upptäckt någonting som skulle tyda på fågelinfluensa.
Huruvida den sista gården ens har höns eller andra fåglar är än så länge oklart, och länsveterinären fortsätter att försöka få kontakt med gården.

YLE - 25 jul 16 kl. 17:29

Markägaren är nu ansvarig för att ta bort jättelokan

Om du har växten jätteloka på din gård så är det från och med i år du som markägare som ansvarar för att den kommer bort, enligt en ny EU-lag. Lagen innefattar sammanlagt 37 skadliga arter. Finska myndigheter har också listat skadliga och mycket skadliga arter och bland dem hittas mördarsnigel men också lupin och katt.

Barometern - 10 jul 13 kl. 07:47

Skördarna väntas bli rekordstora i år

Efter flera tuffa år ser säsongens skördar ut att bli de bästa på väldigt länge. ? Det är en ynnest att få vara med om det här, säger Roger Gustavsson i Gräsgård som inte minns ett bättre skördeår från sin 25-åriga karriär som lantbrukare.

Dalarnas tidningar - 25 jan 14 kl. 08:10

Beredskapsbron i Färjegårdarna kan flyttas

Kommunen vill ha bort bron från Färjegårdarna. Förhandlingar väntar nu med Trafikverket. – Vi ska försöka få den flyttad för att frigöra området, säger Jan Bohman (S).

YLE - 03 apr 14 kl. 04:08

Närvårdarfacket: Sluta slösa bort vår kompetens

Närvårdarnas och primärskötarnas förbund, SuPer, är oroat över hur dess
medlemmar i Vasaregionen mår. Facket påpekar också att medlemmarnas
kunnande inte utnyttjas till fullo. Närvårdarnas och primärskötarnas förbund, SuPer, är oroat över hur dess
medlemmar i Vasaregionen mår.

DalaDemokraten - 29 mar 15 kl. 10:57

Däckstöld i Halvarsgårdarna

Klockan 06.00 den 26 mars inkom en anmälan om en däckstöld i Halvarsgårdarna. Någon har tillgripit sex däck med fälgar som stod vid ägarens bilar.

Expressen - 05 maj 15 kl. 12:23

Nu flyttar digitala livet in på kyrkogårdarna

Internet har inte bara förändrat livet, utan också döden.
Framtidens kyrkogårdar kan vara fulla av både QR-koder och hologram. Frågan är om tekniken gör det lättare att minnas anhöriga – eller svårare att gå vidare..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Solceller får energikick av koffein

Med koffein får perovskitsolceller både högre verkningsgrad och längre livslängd. Det har en kinesiskamerikansk forskargrupp kommit fram till..

Nyteknik - 1 timme sedan

Uppstickarens teknik ska driva Fords kommande elbilar

Biljätten är den senaste investeraren i omtalade Rivian. Drivlinan och bottenplattan från uppstartföretagets pickup ska sitta i Fords framtida elbilar. .

Nyteknik - 2 timmar sedan

Studien avslöjar: Cyklister ses som inte fullt mänskliga

En svarsgrupp fick ranka cyklister på en skala mellan människa och apa. Fler än häften av deltagarna ansåg att de cyklande inte är fullt mänskliga. Enligt forskarna avspeglas detta i ett aggressivt beteende..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Elektrisk stimulans mot ADHD hos barn har fått klartecken

En apparat kopplad till pannan som skickar ut milda stötar är en icke-medicinskt behandling mot ADHD för barn..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Adidas nya skomodell kan malas ned och ”återfödas”

Futurecraft Loop är en löparsko som har designats för att återvinnas i sin helhet. För ändamålet har Adidas utvecklat nya material och ett nytt sätt att sammanfoga delarna utan lim..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Skenande silverpriser kan göra solpaneler dyrare

Mer än sex procent av solpanelernas tillverkningskostnad utgörs av silverinnehållet. Suget efter solel kan leda till skenande priser på metallen, och forskarna ser problem på horisonten..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Snart kan Musk avslöja hur vi ska bli supermänniskor

Vi kan snart få veta mer om Elon Musks hemligaste bolag Neuralink, vars mål är att göra det möjligt för människan att tävla med maskinerna. Det lovar grundaren själv på Twitter..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Här är insidan på Samsung Galaxy Fold – ”oroväckande ömtålig”

Tekniksajten Ifixit har skruvat isär en Galaxy Fold och hittat en tänkbar förklaring till varför flera recensionsexemplar av telefonen gått sönder..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Dagsljus viktigt för din prestation på jobbet

Dagsljus och fönster på arbetsplatsen spelar stor roll för både hälsa och prestation på jobbet. Det visar en ny forskningssammanställning..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Kina: Vi ska bygga forskningsstation på månen

I januari landade den kinesiska rymdsonden Chang'e-4 på månens otillgängliga baksida. Inom tio år planerar Kina nu att skicka människor till månen och även bygga en forskningsstation vid en av månens poler, säger Zhang Kejiang, vid landets rymdfartsmyndighet, enligt nyhetsbyrån Nya Kina..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.