SVT > Utrikes

Friday, 18 January, 10:18

SVT - 22 okt 18 kl. 07:06

Trump vill begränsa rätten att ändra juridiskt könTrump-administrationen vill införa en snävare definition av kön – den skulle innebära att en persons juridiska kön definieras vid födseln som antingen man eller kvinna och att det inte går att ändra, enligt dokument som The New York Times tagit del av..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
The New York Times

Dela artikeln

405 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumpvill , begränsa, rättenatt , ändra, juridiskt, kön
YLE - 26 jul 12 kl. 06:10

HS: Jordbruksministern vill begränsa allemansrätten

Jord- och skogsbruksministern Jari Koskinen vill begränsa allemansrätten så att den inte skulle omfatta utbredd bärplockning i kommersiellt syfte, skriver Helsingin Sanomat. Enligt Koskinen borde man komma överens med markägaren om man systematiskt vill plocka bär i ett område. I nuvarande läge får man enligt allemansrätten plocka bär och svamp utan markägarens tillstånd också i kommersiellt syfte.

YLE - 22 jun 15 kl. 06:55

Finländare vill begränsa rätten till dagvård

En klar majoritet av finländarna stöder regeringens förslag att begränsa rätten till dagvård, enligt Helsingin Sanomat. Enligt en enkät som tidningen har låtit göra vill 80 procent av finländarna begränsa rätten till dagvård för sådana familjer där den ena föräldern är hemma, antingen på grund av arbetslöshet eller föräldraledighet. Endast 14 procent av finländarna motsätter sig idén.

HBL - 24 jun 14 kl. 20:00

Stubb: Jag vill inte begränsa strejkrätten

Statsminister Alexander Stubb (Saml) är inte ute efter att begränsa strejkrätten. Det deklarerade han i MTV:s nyheter i dag.Arbetsmarknadsorganisationerna inleder tidigt i höst förhandlingar där också strejkrätten tas upp.

Alliansfritt Sverige - 13 jun 14 kl. 10:48

Folkpartiet vill begränsa strejkrätten – det vill inte Moderaterna

Folkpartiet har efter att fackförbundet Seko gått ut i tågstrejk runtom i landet gåt ut i en debattartikel med att de vill begränsa strejkrätten. Agerandet ska vara proportionerligt, lät det, och en inskränkning behövs för att värna den svenska modellen. Fackförbundet LO kontrade med att deras förslag skulle bryta mot de mänskliga rättigheterna.

VBL - 26 jul 12 kl. 07:46

Minister vill begränsa allemansrätten

Jord- och skogsbruksminister Jari Koskinen (Saml) vill begränsa allemansrätten, skriver Helsingin Sanomat..

SvD - 24 feb 14 kl. 13:46

EU får inte begränsa rätten att strejka

Vi kan aldrig acceptera att EU går in och försöker begränsa strejkrätten, så som det liggande förslaget nu gör gällande, skriver Janne Rudén, Seko, och Johan Danielsson (S) inför onsdagens omröstning..

ÖstersundsPosten - 17 jun 14 kl. 13:59

FP vill begränsa strejkrätten

Folkpartiet lägger skulden för tågkaoset i samband med strejken på de arbetande och vill begränsa strejkrätten..

YLE - 14 aug 14 kl. 13:19

Haglund vill begränsa avdragsrätten

Svenska folkpartiet sätter hårt mot hårt inför regeringens budgetförhandlingar. Partiordförande Carl Haglund lyfter fram möjligheten att begränsa rätten att dra av medlemsavgifter till arbetsmarknadsorganisationer i skatten om det inte annars blir ordning på finansminister Antti Rinnes (SDP) budgetförslag. Haglund förargar sig över Rinnes sätt att finansiera skattesänkningar genom nedskärningar i bland annat justitie- och miljöförvaltningen.

YLE - 28 jan 16 kl. 20:07

Svensk nämnd i Esbo vill begränsa rätten till dagvård - bäddat för politisk thriller

Trots att Esbo stads utbildningsnämnd inte vill begränsa rätten till dagvård, går nämnden Svenska rum enligt regeringens lagförslag. Enligt regeringens lagändring skulle barn till föräldrar som är arbetslösa ha rätt till dagvård bara 20 timmar i veckan, det vill säga bara hälften av den tiden som andra barn har rätt till. Det här gäller också barn till föräldrar som är vårdlediga och hemma med ett yngre syskon.

DN - 24 jan 17 kl. 17:07

Det verkliga syftet är att begränsa aborträtten

Det är lätt att tro att rättsprocessen om en barnmorskas möjlighet att vägra att medverka vid aborter handlar om samvetsfrihet. Ekots viktiga avslöjande att barnmorskan stöds av en stor anti-abortorganisation visar att det verkliga syftet är att begränsa aborträtten..

DN - 24 jan 17 kl. 16:54

Amina Manzoor: Det verkliga syftet är att begränsa aborträtten

Det är lätt att tro att rättsprocessen om en barnmorskas möjlighet att vägra att medverka vid aborter handlar om samvetsfrihet. Ekots viktiga avslöjande att barnmorskan stöds av en stor anti-abortorganisation visar att det verkliga syftet är att begränsa aborträtten..

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Trump ställer in hela USA-delegationens resa till Davos

USA:s president Donald Trump ställer in hela den amerikanska delegationens resa till Världsekonomiskt forum i Davos nästa vecka. Anledningen är den pågående nedstängningen av den amerikanska statsapparaten..

SVT - 7 timmar sedan

Afrikanska unionen ifrågasätter valsegrare i Kongo-Kinshasa

Afrikanska unionen uppmanar Kongo-Kinshasa att tills vidare dra tillbaka det officiella resultatet från presidentvalet. AU uttrycker grava tvivel på resultatet och har skickat en delegation för att försöka lösa krisen..

SVT - 8 timmar sedan

Antalet döda stiger efter attentatet i Colombia

Dödssiffran stiger efter att en bilbomb exploderat vid en polisskola i Colombias huvudstad Bogotá. Enligt myndigheterna har minst tio personer mist livet och åtminstone 65 skadats. Attentatet skedde under en promoveringsceremoni för nya poliskadetter..

SVT - 11 timmar sedan

Ny norsk regering – Solberg får majoritet

Regeringsförhandlingarna i Norge är klara: Kristelig Folkeparti (KRF) tar plats i en utökad koalition. Statsminister Erna Solbergs regering får därmed majoritet i stortinget. – Detta är en historisk dag.

SVT - 13 timmar sedan

68 skottskadade i Zimbabwe

I den senaste veckans oroligheter i Zimbabwe har 68 människor skottskadats. Flera personer har dött sedan protester mot kraftigt höjda bensinpriser bröt ut. – Polisen går dörr till dörr och misshandlar människor, säger människorättsaktivisten Ben Freeth till SVT Nyheter..

SVT - 17 timmar sedan

Explosion vid polisskola i Bogotá – flera döda

Flera personer har dödats av en misstänkt bilbomb vid en polisskola i Colombias huvudstad Bogotá, rapporterar colombianska medier..

SVT - 19 timmar sedan

Grävande journalist i Ghana mördad

Journalisten Ahmed Husein-Suale som avslöjade mutor i afrikansk fotboll har mördats, uppger polisen i Ghana. Husein-Suale sköts ihjäl av några personer på motorcykel i onsdags kväll..

SVT - 20 timmar sedan

Två till personer hittade döda efter lavinen i Norge

Ytterligare två döda har hittats i snömassorna. Därmed har tre av de fyra som försvann i lavinolyckan i Troms den 2 januari. Eftersökningarna fortsätter efter den sista saknade..

SVT - Igår: 03:34

Hundratusentals strejkar i Tunisien

Tunisiens största fackförbund, UGTT, genomför en endagsstrejk i dag. Beskedet kommer efter att samtal med regeringen strandat om höjda löner för 670 000 statligt anställda..

SVT - Igår: 22:50

Tsipras fick fortsatt förtroende av parlamentet

Greklands premiärminister Alexis Tsipras klarade med nöd och näppe en förtroendeomröstning i parlamentet på onsdagskvällen. Av församlingens 300 ledamöter valde 151 att rösta för fortsatt förtroende för Tsipras..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.