DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 09:02

DI - 22 okt 18 kl. 06:58

Vi lever i en galen värld – men oron ger kraft till handlingVi lever i en galen värld med olja och nya flyglinjer som viktiga drivkrafter. Men nu breder oron för klimatet ut sig – och den ger kraft till handling. Omställningen till ett hållbart samhälle kan gå så mycket fortare än vi anar..
Läs mer på DI

Dela artikeln

236 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi leveri en , galen, världmen , oronger , kraft till handling
Sydsvenskan - 15 apr 15 kl. 13:00

Ett skånskt klipp i en galen värld

Det är hennes livs största idrottsäventyr. Paulinda Friberg riktigt bubblar av förväntningar inför världscupfinalerna i dressyr i Las Vegas.
– Det är galet.

SvD - 01 feb 17 kl. 07:30

En galen man i en galen värld?

Kristianstadsbladet - 27 nov 15 kl. 03:00

Ulf Peter Hallberg: "En galen värld"

När jag studerade i Paris 1983 upptäckte jag Walter Benjamins stora verk om Paris, "Passagearbetet", i ett bibliotek uppe på Cité Universitaire. Sedan dess har jag oupphörligt läst i den boken. Man kan säga att med detta gigantiska, oavslutade verk om 1800-talets Paris ville Benjamin aktualisera ett helt århundrades fenomen och gestalter..

Kristianstadsbladet - 27 nov 15 kl. 03:00

Ulf Peter Hallberg: "En galen värld"

När jag studerade i Paris 1983 upptäckte jag Walter Benjamins stora verk om Paris, "Passagearbetet", i ett bibliotek uppe på Cité Universitaire. Sedan dess har jag oupphörligt läst i den boken. Man kan säga att med detta gigantiska, oavslutade verk om 1800-talets Paris ville Benjamin aktualisera ett helt århundrades fenomen och gestalter..

SvD - 05 mar 17 kl. 09:05

Dansant nappatag med Hamlet i en galen värld

”Hamlet” i Örjan Anderssons regi handlar om den unga människans förtvivlan inför världens vansinne. Dansen ger en känsla av att allt vänds upp och ner, men även orden får ta stor plats, skriver Sara Granath..

YLE - 17 jul 15 kl. 12:13

Många finländare lever med ångest – i onödan

Klockan tickar, - blir två, blir tre blir fyra på natten. Stress på jobbet, oro över barnen, och till slut oro över själva oron som hindrar en från att somna. Var femte finländare lider under sin livstid av ångest, men hjälp finns att få, också på nätet.

Helsingborgs Dagblad - 02 aug 15 kl. 05:00

En värld av under i stadens undre värld

”Jag rattade min hoj längs Decatur Street och gled djupare in i de franska kvarteren, medan hojens motor spann. Mitt hagelgevär, en Benelli M4 Super 90, hängde över axeln och var laddad för vampyrer med handpackade silverflechetter som ammunition.” Så träder prisjägaren Jane Yellowstone in på scen redan på de första raderna i den amerikanska fantasyförfattaren Faith Hunters bok "Skinwalker", den första i en serie om sju böcker.

HBL - 27 jan 14 kl. 07:10

President Niinistö till ÅU: Farligt om vissa lever i annan värld

Den sociala sammanhållningen är enligt president Sauli Niinistö en viktig kraft. Presidenten säger i en intervju för Åbo Underrättelsers jubileumsnummer på måndagen att han ser en fara i att det finns människor som lever i en helt annan värld än andra.– Den sociala sammanhållningen är kanske den viktigaste kraften i våra nordiska samhällen också ekonomisk sett, säger presidenten.

Sydsvenskan - 06 feb 11 kl. 06:30

Sagorna om Eurabien lever

Malmö har blivit amerikanens bild av ett Europa där islam vinner allt större mark. Det är en osann men seglivad föreställning, skriver Andrew Brown.
Om du är svensk föreställer du dig antagligen Baltimore som det ser ut i ?

YLE - 10 jul 15 kl. 06:00

Sarah Nedergård: Jag lever i en värld av nej

Sarah Nedergård är van att jämföras med hundratals andra kvinnor som delar samma dröm. Att stå i strålkastarljuset och höra publikens jubel är ett mål som hon ständigt måste jobba stenhårt för. Sarah kommer från Sundom i Vasa.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Rekar: Handelsbanken höjer Engelska skolan till öka

Engelska skolan får en höjd rekommendation från Handelsbanken efter tisdagens rapport medan Morningstar sänker Teel2 till sälj..

DI - just nu

Fluicell ökar förlusten

Bioteknikbolaget Fluicell, vars aktie handlas på First North, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2018 på -3,5 miljoner kronor (-2,1). .

DI - 5 minuter sedan

Stilles vd David Jern avgår på egen begäran

First North-listade Stilles vd David Jern har meddelat styrelsen att han vill avsluta sin anställning i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 10 minuter sedan

Getinge flyttar produktion i USA och stänger fabrik i Brasilien

Medicinteknikbolaget Getinge ser stora möjligheter att förbättra lönsamhet och kassagenerering. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande inför ondagens kapitalmarknadsdag där bolaget även upprepar sina finansiella mål. .

DI - 15 minuter sedan

Höga förväntningar på laddat brexitmöte

Under torsdagen anländer Theresa May i Bryssel för ett laddat möte med Jean-Claude Juncker om brexitparternas gemensamma framtid. Båda ledare har kniven mot strupen i brexitförhandlingarnas sista timme..

DI - 30 minuter sedan

Följ onsdagens börsmorgon

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45..

DI - 30 minuter sedan

Lägre omsättning för Prostalund

Prostalund, som handlas på Spotlight, redovisar en omsättning på 3,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet (4,2)..

DI - 30 minuter sedan

Delårsrapport januari-september 2018

Juli – september i sammandrag Rörelseintäkterna uppgick till 199,2 MSEK (216,8). EBITDA-resultatet uppgick till 15,1 MSEK (20,5). Rörelseresultatet (EBIT) uppgick 1,7 MSEK (6,9).

DI - 45 minuter sedan

Arcoma levererade positivt resultat för tredje kvartalet

Det First North-listade röntgenbolaget Arcomas nettoomsättningen steg till 29,3 miljoner kronor i det tredje kvartalet, upp från 16,9 Mkr. Samtidigt vände bolaget till vinst..

DI - 45 minuter sedan

Storägare i Episurf avvecklar verksamheten

Episurf Medicals största ägare Serendipity Ixora avser att avveckla sin verksamhet och i samband med det skifta ut sitt innehav av Episurf-aktier till sina aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.