VA > Ekonomi

Sunday, 21 April, 00:44

VA - 22 okt 18 kl. 11:25

Analytiker efter Volvorapporten: Attraktiv efter svag kurstrendEfter den senaste tidens svaga kursutveckling ser Volvoaktien attraktiv ut, anser Kepler Cheuvreux. Tredje kvartalets orderingång och resultat var starkare än väntat samtidigt som det finns möjlighet till extrautdelning framöver. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Volvorapporten, Volvoaktien, Kepler Cheuvreux

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytikerefter , Volvorapporten, Attraktivefter , svag, kurstrend
Affärsvärlden - 18 apr 17 kl. 16:24

Analytiker tror på svag rapport från Axfood

En trög dagligvarumarknad tillsammans med negativa kalendereffekter väntas bidra till att Axfood presenterar en rapport för det första kvartalet med svag tillväxt och en resultatförsämring..

IDG - 22 nov 12 kl. 12:32

Analytiker tror på svag Macförsäljning

Den välkände analytikern Gene Munster tror att Apple får svårt att sälja lika många datorer som förra julen. .

Affärsvärlden - 18 nov 11 kl. 12:35

Analytiker: Det är en attraktiv investering

Priserna på råvaror steg överlag på fredagens förmiddag efter att ha noterade betydande nedgångar på torsdagen. En råvara pekades ut att fortfarande vara en attraktiv riskskyddsinvestering..

Cornucopia - 28 nov 16 kl. 11:44

Anders Ygeman (s) - en svag kraftlös pratkvarn

Inrikesminister Anders Ygeman (s) var initialt mångas, inklusive min, favoritminister i den annars så skrämmande dåliga regeringen. Men det har sedan den initiala förtjustningsfasen under 2015 nu visat sig att Ygeman bara är en pratkvarn. En svag kraftlös floskelmaskin man skickar fram för att det ska verka som man gör något.

PrivataAffärer - 25 jan 19 kl. 10:53

Svag julhandel kan ge teknisk recession

Analytiker är delade i frågan om risken för en teknisk recession, att BNP skulle sjunka även under det fjärde kvartalet, efter nedgången under det tredje kvartalet. Michael Grahn, Danske Banks chefekonom i Sverige, ser en ”rätt betydande” risk för att BNP kan sjunka även under det fjärde kvartalet där Sverige i så fall med sjunkande BNP två kvartal i rad skulle vara i teknisk recession. Han påpekar att detaljhandelns försäljning sjönk från det tredje kvartalet, vilket gör att detsamma även bör gälla privat konsumtion.

Affärsvärlden - 25 okt 16 kl. 11:13

Analytiker om Alfa Laval: Väldigt svag orderingång

Alfa Lavals kursutveckling på rapporten, först upp och sedan ned, kan anses avspegla en initial positiv reaktion på ett aviserat sparprogram, något som sedan överskuggades av en oväntat svag orderingång och därmed förknippad problematisk framtid. Det säger analytiker till Nyhetsbyrån Direkt på tisdagsförmiddagen, efter verkstadskoncernens rapport..

PrivataAffärer - 17 jan 19 kl. 10:14

Analytiker: Räkna med fortsatt svag kursutveckling för Avanza

Läs också: Avanza dyker efter svag rapport Då Avanza samtidigt handlas till höga multiplar kan en ”aktiekursnedgång på mer än 5 procent vara berättigad”, fortsätter kommentaren. En annan mäklardesk framhåller att kvartalets svaga intäkter till stor del kan hänföras lägre fondprovisioner än marknaden hade antagit inför rapporten. Ett mix-skifte och lägre förvaltat kapital i spåren av den

Dagens PS - 11 okt 17 kl. 08:24

Analytiker varnar för svensk ”domedagsmaskin”

Minsta feljustering kan få katastrofala följder, spår två analytiker. ”Det är den största risken.” Ekonomierna är starka och världens börser går i det hela stora hela bra.

VA - 25 feb 11 kl. 08:21

Svag återhämtning i USA

25 februari De amerikanska börserna återhämtade sig under kvällen, efter att internationella energimyndigheten, IEA, strax före klockan 20.00 meddelat att man står redo att öka det globala utbudet av olja om så krävs. Beskedet fick omedelbart genomslag i oljepriserna som föll efter att ha ökat kraftigt under den senaste tidens oroligheter i Mellanöstern.

YLE - 04 aug 16 kl. 11:22

Analytiker: Nokias resultat en klar besvikelse

Teknologijätten Nokias resultat för årets andra kvartal var betydligt sämre än vad de flesta analytiker hade väntat sig. Vinsten nästan halverades från i fjol och omsättningen sjönk ordentligt. Aktiekursen rasade under förmiddagen på Helsingfors-börsen, men återhämtat sig senare en aning.

Fler nyheter från VA

VA - I förrgår: 11:56

Amazon flyr Kina – klarar inte konkurrensen från Alibaba och JD.com

Lägger ned kinesiska sajten från och med juli i år. .

VA - I förrgår: 10:33

Greta spränger drömgräns, skrotat BNP-mått och världens viktigaste affärsidéer – har du koll på vad som hänt i VA:s värld?

Veckans Affärers uppskattade quiz är tillbaka! Testa dina kunskaper med 10 frågor. .

VA - I förrgår: 10:07

Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet

Carl-Oscar och Carl-Franz Lawaczeck är i färd att ta fram ett luftskepp för lyxresor till Nordpolen. Första avgång sker 2023. I nästa steg ser de luftskeppen som nyckeln till flygets gröna omställning, såväl för transporter som för passagerare.

VA - I förrgår: 09:22

Påskbörsen öppnar nedåt – här är vad som ligger bakom

Verkstadsbolaget Sandviks rapport är huvudnumret i torsdagens handel innan börsen stänger för påsk. .

VA - I förrgår: 09:01

Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier

Fondjätten T Row Price har stordumpat Tesla-aktier, visar nya siffror. .

VA - I förrgår: 08:27

Facebooks nya blunder: Laddade av misstag upp 1,5 miljoner mejladresser

Berörda användare ska ha kontaktats av sociala medier-jätten. .

VA - 17 apr 19 kl. 16:33

”Du blir en bättre människa på berget” – möt entreprenörerna som kombinerar jobb med äventyr

Ingenjören, fotografen och pr-konsulten. Här är tre kvinnor som lyckas förena sin passion för äventyr och upptäckande med en entreprenörslivsstil. .

VA - 17 apr 19 kl. 15:52

Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier - vill slippa ”algoritmernas tyranni”

Brittiska skönhetsjätten Lush - med 202 000 följare på Twitter, 569 000 följare Instagram och 423 000 likes på Facebook - stänger ned sina konton på sociala medier. Experter varnar för att Lush begår ett stort misstag, men redan förra året beslutade sig pubkedjan JD Weatherspoon för att göra samma sak. .

VA - 17 apr 19 kl. 15:22

10 globala problem som snart är ett minne blott – tack vare teknikutveckling

Bota demens och förutspå jordbävningar? Snart kan lösningarna till flertalet globala problem vara här, åtminstone om vi ska tro ansedda tidskriften MIT Technology Review. .

VA - 17 apr 19 kl. 14:16

Googles innovationschef: Snart kan du koppla upp din hjärna mot molnet och nå oändlig intelligens

Smarta mobiler i alla ära, men snart blir vi människor ännu smartare. Genom att koppla upp våra hjärnor direkt mot molnet kan vår intelligens fortsätta att accelerera i all oändlighet, spår en av världens främsta tänkare, Googles innovationschef och superfuturisten Ray Kurzweil. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.