PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 18 November, 07:29

PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 06:40

Mekonomens emission i hamnTotalt tecknades 99,4 procent av företrädesemissionen med stöd av teckningsrätter. Det framgår av det preliminära utfallet efter att teckningsperioden löpt ut den 18 oktober. De nya aktierna som tecknats med stöd av teckningsrätter beräknas bli föremål för handel på Nasdaq Stockholm omkring den 5 november 2018. De nya aktierna som tecknats utan stöd av teckningsrätter förväntas bli föremål för handel på Nasdaq Stockholm omkring den 6 november 2018.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nasdaq Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mekonomens, emissioni , hamn
Affärsvärlden - 05 jun 14 kl. 08:10

Com Hems emission i hamn

Com Hems emission på 5,67 miljarder kronor inför den nära stundande börsnoteringen på Nasdaq OMX Stockholm ser ut att vara klar då order inkommit på samtliga aktier..

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 07:13

Här är villkoren i Mekonomens nyemission

Aktieägare i Mekonomen har företrädesrätt att teckna fyra nya aktier per sju befintliga aktier, det vill säga en teckningsrelation om 4:7. Teckningskursen har fastställts till 79 kronor per ny aktie, vilket motsvarar en total likvid om 1.621 miljoner kronor före emissionskostnader, uppger bolaget i ett pressmeddelande på söndagen.

DI - 10 mar 17 kl. 11:32

Käppar i hjulen för Mekonomens privatleasing

Mekonomens satsning på privatleasing har stött på patrull på leverantörssidan. Just nu är det bara ett enda bilmärke som är valbart på Mekonomens privatleasingsajt..

PrivataAffärer - 03 okt 18 kl. 06:57

Mekonomens nyemission borde vara en vändpunkt

Förvärven nästan dubblar Mekonomens omsättning samt ska ge årliga synergier om 100 miljoner kr med full effekt från och med år 2021. Redan från och med 2019 ska strukturaffären börja öka vinsten per aktie. Aktien handlades exklusive rätt till teckningsrätter från och med den 28 september.

EU-Parlamentet - 31 aug 16 kl. 12:24

Press release - Verheugen: car emission rules could be more specific - Committee of Inquiry into Emission Measurements in the Automotive Sector

The inquiry committee on Emission Measurements in the Automotive Sector (EMIS) heard Günter Verheugen, Commissioner for enterprise and industry 2004-2010, on how the current legislation on car emissions was drafted during his tenure. MEPs also heard Peter Lakin, vice president of Faurecia, on emission control technologies.
Committee of Inquiry into Emission Measurements in the Automotive Sector

Source : © European Union, 2016 - EP.

DI - 05 jun 14 kl. 06:35

Comhem storemission i hamn

Comhems emission på 5,67 miljarder kronor inför den nära stundande börsnoteringen på Nasdaq OMX Stockholm ser ut att vara klar då order inkommit på samtliga aktier..

VA - 25 feb 11 kl. 11:48

Mekonomens norska affär godkänd

25 februari Norska konkurrensmyndigheter har godkänt Mekonomens förvärv av Sörensen og Balchen/Bilxtra, skriver den svenska bilverkstadskedjan i ett pressmeddelande. Med förvärvet får Mekonomen en utökning med 73 butiker och 200 samarbetande verkstäder i Norge. Affären väntas bli slutförd den 11 mars 2011.

Affärsvärlden - 24 aug 11 kl. 10:17

Mekonomens vd: Vi hoppas på sämre tider

Den senaste tidens finansiella oro och tecken på en konjunkturavmattning är inget som bekymrar Mekonomens vd Håkan Lundstedt. Tvärtom..

DI - 24 aug 11 kl. 10:27

Mekonomens vd hoppas på sämre tider

Den senaste tidens finansiella oro och tecken på en konjunkturavmattning är inget som bekymrar Mekonomens vd Håkan Lundstedt..

IT24 - 08 dec 11 kl. 09:53

Logica tar över Mekonomens pc


Konsultbolaget Logica tar över driften av Mekonomens 1600 pc-arbetsplatser..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 18:35

Här är GW:s nya investering

Investeringen på 2 miljoner kronor väntas ge honom runt 1,2 procent av bolagets aktiekapital efter emissionen. Leif G.W.

PrivataAffärer - Igår: 18:27

Stefan Persson fyller på portföljen

Köpen skedde via bolaget Ramsbury till en kurs om mellan knappt 154 till knappt 156 kronor per aktie, vilket ger ett totalt transaktionsvärde på närmare 850 miljoner kronor. Stefan Persson & familj äger drygt 46 procent av kapitalet samt närmare 74 procent av rösterna i H&M.  .

PrivataAffärer - Igår: 11:36

”Oattraktiv värdering trots kursfallet”

”Med tanke på den låga resultatkvalitén är det mer relevant att fokusera på kassaflödet, där vi gjort ytterligare sänkningar efter -55 miljoner kronor i Q3 och -92 miljoner kronor hittills i år”, skriver Carnegie i en analys där riktkursen sänks från 115 till 105 kronor, och rekommendationen behåll upprepas, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen. Att orderingångstakten ökade för andra kvartalet i rad tycker Carnegie är ett positivt tecken på att omsättningstillväxten är på väg tillbaka efter investeringar i försäljningsorganisationen. Men banken oroas av ökningen av rörelsekapitalet och bolagets intäktsföring, och då särskilt av en ökning av de upplupna intäkterna.

PrivataAffärer - Igår: 11:20

Hernhag: Fonden jag kastat ut ur min portfölj

Marcus tipsar om hur du lyckas med aktier: Att tjäna pengar på aktier behöver inte vara särskilt svårt. Du behöver varken vara aktienörd eller fullfjädrad räknenisse. Det gäller bara att hitta den väg som passar just dig, konstaterade Marcus Hernhag när hans debutbok kom ut för några år sedan.

PrivataAffärer - Igår: 10:45

SEB: Därför lär kronan dyka i december

Det så kallade ”PPM-flödet” är en känd faktor som brukar sätta press på den svenska kronan. Och så lär det bli även i år, menar SEB i den senaste upplagan av marknadsbrevet Ögat. Det handlar alltså om de åtskilliga premiepensionsmiljarder som Pensionsmyndigheten placerar i december i samband med att spararnas konton fylls på.

PrivataAffärer - Igår: 10:08

Mitsubishi förnekar samtal med ABB

Läs också: Uppgifter: ABB förhandlar om försäljning av kraftdivisionen På torsdagskvällen uppgav Reuters, med hänvisning till källor, att ABB för samtal med japanska Hitachi och Mitsubishi Electric om att sälja hela eller delar av kraftdivisionen Power Grids. ABB ska enligt uppgifterna även ha startat förhandlingar med State Grid of China.  .

PrivataAffärer - Igår: 09:39

Här är fredagens aktieanalyser

Det är Carnegie som höjer sin rekommendation för Eltel till köp från behåll. Riktkursen höjs till 17 från 15,50 kr. Eltel har haft ett tufft år och kursen har fallit över 50 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - Igår: 09:08

Ökad förlust för Mackmyra efter varm sommar

Mackmyra redovisar ett rörelseresultat om -5,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet (-1,1). Kvartalets nettoomsättning exklusive alkoholskatt summerade till 18,4 miljoner kronor (17,7). Bolaget framhåller att detta var det femtonde raka kvartalet med försäljningstillväxt, men att sommarens värme mattade försäljningen.

PrivataAffärer - Igår: 08:24

Nibe bättre på alla punkter

Resultat före skatt blev 759 miljoner kr (612) och nettoresultatet uppgick till 607 miljoner kr (482), motsvarande 1,21 kr per aktie (0,96). Omsättningen uppgick till 5.785 miljoner kr (4.

PrivataAffärer - Igår: 08:15

Starkt resultat av Balco

Rörelseresultatet blev 25,1 miljoner kr (12,2). Orderingången sjönk till 127 miljoner (202). Nettoomsättningen uppgick till 238 miljoner kr (206).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.