PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 21:42

PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 06:40

Mekonomens emission i hamnTotalt tecknades 99,4 procent av företrädesemissionen med stöd av teckningsrätter. Det framgår av det preliminära utfallet efter att teckningsperioden löpt ut den 18 oktober. De nya aktierna som tecknats med stöd av teckningsrätter beräknas bli föremål för handel på Nasdaq Stockholm omkring den 5 november 2018. De nya aktierna som tecknats utan stöd av teckningsrätter förväntas bli föremål för handel på Nasdaq Stockholm omkring den 6 november 2018.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nasdaq Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mekonomens, emissioni , hamn
PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 07:13

Här är villkoren i Mekonomens nyemission

Aktieägare i Mekonomen har företrädesrätt att teckna fyra nya aktier per sju befintliga aktier, det vill säga en teckningsrelation om 4:7. Teckningskursen har fastställts till 79 kronor per ny aktie, vilket motsvarar en total likvid om 1.621 miljoner kronor före emissionskostnader, uppger bolaget i ett pressmeddelande på söndagen.

Affärsvärlden - 05 jun 14 kl. 08:10

Com Hems emission i hamn

Com Hems emission på 5,67 miljarder kronor inför den nära stundande börsnoteringen på Nasdaq OMX Stockholm ser ut att vara klar då order inkommit på samtliga aktier..

DI - 10 mar 17 kl. 11:32

Käppar i hjulen för Mekonomens privatleasing

Mekonomens satsning på privatleasing har stött på patrull på leverantörssidan. Just nu är det bara ett enda bilmärke som är valbart på Mekonomens privatleasingsajt..

PrivataAffärer - 03 okt 18 kl. 06:57

Mekonomens nyemission borde vara en vändpunkt

Förvärven nästan dubblar Mekonomens omsättning samt ska ge årliga synergier om 100 miljoner kr med full effekt från och med år 2021. Redan från och med 2019 ska strukturaffären börja öka vinsten per aktie. Aktien handlades exklusive rätt till teckningsrätter från och med den 28 september.

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Trelleborgs hamn om strejken: ”Vi är förberedda på högre volymer”

Strejken som på onsdagen bröt ut bland hamnarbetare i 15 svenska hamnar kan öka trycket på Trelleborgs hamn, som står utanför konflikten. Enligt hamnchef Jörgen Nilsson kommer man att kunna hantera om fler transportföretag väljer att åka via Trelleborg..

EU-Parlamentet - 31 aug 16 kl. 12:24

Press release - Verheugen: car emission rules could be more specific - Committee of Inquiry into Emission Measurements in the Automotive Sector

The inquiry committee on Emission Measurements in the Automotive Sector (EMIS) heard Günter Verheugen, Commissioner for enterprise and industry 2004-2010, on how the current legislation on car emissions was drafted during his tenure. MEPs also heard Peter Lakin, vice president of Faurecia, on emission control technologies.
Committee of Inquiry into Emission Measurements in the Automotive Sector

Source : © European Union, 2016 - EP.

DI - 05 jun 14 kl. 06:35

Comhem storemission i hamn

Comhems emission på 5,67 miljarder kronor inför den nära stundande börsnoteringen på Nasdaq OMX Stockholm ser ut att vara klar då order inkommit på samtliga aktier..

VA - 25 feb 11 kl. 11:48

Mekonomens norska affär godkänd

25 februari Norska konkurrensmyndigheter har godkänt Mekonomens förvärv av Sörensen og Balchen/Bilxtra, skriver den svenska bilverkstadskedjan i ett pressmeddelande. Med förvärvet får Mekonomen en utökning med 73 butiker och 200 samarbetande verkstäder i Norge. Affären väntas bli slutförd den 11 mars 2011.

Affärsvärlden - 24 aug 11 kl. 10:17

Mekonomens vd: Vi hoppas på sämre tider

Den senaste tidens finansiella oro och tecken på en konjunkturavmattning är inget som bekymrar Mekonomens vd Håkan Lundstedt. Tvärtom..

DI - 24 aug 11 kl. 10:27

Mekonomens vd hoppas på sämre tider

Den senaste tidens finansiella oro och tecken på en konjunkturavmattning är inget som bekymrar Mekonomens vd Håkan Lundstedt..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

SBAB: Långsamma boräntehöjningar att vänta

Tremånadersräntan stiger från 1,6 procent nu i januari till 2,4 procent i januari 2022, enligt SBAB:s nya prognoser. – Det är med andra ord en mycket långsam uppgång i bolåneräntorna vi ser framför oss, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB i årets första Boräntenytt från banken. Vid räntehöjningen i december justerade Riksbanken samtidigt ned räntebanan.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Carnegie: Se upp för höjda kapitalskatter

Med den nya regeringen försvinner ett antal politiska risker som investerarna har fått leva med. Vinst i välfärdssektorn blir nu accepterat, och risken för ett extraval som helt kan förändra alla förutsättningar är nu betydligt mindre, menar Henrik von Sydow. I den nya politiska plattformen som statsministern presenterade i måndags finns en omfattande skattereform som ska föregås av en skatteöversyn.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Stora Enso till köp från behåll. Det framgår av Bloomberg. Pareto Securities höjer sin rekommendation för SSAB till köp från behåll.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Många osålda bostadsrätter tas bort från marknaden

”Vi hade ovanligt många misslyckade affärer i slutet av förra året och vi ser nu hur det efter årsskiftet leder till fler återpubliceringar och ett stigande utbud. Vi såg samma sak i slutet av 2017. Det som är iögonfallande är att antalet misslyckade affärer nästan är lika högt nu som då, när det var som mest oroligt på bostadsmarknaden”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

”Risk för skuldsmäll för bostadsutvecklare”

”Däremot inte Skanska, Bonava, Wallenstam och Alm”, fortsätter han. Risken är att de berörda bolagen tvingas föra in skulder i bostadsrättsföreningar under byggnation i balansräkningen. JM uppges ha 9 miljarder kronor som ligger utanför balansräkningen men som bolaget kan tvingas att ta upp.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Castellum slog förväntningarna – höjer utdelningen

Castellum redovisar ett förvaltningsresultat på 733 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Infront Datas snittestimat med fem respondenter pekade mot 674 miljoner. Intäkterna uppgick till 1.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Inget uppköp av Millicom – förhandlingarna avbrutna

Det meddelar Millicom i ett pressmeddelande. Tidigare under tisdagen skrev Nyhetsbyrån Direkt, med hänvisning till Bloomberg News, att Lilac var intresserat av ett potentiellt förvärv av Millicom för en prislapp på 7,6 miljarder dollar.  .

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Uppgifter: USA ställer in planer på samtal med Kina

Kina erbjöd att skicka två vice-ministrar till USA för handelssamtal inför de kommande förhandlingarna i Washington den 30 och 31 januari. Erbjudandet avvisades dock av USA på grund av ”bristande utveckling i två viktiga frågor” – framtvingad tekniköverföring och strukturella reformer i Kina. De två länderna har fram till den 1 mars på sig att nå en överenskommelse innan USA:s president Donald Trump höjer tullarna på runt hälften av Kinas exportvaror till USA från 10 till 25 procent.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Hernhag: Lagom hög direktavkastning är bäst

Vill du veta mer om utdelningsaktier? Just nu kan du köpa Marcus bok "Blir rik på aktieutdelning" i vår butik. I boken berättar Marcus bland annat hur du bygger upp en utdelningsportfölj.

PrivataAffärer - Igår: 13:00

SHB: Räkna med sänkta vinstprognoser i rapporterna

Utsikterna för ekonomin har försvagats och det finns en ökad risk för stora kursrörelser i samband med att rapporterna för fjärde kvartalet och helåret 2018 släpps. Ett skäl är att marknaden just nu är oroad över nya”besvikelser”. Det är huvudbudskapet i nyhetsbrevet med rubriken Håll garden uppe, författat av Claes Måhlén, chefsstrateg och Pierre Mellström, aktiestrateg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.