DN > Ekonomi

Sunday, 18 November, 19:56

DN - 22 okt 18 kl. 06:57

Dan Lucas: Nu har människor med hyggliga inkomster svårt att flytta från en mindre ort till StockholmLO:s bostadsrapport visar resultatet av det stora hålet i svensk bostadspolitik – den att det inte finns någon bostadspolitik..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Lucas, Stockholm

Dela artikeln

73 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dan, LucasNu har människor med , hyggliga, inkomster, svårt, att flytta från en mindre ort till Stockholm
DN - 12 dec 16 kl. 10:20

Dan Lucas: Stigande bostadspriser är ingen naturlag

Sju av tio hushåll tror på stigande bostadspriser. DN:s Dan Lucas varnar för överoptimism hos bostadsägarna..

DN - 01 feb 17 kl. 10:30

Dan Lucas: ”Krävs att SAS kan slåss med lågprisflygbolagen”

SAS tänker öppna baser i London och Spanien. DN:s Dan Lucas reder ut fem frågor om etableringen..

DN - 14 feb 17 kl. 09:46

Dan Lucas: Brittisk Brexitminister på besök

Storbritanniens Brexitminister, David Davis, besöker just nu Sverige. DN:s Dan Lucas reder ut tre frågor om vem han är och varför han är här..

DN - 14 feb 17 kl. 09:46

Dan Lucas: Brexitministerns besök en uppvärmning inför de hårda förhandlingarna

Storbritanniens Brexitminister, David Davis, besöker just nu Sverige. DN:s Dan Lucas reder ut tre frågor om vem han är och varför han är här..

DN - 19 feb 17 kl. 21:13

Dan Lucas: ”Stockholmshyran” ett steg mot marknadshyra

Hyresgästföreningen och tre kommunägda bostadsbolag i Stockholm har kommit överens om en ny modell för att bestämma hyrorna. Bland annat läget ska slå igenom mer är tanken. DN:s Dan Lucas svara på tre frågor om systemet som presenteras på DN debatt..

DN - 02 mar 17 kl. 14:38

Dan Lucas: Politisk pingpong i Storbritannien om Brexit

Den brittiska regeringen har förlorat en strid om Brexit i parlamentets överhus. Ledamöterna kräver att regeringen ska skydda rättigheterna för EU-medborgare som bor i Storbritannien, däribland 100.000 svenskar.

DN - 02 maj 17 kl. 14:35

Dan Lucas om skärpning av mäklartillsynen

Regeringen vill skärpa tillsynen av fastighetsmäklarföretag. DN:s Dan Lucas berättar vad det kan betyda och vad man ska tänka på som köpare..

DN - 30 maj 17 kl. 21:10

Dan Lucas: Skärpt amorteringskrav ger troligen kylande effekt

Finansinspektionen (FI) vill skärpa amorteringskravet. Hushåll som lånar mer än 4,5 gånger sin årsinkomst, måste amortera mer än andra. DN:s Dan Lucas berättar vad det innebär..

DN - 21 jun 17 kl. 09:52

Dan Lucas: Uber har andra bekymmer än att vd Travis Kalanick avgår

Ubers vd Travis Kalanick har avgått. Vad betyder det för den omstridda taxiförmedlingstjänsten? DN:s Dan Lucas svarar på fyra frågor..

DN - 04 jul 17 kl. 09:48

Dan Lucas: Råden för boräntan efter räntebeskedet

Riksbanken lämnar sin styrränta oförändrad. Vad betyder det för till exempel bolånen? DN:s Dan Lucas svarar på tre frågor om Riksbankens besked..

DN - 15 aug 17 kl. 10:41

Dan Lucas: Försök alltid att pressa bankerna

Bankernas marginaler på bolån stiger. DN:s Dan Lucas svarar på vad det betyder för dig med bolån..

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Så mycket – och lite – påverkas priserna under Black Friday

Julen är e-handelns viktigaste tid. Men julklappsköpens fällor är många och en del produkter blir snarare dyrare än vanligt under rean. – Det har blivit viktigare för kunderna att vara noggranna och göra sin research, säger Carl Vult von Steyern, Nordenchef på jämförelsesajten Prisjakt.

DN - Igår: 18:00

Stjärnmäklarens miljoner hamnar utomlands – helt lagligt upplägg

Erik Olsson har ett utländskt moderbolag dit vinsterna från verksamheten i Sverige samlas i. Enligt de senaste fyra årsredovisningar har 24 miljoner i utdelning överförts dit. Allt är lagligt och stjärnmäklaren säger sig inte tjäna på det.

DN - Igår: 20:36

Många föräldrar sparar till barnens bostad

Sex av tio föräldrar sparar antingen själva eller genom någon annan till barnens första boende, visar en ny Sifoundersökning. Men många lägger inte undan pengar alls..

DN - Igår: 20:02

Allt fler väljer att binda bolåneräntan

Riksbankens planerade räntehöjning har fått bolånetagarna att binda sina bolåneräntor.  – Det är större intresse än vanligt, säger Anna Sundblad, presschef på Danske Bank i Sverige. .

DN - I förrgår: 15:47

Amazon gick om Google inom leveranser av smarta högtalare

De globala leveranserna av smarta högtalare växte på årsbasis med 173 procent till 19,7 miljoner enheter under det tredje kvartalet. Det visar siffror från analysföretaget Canalys..

DN - I förrgår: 13:27

Centerpartiet lägger egen budgetmotion

Centerpartiet kommer att lägga en egen budgetmotion, meddelar partiet.  Även Liberalerna meddelade tidigare i dag att de inte vill se en gemensam alliansmotion. .

DN - I förrgår: 09:44

Riksbanken ser klimatrisker för svensk penningpolitik

Klimatförändringarna kan leda till en mer oberäknelig inflation och nya faror i det finansiella systemet. Det är risker som Riksbanken behöver ta hänsyn till, skriver bankens forskare i en ny rapport..

DN - I förrgår: 09:40

Motaktion mot köphetsen på Black Friday

Varannan svensk väntas handla på Black Friday, enligt Svensk handel. Samtidigt växer en motrörelse mot ökad konsumtion.  – Det är ett sätt att försöka få människor att köpa mer än de behöver, säger Karin Lexén, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen..

DN - I förrgår: 08:05

Tomma lokaler kostar Postnord 30 miljoner

Postnords huvudkontor ”Arken” i Solna har blivit för stort för bolaget och en tredjedel av byggnaden står tom. Man har inte lyckats hitta någon ny hyresgäst till de tomma lokalerna som kostar företaget över 30 miljoner kronor om året i hyra, skriver Dagens Industri..

DN - I förrgår: 22:56

Facebook: Vi har stoppat 1,5 miljarder trollkonton

Efter hård kritik för att inte ha gjort tillräckligt för att stoppa hat och hot säger Facebook på torsdagen att man tagit bort mer än en miljard bluffkonton och ingripit mot miljoner bilder och inlägg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.