SVT > Utrikes

Tuesday, 23 April, 02:03

SVT - 22 okt 18 kl. 07:06

Trump vill begränsa rätten att ändra juridiskt könTrump-administrationen vill införa en snävare definition av kön – den skulle innebära att en persons juridiska kön definieras vid födseln som antingen man eller kvinna och att det inte går att ändra, enligt dokument som The New York Times tagit del av..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
The New York Times

Dela artikeln

406 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumpvill , begränsa, rättenatt , ändra, juridiskt, kön
YLE - 26 jul 12 kl. 06:10

HS: Jordbruksministern vill begränsa allemansrätten

Jord- och skogsbruksministern Jari Koskinen vill begränsa allemansrätten så att den inte skulle omfatta utbredd bärplockning i kommersiellt syfte, skriver Helsingin Sanomat. Enligt Koskinen borde man komma överens med markägaren om man systematiskt vill plocka bär i ett område. I nuvarande läge får man enligt allemansrätten plocka bär och svamp utan markägarens tillstånd också i kommersiellt syfte.

YLE - 22 jun 15 kl. 06:55

Finländare vill begränsa rätten till dagvård

En klar majoritet av finländarna stöder regeringens förslag att begränsa rätten till dagvård, enligt Helsingin Sanomat. Enligt en enkät som tidningen har låtit göra vill 80 procent av finländarna begränsa rätten till dagvård för sådana familjer där den ena föräldern är hemma, antingen på grund av arbetslöshet eller föräldraledighet. Endast 14 procent av finländarna motsätter sig idén.

HBL - 24 jun 14 kl. 20:00

Stubb: Jag vill inte begränsa strejkrätten

Statsminister Alexander Stubb (Saml) är inte ute efter att begränsa strejkrätten. Det deklarerade han i MTV:s nyheter i dag.Arbetsmarknadsorganisationerna inleder tidigt i höst förhandlingar där också strejkrätten tas upp.

Alliansfritt Sverige - 13 jun 14 kl. 10:48

Folkpartiet vill begränsa strejkrätten – det vill inte Moderaterna

Folkpartiet har efter att fackförbundet Seko gått ut i tågstrejk runtom i landet gåt ut i en debattartikel med att de vill begränsa strejkrätten. Agerandet ska vara proportionerligt, lät det, och en inskränkning behövs för att värna den svenska modellen. Fackförbundet LO kontrade med att deras förslag skulle bryta mot de mänskliga rättigheterna.

VBL - 26 jul 12 kl. 07:46

Minister vill begränsa allemansrätten

Jord- och skogsbruksminister Jari Koskinen (Saml) vill begränsa allemansrätten, skriver Helsingin Sanomat..

SvD - 24 feb 14 kl. 13:46

EU får inte begränsa rätten att strejka

Vi kan aldrig acceptera att EU går in och försöker begränsa strejkrätten, så som det liggande förslaget nu gör gällande, skriver Janne Rudén, Seko, och Johan Danielsson (S) inför onsdagens omröstning..

ÖstersundsPosten - 17 jun 14 kl. 13:59

FP vill begränsa strejkrätten

Folkpartiet lägger skulden för tågkaoset i samband med strejken på de arbetande och vill begränsa strejkrätten..

YLE - 14 aug 14 kl. 13:19

Haglund vill begränsa avdragsrätten

Svenska folkpartiet sätter hårt mot hårt inför regeringens budgetförhandlingar. Partiordförande Carl Haglund lyfter fram möjligheten att begränsa rätten att dra av medlemsavgifter till arbetsmarknadsorganisationer i skatten om det inte annars blir ordning på finansminister Antti Rinnes (SDP) budgetförslag. Haglund förargar sig över Rinnes sätt att finansiera skattesänkningar genom nedskärningar i bland annat justitie- och miljöförvaltningen.

YLE - 28 jan 16 kl. 20:07

Svensk nämnd i Esbo vill begränsa rätten till dagvård - bäddat för politisk thriller

Trots att Esbo stads utbildningsnämnd inte vill begränsa rätten till dagvård, går nämnden Svenska rum enligt regeringens lagförslag. Enligt regeringens lagändring skulle barn till föräldrar som är arbetslösa ha rätt till dagvård bara 20 timmar i veckan, det vill säga bara hälften av den tiden som andra barn har rätt till. Det här gäller också barn till föräldrar som är vårdlediga och hemma med ett yngre syskon.

DN - 24 jan 17 kl. 17:07

Det verkliga syftet är att begränsa aborträtten

Det är lätt att tro att rättsprocessen om en barnmorskas möjlighet att vägra att medverka vid aborter handlar om samvetsfrihet. Ekots viktiga avslöjande att barnmorskan stöds av en stor anti-abortorganisation visar att det verkliga syftet är att begränsa aborträtten..

DN - 24 jan 17 kl. 16:54

Amina Manzoor: Det verkliga syftet är att begränsa aborträtten

Det är lätt att tro att rättsprocessen om en barnmorskas möjlighet att vägra att medverka vid aborter handlar om samvetsfrihet. Ekots viktiga avslöjande att barnmorskan stöds av en stor anti-abortorganisation visar att det verkliga syftet är att begränsa aborträtten..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Obama hyllar Greta Thunberg: ”Blev startskottet på en rörelse”

I samband med Earth Day valde USA:s före detta president Barack Obama att hylla den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg på Twitter. “Jag vill fira de modiga unga ledarna som kliver fram för att rädda vår planet”, skriver Obama. Samtidigt pågår stora klimatprotester i London, där Thunberg befinner sig för att hålla tal och träffa politiker..

SVT - 7 timmar sedan

Flicka hittades levande i kyrkan – mellan sina döda föräldrar

Utanför sjukhuset i Colombo står en man och gråter. Hans systerdotter har hittats levande – mellan sina döda föräldrar. – När jag fick veta att barnet levde så grät jag av glädje, säger hennes morbror Rashid till SVT Nyheter.

SVT - 12 timmar sedan

Se när bomben exploderar i Sri Lankas huvudstad

Här detonerar bomben – mitt framför ögonen på polisen. Explosionen, som fångades på film, ska ha inträffat i samband med att polisen försökte desarmera en bomb efter gårdagens terrordåd i Sri Lanka..

SVT - 12 timmar sedan

Dansk företagsledare förlorade tre barn i terrordådet i Sri Lanka

Den danske företagsledaren Anders Holch Povlsen förlorade tre av sina fyra barn när terrorbomberna detonerade i Sri Lanka. Uppgifterna bekräftas av företaget Bestseller..

SVT - 13 timmar sedan

Resor till Sri Lanka får bokas om

De som har inbokade resor till Sri Lanka med svenska charterbolag den närmaste tiden har fått möjlighet att boka om sina resor. För dem som redan befinner sig i landet är det en god idé att kontakta sina försäkringsbolag för att se vad som gäller efter UD:s reseavrådan..

SVT - 14 timmar sedan

Jordbävning i Filippinerna

En jordbävning med magnituden 6,4 har drabbat Filippinerna..

SVT - 16 timmar sedan

SVT:s korrespondent efter terrordådet i Sri Lanka: ”Råder en chockstämning”

Sri Lanka är i chock efter terrordådet där minst 290 personer miste livet. Enligt SVT:s Asien-korrespondent, Ulrika Bergsten, är regeringen helt tagen på sängen, detta då islamistisk terrorism är något helt nytt i landet..

SVT - 21 timmar sedan

Efter dåden i Sri Lanka – bomb desarmerad på flygplats

Fler än 200 personer dog efter explosionerna i Sri Lanka under påskdagen. Men gärningsmännens mål tycks ha varit att ha ihjäl ännu fler. Lankesisk polis har nu lyckats desarmera en bomb på en flygplats i landet..

SVT - Igår: 23:06

Gripna släpps efter mord på journalist i Nordirland

Två unga män greps efter kravallerna i staden Londonderry i Nordirland där journalisten Lyra McKee skottskadades och senare avled. Nu meddelar polisen i Nordirland att männen, som är 18 respektive 19 år, släpps..

SVT - Igår: 21:38

Svenska paret firade påsk på hotellet – då kom bombmännen

Anna Kalm och hennes man Patrik Alm tog in på lyxhotellet Shangri-La i Sri Lanka över påskhelgen. Då kom bombmännen tidigt på söndagsmorgonen. – Vi käkade i restaurangen strax innan det hände, säger Patrik till SVT Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.