SR > Nyheter

Saturday, 23 February, 20:22

Liknande nyheter

Taggar: Finns en ökad, förståelseför , varandras, positioner
Regeringen - 16 jun 17 kl. 15:24

Uppdrag att genomföra kunskapshöjande insatser för ökad förståelse om upphovsrättens innebörd

Regeringen uppdrar till Patent- och registreringsverket (PRV), att i enlighet med vad som närmare anges, genomföra kunskapshöjande insatser för ökad förståelse om upphovsrättens innebörd. Syftet är att offentliga aktörer, näringsliv och allmänhet bättre ska förstå innebörden av upphovsrätten bl.a.

DalaDemokraten - 26 nov 13 kl. 08:41

”Det handlar om ökad förståelse”

FALUN För tredje året i rad uppmärksammas Världsaidsdagen på söndag i Falun. – Det handlar om ökad förståelse och att minska stigmatisering,.

BT - 08 jan 19 kl. 15:20

Allt fler vill byta juridiskt kön: ”En ökad förståelse”

Allt fler känner sig födda i fel kropp och vill byta juridiskt kön. Förra året ansökte 450 personer till Socialstyrelsen – en mer än sjufaldig ökning sedan 2012. – Det finns en ökad förståelse för att kön är komplext, säger Sandra Ehne på RFSL..

SvD - 11 apr 16 kl. 08:59

Fem knep: Så hjälper du ditt barn till ökad ordförståelse

Ordförståelsen sjunker bland dem som gör högskoleprovet. Men det finns många sätt för föräldrar att hjälpa sina barn till bättre ordförråd och läsförståelse. Läs tipsen från forskaren Barbro Westlund..

Uppsalanyheter.se - 31 jul 18 kl. 08:06

Ny studie ger ökad förståelse om hur antibiotikaresistens uppstår

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.Hur uppstår antibiotikaresistens?

YLE - 05 mar 17 kl. 18:02

Sämre språkkunskaper hotar Finlands ekonomi – exporten kräver bättre förståelse av andra kulturer

Finländare ses ofta som dåliga försäljare. Vi klarar oss när det gäller stora tunga maskiner som säljs till andra företag, men när det gäller service eller konsumtionsvaror klarar vi oss betydligt sämre än till exempel Sverige. Ett nytt hot är det minskande intresset att studera språk.

Nerikes Allehanda - 18 aug 15 kl. 13:25

Skolstart med fokus på läsförståelse

Att kunna läsa är bra när man ska betala räkningar, förstå alla skolämnen och få ett jobb. Elever och lärare är överens om att det är viktigt. Vid tisdagens skolstart i Ås fick skolan besök av läsfixare som jobbar för en ökad läsförståelse..

Aftonbladet - 11 jun 14 kl. 07:47

Golf med SD ger inte ökad förståelse

Nerikes Allehanda - 26 aug 14 kl. 08:01

Hon vill arbeta för ökad förståelse

Med sitt engagemang i internationella frågor vill Andja Kokalovic vara med och påverka även den lokala Laxåpolitiken..

Barometern - 25 sep 15 kl. 16:52

Mingelkväll för ökad förståelse

Integrationen i kommunen anses av många hålla en mycket hög klass. Nu bjuder man in alla intresserade invånare och nyanlända till en mingelkväll på Friendship café i Söderåkra..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Minst en död i lavin i Alperna

Ett okänt antal personer har svepts med i en lavin i Alperna, vid gränsen mellan Österrike och Tyskland. En person har hittats död i en pågående räddningsinsats..

SR - 1 timme sedan

Tårgas mot demonstranter i Venezuela

Gränsen mellan Colombia och Venezuela blockeras fortfarande och kravallpolis använder tårgas och gummikulor mot demonstranter, som kräver att nödhjälpen som väntar på andra sidan släpps in..

SR - 2 timmar sedan

Sanchez vill ta efter Löfven – söker samarbete

Spaniens premiärminister hoppas göra "en Stefan Löfven" efter valet i april och sitta kvar vid makten med stöd från mitten. Men läget är oklart inför det spanska valet som är det tredje på kort tid..

SR - 2 timmar sedan

Lugnt presidentval i Nigeria

Idag hålls valet i Nigeria, som är Afrikas största ekonomi och folkrikaste land. Oron för att det ska bli våldsamt har visat sig obefogad, valet har i stort sett gått lugnt till väga..

SR - 3 timmar sedan

”Vi måste se till att banksektorn sköter sig”

Efter uppgifterna om misstänkt penningtvätt i Swedbank så säger statsminister Stefan Löfven nu att han vill se hårdare tag i arbetet mot penningtvätt..

SR - 3 timmar sedan

Nya demonstrationer att vänta i Serbien

I Serbien väntas tusentals människor ikväll återigen gå ut och demonstrera mot regeringen. Protesterna har pågått i tre månader och samlar människor från olika politiska läger..

SR - 3 timmar sedan

Nytt lagförslag om datalagring

Inom några veckor kommer ett förslag på en ny lag som ska ge polisen tillgång till uppgifter om telefonsamtal och internettrafik från tele- och internetoperatörerna. Men den nya datalagringslagen kommer inte att bli lika långtgående som polisen vill. Det säger inrikesminister Mikael Damberg i Ekots lördagsintervju..

SR - 5 timmar sedan

Fördjupning: Vad kan vi vänta oss av vårändringsbudgeten?

I vanliga fall brukar en vårändringsbudget innehålla mindre justeringar av huvudbudgeten som läggs på hösten, men nu är läget annorlunda eftersom de fyra partierna bakom januariavtalet nu ska ändra M och KD:d höstbudget..

SR - 6 timmar sedan

Stormvarningar i nästan hela Norrland

SMHI klass-2-varnar nu för storm och stormbyar i nästan hela Norrland, skriver de på sin webbsida..

SR - 7 timmar sedan

Pakistan kvar på gråa listan – drabbar ekonomin

Förra veckans självmordsattentat i Kashmir får nu konsekvenser för Pakistans ekonomi. Arbetsgruppen för finansiella åtgärder, vars syfte är att stävja penningtvätt och terrorfinansiering, meddelar att Pakistan förblir på den så kallade gråa listan över länder som inte gör tillräckligt för att stävja terrorfinansiering..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.