PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 21 January, 07:38

PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 06:34

Hernhag: Botten är nådd enligt teknisk analysMed 8 procents nedgång på kort tid har mitt självförtroende naggats något i kanten. Det är i och för sig inget problem och det är hälsosamt att bli mer riskmedveten ibland. Börsen har länge varit mycket stabil och rekyler i allmänhet och kursturbulens i oktober i synnerhet hör till livet som investerare. Just nu ligger index strax över de ca 550 i indexnivå där börsen vänt upp tidigare under det senaste året. I april 2015 toppade börsen runt dessa nivåer också.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Björn Borgs, Lennart Bergelin, The

Dela artikeln

27 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hernhag, Bottenär , nåddenligt , teknisk, analys
PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 17:22

Hernhag: Börsen vid avgörande skede trots högkonjunkturen

Läs också: Sandviks resultat under förväntan Botten är nådd enligt teknisk analys Sandviks rapport innebar 11 procent högre orderingång under det tredje kvartalet. Detta jämfört med samma kvartal föregående år. Justerar vi för valutakurser och tar det i jämförbara enheter var tillväxten 9 procent.

PrivataAffärer - 31 jul 15 kl. 11:02

Hernhag: Bra aktier att fånga i en rekyl

I aktiechattens säsongspremiär tipsade Marcus Hernhag bland annat om några aktier som kan vara intressanta att köpa i en rekyl. Dessutom berättade han hur han använder teknisk analys....

VA - 13 maj 11 kl. 11:33

"Så blir du en vinnare på teknisk analys"

13 maj Förstora KRÖNIKA Nu har vi i VA:s TA-skola översiktligt beskrivit vad teknisk analys är, lärt oss om trender, stöd och motstånd samt formationer. Har vi fått den fullskaliga bilden? Är detta allt vi behöver för att framgångsrikt kunna investera på marknaden?

Cornucopia - 17 jan 16 kl. 17:44

Kan teknisk analys signalera att bostadsmarknaden viker?

Inom aktiehandel är det populärt att använda sk teknisk analys för köp- eller säljsignaler. Frågan är om detta kan användas för att avgöra när bostadsmarknaden faktiskt faller, även om det i sig inte ska användas som beslut för att köpa eller sälja ett boende?

Tekniken har jag använt tidigare, när jag gick ut med att bostadsmarknaden föll 2011, och det som visade sig fungera som säljssignal (=att bostadsmarknaden går in i en negativ trend) var indikator MACD - moving average convergence/divergence, som är en sk oscillator.

Alingsås tidning - 06 okt 18 kl. 05:30

Alingsåsprofil ny teknisk chef i Herrljunga

Thomas Liedström, 58 år från Alingsås, har anställts som ny teknisk chef i Herrljunga kommun. Han har stor erfarenhet av att vara chef inom det offentliga och är också en profil inom Alingsås musikliv.
Thomas Liedström tar över som teknisk chef efter Alfred Dubow, som blivit ny samhällsbyggnadschef i Vårgårda.

Skånskan - 13 nov 16 kl. 15:05

Död hittad i bil på botten

En bil hittades under lördagen på botten i Västra hamnen. I bilen anträffades en död person. ERWP.

SVT - 01 feb 11 kl. 09:09

Yatzy på botten bland hajarna

Att rikta uppmärksamhet på utrotningshotade djur kan man göra på olika sätt. På måndagen satte några dykare ett nytt världsrekord genom att spela spel på botten - bland hajar. Medverkande: Christian S Zetterdahl reporter Levente Toth teknisk instruktör Mikaela Sjölin course director Magnus Svensson fotograf.

DI - 09 sep 11 kl. 16:24

Teknisk analys: Botten är nära

Efter de senaste månadernas börsturbulens pekar så kallade hausseindex?indikatorer på att Stockholmbörsen befinner sig mycket nära botten..

Kristianstadsbladet - 17 jul 13 kl. 20:57

Botten kan ge en ny badhuspolitik

Foto: Malin Palm
Nytt badhus för 300 miljoner eller renovering för 50 miljoner? Det har länge varit en vattendelare i politiken. När bassängbottnen i Qpoolens 25-metersbassäng nu spricker och krackelerar har båda sidor anledning att hävda att de har rätt.

DI - 03 jul 14 kl. 11:49

"Räntan har inte nått botten"

Stefan Ingves kan inte i dagsläget säga om reporäntan nått botten, i teknisk mening har den inte det, och det är inte en fråga som är aktuell i dagsläget..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Hernhag: Nya skydd som försämrar för oss sparare

EU:s nyårslöfte inför 2018 var att stoppa alla medborgare från att investera i börsnoterade fonder i Nordamerika. Så från och med fjolåret kan vi inte köpa indexfonder av typen ETF på de börserna. Nu inför 2019 ser nyårslöftet ut att ha varit att stoppa oss från bland annat den kanadensiska bolagsformen LP.

PrivataAffärer - I förrgår: 15:08

Barclays: Gruvbolaget höjs till övervikt

Det skriver brittiska Barclays i en färsk analys, där rekommendationen höjs till övervikt från jämvikt och riktkursen skruvas upp till 255 kr från 230 kr. ”Vi uppgraderar Boliden mot bakgrund av en minimal exponering mot koldioxidrisken, i kombination med att utsikterna förbättras gällande zinkpriserna samtidigt som risken för en starkare svensk krona är begränsad och resultatet bör förbättras i det fjärde kvartalet”, skriver bankens analytiker. Zinkpriset bör alltså stiga framöver, då de globala lagren är låga och utbudet begränsas av miljöskäl i Kina medan nya produktionsanläggningar i Europa ännu dröjer, resonerar Barclays.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:44

Carnegie: Oriflames inbromsning i Asien oroar

I en kommentar till de preliminära resultaten skriver Carnegie att kursreaktionen framstår ”som en rättvis reflektion av den svaga prestationen i Asien”. Affärsområdet Asien och Turkiet är Oriflames största sett till omsättning och är dessutom den mest lönsamma med en rörelsemarginal runt 20 procent. Det kan jämföras med bolagets totala rörelsemarginal som i det fjärde kvartalet var 13,5 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:24

Hernhag: Två högutdelare som är intressanta just nu

Conny Ohlsson : Hej Marcus! Vilka högutdelande bolag skulle du kunna tänka dig att köpa aktier i?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Trading Direkt: Två vinstvarningar och ny statsminister

Minuter före sändningsstart röstades Stefan Löfven fram som ny statsminister, vi har bjudit in politikreportern Sofie Polhammer för att diskutera just detta. Som alltid i programmet arbetade vi av en lång radda teknisk analys på era tittarönskemål. Tittarönskemål i dagens avsnitt: 1.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:35

Redeyes nya toppval i Tech

Spelbolaget THQ Nordic beskrivs av Redeye som ett kvalitetsbolag i en tillväxtsektor, lett av en aktieägarvänlig ledning med förstklassigt ‘track-record’. ”Ett sådant bolag är sällan billigt”, skriver Redeye som ändå anser att dagens kursnivå för THQ-aktien om drygt 165 kr är attraktiv. Redeye har ett rimligt värde för THQ på 259 kr i ett basscenario.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:58

Swedish Match in i Nordeas modellportfölj

Samtidigt stryks Storebrand ur den nordiska portföljen och i den svenska lämnar Attendo.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 09:48

Dags för rapportperioden – här är alla datum

Nu på måndag vecka 4 är det dags för en tungviktare i form av Sandvik. Tisdagen är blank i rapportkalendern medan onsdagen bjuder på ett fastighetsbolag i form av Castellum. Investmentbolaget Investor rapporterar på onsdagen medan fredagen innebär rapporter från både Telia, Ericsson och Öresund för att nämna några.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:22

IDL Biotech handelsstoppad

”Aktien har handelstoppats på grund av tekniska skäl. Mer information väntas från bolaget”, skriver handelsplatsen i ett pressmeddelande.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 09:15

Kepler: Mekonomen fortsatt köpvärd efter vinstvarningen

Det anser Kepler Cheuvreux, som sänker riktkursen för aktien till 115 kr (135), men upprepar sin köprekommendation. ”Vi förväntar oss att vinsterna stiger genom förvärvet av FTZ/Interteam och trots vår sänkta prognos handlas aktien till ett framåtblickande p/e-tal på 9x, vilket är attraktivt”, skriver mäklarfirman i en analysuppdatering på fredagen. Enligt Mekonomen väntas rörelseresultatet för det fjärde kvartalet 2018 landa i intervallet 105-115 miljoner kr, jämfört med 103 miljoner kr för det fjärde kvartalet 2017.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.