Expressen > Nyheter

Thursday, 25 April, 12:03

Expressen - 22 okt 18 kl. 08:11

Apotekschefen Jasmina om ökande rasismen: ”Nolltolerans”Rasismen mot anställda på svenska apotek ökar, rapporterar SVT Nyheter.En av de som har förhåller sig till nolltolerans mot kunder som riktar hat mot muslimer eller använder n-ordet är apotekschefen Jasmina Karic, 30.– Kunder som beter sig på det här viset blir vänligt visade till utgången och ombedda att komma tillbaka när de respekterar personalen på apoteket, säger hon till Expressen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Jasmina, SVT Nyheter, Jasmina Karic, Expressen

Dela artikeln

4498 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Apotekschefen, Jasminaom , ökande, rasismen, Nolltolerans
YLE - 29 mar 15 kl. 18:45

"Rasismen får för lite utrymme i valdebatterna"

Rasismen har fått för lite utrymme i valdebatten, anser förbundet Ungdom mot rasism i Finland Ungdom mot rasism i Finland. Förbundet får medhåll av flera politiker. Den rätt nya organisationen Ungdom mot rasism i Finland ordnade i samarbete med yrkeshögskolan Arcada på söndag en valdebatt om rasism.

BT - 02 mar 14 kl. 11:09

Ett gemensamt ansvar att stoppa rasismen

En ny form av folkhat, främlingsfientlighet och nazism har vuxit fram i Europas länder. Denna gång är det inte judarna som är syndabockar. Nu är det islamofobin och hatet mot romer som sprider sig i Europa.

Expressen - 26 jun 16 kl. 13:36

Året då rasismen slutade att smyga

I veckan beslutade riksdagen om de nya hårda lagarna för asylsökande. Duraid Al-Khamisi skriver om dagen då Sverige förändrades - och året då rasismen slutade smyga..

Sydsvenskan - 28 okt 12 kl. 06:30

Det finns bara vi. Det enskilda livsödet fungerar som serum mot rasismen.

Oline StigförfattareJag lyssnar på bilradion på väg till teatern. Med ett halvt öra, hör bara brottstycken för regnet mot rutan och avbrotten för trafikmeddelanden. Det är P1:s ?

Skånskan - 15 feb 16 kl. 14:00

Skivarp agerar mot rasismen

Skivarp Efter stöket vid HVB-hemmet och nazisternas utdelning av flygblad har allt fler Skivarpsbor fått nog av främlingsfientligheten.
– Folk tog ställning och har vaknat upp, säger Johan Bohman.
Nu drar en grupp bybor igång aktiviteter för att skapa möten mellan infödda svenskar och flyktingar.

Expressen - 28 jul 17 kl. 21:05

20 år efter att Jasmina, 6, försvann är fallet olöst

Den 28 juli 2017 är det exakt 20 år sedan som 6-åriga Jasmina Jasharaj försvann spårlöst i Sävsjö. Än i dag pågår utredningen – men ingen lösning är i sikte.– Varje gång någon säger Sävsjö tänker jag på Jasmina, säger Pia Kling, kommissarie på grova brott, till SVT Nyheter.

Expressen - 25 feb 19 kl. 19:51

Jasmina sålde sex – slutade efter sista kundens begär

När Jasmina, 30, kom till Stockholm hade hon blivit våldtagen, utnyttjad och slagen av män i flera europeiska länder.Hon sålde sex i Sverige i två månader innan hon träffade kunden vars böjelser fick henne att sluta:– Det han sa fick mig att gå till polisen, berättar Jasmina, som nu vill föreläsa om kvinnors utsatthet. Artikeln fortsätter efter chatten..

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 07:44

Marika Carlsson skrattar åt rasismen

Foto: Scanpix
Från att få en extra kaka, till att kallas neger och slutligen bli viskad om. Marika Carlssons har sett rasismen gå från dumsnäll, via rå, till subtil. Nu skrattar hon rasismen i ansiktet och drar ut på ståupp-turné.

SmålandsPosten - 04 okt 14 kl. 09:18

Vi ska bekämpa rasismen utan våld

När andra ställer grupp mot grupp, individ mot individ står vi liberaler upp för alla människors lika värde, skriver Albin Dahlén, distriktsordförande Liberala ungdomsförbundet Kronoberg. Man kan lätt konstatera att vi, alla partier som tror på människors lika och okränkbara värde misslyckades i valet. Ett misslyckande som lett till att rasistiska Sverigedemokraterna tyvärr har blivit landets tredje största­ parti.

BT - 02 jun 13 kl. 10:08

Negra Efendic skriver om rasismen i skolan

90-talsrasismen var mer öppen, menar Negra Efendic än den är nu. I dag berättar hon om rasismen hon drabbades av när hon gick på högstadiet. Tidigare BT-reportern Negra Efendic berättar i dagens Svenska dagbladet i ett 8-sidigt reportage om rasismen hon mötte under sin högstadietid.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

Putin redo att reparera relationen med Ukraina

Rysslands president Vladimir Putin säger att de är redo att återuppta och reparera relationen med Ukraina, skriver AFP..

Expressen - 15 minuter sedan

Person påkörd av lastbil i Stockholm

En person ska ha blivit påkörd av en lätt lastbil vid ett övergångsställe i Danviken i Stockholm. Personen är förd till sjukhus med allvarliga skador..

Expressen - 15 minuter sedan

Jimmie Åkessons känga till Greta Thunberg: ”Ett barn”

Jimmie Åkesson tror inte att Greta Thunbergs kamp kommer att påverka klimatet.I TV4 skickar han en känga till den 16-åriga miljöaktivisten.– Jag har respekt för hennes engagemang, men hon är ett barn, säger han i ”Malou efter tio”.

Expressen - 30 minuter sedan

Rökförbud 2019: Här får du inte röka – och detta är straffet

Från 1 juli 2019 utökas rökförbudet i Sverige till att även gälla platser som uteserveringar och tågperronger.Så vad är tillåtet och vad är förbjudet vid halvårsskiftet? Och vad är straffet om man gör fel?

Expressen - 30 minuter sedan

Hotfull knivman döms för att ha skändat Ebbas grav

Den 59-årige mannen misstänks ha skändat Ebba Åkerlunds grav vid flera tillfällen.Nu döms han för ett av fallen – samt för att ha dragit kniv mot kyrkovaktmästaren.Straffet: Två månaders fängelse..

Expressen - 45 minuter sedan

LIVE-TV: Ygeman: Så ska fler få laddstolpe till elbilen

Regeringen satsar 1,5 miljarder i klimatstöd för att bland annat bygga ut infrastrukturen med laddstolpar för elbilar över hela landet.– Målet är att det inte ska finnas några vita fläckar på kartan, säger Anders Ygeman, S, energi- och digitaliseringsminister i premiäravsnittet av Di TV:s motormagasin..

Expressen - 45 minuter sedan

Skolor utryms efter bombhot – stor polisinsats

Ett bombhot har riktats mot högskolan Tech College i Danmark på torsdagsmorgonen.Skolans samtliga avdelningar i Ålborg har utrymts – och en stor polisinsats pågår, enligt danska medier.– Vi är närvarande överallt i staden, säger Ole Kristensen, polischef vid Nordjyllandspolisen, på en pressträff enligt TV2..

Expressen - 45 minuter sedan

Inrikesministern besöker brandhärjade Hästveda

Inrikesminister Mikael Damberg anlände på torsdagsmorgonen till Hästveda, med anledning av de senaste dagarnas gräs- och skogsbränder. .

Expressen - 1 timme sedan

TV: Polisen: ”Vi har ett signalement”

Expressens Karina Segura Morberg rapporterar från platsen.

Expressen - 1 timme sedan

Så påverkas du av dagens räntebesked

Riksbanken lämnar reporäntan på minus 0,25 procent.Det meddelade man på torsdagsmorgonen samtidigt som man flaggar för höjning senare i år eller i början av nästa.– Man kan lugnt avvakta och ha kvar sina rörliga räntor på bolånen, säger Frida Bratt, privatekonom på Nordnet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.