DI > Ekonomi

Friday, 18 January, 10:42

DI - 22 okt 18 kl. 06:58

Vi lever i en galen värld – men oron ger kraft till handlingVi lever i en galen värld med olja och nya flyglinjer som viktiga drivkrafter. Men nu breder oron för klimatet ut sig – och den ger kraft till handling. Omställningen till ett hållbart samhälle kan gå så mycket fortare än vi anar..
Läs mer på DI

Dela artikeln

236 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi leveri en , galen, världmen , oronger , kraft till handling
Sydsvenskan - 15 apr 15 kl. 13:00

Ett skånskt klipp i en galen värld

Det är hennes livs största idrottsäventyr. Paulinda Friberg riktigt bubblar av förväntningar inför världscupfinalerna i dressyr i Las Vegas.
– Det är galet.

SvD - 01 feb 17 kl. 07:30

En galen man i en galen värld?

Kristianstadsbladet - 27 nov 15 kl. 03:00

Ulf Peter Hallberg: "En galen värld"

När jag studerade i Paris 1983 upptäckte jag Walter Benjamins stora verk om Paris, "Passagearbetet", i ett bibliotek uppe på Cité Universitaire. Sedan dess har jag oupphörligt läst i den boken. Man kan säga att med detta gigantiska, oavslutade verk om 1800-talets Paris ville Benjamin aktualisera ett helt århundrades fenomen och gestalter..

Kristianstadsbladet - 27 nov 15 kl. 03:00

Ulf Peter Hallberg: "En galen värld"

När jag studerade i Paris 1983 upptäckte jag Walter Benjamins stora verk om Paris, "Passagearbetet", i ett bibliotek uppe på Cité Universitaire. Sedan dess har jag oupphörligt läst i den boken. Man kan säga att med detta gigantiska, oavslutade verk om 1800-talets Paris ville Benjamin aktualisera ett helt århundrades fenomen och gestalter..

SvD - 05 mar 17 kl. 09:05

Dansant nappatag med Hamlet i en galen värld

”Hamlet” i Örjan Anderssons regi handlar om den unga människans förtvivlan inför världens vansinne. Dansen ger en känsla av att allt vänds upp och ner, men även orden får ta stor plats, skriver Sara Granath..

YLE - 17 jul 15 kl. 12:13

Många finländare lever med ångest – i onödan

Klockan tickar, - blir två, blir tre blir fyra på natten. Stress på jobbet, oro över barnen, och till slut oro över själva oron som hindrar en från att somna. Var femte finländare lider under sin livstid av ångest, men hjälp finns att få, också på nätet.

Helsingborgs Dagblad - 02 aug 15 kl. 05:00

En värld av under i stadens undre värld

”Jag rattade min hoj längs Decatur Street och gled djupare in i de franska kvarteren, medan hojens motor spann. Mitt hagelgevär, en Benelli M4 Super 90, hängde över axeln och var laddad för vampyrer med handpackade silverflechetter som ammunition.” Så träder prisjägaren Jane Yellowstone in på scen redan på de första raderna i den amerikanska fantasyförfattaren Faith Hunters bok "Skinwalker", den första i en serie om sju böcker.

HBL - 27 jan 14 kl. 07:10

President Niinistö till ÅU: Farligt om vissa lever i annan värld

Den sociala sammanhållningen är enligt president Sauli Niinistö en viktig kraft. Presidenten säger i en intervju för Åbo Underrättelsers jubileumsnummer på måndagen att han ser en fara i att det finns människor som lever i en helt annan värld än andra.– Den sociala sammanhållningen är kanske den viktigaste kraften i våra nordiska samhällen också ekonomisk sett, säger presidenten.

Sydsvenskan - 06 feb 11 kl. 06:30

Sagorna om Eurabien lever

Malmö har blivit amerikanens bild av ett Europa där islam vinner allt större mark. Det är en osann men seglivad föreställning, skriver Andrew Brown.
Om du är svensk föreställer du dig antagligen Baltimore som det ser ut i ?

YLE - 10 jul 15 kl. 06:00

Sarah Nedergård: Jag lever i en värld av nej

Sarah Nedergård är van att jämföras med hundratals andra kvinnor som delar samma dröm. Att stå i strålkastarljuset och höra publikens jubel är ett mål som hon ständigt måste jobba stenhårt för. Sarah kommer från Sundom i Vasa.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Hållbara transporter i fokus för ny regering

”Det är glädjande att politiken satsar vidare på att göra transportsektorn mer hållbar - det är helt i linje med Preems vision att vara ledande i omställningen mot ett hållbart samhälle”. Det säger Preems vd Petter Holland, med anledning av den nya regeringsbildningen..

DI - 2 minuter sedan

Brittiska detaljhandelsförsäljningen sjönk mer än väntat i december

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, sjönk 0,9 procent mellan november och december. Analytikerna hade räknat med en minskning om 0,8 procent i månadstakt. Novemberförsäljningen revideras också ned något..

DI - 10 minuter sedan

Kinneviks vd: Stenbecks engagemang orubbat - "ett telefonsamtal bort från mig"

Kinneviks vd Georgi Ganev tonar ned betydelsen av att största ägaren Cristina Stenbeck lämnar styrelsen. Hennes engagemang i bolaget är orubbat, hävdar han. "Hon är ett telefonsamtal bort från mig", säger han..

DI - 10 minuter sedan

Södra sänker inköpspriset på timmer – ser konjunkturavmattning

Skogsbolaget Södra sänker sina inköpspriser för gran- och talltimmer. Bolaget ser samtidigt en fortsatt hlg efterfrågan på biobränsle och höjer inköpspriset på bränsleved. .

DI - 15 minuter sedan

Löfven håller pressträff

Riksdagen har valt Stefan Löfven till statsminister. Följ Di TV:s direktsändning..

DI - 15 minuter sedan

Talmannen håller pressträff

Talmannen håller pressträff efter att Stefan Löfven valts till statsminister..

DI - 30 minuter sedan

Rekar: Carnegie sänker Leovegas till behåll, aktien backar

Carnegie sänker sin rekommendation för Leo Vegas till behåll från köp. Riktkursen sänks till 42 från 45 kronor. .

DI - 30 minuter sedan

Cevian tror att Ericssons affärsområde Networks kan nå en marginal över 20 procent

Ericssons storägare Cevian Capital tror att bolagets affärsområde Networks kan nå en rörelsemarginal "på 20, och bortom 20" procent. .

DI - 30 minuter sedan

Centerpartist gick emot partilinjen – röstade emot Stefan Löfven

En ledamot från Centerpartiet valde att bryta mot partilinjen och röstade emot Stefan Löfven som statsminister. Helena Lindahl från Västerbotten är dessutom en kandidat med nära 2.500 personkryss..

DI - 30 minuter sedan

IEA räknar med att det kommer ta tid att balansera oljemarknaden

Internationella energimyndigheten, IEA, beräknar att världens oljeefterfrågan ska uppgå till 100,65 miljoner fat per dag under 2019, något upp från tidigare bedömning på 100,55 miljoner fat per dag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.