Nyan > Svenskfinland

Thursday, 13 December, 21:37

Nyan - 22 okt 18 kl. 08:00

Föreläsning om tarmbakterier och hjärnanHur tarmbakterier kan påverka och stärka hjärnan. Det ska medicine doktor Soki Choi från Sverige tala om vid två kommande föreläsningar på Åland. – Soki Choi lyfter fram banbrytande fakta om tarmfloran och psykisk ohälsa. Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande inom medicinsk forskning, sägs i landskapsregeringens beslut om att ge Arbetarnas bildningsförbund 1 900 euro i stöd för arrangera föreläsningarna i samarbete med Ålands hälsoalternativ och Ålands hälso- och sjukvård. Den första föreläsningen hålls på dagtid i ÅHS konferenscentrum och den andra kvällstid i lagtingets auditorium, datum framgår inte av protokollet.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Soki Choi, Sverige, Åland, Choi, Arbetarnas, Ålands, ÅHS, Nyan

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föreläsningom , tarmbakterieroch , hjärnan
BT - 14 aug 18 kl. 05:03

Föreläsning om hjärnan utsåld

Ikväll håller Anders Hansen, författare och överläkare i psykiatri, en föreläsning om vilka effekter konditionsträning har på hjärnan. Han är inbjuden av Svenljunga kommun och de 350 platserna till föreläsningen är slutsålda..

Sydsvenskan - 16 mar 16 kl. 18:09

Ett klister för tanken. Performanceföreläsning om det vi minns och varför.

Performanceföreläsningar! Det har blivit ganska många av den sorten på Malmöscenerna de senaste åren. Det är ingalunda någon ny företeelse, en av de mest kända torde vara John Cages ”Lecture on nothing” från 1959.

Posh24 - 26 feb 13 kl. 13:02

Blondinbella ställer in föreläsning - för att gå på Beyonce-konsert!

Isabella Löwengrip har under vintern utsatts för hård kritik från sina läsare, då hon lanserat en föreläsningsturné runtom i Sverige, som inte blev av. Nu fortsätter kritiken mot bloggstjärnan - då hon flyttar en föreläsning för att gå på Beyonce-konsert. "Jag insåg förresten att vår föreläsning på Folkuniversitetet den 29 maj krockade med Beyonce i Globen!

Kristianstadsbladet - 29 sep 18 kl. 00:01

Lunchföredrag? Ja, hjärna – föreläsning om hur fysisk träning påverkar hjärnan krävde extra stolar

Fredagens lunchföreläsning på Kulturpunkten om hur fysisk träning påverkar hjärnan blev välbesökt. Extra stolar fick bäras in. .

Magazin24 - 17 maj 17 kl. 20:21

Webb-tv: Bejublad föreläsning av mellostjärnan Viktor Frisk

Talade i Köping om sin ADHD, hur det påverkat honom och hur han lever sitt liv..

Barometern - 28 apr 16 kl. 21:57

Vad lockar dig till en föreläsning med Marcus Oscarsson?

Det var fullsatt när TV4-stjärnan besökte Barometern och Kalmar nya tidningshus..

EU-Parlamentet - 20 nov 14 kl. 18:11

Artikel - Nobelpristagaren Südhof om hjärnan: “Vi känner till kanske en eller två procent”

Allmän information : ”Hjärnan är otroligt svår att förstå. Vi känner till kanske en eller två procent”, förklarade Dr Thomas Südhof för oss inför sin föreläsning i Europaparlamentet den 18 november om hjärnan. Nobelpristagaren i medicin 2013 hade bjudits in av Europaparlamentets panel för bedömning av vetenskapliga och tekniska alternativ, STOA, till dess årliga föreläsning.

BT - 28 jan 14 kl. 21:36

Blixtsnabba stjärnan intog Borås

På tisdagskvällen fick Brygghuset finbesök. Den världskände gitarristen Joe Stump föreläste och spelade tillsammans med musiker från Borås. – Oavsett om jag spelar för 15 eller 15 000 personer så ger jag allt, säger han.

BT - 06 dec 14 kl. 17:36

"Passion för att förstå hjärnan"

De Nobelprisade upptäckterna av hjärnans "inre GPS" kan hjälpa forskarna att behandla svåra hjärnsjukdomar. Det norska forskarparet May-Britt och Edvard Moser vill nu fortsätta att kartlägga hjärnans mysterier. May-Britt och Edvard Moser delar årets Nobelpris i medicin med amerikanen John O'Keefe, för deras upptäckter av ett slags "inre GPS" i hjärnan.

Dalarnas tidningar - 11 maj 17 kl. 06:00

Han föreläser om den fysiska träningens betydelse för hjärnan

Som en del av ett förebyggande folkhälsoarbete håller Säters kommun befolkningsträffar två gånger om året. Under torsdagskvällen blir det en föreläsning om hur träning påverkar hjärnan..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Nya bankautomater tar emot sedlar

Åländska kontantanvändare kan nu glädja sig åt två insättningsautomater för sedlar, en vid Nordeas kontor på Torggatan och en i Maxinge.
Automaterna har just kommit på plats, installerade av företaget Automatia Pankkiautomaatit. – Det går att sätta in sedlar i valörerna 5 till 500 euro, säger Marianna Routsalainen från Automatia.

Nyan - 2 timmar sedan

Se bilder från luciafirandet

Foto: Jonas Edsvik Jonas Edsvik jonas.edsvik@nyan.ax Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 3 timmar sedan

ÅHS ekonomichef säger upp sig

ÅHS ekonomichef Marie Lövgren har sagt upp sig. Hon har varit tjänstledig sedan den 1 mars, och kommer nu alltså inte tillbaka. – Vi tar upp det här ärendet på styrelsemötet på fredag, säger ÅHS styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson (MSÅ).

Nyan - 4 timmar sedan

ÅLD är nu ett parti

Partiet Åländsk demokrati grundades vid ett möte i tisdags. Det skriver partiet i ett pressmeddelande. Stephan Toivonen valdes till ordförande för partiet och Johan Boman valdes till vice ordförande.

Nyan - 5 timmar sedan

Ob vill se direktval av lantråd

Bert Häggblom (Ob) har som första undertecknare lämnat in en lagmotion om direktval av lantrådet. Den enskilde ålänningen har för lite att säga till om, hävdade han när frågan togs upp för remissdebatt vid onsdagens plenum.
I motionen föreslår man att lantrådet väljs separat och direkt av folket, mer likt hur presidentvalet går till i dag, medan resten av lagtingsvalet genomförs som vanligt.

Nyan - 7 timmar sedan

Fellman sjuk – missar sprinten

SKIDSKYTTE. När det i dag var dags för damernas sprint i världscuptävlingen i Hochfilzen, Österrike kom bara tre finländskor till start.
Saknades gjorde Jenny Fellman.

Nyan - 9 timmar sedan

Ålands Lucia på Sittkoffs

Ålands lucia 2018 Josefine Blomqvist med följe uppträder idag runtomkring i landskapet. Såhär lät det när de sjöng för allmänheten inne på Sittkoff i dag klockan 12. Kröningen är ikväll klockan 18 i St Görans kyrka.

Nyan - 8 timmar sedan

Karl-Olof minns Ålands första luciatåg 1944

Som liten grabb var Karl-Olof Gustafsson med i Ålands första luciatåg. document.domain = 'nyan.

Nyan - 10 timmar sedan

Från streck till mässing

Det började med några snabba linjer i ett block och slutade i fem ton granit och glänsande mässing – med inbyggd timer och en hemlig astronomisk klocka. document.domain = 'nyan.

Nyan - 11 timmar sedan

Ungdom körde trimmad moped

Polisen stoppade en moped i Dalbo i Mariehamn på onsdagen eftersom radarn visade att den körde 71 km/h. Hastighetsgränsen för moped är 45 km/h. document.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.