Supermiljöbloggen > Nyheter

Monday, 17 December, 04:31

Supermiljöbloggen - 22 okt 18 kl. 12:25

Nu lobbar företagen mot miljölagar – igenDe bidrar mest i världen till miljöförstörande plast i naturen. Nu vill storföretagen stoppa en lag som ska minska plastföroreningarna. Globalt hamnar varje år upp till 13 miljoner ton skräp i haven. Det mesta av skräpet består av plast, vilket varje år dödar mer än 1 miljon fåglar och 100 000 däggdjur. Plasten letar sig också tillbaka till oss människor.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
EU, Coca, Danone, Break Free From Plastic, The Independent, Europeiska, Vill, Buurman,  Recycling Netwerk, The, BusinessEurope, Svenskt, Coca Colas, Danones, SMB

Dela artikeln

228 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu lobbar, företagenmot , miljölagar, igen
YLE - 11 okt 14 kl. 07:00

Kontrovers kring handelsavtal

Aktivister som protesterar mot det planerade frihandelsavtalet mellan EU och USA försöker i dag samla människor till en demonstration mot planerna i Helsingfors. Debatten om avtalet går het på olika håll i EU, men i Finland har det hittills varit relativt lama protester. Först var det bara en liten klick av tjänstemän som orkade bry sig.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

YLE - 19 maj 15 kl. 05:02

"Jag vill anställa - men det är för dyrt"

Byråkrati, dyra avgifter och hög moms gör livet svårt för företagaren Seija Lindblom i Hangö. Också Hangö hamn hoppas att den nya regeringen med fokus på företagarna ska leda till mindre tungrodd byråkrati. Sannfinländarna, Samlingspartiet och Centern håller på att mura grunden för de kommande fyra åren.

Supermiljöbloggen - 04 aug 15 kl. 13:45

Edens lustgård – förlorad för alltid?

2003 skulle årtionden av utdikningar och konflikter rättas till och de uttorkade våtmarkerna i södra Irak bli som förr. Man släppte fram vattnet, och träsken skulle igen bli fulla med liv, vildvuxen vass, fisk och fåglar. De som tidigare bodde i området, folket ma'dan, hoppades kunna gå tillbaka till sin hållbara livsstil med betande vattenbufflar och yrkesfiske.

HBL - 01 okt 13 kl. 19:54

Tomma kontor ska bli attraktiva bostäder

När tornhuset i Östra centrum saneras lönar det inte sig att bygga nya kontor, enligt fastighetens ägare.På tisdagskvällen godkände stadsplaneringsnämnden i Helsingfors en ändring i detaljplanen för tornhuset i Östra centrum i Helsingfors. Det betyder att det sjutton våningar höga huset söder om Österleden kan byggas om till bostadshus.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 14 timmar sedan

Idag demonstrerar tusentals mot ”katastrofbudgeten”

Budgeten har kritiserats av många för att ignorera klimathotet. Idag sker en stor demonstration i Stockholm på medborgarplatsen 14:30. Protester sker också i Visby, Lund, Örebro, Göteborg och Umeå.

Supermiljöbloggen - 16 timmar sedan

Otillräckliga besked från klimattoppmötet – nu måste länderna agera

På lördagskvällen avslutades det två veckor långa klimattoppmötet i Katowice. Förhandlingarna resulterade i en svag regelbok, och fortfarande saknas många viktiga bestämmelser.  Efter att ha gått in på övertid kunde världens länder igår sätta punkt för förhandlingarna under klimattoppmötet COP24, som hölls i polska Katowice.

Supermiljöbloggen - 17 timmar sedan

Lucka 16 – Köp en bok i julklapp

Varför inte koppla av med en spännande och bildande bok under julhelgen? Köp en bok om miljön till dina nära och kära. Miljöfrågan bygger på kunskap
Så gå ut i bokhandlarna och gör dig ett riktigt kap
Gå från hylla till hylla
och försök hitta något som dina intressen kan fylla Kanske en faktabok av Ernman, Wijkman eller Holmgren
Eller skönlitteratur av Lunde, Koli eller Gren Vad du än hos bokhandlarna hittar
Hoppas vi det till dina släktingar smittar
Så att ni tillsammans kan under julhelgen sitta
och när det nya året börjar en massa ny kunskap besitta SMB rimmar så pennorna glöder – allt för miljön.

Supermiljöbloggen - Igår: 14:26

Lucka 15 – Dra ner på värmen

Nu börjar utomhustemperaturen krypa neråt. Istället för att höja värmen i bostaden, försök parera med extra kläder och gemenskap.  December månad och ute viner vinden kall och rå,
då kommer lusten att i hemmet brassa på.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 10:24

Lucka 14 – Välj en miljösnäll gran

Vanlig svensk rödgran utan bekämpningsmedel = winning.  Snart är det dags att inhandla årets gran
Den bästa varianten är förstås inte den du hittar i stan
Fråga en markägare om du kan få köpa en skoglig sort
Helst en som annars skulle gallras bort Om du köper, undvik besprutning
Vi lovar att stammen ändå har charmig lutning
Till närmsta Krav-märkta försäljare gör du en räd
Så får du ett miljösnällt juleträd SMB rimmar så pennorna glöder – allt för miljön. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter.

Supermiljöbloggen - 13 dec 18 kl. 16:40

Lucka 13 – Välj eko-russin

Vindruvor är ett av de livsmedel som besprutas allra mest. Kör på kemikaliefria lussebullar i år! Idag firar vi lucia,
Dagen lussebullar släpps fria
Men om du ska baka,
Stick så ut din haka För att undvika gifter,
krävs ekologiska bedrifter
Just russin är viktigt,
Då de besprutas mycket oförsiktigt Om du väljer miljömärkt,
Så blir valet alldeles utmärkt!

Supermiljöbloggen - 13 dec 18 kl. 16:44

Nej, o-ekologisk mat räddar inte klimatet

I flera tidningar sprider sig nu nyheten att ekologisk mat är dåligt för klimatet, eftersom det tar större landytor i anspråk. Men rapporteringen missar viktiga aspekter - du räddar knappast klimatet genom att byta från ekologisk till konventionell mat. Det är mycket viktigare att tänka på vilken sorts mat du äter.

Supermiljöbloggen - 13 dec 18 kl. 16:24

Polska borgmästare undertecknar deklaration för klimatsolidaritet

Ett dussintals borgmästare från landbygsorter i Polen samlades i helgen på klimatmötet för att underteckna en deklaration om ”Solidaritet för klimatet”. I rapporteringen från klimatmötet i Katowice har Polens beroende av kolkraft ofta tagits upp, men de progressiva miljörösterna i Polen har inte hörts lika högt. I deklarationen som presenterades i helgen på COP 24 i Katowice förbinder sig de polska borgmästarna att arbeta för att deras städer till 2050 ska övergå helt till förnybara energikällor.

Supermiljöbloggen - 12 dec 18 kl. 13:37

Lucka 12 – Frosta av frysen

Bästa julklappen i förtid? En avfrostad frys så klart! Om julen vi äta godis och mat,
men ibland blir det över på våra fat
Innan du händerna samman gnugga:
Äter du skinkan i en enda tugga?

Supermiljöbloggen - 12 dec 18 kl. 09:54

Sveriges nya budget – ett slag mot klimatet

Det ser ut att bli Moderaternas och Kristdemokraternas budget som Riksdagen kommer rösta igenom - oavsett vilken regering vi får. Budgeten innehåller flera stora försämringar för klimatet och få ljusglimtar. Sverigedemokraterna har meddelat att de tänker rösta för M+KD-budgeten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.