SVT > Utrikes

Wednesday, 21 November, 08:38

SVT - 22 okt 18 kl. 07:06

Trump vill begränsa rätten att ändra juridiskt könTrump-administrationen vill införa en snävare definition av kön – den skulle innebära att en persons juridiska kön definieras vid födseln som antingen man eller kvinna och att det inte går att ändra, enligt dokument som The New York Times tagit del av..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
The New York Times

Dela artikeln

405 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumpvill , begränsa, rättenatt , ändra, juridiskt, kön
YLE - 26 jul 12 kl. 06:10

HS: Jordbruksministern vill begränsa allemansrätten

Jord- och skogsbruksministern Jari Koskinen vill begränsa allemansrätten så att den inte skulle omfatta utbredd bärplockning i kommersiellt syfte, skriver Helsingin Sanomat. Enligt Koskinen borde man komma överens med markägaren om man systematiskt vill plocka bär i ett område. I nuvarande läge får man enligt allemansrätten plocka bär och svamp utan markägarens tillstånd också i kommersiellt syfte.

YLE - 22 jun 15 kl. 06:55

Finländare vill begränsa rätten till dagvård

En klar majoritet av finländarna stöder regeringens förslag att begränsa rätten till dagvård, enligt Helsingin Sanomat. Enligt en enkät som tidningen har låtit göra vill 80 procent av finländarna begränsa rätten till dagvård för sådana familjer där den ena föräldern är hemma, antingen på grund av arbetslöshet eller föräldraledighet. Endast 14 procent av finländarna motsätter sig idén.

HBL - 24 jun 14 kl. 20:00

Stubb: Jag vill inte begränsa strejkrätten

Statsminister Alexander Stubb (Saml) är inte ute efter att begränsa strejkrätten. Det deklarerade han i MTV:s nyheter i dag.Arbetsmarknadsorganisationerna inleder tidigt i höst förhandlingar där också strejkrätten tas upp.

Alliansfritt Sverige - 13 jun 14 kl. 10:48

Folkpartiet vill begränsa strejkrätten – det vill inte Moderaterna

Folkpartiet har efter att fackförbundet Seko gått ut i tågstrejk runtom i landet gåt ut i en debattartikel med att de vill begränsa strejkrätten. Agerandet ska vara proportionerligt, lät det, och en inskränkning behövs för att värna den svenska modellen. Fackförbundet LO kontrade med att deras förslag skulle bryta mot de mänskliga rättigheterna.

VBL - 26 jul 12 kl. 07:46

Minister vill begränsa allemansrätten

Jord- och skogsbruksminister Jari Koskinen (Saml) vill begränsa allemansrätten, skriver Helsingin Sanomat..

SvD - 24 feb 14 kl. 13:46

EU får inte begränsa rätten att strejka

Vi kan aldrig acceptera att EU går in och försöker begränsa strejkrätten, så som det liggande förslaget nu gör gällande, skriver Janne Rudén, Seko, och Johan Danielsson (S) inför onsdagens omröstning..

ÖstersundsPosten - 17 jun 14 kl. 13:59

FP vill begränsa strejkrätten

Folkpartiet lägger skulden för tågkaoset i samband med strejken på de arbetande och vill begränsa strejkrätten..

YLE - 14 aug 14 kl. 13:19

Haglund vill begränsa avdragsrätten

Svenska folkpartiet sätter hårt mot hårt inför regeringens budgetförhandlingar. Partiordförande Carl Haglund lyfter fram möjligheten att begränsa rätten att dra av medlemsavgifter till arbetsmarknadsorganisationer i skatten om det inte annars blir ordning på finansminister Antti Rinnes (SDP) budgetförslag. Haglund förargar sig över Rinnes sätt att finansiera skattesänkningar genom nedskärningar i bland annat justitie- och miljöförvaltningen.

YLE - 28 jan 16 kl. 20:07

Svensk nämnd i Esbo vill begränsa rätten till dagvård - bäddat för politisk thriller

Trots att Esbo stads utbildningsnämnd inte vill begränsa rätten till dagvård, går nämnden Svenska rum enligt regeringens lagförslag. Enligt regeringens lagändring skulle barn till föräldrar som är arbetslösa ha rätt till dagvård bara 20 timmar i veckan, det vill säga bara hälften av den tiden som andra barn har rätt till. Det här gäller också barn till föräldrar som är vårdlediga och hemma med ett yngre syskon.

DN - 24 jan 17 kl. 17:07

Det verkliga syftet är att begränsa aborträtten

Det är lätt att tro att rättsprocessen om en barnmorskas möjlighet att vägra att medverka vid aborter handlar om samvetsfrihet. Ekots viktiga avslöjande att barnmorskan stöds av en stor anti-abortorganisation visar att det verkliga syftet är att begränsa aborträtten..

DN - 24 jan 17 kl. 16:54

Amina Manzoor: Det verkliga syftet är att begränsa aborträtten

Det är lätt att tro att rättsprocessen om en barnmorskas möjlighet att vägra att medverka vid aborter handlar om samvetsfrihet. Ekots viktiga avslöjande att barnmorskan stöds av en stor anti-abortorganisation visar att det verkliga syftet är att begränsa aborträtten..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Rapport: Saudiarabien torterar gripna kvinnor

Saudiska aktivister, både män och kvinnor, som frihetsberövats i regimens nedslag mot oppositionella har utsatts för sexuella trakasserier och tortyr under förhör, enligt Amnesty International..

SVT - 4 timmar sedan

Ivanka Trump gjorde som Clinton – försvaras av presidenten

USA:s president Donald Trump avfärdar att det skulle finnas likheter mellan Ivanka Trump och hans tidigare motståndare Hillary Clintons användande av privata mejladresser för officiella mejl, och kallar påståendena för ”fake news”, falska nyheter..

SVT - 4 timmar sedan

Källor: Trump ville åtala Clinton – stoppades av rådgivare

Att Hillary Clinton skulle dömas till fängelse var en stor del av Dondald Trump valkampanj 2016. Sedan dess har presidenten tonat ner kravet. Men nu kommer helt nya uppgifter.

SVT - 10 timmar sedan

Valen hittades död – med magen smockfull med sex kilo plastskräp: ”Verkligen fasansfullt”

115 stycken plastmuggar. Fyra plastflaskor. Två stycken flipflops.

SVT - 12 timmar sedan

Nu kommer balettskor för alla hudfärger

Förut behövde balettdansare, som hade en annan hudfärg än vit, måla sina skor. Men nu kommer balettskor i fler färger än beige, vit och rosa..

SVT - 12 timmar sedan

Larmet: Barnbrud auktionerades bort på Facebook – pågår slavhandel med flickor

En 16-årig flicka har auktionerats bort på Facebook som brud i Sydsudan – priset: 500 kor, tre bilar och 80 000 kronor. Auktionen pågick i över två veckor innan den togs ned av Facebook, men då var flickan redan bortgift. Nu larmar människorättsorganisationer om slavhandel med barn på världens största sociala plattform – och att den sydsudanesiska flickan bara är början..

SVT - 12 timmar sedan

Saudiska kvinnor har tröttnat – vänder kläderna in och ut

Kvinnor i Saudiarabien har tröttnat på klädlagarna. Nu vänds abayan, klädesplagget de tvingas bära, ut och in i protest..

SVT - 15 timmar sedan

Nya regler ska få Roms turister att sköta sig

Det är nu permanent slut på oreglerat drickande, ätande och spexiga fotografier med historiska karaktärer i Rom. Nya lagar ska göra staden ”vackrare, tryggare och mer välkomnande”, enligt borgmästare Virginia Raggi..

SVT - 17 timmar sedan

Flera döda och skadade i självmordsdåd i Kabul

Minst 40 människor har dött och ytterligare 60 skadats i ett självmordsdåd i Afghanistans huvudstad Kabul, rapporterar nyhetsbyrån AP..

SVT - 20 timmar sedan

Domare häver Donald Trumps asylstopp

En federal domare har tillfälligt stoppat USA:s president Donald Trumps nyligen inrättade förbud mot att ge asyl till personer som tagit sig in i landet på illegalt vis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.