Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 19 November, 03:42

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 18 kl. 09:17

Läsarbrev: "Norr är ondskans och djävulens väderstreck."Om kvinnors plats i kyrkan, principfasthet i politiken och ljusvaka på FN-dagen..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
FN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läsarbrev, Norrär , ondskansoch , djävulens, väderstreck
Sydsvenskan - 22 okt 18 kl. 09:17

Läsarbrev: "Norr är ondskans och djävulens väderstreck."

Om kvinnors plats i kyrkan, principfasthet i politiken och ljusvaka på FN-dagen..

Sydsvenskan - 01 feb 13 kl. 06:30

2013 går i ockultismens tecken

Anmälningarna började trilla in redan innan första avsnittet hade visats. I en trailer sågs Saga instruera lillebror Benny i hur man leker anden i glaset. Det blev droppen för de totalt 37 personer som anmälde förra årets julkalender ?

Världen Idag - 26 feb 16 kl. 08:01

Det absolut bästa sättet att vinna över mörkret är att tända ett ljus.

Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. Ta på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp. Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna.

Sydsvenskan - 09 okt 14 kl. 16:04

Inte bara Dracula suger – det gör hela filmen

Vlad III fick öknamnet ”Tepes”, ”pålspetsaren”, efter den avrättningsmetod han inte bara använde på turkiska krigsfångar utan också på inhemska stormän som hotade hans makt och på den tyska minoriteten i landet där han på var vojvod 1448, 1456–62 och 1476: Valakiet. Pressad mellan det ungerska och det osmanska riket, lyckades han överleva genom ett grymt maktspel. Tyvärr handlar inte den här filmen om honom, utan om en historierevisionistisk prototyp till Bram Stokers romanfigur och det varumärke Dracula (”drakens/djävulens son”) blivit genom hundratalet säljande skräckfilmer.

YLE - 02 nov 16 kl. 04:42

Morgonkollen: Inkomstskillnaderna har inte ökat, allt fler har osäkra inkomster

Morgonkollen är nu också tillgänglig som avisering via Nyhetskollen. Aviseringarna kan justeras under applikationens inställningar. Läget inrikes: Inkomstskillnaderna i Finland har inte ökat i Finland på 15 år.

YLE - 14 apr 17 kl. 06:00

Med Luther i enrum

Luther i enrum är en sällsynt bra titel för en monolog som försöker beskriva Martin Luthers liv och verk fram till hans översättning av Nya Testamentet år 1522. Pjäsen som har skrivits och framförs av skådespelaren Johan Fagerudd tar upp enrummet som en både positiv och negativ faktor i människans liv. I enrummet kan man i bästa fall få lugn och ro.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Man sköts och knivskars i Nacka

En man har skjutits och knivskurits i Nacka, uppger polisen i region Stockholm. Larmet kom till 23.06 och mannen fördes med ambulans till sjukhus.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Bankbox sprängd vid torg

En bankbox har sprängts vid Stora torget i Skänninge i Mjölby kommun, rapporterar flera medier. Boxen används av företag för att lämna in pengar. Strax före klockan 22 fick polisen larmet.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Bränderna stoppar inspelningar i Hollywood

Bränderna som rasar i Kalifornien ställer till det för Hollywood, där en populär inspelningsplats slukats av lågorna. Att bygga upp den historiska staden där delar av "Westworld" spelats in kan ta två år. Det är bara kyrkan som fortfarande står kvar på.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Bloomberg skänker miljarder

1,8 miljarder dollar, motsvarande 1 600 miljoner kronor. Så mycket donerar New Yorks förre borgmästare Michael Bloomberg till sitt gamla universitet, Johns Hopkins. Syftet är att fler fattiga ska få studera där.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Peru-president flydde till ambassad

Perus forne president Alan García har flytt till Uruguays ambassad, där han försöker undkomma en peruansk utredning om korruption. Myndigheter utfärdade i lördags reseförbud för García. Några timmar senare dök han upp hos Uruguays ambassadör i Lima och.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Sökes: Bostäder till byggare i Skellefteå

Bygget av Northvolts nya batterifabrik i Skellefteå är i gång. Än så länge rör det sig om markarbeten, men till sommaren inleds en mer intensiv byggfas. Som mest väntas uppemot 1 000 byggarbetare arbeta på bygget.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Bilen behövs. För nytta och nöje.

Självklart att motarbeta bilens nackdelar. Men glöm inte fördelarna..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

SSU Skånes ordförande avgår

SSU Skånes ordförande Mansour Ahmed avgår. "Jag inser att min person riskerar att stå i vägen för organisationens bästa, och valet blir då enkelt", skriver han i en debattartikel i Aftonbladet. Avgången kommer ett par veckor efter medieuppgifter om homo.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

May: Intensiv vecka avgör brexit

Veckans förhandlingar avgör hur skilsmässan Storbritannien–EU slutar. Det understryker premiärminister Theresa May i ett tal hon ska hålla i dag. "Jag förväntar mig att vi hamrar fram de fullödiga, slutgiltiga detaljerna i ramverket som vår framtida rel.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Upphittad "Picasso" var pr-kupp

Den målning som hittades nedgrävd i en rumänsk skog var inte ett förlorat mästerverk av Picasso. Det fanns förhoppningar om att man hittat "Harlekins huvud", en av sju målningar som försvann från ett museum i Rotterdam 2012. I stället var det ett pr-tri.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.