DI > Ekonomi

Sunday, 21 April, 00:33

DI - 22 okt 18 kl. 06:58

Vi lever i en galen värld – men oron ger kraft till handlingVi lever i en galen värld med olja och nya flyglinjer som viktiga drivkrafter. Men nu breder oron för klimatet ut sig – och den ger kraft till handling. Omställningen till ett hållbart samhälle kan gå så mycket fortare än vi anar..
Läs mer på DI

Dela artikeln

236 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi leveri en , galen, världmen , oronger , kraft till handling
Sydsvenskan - 15 apr 15 kl. 13:00

Ett skånskt klipp i en galen värld

Det är hennes livs största idrottsäventyr. Paulinda Friberg riktigt bubblar av förväntningar inför världscupfinalerna i dressyr i Las Vegas.
– Det är galet.

SvD - 01 feb 17 kl. 07:30

En galen man i en galen värld?

Kristianstadsbladet - 27 nov 15 kl. 03:00

Ulf Peter Hallberg: "En galen värld"

När jag studerade i Paris 1983 upptäckte jag Walter Benjamins stora verk om Paris, "Passagearbetet", i ett bibliotek uppe på Cité Universitaire. Sedan dess har jag oupphörligt läst i den boken. Man kan säga att med detta gigantiska, oavslutade verk om 1800-talets Paris ville Benjamin aktualisera ett helt århundrades fenomen och gestalter..

Kristianstadsbladet - 27 nov 15 kl. 03:00

Ulf Peter Hallberg: "En galen värld"

När jag studerade i Paris 1983 upptäckte jag Walter Benjamins stora verk om Paris, "Passagearbetet", i ett bibliotek uppe på Cité Universitaire. Sedan dess har jag oupphörligt läst i den boken. Man kan säga att med detta gigantiska, oavslutade verk om 1800-talets Paris ville Benjamin aktualisera ett helt århundrades fenomen och gestalter..

SvD - 05 mar 17 kl. 09:05

Dansant nappatag med Hamlet i en galen värld

”Hamlet” i Örjan Anderssons regi handlar om den unga människans förtvivlan inför världens vansinne. Dansen ger en känsla av att allt vänds upp och ner, men även orden får ta stor plats, skriver Sara Granath..

YLE - 17 jul 15 kl. 12:13

Många finländare lever med ångest – i onödan

Klockan tickar, - blir två, blir tre blir fyra på natten. Stress på jobbet, oro över barnen, och till slut oro över själva oron som hindrar en från att somna. Var femte finländare lider under sin livstid av ångest, men hjälp finns att få, också på nätet.

Skånskan - 24 feb 19 kl. 08:00

Mer närvaro i en värld som distraherar

Reportage Under många år arbetade Ola Schenström som specialist inom allmänmedicin i Norrbotten och han insåg då att patienterna behövde verktyg för att hantera livets påfrestningar.
– Jag läste medicin för 50 år sedan men den psykiska ohälsan intresserar mig fortfarande, eller snarare hur man ska kunna förebygga och behandla den. Ola Schenström tillägger att när han började som läkare så debuterade psykisk ohälsa vanligtvis i senare ålder men att det sedan dess sjunkit kraftig i åldrarna och att det idag inte alls är ovanligt att det debuterar redan hos 15-åringar.

Helsingborgs Dagblad - 02 aug 15 kl. 05:00

En värld av under i stadens undre värld

”Jag rattade min hoj längs Decatur Street och gled djupare in i de franska kvarteren, medan hojens motor spann. Mitt hagelgevär, en Benelli M4 Super 90, hängde över axeln och var laddad för vampyrer med handpackade silverflechetter som ammunition.” Så träder prisjägaren Jane Yellowstone in på scen redan på de första raderna i den amerikanska fantasyförfattaren Faith Hunters bok "Skinwalker", den första i en serie om sju böcker.

HBL - 27 jan 14 kl. 07:10

President Niinistö till ÅU: Farligt om vissa lever i annan värld

Den sociala sammanhållningen är enligt president Sauli Niinistö en viktig kraft. Presidenten säger i en intervju för Åbo Underrättelsers jubileumsnummer på måndagen att han ser en fara i att det finns människor som lever i en helt annan värld än andra.– Den sociala sammanhållningen är kanske den viktigaste kraften i våra nordiska samhällen också ekonomisk sett, säger presidenten.

Sydsvenskan - 06 feb 11 kl. 06:30

Sagorna om Eurabien lever

Malmö har blivit amerikanens bild av ett Europa där islam vinner allt större mark. Det är en osann men seglivad föreställning, skriver Andrew Brown.
Om du är svensk föreställer du dig antagligen Baltimore som det ser ut i ?

Fler nyheter från DI

DI - 8 timmar sedan

Gula västarna i ny protest i Paris – över 100 gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

DI - 9 timmar sedan

Så fixar du din egen solenergi – utan att vänta på bidrag

Solceller är hett och blir i snabb takt billigare. Men det är kö till regeringens investeringsbidrag. För den som inte vill vänta på ett osäkert bidrag finns alternativ som minskar kostnaden betydligt.

DI - 10 timmar sedan

Efter utpressningshotet: ”Fullblodsgalningar har svårt att sy ihop sådana projekt”

För knappt två veckor sedan utsattes Findus för utpressningshot. Enligt Svensk handel är det dock svårt att nå framgång med den typen av brottsliga äventyr mot storbolag som i regel står väl rustade för säkerhetshot..

DI - 10 timmar sedan

Bolagen som ser potential i samhällsnytta: Det är en god affär för oss

Sudda bort likhetstecken mellan välgörenhet och ansträngningar för att få bukt med problem i socialt utsatta bostadsområden. För fastighetsbolaget Trianon är samhällsnyttiga insatser snarare en formel för gott affärsmannaskap. I ansträngningarna för att skapa uppåtgående spiraler på en haltande arbetsmarknad visar även tandhygienföretaget Tepe vägen med hälsofrämjande aktiviteter..

DI - 11 timmar sedan

Miljöpartiet kan byta namn – frågan ska utredas

Flera medlemmar vill att Miljöpartiet de gröna bara ska heta De gröna. Nu vill Miljöpartiets ledning utreda ett namnbyte för partiet, det rapporterar Sveriges Radio..

DI - 11 timmar sedan

Flottan fyller 70 år – Kina spänner sina militära muskler

Den kinesiska flottan fyller 70 år, då passar Kina på att spänna de militära musklerna. På tisdag ska man visa upp nya krigsfartyg, däribland atomubåtar och jagare..

DI - 11 timmar sedan

Expertens åtta knep: Maxa mobilens livslängd

Är din mobil frustrerande trög, eller har batterierna börjat kärva? Genom ett par enkla knep kan du förlänga mobilens livslängd rejält, enligt mobilexperten Mattias Hartmann. .

DI - 11 timmar sedan

Riskkapitalisten: ”Vi slog läger om natten och vaknade upp i en rondell”

Den bästa resa jag gjort. När jag bestämde mig för att resa till Nepal, köpte vandrarkängor samma kväll och åkte nästa dag. Åkte kanot genom djungeln i en vecka och bodde hemma hos människor.

DI - 12 timmar sedan

Petade L-profilen till attack mot nya toppkandidaten

Cecilia Wikström petades under uppmärksammade former från Liberalernas lista till Europaparlamentsvalet. Nu går hon till attack mot partiledningen och nya toppkandidaten Karin Karlsbro. ”Hon har haft en aktiv del i att det blev så här”, säger Cecilia Wikström till DN..

DI - 12 timmar sedan

Enorm prestanda i lyxbil med extra allt

BMW:s nya cabriolet kan kappköra med valfri Ferrari och är så maxat utrustad att vår testförare kommer på sig själv med att tänka ”herregud så bra jag kör” under provturen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.