PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 18 November, 20:24

PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 06:34

Hernhag: Botten är nådd enligt teknisk analysMed 8 procents nedgång på kort tid har mitt självförtroende naggats något i kanten. Det är i och för sig inget problem och det är hälsosamt att bli mer riskmedveten ibland. Börsen har länge varit mycket stabil och rekyler i allmänhet och kursturbulens i oktober i synnerhet hör till livet som investerare. Just nu ligger index strax över de ca 550 i indexnivå där börsen vänt upp tidigare under det senaste året. I april 2015 toppade börsen runt dessa nivåer också.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Björn Borgs, Lennart Bergelin, The

Dela artikeln

27 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hernhag, Bottenär , nåddenligt , teknisk, analys
PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 17:22

Hernhag: Börsen vid avgörande skede trots högkonjunkturen

Läs också: Sandviks resultat under förväntan Botten är nådd enligt teknisk analys Sandviks rapport innebar 11 procent högre orderingång under det tredje kvartalet. Detta jämfört med samma kvartal föregående år. Justerar vi för valutakurser och tar det i jämförbara enheter var tillväxten 9 procent.

PrivataAffärer - 31 jul 15 kl. 11:02

Hernhag: Bra aktier att fånga i en rekyl

I aktiechattens säsongspremiär tipsade Marcus Hernhag bland annat om några aktier som kan vara intressanta att köpa i en rekyl. Dessutom berättade han hur han använder teknisk analys....

VA - 13 maj 11 kl. 11:33

"Så blir du en vinnare på teknisk analys"

13 maj Förstora KRÖNIKA Nu har vi i VA:s TA-skola översiktligt beskrivit vad teknisk analys är, lärt oss om trender, stöd och motstånd samt formationer. Har vi fått den fullskaliga bilden? Är detta allt vi behöver för att framgångsrikt kunna investera på marknaden?

Cornucopia - 17 jan 16 kl. 17:44

Kan teknisk analys signalera att bostadsmarknaden viker?

Inom aktiehandel är det populärt att använda sk teknisk analys för köp- eller säljsignaler. Frågan är om detta kan användas för att avgöra när bostadsmarknaden faktiskt faller, även om det i sig inte ska användas som beslut för att köpa eller sälja ett boende?

Tekniken har jag använt tidigare, när jag gick ut med att bostadsmarknaden föll 2011, och det som visade sig fungera som säljssignal (=att bostadsmarknaden går in i en negativ trend) var indikator MACD - moving average convergence/divergence, som är en sk oscillator.

Alingsås tidning - 06 okt 18 kl. 05:30

Alingsåsprofil ny teknisk chef i Herrljunga

Thomas Liedström, 58 år från Alingsås, har anställts som ny teknisk chef i Herrljunga kommun. Han har stor erfarenhet av att vara chef inom det offentliga och är också en profil inom Alingsås musikliv.
Thomas Liedström tar över som teknisk chef efter Alfred Dubow, som blivit ny samhällsbyggnadschef i Vårgårda.

Skånskan - 13 nov 16 kl. 15:05

Död hittad i bil på botten

En bil hittades under lördagen på botten i Västra hamnen. I bilen anträffades en död person. ERWP.

SVT - 01 feb 11 kl. 09:09

Yatzy på botten bland hajarna

Att rikta uppmärksamhet på utrotningshotade djur kan man göra på olika sätt. På måndagen satte några dykare ett nytt världsrekord genom att spela spel på botten - bland hajar. Medverkande: Christian S Zetterdahl reporter Levente Toth teknisk instruktör Mikaela Sjölin course director Magnus Svensson fotograf.

DI - 09 sep 11 kl. 16:24

Teknisk analys: Botten är nära

Efter de senaste månadernas börsturbulens pekar så kallade hausseindex?indikatorer på att Stockholmbörsen befinner sig mycket nära botten..

Kristianstadsbladet - 17 jul 13 kl. 20:57

Botten kan ge en ny badhuspolitik

Foto: Malin Palm
Nytt badhus för 300 miljoner eller renovering för 50 miljoner? Det har länge varit en vattendelare i politiken. När bassängbottnen i Qpoolens 25-metersbassäng nu spricker och krackelerar har båda sidor anledning att hävda att de har rätt.

DI - 03 jul 14 kl. 11:49

"Räntan har inte nått botten"

Stefan Ingves kan inte i dagsläget säga om reporäntan nått botten, i teknisk mening har den inte det, och det är inte en fråga som är aktuell i dagsläget..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 18:35

Här är GW:s nya investering

Investeringen på 2 miljoner kronor väntas ge honom runt 1,2 procent av bolagets aktiekapital efter emissionen. Leif G.W.

PrivataAffärer - I förrgår: 18:27

Stefan Persson fyller på portföljen

Köpen skedde via bolaget Ramsbury till en kurs om mellan knappt 154 till knappt 156 kronor per aktie, vilket ger ett totalt transaktionsvärde på närmare 850 miljoner kronor. Stefan Persson & familj äger drygt 46 procent av kapitalet samt närmare 74 procent av rösterna i H&M.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:36

”Oattraktiv värdering trots kursfallet”

”Med tanke på den låga resultatkvalitén är det mer relevant att fokusera på kassaflödet, där vi gjort ytterligare sänkningar efter -55 miljoner kronor i Q3 och -92 miljoner kronor hittills i år”, skriver Carnegie i en analys där riktkursen sänks från 115 till 105 kronor, och rekommendationen behåll upprepas, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen. Att orderingångstakten ökade för andra kvartalet i rad tycker Carnegie är ett positivt tecken på att omsättningstillväxten är på väg tillbaka efter investeringar i försäljningsorganisationen. Men banken oroas av ökningen av rörelsekapitalet och bolagets intäktsföring, och då särskilt av en ökning av de upplupna intäkterna.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:20

Hernhag: Fonden jag kastat ut ur min portfölj

Marcus tipsar om hur du lyckas med aktier: Att tjäna pengar på aktier behöver inte vara särskilt svårt. Du behöver varken vara aktienörd eller fullfjädrad räknenisse. Det gäller bara att hitta den väg som passar just dig, konstaterade Marcus Hernhag när hans debutbok kom ut för några år sedan.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:45

SEB: Därför lär kronan dyka i december

Det så kallade ”PPM-flödet” är en känd faktor som brukar sätta press på den svenska kronan. Och så lär det bli även i år, menar SEB i den senaste upplagan av marknadsbrevet Ögat. Det handlar alltså om de åtskilliga premiepensionsmiljarder som Pensionsmyndigheten placerar i december i samband med att spararnas konton fylls på.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:08

Mitsubishi förnekar samtal med ABB

Läs också: Uppgifter: ABB förhandlar om försäljning av kraftdivisionen På torsdagskvällen uppgav Reuters, med hänvisning till källor, att ABB för samtal med japanska Hitachi och Mitsubishi Electric om att sälja hela eller delar av kraftdivisionen Power Grids. ABB ska enligt uppgifterna även ha startat förhandlingar med State Grid of China.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 09:39

Här är fredagens aktieanalyser

Det är Carnegie som höjer sin rekommendation för Eltel till köp från behåll. Riktkursen höjs till 17 från 15,50 kr. Eltel har haft ett tufft år och kursen har fallit över 50 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:08

Ökad förlust för Mackmyra efter varm sommar

Mackmyra redovisar ett rörelseresultat om -5,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet (-1,1). Kvartalets nettoomsättning exklusive alkoholskatt summerade till 18,4 miljoner kronor (17,7). Bolaget framhåller att detta var det femtonde raka kvartalet med försäljningstillväxt, men att sommarens värme mattade försäljningen.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:24

Nibe bättre på alla punkter

Resultat före skatt blev 759 miljoner kr (612) och nettoresultatet uppgick till 607 miljoner kr (482), motsvarande 1,21 kr per aktie (0,96). Omsättningen uppgick till 5.785 miljoner kr (4.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:15

Starkt resultat av Balco

Rörelseresultatet blev 25,1 miljoner kr (12,2). Orderingången sjönk till 127 miljoner (202). Nettoomsättningen uppgick till 238 miljoner kr (206).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.