Nyan > Svenskfinland

Monday, 18 February, 13:34

Nyan - 22 okt 18 kl. 08:00

Föreläsning om tarmbakterier och hjärnanHur tarmbakterier kan påverka och stärka hjärnan. Det ska medicine doktor Soki Choi från Sverige tala om vid två kommande föreläsningar på Åland. – Soki Choi lyfter fram banbrytande fakta om tarmfloran och psykisk ohälsa. Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande inom medicinsk forskning, sägs i landskapsregeringens beslut om att ge Arbetarnas bildningsförbund 1 900 euro i stöd för arrangera föreläsningarna i samarbete med Ålands hälsoalternativ och Ålands hälso- och sjukvård. Den första föreläsningen hålls på dagtid i ÅHS konferenscentrum och den andra kvällstid i lagtingets auditorium, datum framgår inte av protokollet.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Soki Choi, Sverige, Åland, Choi, Arbetarnas, Ålands, ÅHS, Nyan

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föreläsningom , tarmbakterieroch , hjärnan
BT - 14 aug 18 kl. 05:03

Föreläsning om hjärnan utsåld

Ikväll håller Anders Hansen, författare och överläkare i psykiatri, en föreläsning om vilka effekter konditionsträning har på hjärnan. Han är inbjuden av Svenljunga kommun och de 350 platserna till föreläsningen är slutsålda..

Sydsvenskan - 16 mar 16 kl. 18:09

Ett klister för tanken. Performanceföreläsning om det vi minns och varför.

Performanceföreläsningar! Det har blivit ganska många av den sorten på Malmöscenerna de senaste åren. Det är ingalunda någon ny företeelse, en av de mest kända torde vara John Cages ”Lecture on nothing” från 1959.

Posh24 - 26 feb 13 kl. 13:02

Blondinbella ställer in föreläsning - för att gå på Beyonce-konsert!

Isabella Löwengrip har under vintern utsatts för hård kritik från sina läsare, då hon lanserat en föreläsningsturné runtom i Sverige, som inte blev av. Nu fortsätter kritiken mot bloggstjärnan - då hon flyttar en föreläsning för att gå på Beyonce-konsert. "Jag insåg förresten att vår föreläsning på Folkuniversitetet den 29 maj krockade med Beyonce i Globen!

Kristianstadsbladet - 29 sep 18 kl. 00:01

Lunchföredrag? Ja, hjärna – föreläsning om hur fysisk träning påverkar hjärnan krävde extra stolar

Fredagens lunchföreläsning på Kulturpunkten om hur fysisk träning påverkar hjärnan blev välbesökt. Extra stolar fick bäras in. .

Länstidningen i Jämtland - 23 jan 19 kl. 17:31

Rallystjärnan Tina Thörner kommer till Skålan – håller föreläsning i bygdegården

På lördag ordnas föreläsning och pubkväll på bygdegården i Skålan. Kartläsaren och inspiratören....

Magazin24 - 17 maj 17 kl. 20:21

Webb-tv: Bejublad föreläsning av mellostjärnan Viktor Frisk

Talade i Köping om sin ADHD, hur det påverkat honom och hur han lever sitt liv..

Barometern - 28 apr 16 kl. 21:57

Vad lockar dig till en föreläsning med Marcus Oscarsson?

Det var fullsatt när TV4-stjärnan besökte Barometern och Kalmar nya tidningshus..

EU-Parlamentet - 20 nov 14 kl. 18:11

Artikel - Nobelpristagaren Südhof om hjärnan: “Vi känner till kanske en eller två procent”

Allmän information : ”Hjärnan är otroligt svår att förstå. Vi känner till kanske en eller två procent”, förklarade Dr Thomas Südhof för oss inför sin föreläsning i Europaparlamentet den 18 november om hjärnan. Nobelpristagaren i medicin 2013 hade bjudits in av Europaparlamentets panel för bedömning av vetenskapliga och tekniska alternativ, STOA, till dess årliga föreläsning.

BT - 28 jan 14 kl. 21:36

Blixtsnabba stjärnan intog Borås

På tisdagskvällen fick Brygghuset finbesök. Den världskände gitarristen Joe Stump föreläste och spelade tillsammans med musiker från Borås. – Oavsett om jag spelar för 15 eller 15 000 personer så ger jag allt, säger han.

BT - 06 dec 14 kl. 17:36

"Passion för att förstå hjärnan"

De Nobelprisade upptäckterna av hjärnans "inre GPS" kan hjälpa forskarna att behandla svåra hjärnsjukdomar. Det norska forskarparet May-Britt och Edvard Moser vill nu fortsätta att kartlägga hjärnans mysterier. May-Britt och Edvard Moser delar årets Nobelpris i medicin med amerikanen John O'Keefe, för deras upptäckter av ett slags "inre GPS" i hjärnan.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Estland ska visa vägen för e-röstning

I samband med Estlands parlamentsval ska Åland lära sig om e-röstning inför den egna satsningen i höst. Samtidigt vill man öka röstningsdeltagandet hos estländare boende på Åland. .

Nyan - 2 timmar sedan

Yohan mediterar över skärgården i nytt album

”Elektronisk, meditativ indiepop”. Så beskriver Yohan Henriksson, ”Skärgårdsdoktorn”, sitt nya album. .

Nyan - 3 timmar sedan

Åländska poliser på patrull i Sverige

Två konstaplar från ungdomspolisen har under helgen spenderat två kvällsskift med ungdomsgruppen vid Norrmalmspolisen i centrala Stockholm. – Detta i syfte att utbyta erfarenheter och vidareutveckla arbetssätt och rutiner, skriver polisen i ett pressutskick. Förutom studiebesök hos ett par av Stockholmspolisens samarbetspartners så deltog konstaplarna på fredagskvällen i en husrannsakan på en gymnasieskola samt vid gatuövervakning i Vasastan.

Nyan - 4 timmar sedan

Drygt 2 miljoner billigare kajbygge

Den nya upphandlingsrundan för ombyggnaden av kaj 3 i Västra hamnen är drygt två miljoner billigare än de anbud som lämnades i höstas.
Upphandlingen avbröts i början av oktober i fjol eftersom de anbud på om- och tillbyggnaden av kajen var för dyra. Anbudssumman låg på totalt över 20 miljoner euro medan det tak som då fanns gick vid maximalt 18 miljoner.

Nyan - 5 timmar sedan

Slemmerntippning – med viss tvekan

Slemmerntippningen har inletts, efter viss tvekan. – Vi har tvekat om det alls går att köra tippningen i år då det är ganska varmt, men isen ligger där nu så vi kör, säger Peter Ekholm, som är årets isamiral i arrangerande Lions Club Mariehamn. Det gäller som vanligt att tippa när isen går på Slemmern, tipslistor finns utdelade på många ställen.

Nyan - 7 timmar sedan

Kritiserar politikers ”censurmentalitet”

Med anledning av den heta smördebatten där politiker ifrågasatt kost- och klimatråd och efterlyst ”politisk filtrering” går Högskolans rektor Jonas Waller ut i försvar för den fria vetenskapen. .

Nyan - 17 timmar sedan

Utan chans – då levererade IFK

ISHOCKEY. IFK Mariehamn har inte längre någon chans att ta sig vidare från Alltrean.
Men det stoppar inte laget från att avsluta serien med stil.

Nyan - 19 timmar sedan

Doppingen har problem

M/S Doppingen har tekniska problem. Det meddelade Ålandsrtafiken strax före sju. Last från Jurmo försöker lösas med hjälp av M/S Viggen.

Nyan - 22 timmar sedan

Snattade tobaksprodukter

På lördagen fick polisen en anmälan om två personer som tillgripit tobaksvaror i en mataffär i Mariehamn. Polisen begav sig till platsen och väl på plats konstaterades att de båda misstänkta hade avvikit ifrån affären. Händelsen hade dock fastnat på övervakningskamera.

Nyan - 23 timmar sedan

ÅU vidare till semifinal

FOTBOLL. För första gången i klubbens historia har Åland United kvalificerat sig för semifinal i Finlands cup. Det efter söndagens 3-2-seger borta mot ligakonkurrenten TiPS.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.